Hotellit (20)

Matkat – Liettua

Itämeren äärellä sijaitsevan Liettuan pääkaupunki Vilna on mielenkiintoinen matkakohde, joka on täynnä kulttuuria ja historiaa.

Liettuassa kulttuuri on tärkeä osa yhteiskuntaa, minkä tulet varmasti huomaamaan matkasi aikana. Pääkaupunki Vilna on Unescon maailmanperintölistalla, ja kaupungin kulttuurielämä on todella vilkas – kaikkialla on teattereita, konsertteja ja taidetta. Liettuassa voi edelleen huomata Venäjän vallan ajan vaikutuksen, joka on yksi merkittävä osa Liettuan rikasta historiaa.

Liettua - Euroopan keskipiste

Liettua on suurin ja eteläisin kolmesta Baltian maasta, ja myös Euroopan maantieteellinen keskipiste sijaitsee täällä. Tämä keskipiste on lähellä Vilnaa ja sen merkiksi pystytettiin patsas vuonna 2004 Liettuan liittyessä Euroopan unioniin. Patsaalle on helppo päästä ja sen lähistöllä on upeita kävelyreittejä ja kaunista ympäristöä.

Tjäreborgin matkat Liettuaan

Liettua on täydellinen viikonloppukohde läheisen sijaintinsa ansiosta. Matkustaessasi Tjäreborgilla Liettuaan valittavanasi on useita eritasoisia hotelleja. Kaikki Tjäreborgin hotellit ovat keskeisellä sijainnilla ja kävelymatkan päässä kaupungin nähtävyyksistä. Tjäreborgin joustavilla reittilennoilla matkustaessasi päätät itse matkasi pituuden ja ajankohdan.

Löydä hotellisi
Sää
Milloin on paras sää Liettuassa?
Liettuan ilmasto muistuttaa osittain Suomen ilmastoa. Paras aika matkustaa Liettuaan on toukokuusta elokuuhun, jolloin on lämpimintä, valoisinta ja kuivinta. Päivien keskilämpötila kesäkaudella on 18-22 °C. Kevät saapuu Liettuaan aikaisemmin kuin Suomeen, ja syyskuussa on vielä lämpimämpää kuin kotimaassa. Vuoden kylmimmät kuukaudet ovat tammikuu ja helmikuu, jolloin myös sataa vettä sekä lunta.
Passi ja viisumi
Passi ja viisumi
Matkalla sinulla tulee aina olla mukana matkustusasiakirja (passi tai Schengen-maissa myös poliisin myöntämä valokuvallinen henkilökortti), joka on voimassa oleva ja moitteettomassa kunnossa. Suosittelemme, että passi on voimassa Eurooppaan ja lähialueille suuntautuvilla matkoilla vähintään 3 kk ja Euroopan ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla vähintään 6 kk matkan jälkeen.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi lähetystöstä/konsulaatista.

If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Lithuania. Please also note the possible need for a transit visa.

Matkakohteet – Liettua

Vilna
  • Ruoka & juoma
  • Yleisarvosana
Vilnaan lennät alle kahdessa tunnissa Helsingistä, joten täällä voit mainiosti viettää viikonlopun tai pidemmänkin loman.

Tee matkahaku – Liettua