Matkat – Imerovigli

Imerovigli on Santorinin rauhallisimpia kohteita, jossa voit keskittyä rentoutumiseen ja elämästä nauttimiseen sekä ihailla upeita merimaisemia. Myös saaren eloisaan pääkaupunkiin on vain lyhyt matka.

Imerovigli on yksi Santorinin vanhimmista kylistä, vaikka se onkin rakennettu useita kertoja uudelleen saarta kohdanneiden maanjäristysten jälkeen. Kuten muut saaren länsirannikon kylät, myös Imerovigli sijaitsee korkealla kalliolla, muinaisen tulivuorenpurkauksen seurauksena syntyneen kalderan reunalla. Kylän talojen välissä kiemurtelee kapeita kujia, ja siellä täällä on kauniita pieniä kirkkoja. Aivan kylän edustalla kohoaa mahtava Skaroksen kallio ja vanha linnoitus, josta käsin venetsialaiset aikoinaan hallitsivat saarta. Alhaalla syvänsinisessä kalderassa risteilyalukset odottavat saarta tutkimaan lähteneitä matkustajiaan.

Rauhallinen Imerovigli

Imeroviglissa vietät rauhallisen ja rentouttavan loman. Kohteessa on paljon kahviloita ja ravintoloita, joihin voit istahtaa nauttimaan elämästä, ja kaunis luonto houkuttaa tekemään vaellusretkiä. Koska kylä sijaitsee ylhäällä kalderan reunalla, sieltä avautuu upea näkymän sekä kalderaan että idässä levittäytyvälle Egeanmerelle.

Tjäreborgin Imerovigli

Tjäreborgin valikoimassa Imeroviglissa on muutama erinomainen hotelli. Jos matkustat ilman lapsia, suosittelemme Prime Select -hotelliamme Chromataa. Se on pieni, vain aikuisille suunnattu ylellinen hotelli, jonka uima-altaalta avautuu henkeäsalpaava näkymä merelle.

Koe Santorinin saari

Imerovigli on erinomainen tukikohta, mikäli haluat tehdä retkiä saaren muihin osiin. Vieraile Santorinin upeilla rannoilla, uppoudu alueen kiehtovaan historiaan tai lähde vaellukselle nauttimaan saaren upeasta luonnosta. Imeroviglista lähtee busseja useita kertoja päivässä. Parin kilometrin päässä sijaitsevaan pääkaupunki Thiraan pääsee helpoiten taksilla.

Hyvä tietää
 • Hotelleja aikuisille
 • Luksushotelleja
 • Hotelleja, joissa spa
 • Huoneita, joissa oma uima-allas
 • Lyhyt lentokenttäkuljetus
 • Paljon ravintoloita
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Imerovigli

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
15°10°
4
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°10°
5
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
16°11°
6
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
20°13°
8
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°16°
10
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°20°
11
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
27°22°
12
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • elokuu
28°22°
12
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
26°20°
10
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
24°18°
7
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
20°15°
6
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
17°12°
4
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
Rannat
Kuten monissa muissa Santorinin länsirannikon kylissä, myöskään Imeroviglissa ei ole varsinaista rantaa, sillä kallio laskee jyrkästi mereen, muinaisen tulivuorenpurkauksen muodostamaan kalderaan. Muualla saarella on kuitenkin useita hienoja rantoja, kuten itärannikolla sijaitsevat Monolithos, Kamari ja Perissa sekä Akrotirin arkeologisten kaivausten lähellä sijaitseva Red Beach. Rantojen hiekka on enimmäkseen mustaa laavahiekkaa, joka voi muuttua melko kuumaksi auringonpaahteessa.
Lennot ja kuljetukset

Näin matkustat tänne

Imerovigliin voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennolla kesäkaudella (touko-lokakuu).
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa useimmissa tapauksissa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika Santorinin lentokentältä Imeroviglin hotelleille on noin 20 minuuttia (n. 8 km) muusta liikenteestä riippuen.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Imeroviglissa on muutamia viihtyisiä kahviloita, ravintoloita ja tavernoja, joista on hienot näköalat merelle ja kalderaan.
Imerovigli on rauhallinen kohde, jonka yöelämä rajoittuu kahviloihin ja tavernoihin.
Ostokset
Imeroviglin ostosvalikoima on rajallinen. Mikäli haluat tehdä ostoksia, voit matkustaa parin kilometrin päässä sijaitsevaan saaren pääkaupunkiin, Thiraan.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Kohteessa voi harrastaa muun muassa viininmaistelua, vesiurheilulajeja ja vaellusta.
Kulkuyhteydet
Santorinilla pääsee helposti liikkumaan bussilla tai taksilla.
Kohdefakta

Palvelumme

Imerovigli on omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalvelua.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla Kreikkaan matkustettaessa voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Huom! Albaniassa passin tulee olla vähintään voimassa 3 kk matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia alle 30 päivää kestäville lomamatkoille.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista
.... Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista. Kreikan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 622 9790.

Matkustajalomake
Kaikkien Kreikkaan saapuvien matkustajien on 1.7.2020 alkaen täytettävä matkustajalomake (PLF, Passanger Locator Form) viimeistään 24 tuntia ennen maahan saapumista. On erittäin tärkeää, että lomake täytetään hyvissä ajoin ennen matkaa (viimeistään 24 tuntia ennen lähtöä), sillä muuten voit joutua maksamaan huomattavan sakon (500 euroa per henkilö) saavuttuasi Kreikkaan. Lomakkeen täyttämisen jälkeen saat QR-koodin sähköpostitse. Tallenna QR-koodi puhelimeesi tai tulosta se paperille, sillä koodi tulee esittää lähtöselvityksessä ja koneeseen nousun yhteydessä Suomessa sekä Kreikkaan saavuttua. Lomake täytetään englanniksi: https://travel.gov.gr. Avaaminen onnistuu parhaiten Chromella ja Firefoxilla.

HUOM! KORFUN KAUTTA ALBANIAAN MATKUSTAVAT
Passin tulee olla voimassa vähintään 3 kuukautta matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia. Kaikkien matkustajien passitiedot tulee ilmoittaa Tjäreborgille ennen matkaa.

Albanian viranomaiset vaativat virallisia asiakirjoja alaikäisten lasten kanssa matkustavilta, jos lapsi matkustaa vanhempien kanssa, joilla on eri sukunimi ja lapsella on vain toisen vanhemman sukunimi, tai jos lapsi matkustaa vain toisen vanhemman kanssa, tai jos lapsi matkustaa isovanhempien, sukulaisten tai ystävien kanssa. Englanninkielisessä asiakirjassa tulee olla maistraatin julkisen notaarin leima. Asiakirjojen vahvistusta varten tulee ottaa yhteyttä lähimpään maistraattiin.

Albanian kunniakonsuli Helsingissä:
Albanian Honorary Consulate General in Helsinki, Finland
(+358) 50 548 2854

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan, ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1–2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Valuutta ja maksaminen

Euro. Kohteessa on pankkiautomaatteja.

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania

Lisätiedot

Lue lisäksi Hyvä tietää -osio ja Tjäreborgin matkaehdot. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku – Imerovigli
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.