Matkat – Vilna

Vilna on yksi Euroopan tuntemattomammista helmistä, jonne lentää Helsingistä alle kahdessa tunnissa. Tässä Liettuan kauniissa pääkaupungissa vietät ihanan loman ja saat rahoillesi vastinetta.

Vilna on aina ollut hieman syrjässä vilkkaimmilta kulkureiteiltä, ja luultavasti juuri siksi se onkin yksi Euroopan parhaiten säilyneistä pääkaupungeista. Vanhakaupunki on Euroopan suurimpia ja täynnä kauniita rakennuksia. Kannattaa ehdottomasti lähteä kävelemään näille vanhoille tunnelmallisille kujille ja pysähtyä välillä lepäämään johonkin kaupungin monista puistoista.

Asu hyvin Vilnassa

Tjäreborgin hotellivalikoimasta löydät varmasti itsellesi sopivan vaihtoehdon. Voit valita yksinkertaisen ja viihtyisän hotellin tai ylellisemmän vaihtoehdon. Riippumatta siitä minkälaisen majoituksen valitset, hinta on edullinen ja sijainti keskeinen. Matkustaessasi Vilnaan Tjäreborgin reittilennoilla päätät itse matkasi pituuden ja ajankohdan.

Historiallinen Vilna

Vilna on unelmakohde taiteesta ja arkkitehtuurista kiinnostuneelle. Vanhakaupunki on täynnä arkkitehtonisesti upeita luomuksia gotiikan, barokin, renessanssin ja uusklassismin ajalta, ja täällä on myös useita museoita ja gallerioita. Voit aloittaa tutustumisen kaupunkiin Gediminasin tornilta, josta aukeavat mahtavat näköalat. Täältä näet kaupungin vanhoja palatseja ja ainakin muutaman kaikista 40 kirkosta. Liettualla on pitkä ja hyvin tapahtumarikas historia, mikä näkyykin selvästi juuri täällä Vilnassa.

Hyvää ja edullista

Historiallisten nähtävyyksien lisäksi Vilnassa on myös paljon uutta. Viime aikoina tänne on ilmestynyt paljon uusia baareja ja ravintoloita, joissa voit kaiken muun lisäksi maistella myös perinteisen liettualaisen keittiön herkkuja. Liettualaisten ruokien raaka-aineina käytetään muun muassa sieniä, riistaa ja yrttejä. Hintataso on Vilnassa yllättävän edullinen, ja tämä koskee niin ravintoloita, joukkoliikenteellä matkustamista kuin ostoksia, joten saat varmasti vastinetta rahoillesi lomaillessasi täällä.

Ostokset ja huvit

Vilnassa voit tehdä hyviä ja mielenkiintoisia löytöjä. Vanhat käsityöperinteet ovat täällä edelleen kunniassaan, ja suosittuja tuliaisia ovat meripihkasta valmistetut korut ja pellavatuotteet. Kannattaa myös tutustua kaupungin vilkkaaseen musiikkielämään, jossa on tarjolla kaikkea rockklubeista Mozartiin. Tunnelma on Vilnassa aina lämmin ja ystävällinen. Mainio vaihtoehto on myös vuokrata polkupyörä ja lähteä tutustumaan tähän tasaiseen kaupunkiin satulan selässä. Pyörävuokraamoita on täällä paljon.

Hyvä tietää
 • Eritasoisia hotelleja
 • Edullisia ravintoloita
 • Hyvät ostosmahdollisuudet
 • Paikallisia ravintoloita
 • Vapaasti valittava matkan pituus
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Vilna

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
-3°-8°
1
Aurinkotuntia/pv
13
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
-2°-7°
2
Aurinkotuntia/pv
13
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
3°-4°
4
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
10°2°
6
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
18°8°
8
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
21°11°
8
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
22°12°
7
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • elokuu
22°12°
7
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
17°8°
5
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
10°3°
3
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
4°-1°
1
Aurinkotuntia/pv
12
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
0-5°
1
Aurinkotuntia/pv
10
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Näin matkustat tänne

Tjäreborgin kautta voit matkustaa Vilnaan reittilennoilla ympäri vuoden ja päättää itse matkan pituudesta.
Keskustaan pääsee lentokentältä kätevästi joko junalla, bussilla tai taksilla. Matka lentokentältä keskustaa kestää n. 20 min (n. 8 km). Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan.
Ostokset
Vilnassa on hyvät ostosmahdollisuudet. Täällä on paljon pieniä putiikkeja sekä myös suurempia ostoskeskuksia. Suosittuja tuliaisia ovat perinteiset käsityöt sekä meripihka- ja pellavatuotteet. Suosittuja ostoskatuja ovat suuri Gedimino Prospektas -pääkatu sekä Pilies Vanhassakaupungissa, jossa on useita matkamuistomyymälöitä.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Vilnassa on monipuolinen valikoima ravintoloita, kahviloita ja baareja, ja hintataso on täällä edullinen.
Vilnassa on monipuolinen yöelämä. Täällä on teatteria, konsertteja, baareja ja yökerhoja, joissa on isot tanssilattiat.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Vilnassa on mielenkiintoisia museoita ja gallerioita. Voit myös lähteä konserttiin tai shoppailemaan ja kierrellä ihastelemassa Vanhankaupungin tunnelmaa.
Kulkuyhteydet
Vilnassa on kätevä liikkua bussilla tai taksilla.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Liettuan lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Liettuan lähetystöstä/konsulaatista
.... Liettuan suurlähetystö, Helsinki, p. (+358) 9 6844 880

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Pankkiautomaatteja on monissa paikoissa.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Sähkö

220 V, adapteria ei tarvita.

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Hintaesimerkkejä – Vilna
Panorama Hotel
Panorama Hotel
Vilna, Liettua
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 3 päivää, 2 hotelliyötä
 • Lähtö 4.10.2020, lähtöpaikka Helsinki
Lento ja 2 hotelliyötä
4.10.2020 lähtöpaikka Helsinki
Royal Boutique Vilnius Gates Of Dawn (Ex. Europa R
Royal Boutique Vilnius Gates Of Dawn (Ex. Europa R
Vilna, Liettua
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 3 päivää, 2 hotelliyötä
 • Lähtö 28.9.2020, lähtöpaikka Helsinki
Lento ja 2 hotelliyötä
28.9.2020 lähtöpaikka Helsinki
Radisson Blu Lietuva
Radisson Blu Lietuva
Vilna, Liettua
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 3 päivää, 2 hotelliyötä
 • Lähtö 28.9.2020, lähtöpaikka Helsinki
Lento ja 2 hotelliyötä
28.9.2020 lähtöpaikka Helsinki
Tee matkahaku