Lomalähettiläät

Lomalähettiläs

Petter Sevenius

Petter Sevenius

Petter on matkustanut maailman ympäri purjelautansa kanssa ja alkanut viime aikoina arvostaa lomalentojen helppoutta, sillä silloin erikoiskokoisten matkatavaroidenkin kuljettaminen on sujuvaa.
  • Ikä: 50 vuotta
  • Työ: kehittää Nordic Leisure Travel Groupin verkkosivustoja
  • Perhe: avopuoliso ja kaksi lasta
  • Suosikkikohde: Australia
  • Kiinnostuksen kohteet: purjelautailu ja kaikki ulkoaktiviteetit

Tutustu Petteriin

Petter on harrastanut purjelautailua yli 30 vuotta ja pitää erityisesti aktiivilomista. Hänen mielestään lasten kanssa matkustaminen on helppoa, jos vertaa purjelautavarusteiden kanssa matkustamiseen. Lasten kanssa on lomailtava hieman rauhallisemmassa tahdissa, mikä on myös hänen avopuolisonsa mieleen. Petter pitää eniten reppureissaamisesta ja matkan varrella eteen osuvista elämyksistä, mutta on vuosien varrella oppinut nauttimaan myös matkan suunnittelusta, jolloin paikan päällä ei enää tarvitse käyttää aikaa asioiden selvittämiseen.

Miten vietät mieluiten vapaapäivää?
– Riippuu säästä. Jos ei ole tuulista, lähdemme yleensä perheen kanssa jonnekin retkelle, esimerkiksi saaristoon tai uimaan ja nautimme hyvästä ruoasta. Jos taas tuulee, käyn läpi kaikki mahdolliset sääsovellukset ja tutkin, missä on parhaat olosuhteet purjelautailuun. Olen tottunut arjessakin tekemään päiväreissun satojen kilometrien päähän, jos tuulen ja aaltojen suunta on optimaalinen.

Kuinka usein matkustat ulkomaille?
– Yleensä teen yhden purjelautailu- ja yhden perheloman vuodessa.

Kaupunki- vai rantaloma?
– Kärsivällisyyteni ei riitä aurinkotuolissa istuskeluun, mutta olen silti viettänyt enemmän aikaa paratiisirannoilla kuin suurkaupungeissa. Tykkään uimisesta ja vesiaktiviteeteista, mutta kyllä esimerkiksi Hong Kong ja New York ovat todella ainutlaatuisia elämyksiä.

Kuinka monessa paikassa maailmalla olet käynyt?
– Minulle ei ole tärkeää kokea jatkuvasti uusia paikkoja ja maita, vaan palaan mielelläni sellaisiin paikkoihin, joista pidän. Olen käynyt kuusi kertaa Kanariansaarilla, Kap Verdellä ja Australiassa, viisi kertaa Havaijilla, kolme kertaa Uudessa-Seelannissa ja Sunwing-hotelleissa olen vuosien varrella asunut varmaan ainakin 10 viikkoa. Näihin kohteisiin palaan mielelläni edelleen.

Mikä on parasta matkustamisessa?
– Vaikka ulkomailla aallot ovat omaa luokkaansa ja veden lämpötila miellyttävämpi, niin matkustamisessa mukavinta on vaihtelu ja että saa viettää aikaa eri maisemissa, kokea uusia paikkoja ja tutustua eri kulttuureihin. On ihanaa jättää arjen rutiinit taakseen ja nauttia lomasta ja huolettomasta ajasta yhdessä perheen kanssa. Mukavaa on myös mennä lasten tahdissa ja elää mukana heidän riemussaan.

Kerro hauska, ikimuistoinen tai yllättävä lomamuisto
– Kerran ollessani Mauin saarella jalkaani tuli naarmu koralliriutasta ja menimme Paian kaupungissa kauppaan kysymään antiseptistä voidetta. Saimme vastaukseksi, että naarmut paranevat parhaiten, kun niiden päälle virtsaa ja että tarvittaessa kannattaa pyytää kaveri avuksi…

Mikä on suosikkikohteesi, johon palaat mielelläsi uudelleen – ja miksi?
– Lempipaikkani on Väddö Tukholman saaristossa ja tykkään myös tuntureista. Meressä ja vuorissa on jotain todella rauhoittavaa. Jos puhutaan maista, niin suosikkini on Australia, jossa on todella paljon nähtävää ja tekemistä ja ihmiset ovat todella mukavia.