Matkat – Doha

Doha, Qatar
Doha – shoppailua, aurinkoa ja jännittäviä elämyksiä. Moni Tjäreborgin hotelli sijaitsee rannalla, joten pääset nauttimaan meren lempeistä aalloista.
Jo muutamassa päivässä ehdit nähdä tämän Arabian niemimaan pienen valtion merkittävimmät nähtävyydet ja käydä ostoksilla, tai lähteä vaikkapa retkelle Dohaa ympäröivälle aavikolle. Dohaan kannattaa matkustaa nyt, sillä Qatar kehittyy huimaa vauhtia. Aina 1980-luvulle saakka Qatar oli melko sulkeutunut valtio, jossa viimeisen sadan vuoden aikana monikaan asia ei ollut muuttunut. Mutta öljyesiintymistä saatujen tulojen ansiosta maata alettiin nopeasti rakentaa ja uudistaa, kuitenkaan unohtamatta maan menneisyyttä, historiaa ja kulttuuria. Nykyään kimaltavissa pilvenpiirtäjissä on sekä taidemuseoita että vilkkaita soukeja, joissa myydään kaikkea mahdollista Rolex-kelloista metsästyshaukkoihin.

Asu meren äärellä

Useimmat Tjäreborgin hotellit sijaitsevat aivan rannalla, ja niillä on yksityinen rantakaistale hotellin asukkaita varten. Toisin sanoen, voit helposti nauttia Persianlahden aalloista aamu-uinnilla tai iltapulahduksella auringon laskiessa. Esimerkiksi Sharq Village & Spa sijaitsee keskustan ulkopuolella ja sillä on oma ranta heti uima-allasalueen vieressä. Perheille sopii esimerkiksi lapsiystävällinen Sealine Beach, joka sijaitsee pitkän, upean rannan äärellä hieman kauempana Dohan eteläpuolella.

Souq Waqif

Souq Waqif on yksi Dohan soukeista, joka on huolellisesti kunnostettu jo muinaisina aikoina samalla paikalla sijanneita perinteisiä beduiinimarkkinoita kunnioittaen. Hinnat voivat olla korkeat, mutta on jännittävää kävellä ympäriinsä ja tuntea teen, mausteiden ja raskaiden arabialaisten parfyymien tuoksut nenässään. Myös kaikkialla sijaitsevista ruokakojuista leijailevat houkuttelevat aromit saavat vatsan kurnimaan.

Taidetta ja kulttuuria

Qatars Museum of Islamic Art on yksi maailman merkittävimmistä museoista, mikäli olet kiinnostunut islamilaisesta taiteesta kaikissa sen muodoissaan. Täällä näytteille on asetettu tekstiilejä, keramiikkaa, aseita, kuvataidetta ja muita esineitä, jotka on järjestetty eri teemojen mukaan, mikä tekee vierailusta kiinnostavan myös niille, jotka eivät ole aikaisemmin perehtyneet islamilaiseen taiteeseen. Mielenkiintoisen kierroksen jälkeen voit rentoutua hotellin ravintolassa, jonka on avannut kuuluisa kokki, Alain Ducasse.

Koe Qatar

Qatarissa kannattaa käyttää tilaisuus hyväkseen ja kokea autiomaa. Pätevät kuljettajat vievät sinut nelivetoisella jeepillä kiehtovalle ja mieleenpainuvalle retkelle autiomaahan. Retken päätteeksi nautitaan usein kupillinen teetä korkealla hiekkadyynillä auringonlaskua ihaillen. Jos haluat mieluummin jotain rauhallisempaa, suosittelemme ratsastusretkeä kamelilla, jolloin voit kokea autiomaan tuoksut ja äänet läheltä.

Tjäreborgin kautta Qatariin

Kun varaat Tjäreborgin matkan Qatariin, lennät reittilennolla ja päätät itse, milloin haluat matkustaa ja kuinka kauan haluat lomailla. Voit luonnollisesti varata matkan Qatariin osana pidempää matkaa johonkin muuhun kohteeseen, joko menomatkalla tai loman päätteeksi paluumatkalla. Kuulostaako kiinnostavalta? Yhdistelmämatkan voi varata soittamalla Asiakaspalveluumme 09 12371.

Muiden mielipiteet kohteesta Doha

Tee matkahaku – Doha

Vinkkejä ja inspiraatiota matkalle Dohaan, Qatariin

Risteilyt Persianlahdella

Risteilyt Persianlahdella

Lähde risteilylle jossa pääset näkemään ja kokemaan tuhannen ja yhden yön tarinoista tuttuja ympäristöjä. Risteilymatkoihimme Persianlahdelle sisältyy aina myös lennot ja hotellimajoitus.

Doha, Qatar

Välilasku Dohassa - muutakin kuin odottamista

Välilasku Qatarin pääkaupungissa Dohassa on paljon enemmän kuin vain odottelua lentokentällä. Pysähdy pidemmäksikin aikaa, sillä Dohassa riittää nähtävää ja koettavaa.