Matkat – Kuala Lumpur

Kuala Lumpurin houkutuksia ovat kauniit puistot, värikäs ihmisvilinä, mielenkiintoiset ostosmahdollisuudet ja ainutlaatuiset ruokamarkkinat.
Kuala Lumpur on ehdottomasti yksi Kaakkois-Aasian mukavimmista ja ystävällisimmistä suurkaupungeista. Tämä on erinomainen matkakohde silloin, kun haluat kokea ihastuttavan vastakohtien yhdistelmän. Maailman korkeimpiin rakennuksiin lukeutuvien mahtavien Petronas Twin Towers -pilvenpiirtäjien varjossa on brittiläisen imperiumin ajalta olevia sympaattisia taloja. Maan historiasta kertovissa museoissa on nähtävänä brittiläisen kuningashuoneen muotokuvia, pääkallonmetsästäjiä ja sulttaaneja. Vehreät puistot reunustavat kuusikaistaisia moottoriteitä ja vilkkaita markkinoita.

Tyylikäs ja monipuolinen kaupunki

Kuala Lumpurin viehätys piilee juuri sen vastakohdissa – täällä on todellakin aivan kaikkea. Kuten lähes kaikissa Aasian suurkaupungeissa, myös Kuala Lumpurissa liikenne on meluisaa, hektistä ja pakokaasunhajuista. Kuala Lumpur on tyylikäs ja miellyttävä kaupunki, ja suurin osa kohtaamistasi ihmisistä myös puhuu hyvää englantia, joten lomailu Kuala Lumpurissa sujuu varmasti vaivattomasti. Tulet huomaamaan, että matkasi Kuala Lumpuriin tulee olemaan täynnä mielenkiintoisia elämyksiä.

Koe Kuala Lumpur

Kuala Lumpur on vastakohtien kaupunki, jossa on kimaltelevia pilvenpiirtäjiä ja historiallisia kortteleita. Kuala Lumpurin kaunis, vanha rautatieasema sekä mahtavat siirtomaavallan aikaiset rakennukset Dataran Merdeka -vapaudenaukion laidalla kertovat Malesian kansakunnan alkuajoista. Kaupungin vanhin asuinalue Kampung Baru on kuitenkin peräisin 1800-luvun jälkipuoliskolta, ja tällä alueella voi vielä nähdä aitoja malesialaisia puutaloja. Alueella vallitsee paikallinen tunnelma, ja älä suotta hämmästy, jos rakennusten välissä huomaat vaikka kanan tuijottamassa sinua. Eri puolilla kaupunkia on vilkkaita markkinoita, kuten Petaling Street viehättävässä Chinatownissa, Kasturi Walk, Chow Kit ja pastellinvärinen, historiallinen Central Market.

Keskellä vilkasta Bukit Bintangin aluetta SkyTrain-junat huristavat katujen ja neonkylttien yläpuolella. Täältä löytyy jokaiselle jotakin mielenkiintoista kaikkina vuorokauden aikoina, ja Jalan Alorin ruokakadun varrella on lukematon määrä ruokakojuja, ja sen lisäksi aina on ilo katsella katujen vilinää. Jonkin matkan päässä Bukit Bintangilta sijaitsee Bukit Nanas -kukkula sekä Kuala Lumpur Tower. Näköalatasanteelta voit ihailla maisemia ja saat otettua tosi mahtavia lomakuvia. Kuala Lumpur Towerin alapuolella sijaitsee KL Forest ECO Parkin luonnonsuojelualue, joka on kuin pieni vehreä aarniometsä vilkkaan kaupungin keskellä. Täällä voit kävellä puiden keskellä ja yläpuolella mahtavia riippusiltoja pitkin.

Asu lähellä ostos-, huvittelu- ja seikkailumahdollisuuksia

Matkustaessasi Tjäreborgin matkalla Kuala Lumpuriin valittavanasi on ensiluokkaisia hotelleja, jotka ovat hinnaltaan yllättävän edullisia. Ja niissä kaikissa on myös uima-allas. Jos haluat lomastasi irti kaiken mahdollisen, voit yhdistää matkaasi myös muutaman päivän Langkawilla. Näin voit sekä rentoutua että kokea mielenkiintoisia elämyksiä lomasi aikana. Kuala Lumpurista voit myös lähteä jännittäville päiväretkille esimerkiksi Batuluolille tai Malakan niemimaalla ja Malakkan osavaltiossa sijaitsevaan viehättävään UNESCON maailmanperintölistalla olevaan Melakan satamakaupunkiin.
Hyvä tietää
  • Luksushotelleja
  • Hotelleja keskustassa
  • Hyvät ostosmahdollisuudet, monia ravintoloita ja vilkas yöelämä

Muiden mielipiteet kohteesta Kuala Lumpur

Tee matkahaku – Kuala Lumpur