Matkat – Vilna

Vilna on yksi Euroopan tuntemattomammista helmistä, jonne lentää Helsingistä alle kahdessa tunnissa. Tässä Liettuan kauniissa pääkaupungissa vietät ihanan loman ja saat rahoillesi vastinetta.
Vilna on aina ollut hieman syrjässä vilkkaimmilta kulkureiteiltä, ja luultavasti juuri siksi se onkin yksi Euroopan parhaiten säilyneistä pääkaupungeista. Vanhakaupunki on Euroopan suurimpia ja täynnä kauniita rakennuksia. Kannattaa ehdottomasti lähteä kävelemään näille vanhoille tunnelmallisille kujille ja pysähtyä välillä lepäämään johonkin kaupungin monista puistoista.

Asu hyvin Vilnassa

Tjäreborgin hotellivalikoimasta löydät varmasti itsellesi sopivan vaihtoehdon. Voit valita yksinkertaisen ja viihtyisän hotellin tai ylellisemmän vaihtoehdon. Riippumatta siitä minkälaisen majoituksen valitset, hinta on edullinen ja sijainti keskeinen. Matkustaessasi Vilnaan Tjäreborgin reittilennoilla päätät itse matkasi pituuden ja ajankohdan.

Historiallinen Vilna

Vilna on unelmakohde taiteesta ja arkkitehtuurista kiinnostuneelle. Vanhakaupunki on täynnä arkkitehtonisesti upeita luomuksia gotiikan, barokin, renessanssin ja uusklassismin ajalta, ja täällä on myös useita museoita ja gallerioita. Voit aloittaa tutustumisen kaupunkiin Gediminasin tornilta, josta aukeavat mahtavat näköalat. Täältä näet kaupungin vanhoja palatseja ja ainakin muutaman kaikista 40 kirkosta. Liettualla on pitkä ja hyvin tapahtumarikas historia, mikä näkyykin selvästi juuri täällä Vilnassa.

Hyvää ja edullista

Historiallisten nähtävyyksien lisäksi Vilnassa on myös paljon uutta. Viime aikoina tänne on ilmestynyt paljon uusia baareja ja ravintoloita, joissa voit kaiken muun lisäksi maistella myös perinteisen liettualaisen keittiön herkkuja. Liettualaisten ruokien raaka-aineina käytetään muun muassa sieniä, riistaa ja yrttejä. Hintataso on Vilnassa yllättävän edullinen, ja tämä koskee niin ravintoloita, joukkoliikenteellä matkustamista kuin ostoksia, joten saat varmasti vastinetta rahoillesi lomaillessasi täällä.

Ostokset ja huvit

Vilnassa voit tehdä hyviä ja mielenkiintoisia löytöjä. Vanhat käsityöperinteet ovat täällä edelleen kunniassaan, ja suosittuja tuliaisia ovat meripihkasta valmistetut korut ja pellavatuotteet. Kannattaa myös tutustua kaupungin vilkkaaseen musiikkielämään, jossa on tarjolla kaikkea rockklubeista Mozartiin. Tunnelma on Vilnassa aina lämmin ja ystävällinen. Mainio vaihtoehto on myös vuokrata polkupyörä ja lähteä tutustumaan tähän tasaiseen kaupunkiin satulan selässä. Pyörävuokraamoita on täällä paljon.
Hyvä tietää
  • Eritasoisia hotelleja
  • Edullisia ravintoloita
  • Hyvät ostosmahdollisuudet
  • Paikallisia ravintoloita
  • Vapaasti valittava matkan pituus

Muiden mielipiteet kohteesta Vilna

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Hae matka – Vilna