Matkat – Doha

Doha on uusi, erilainen kohde, jossa voit viettää mielenkiintoisen loman. Tai voit pysähtyä vain muutamaksi päiväksi, jos jatkat matkaasi pidemmälle, jolloin lepotauon voit viettää ostoksilla tai tutustumalla paikalliseen kultuuriin ja kokea jotain aivan uutta ja jännittävää.

Dohassa, Qatarin pääkaupungissa riittää tekemistä koko loman ajaksi. Voit myös yhdistää Dohassa oleskelun johonkin toiseen lomakohteeseen, sillä nyt sinulla on mainio tilaisuus tehdä Dohassa välilasku ja pysähtyä tutustumaan kaupungin mielenkiintoisiin nähtävyyksiin, jos matkustat kauemmaksi itään, kuten Malediiveille, Seychelleille tai Balille. Muutamassa päivässä ehdit nähdä Dohan ja tämän Arabian niemimaan pienen valtion merkittävimmät nähtävyydet ja käydä ostoksilla tai lähteä vaikkapa retkelle Dohaa ympäröivälle aavikolle. Dohaan kannattaa matkustaa nyt, sillä Qatar kehittyy huimaa vauhtia. Aina 1980-luvulle saakka Qatar oli melko sulkeutunut valtio, eikä viimeisen sadan vuoden aikana monikaan asia muuttunut. Mutta öljyesiintymistä saatujen tulojen ansiosta maata alettiin nopeasti rakentamaan ja uudistamaan, maan menneisyyttä, historiaa ja kulttuuria kuitenkaan unohtamatta. Nykyään kimaltavissa pilvenpiirtäjissä on runsaasti taidemuseoita ja vilkkaita soukeja, joissa myydään kaikkea mahdollista Rolex-kelloista aitoihin mattoihin.

Souq Waqif

Souq Waqif on yksi Dohan soukeista, joka on huolellisesti kunnostettu jo muinaisina aikoina samalla paikalla sijanneita perinteisiä beduiinimarkkinoita kunnioittaen. Hinnat voivat olla korkeat, mutta on jännittävää kävellä ympäriinsä ja tuntea teen, mausteiden ja raskaiden arabialaisten parfyymien tuoksut nenässään. Myös kaikkialla sijaitsevista ruokakojuista leijailevat houkuttelevat aromit saavat vatsan kurnimaan.

Taidetta ja kulttuuria

Qatars Museum of Islamic Art on yksi maailman merkittävimmistä museoista, mikäli olet kiinnostunut islamilaisesta taiteesta kaikissa sen muodoissaan. Täällä näytteille on asetettu tekstiilejä, keramiikkaa, aseita, kuvataidetta ja muita esineitä, jotka on järjestetty eri teemojen mukaan, mikä tekee vierailusta kiinnostavan myös niille, jotka eivät ole aikaisemmin perehtyneet islamilaiseen taiteeseen. Mielenkiintoisen kierroksen jälkeen voit rentoutua hotellin ravintolassa, jonka on avannut kuuluisa kokki, Alain Ducasse.

Koe Qatar

Qatarissa kannattaa käyttää tilaisuus hyväkseen ja kokea autiomaa. Pätevät kuljettajat vievät sinut nelivetoisella jeepillä kiehtovalle ja mieleenpainuvalle retkelle autiomaahan. Retken päätteeksi nautitaan usein kupillinen teetä korkealla hiekkadyynillä auringonlaskua ihaillen. Jos haluat mieluummin jotain rauhallisempaa, suosittelemme ratsastusretkeä kamelilla, jolloin voit kokea autiomaan tuoksut ja äänet läheltä.

Tjäreborgin kautta Qatariin

Kun varaat Tjäreborgin matkan Qatariin, lennät reittilennolla ja päätät itse, milloin haluat matkustaa ja kuinka kauan haluat lomailla. Voit luonnollisesti varata matkan Qatariin osana pidempää matkaa johonkin muuhun kohteeseen, joko menomatkalla tai loman päätteeksi paluumatkalla. Kuulostaako kiinnostavalta? Yhdistelmämatkan voi varata soittamalla Asiakaspalveluumme 09 12371.

Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Doha

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
22°13°
8
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
23°14°
8
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
27°17°
8
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
32°21°
9
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
38°25°
11
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
40°28°
11
Aurinkotuntia/pv
30°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
41°29°
11
Aurinkotuntia/pv
32°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • elokuu
40°29°
11
Aurinkotuntia/pv
33°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
38°27°
10
Aurinkotuntia/pv
33°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
35°24°
10
Aurinkotuntia/pv
31°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
29°20°
9
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
24°15°
8
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
Rannat
Hotellien läheisyydessä on pienempiä rantoja. Joillakin rannoilla ei saa ottaa aurinkoa bikineissä. Paras ranta sijaitsee Sharq Village -hotellin vieressä.
Lennot ja kuljetukset

Näin matkustat tänne

Dohaan voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennoilla vuoden ympäri ja päättää itse matkasi pituuden. Lento laskeutuu Hamad International Airport -lentokentälle.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten joko taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika Dohan lentokentältä hotelleihin on n. 15-30 min (n. 10-20 km), riippuen muusta liikenteestä.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Paljon erilaisia ravintoloita maailman joka kolkasta. Hotellien ulkopuolella sijaitsevissa ravintoloissa ei tarjoilla alkoholia. Ruokien hintataso vaihtelee suuresti sen mukaan syötkö "kaupungilla" vai hotellissa.
Dohan yöelämä on rauhallista, mutta hotellissa on suosittuja yökerhoja, joissa käyvät niin ulkomaalaiset kuin paikallisetkin, varsinkin torstaisin ja perjantaisin, jotka Qatarissa ovat pyhäpäiviä.
Ostokset
Dohassa on tarjolla luksustuotteita. Kaikki suuremmat ja tunnetuimmat merkit, joiden hinnat ovat suurin piirtein samat kuin New Yorkissa ja Pariisissa. Dohassa on useita ostoskeskuksia, joissa on sekä vaihteleva että jännittävä valikoima.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Autiomaasafari, golf, ratsastusretket.
Kulkuyhteydet
Dohassa on helppo liikkua kävellen tai taksilla, joka on edullinen ja luotettava.
Kohdefakta

Palvelumme

Qatar on omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalvelua.

Passi ja viisumi

Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Matkustajalla tule olla kaikki tarvittavat matkustusasiakirjat seuraavaan kohteeseen (jatko- tai paluulentolippu). Suomalaiset eivät tarvitse viisumia Qatariin, jos oleskelu maassa on alle 90 päivää.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Consulate of Qatar. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Aikaero

Talviaika: Suomen aika + 1 tunti. Kesäaika: sama aika kuin Suomessa.
Matkatarjouksia – Doha
Radisson Blu Hotel Doha
Radisson Blu Hotel Doha
Doha, Qatar
 • 5 päivää
 • Lento + hotelli
 • Sis. Aamiainen
 • Lähtö 17.10.2019, lähtöpaikka Helsinki
Aamiainen
Helsinki, 17.10.2019, 5 päivää
Sharq Village and Spa Hotelsignaturekaikille
Sharq Village and Spa Hotel
Doha, Qatar
 • 5 päivää
 • Lento + hotelli
 • Sis. Aamiainen
 • Lähtö 24.10.2019, lähtöpaikka Helsinki
Aamiainen
Helsinki, 24.10.2019, 5 päivää
Tee matkahaku