Matkat – Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz on aito ja viehättävä kanarialainen kaupunki kauniissa Orotavan laaksossa. Tjäreborgilla on täällä monta hyvää hotellia, joissa on lämmitetyt altaat!

Puerto de la Cruz sijaitsee upean vihreässä Orotavan laaksossa, joka on kuin kukkiva puutarha Teiden tulivuoren rinteillä. Puerto de la Cruzissa koet aitoa kanarialaista tunnelmaa, jossa on vanhan ajan charmia. Täällä voit uida lanzarotelaisen arkkitehdin César Manriquen suunnittelemissa valtavissa merivesialtaissa. Kaupungin keskustassa, Plaza Charcon torilla on viihtyisiä baareja ja ravintoloita. Kivenheiton päässä täältä on kalastajasatama sekä upeat vanhat kaupunginosat, joissa on kapeita kujia ja kanarialaisia pinjapuisia parvekkeita. Villiviinit ja ihmeköynnökset peittävät rakennusten seinämiä, ja punaiset pelargoniat ovat loistossaan. Täällä on useita paikallisia ravintoloita ja tapaspaikkoja sekä myös kansainvälisiä ravintoloita. Illalla kaikenikäiset viettävät aikaa pubeissa ja baareissa, ja myös diskoja on muutama. Puerto de la Cruzissa on kaikenlaisia kauppoja, kuten mm. tunnettujen kansainvälisten merkkien liikkeitä sekä paikallisia putiikkeja, joten ostosmahdollisuudet ovat erinomaiset.

Hotelleja jokaiseen makuun

Puerto de la Cruzissa voit asua juuri niin kuin itse haluat - hotellissa tai huoneistossa ja valita yksinkertaisemman tai ylellisemmän vaihtoehdon. Yksi Teneriffan parhaista hotelleista on tunnettu ja perinteikäs Hotel Botanico, joka sijaitsee kasvitieteellisen puutarhan vieressä. Tjäreborgilla on myös Puerto de la Cruzin parhaat huoneistohotellit, jotka sijaitsevat sekä keskustassa että hieman kauempana. Useissa hotelleissa on lämmitetyt uima-altaat. Jos haluat viettää huoletonta ja rentoa lomaa, voit valita hotellin, jossa on All Inclusive.

Tutustu Teneriffaan

Puerto de la Cruzista on helppo lähteä tutustumaan lähemmin tähän mielenkiintoiseen ja monipuoliseen saareen. Täällä on Espanjan korkein vuori, useita pieniä kyliä sekä vaikuttavaa luontoa. Parhaiten pääset tutkimaan saaren nähtävyyksiä vuokraamalla auton. Vuokra-autolla pääset paikasta toiseen täysin omassa tahdissa ja voit pysähtyä mielenkiintoisiin kohteisiin juuri niin usein kuin itse haluat. Tjäreborgin kautta voit vuokrata auton jo matkavarauksen yhteydessä kahdeksi päiväksi tai pidemmäksi ajaksi.

Hyvä tietää
 • Hotelleja aikuisille
 • Luksushotelleja
 • Hyviä ravintoloita
 • Hyvät ostosmahdollisuudet
 • Edullinen autonvuokraus
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Puerto de la Cruz

Sää
 • tammikuu
21°15°
6
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
21°15°
7
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
22°16°
7
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
22°16°
8
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
24°18°
9
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°19°
10
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
28°21°
11
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°21°
10
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
28°21°
8
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
26°20°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
24°18°
6
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
22°16°
6
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
Rannat
Puerto de la Cruzissa on mahdollisuus virkistäytyä El Lago Martiánezin merivesialtaissa. Tällä 33 000 m2 suuruisella alueella on viisi merivesiallasta, kolme lastenallasta, ravintoloita ja kioskeja. Alueelle on sisäänpääsymaksu. El Lago Martiánezin oikealla puolella on Playa Martiánezin ranta, joka on mustaa laavahiekkaa. Puerto de la Cruzista länteen sijaitsee Playa Jardinin 150 metriä pitkä ranta, joka on mustaa, karkeaa laavahiekkaa. Lapsiperheille suosittelemme eteläisen Teneriffan hiekkarantoja. Pohjois-Teneriffan rannat ovat mustia laavakivirantoja, joissa on sekä hiekkaa että soraa, ja useat rannoista ovat kallioisia. Vesi on aina puhdasta ja kirkasta. Espanjalaiset itse lomailevat juuri näillä seuduilla. Rannat eivät yleensä ole kovin lapsiystävällisiä, eikä niillä ole juurikaan tarjolla aktiviteetteja. Useimmilla rannoilla on mahdollista vuokrata aurinkotuoleja. Musta hiekka saattaa olla todella kuumaa auringon paahtaessa, joten uimakenkien käyttäminen on suositeltavaa.

Merivesialtaat Puerto de la Cruzissa

Aivan meren äärellä Puerto de la Cruzissa sijaitsee kuuluisat El Lago Martiánezin merivesialtaat. Alueella on useita uima-altaita laguuneineen, merivesialtaita, joiden keskellä on saaria sekä kuusi pienempää allasta. Täällä on myös lapsille sopivia altaita mainioine kiipeilymahdollisuuksineen. Altaiden suolavesi otetaan suoraan Atlantista, ja altaat täytetään aina öisin. Täällä on myös varjoisia viheralueita palmuineen, pukuhuoneet, ravintoloita ja kahviloita. Aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja on mahdollista vuokrata.

Playa Jardin - Puutarharanta

"Puutarharanta" on Puerto de la Cruzin kaunein ja suosituin ranta, joka sijaitsee kylän läntisellä laidalla. Ranta on jaettu kolmeen pienempään alueeseen. WC:t, pukuhuoneet, joissa on suihku sekä säilytyslokerot, ovat käytössä maksua vastaan. Suurin osa turisteista pysyttelee rannan ensimmäisessä osassa, joka on lähimpänä Castillo San Felipen linnaa. Aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja on mahdollista vuokrata. Paikalliset ja lapsiperheet hakeutuvat yleensä rannan kauimmaiseen osaan, joka on Punta Bravan lähellä. Täällä on vesiputous, joka muodostaa pienen virran hienohiekkaiselle rannalle. Rantaa reunustaa kaunis rantapromenadi, jonka varrella on puutarhoja sekä kahviloita, ravintoloita ja baareja. Puutarha-alueella on myös leikkipaikka lapsille.

Playa las Teresitas - upea ranta pohjoisessa

Playa las Teresitas on pohjoispuolen upein ranta, jonka kullankeltainen hiekka on tuotu suoraan Saharasta. Tällä paikallisten suosikkirannalla on useita baareja, ja palmut suhisevat ihanasti tuulessa. Kesällä vedenpinta on suhteellisen alhaalla, mutta vuoroveden vaihteluiden myötä myös vedenkorkeus vaihtelee.

Los Patos

Los Patoksen ranta sijaitsee Playa Bullullon itäpuolella. Täällä voit törmätä naturisteihin.

Playa del Socorro

Tämä musta laavaranta sijaitsee noin 10 minuutin matkan päässä Puerto de la Cruzista, Los Realejosin alapuolella. Playa Socorro on tunnettu lähinnä surffaajien keskuudessa, sillä täällä on täydelliset aallot. Kesäisin rannalla viihtyvät alueen paikalliset. Täällä on ravintola ja baari. Kätevimmin tänne pääsee matkustamalla bussilla Los Realejosiin, josta loppumatka taittuu taksilla tai sitten voit ajaa koko matkan taksilla.

Playa Bullullo

Playa Bullullo on kolmesta mustasta laavahiekkarannasta kenties kaikkein tunnetuin. Täällä voi kävellä banaaniviljelmien keskellä. Rannalle pääset kätevimmin matkustamalla paikallisbussilla Puerto de la Cruzin bussiasemalta La Paziin. Matka jatkuu kävellen alaspäin suuren Interpalace-hotellin luota (Teidemarin vieressä), jatka sitten tien alitse kulkevaa polkua ja kulje banaaniviljelmän läpi. Plaza del Charcolta kävelymatka kestää noin tunnin, ja La Pazista noin puoli tuntia. Rannalla on pieni baari/ravintola, jolle pääsee jyrkkiä rappuja pitkin.

Laavarannat

Puerto de la Cruzin itäpuolella, El Rinconin luona, lähes pystysuorien kallioseinämien välissä on kolme mustaa laavahiekkarantaa. Täällä viihtyvät lähinnä paikalliset sekä bodyboard-laudoillaan surffaavat nuoret. Kunta on tehnyt hiljattain parannustöitä näille rannoille pääsyn helpottamiseksi, ja rannoille johtavat raput ja polut on kunnostettu.

Playa San Marcos

Playa San Marcos on musta laavahiekkaranta, joka sijaitsee Icod de los Vinosin kylän alapuolella. Alueen paikalliset viihtyvät täällä.

Playa Martíanez

Playa Martíanezin hiekkaranta on surffaajien ja nuorempien kävijöiden suosiossa. Ranta sijaitsee Avenida Colon -rantakadun ja Avenida de la Familia Betancourt y Molinan risteyksessä, Puerto de la Cruzin itälaidalla, merivesialtaiden lähellä. Rannalla ei ole palveluita tai baareja, mutta rantapromenadin ja Avenidan varrella on palveluita. Aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja on jonkin verran vuokrattavana.

El Ancon

El Ancon on näistä rannoista itäisin, ja syrjäisemmän sijainnin ja vaikeakulkuisen tien vuoksi täällä on hieman vähemmän ihmisiä. Ranta on matalampi kuin muut rannat, etenkin laskuveden aikaan.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 6,5 tuntia Helsingistä

Näin matkustat tänne

Puerto de la Cruziin voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla talvikaudella.
Lento laskeutuu Reina Sofian kentälle, Etelä-Teneriffalle.

Reittilennoilla voit matkustaa Teneriffalle joustavasti mihin aikaan vuodesta tahansa.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Puerto de la Cruzissa olevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta matkavarauksen yhteydessä. Ajoaika bussilla Etelä-Teneriffalla sijaitsevalta Reina Sofian lentokentältä Puerto de la Cruzin hotelleihin kestää noin 1,5-2 tuntia (n. 91 km), sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Reittilennoilla toteutettavilla pakettimatkoilla voi useimmissa tapauksissa ostaa lentokenttäkuljetukset erikseen, jolloin kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Puerto de la Cruzissa on yli sata ravintolaa ja baaria. Täällä on paikallisia ravintoloita, tapaspaikkoja ja ruokaa maailman joisesta kolkasta. Monissa ravintoloissa on iltaisin elävää musiikkia. Kaupungin keskustan Plaza del Charcon torilla on paljon ulkoilmakahviloita. Mukavaa ajanvietettä on istahtaa johonkin lukuisista kahviloista ja nauttia kupillinen kahvia ja palanen herkullista kakkua. Pienet ja yksinkertaiset baarit, joista voi tilata "cortadon" (vahva espresso maidolla) ja "bocadillon" (täytetty leipä) tai tapaksia lounaaksi, ovat suosittuja paikallisten keskuudessa. Paikalliset nauttivat myöhäisen aamupalan klo 11 aikoihin. Mikä olisikaan kuumana päivänä virkistävämpää kuin jääkylmä "Dorada" eli paikallinen olut. Suosituimmat kahvilat sijaitsevat torin laidalla ja rantapromenadin varrella, ja niissä on mukava istuksella katselemassa ihmisvilinää. Iltaisin ja viikonloppuisin keskusta on täynnä niin paikallisia kuin turisteja.

Ruoka ja juoma Teneriffalla

Espanjalaiset ruokailutavat noudattavat hyvin pitkälle tyypillisiä eteläeurooppalaisia perinteitä. Aamiainen on yleensä hyvin yksinkertainen, se koostuu kahvista ja croissantista, jotka nautitaan nopeasti. Yhdentoista aikaan on vuorossa café con leche (maitokahvi) ja sekä täytetty leipä bocadillo.

Lounas syödään usein vasta klo 14 aikoihin, jonka jälkeen alkaa siesta. Lapsille tarjotaan pientä syötävää alkuillasta, mutta muuten illallista syödään vasta yhdeksän aikaan illalla. Lomailijat voivat tietenkin elää oman rytminsä mukaisesti, mutta tämän vuoksi ravintolat saattavat näyttää tyhjiltä tiettyinä aikoina. Turistikohteissa on aina paljon ravintoloita, jotka ovat avoinna koko päivän.

Juomaraha

Juomaraha ei aina sisälly laskuun, mutta laskussa näkyy kanarialainen arvonlisävero IGIC, joka on 7 prosenttia loppusummasta. Juomarahaa ei välttämättä tarvitse jättää, mutta jos olet tyytyväinen palveluun tai aiot palata samaan paikkaan uudelleen, voit pyöristää loppusummaa 10 %. Jos et ole tyytyväinen palveluun tai syöt vain kevyesti baarin puolella, juomarahaa ei tarvitse jättää. Kannattaa huomata, että useissa ravintoloissa leipää tuodaan pöytään ennen tilausta. Leipä ei aina sisälly hintaan, vaan se lisätään laskuun, jos olet syönyt sitä.

Ravintolat

Teneriffalla on todella monipuolinen ravintolatarjonta, ja paikalliset syövät usein itsekin ulkona, varsinkin viikonloppuisin. Kansainväliseen keittiöön yhdistetään usein vivahteita kanarialaisesta, italialaisesta, ranskalaisesta, perulaisesta, kiinalaisesta, libanonilaisesta, intialaisesta jne. keittiöstä.

Bodega-viinituvissa voit nauttia hyvistä viineistä ja tapaksista eli pikkusuolaisista. Turistialueiden ulkopuolella olevat ravintolat ovat kiinni yleensä yhtenä päivänä viikossa, joten aukioloajat kannattaa tarkistaa etukäteen. Maaseudulla on pieniä perheravintoloita, nk. "guachinches", joiden ruokalistat ovat yleensä melko suppeita, mutta ruoka sitäkin maukkaampaa. Usein näissä ravintoloissa myös hinnat ovat erittäin edulliset. Monet näistä ravintoloista ovat avoinna vain syksyisin, jolloin tarjolla on talon omaa viiniä. Kun viini loppuu, ravintola sulkee ovensa ja laittaa ovelle lapun: "Se acabó el vino" – viini on loppuunmyyty!"

Kaniininliha

Kaniininliha eli conejo on kevyttä vaaleaa lihaa, jonka maku muistuttaa hieman kananlihaa, mutta on kuitenkin maukkaampaa. Hyvissä ravintoloissa liha on yleensä hyvin valmistettu, esim. pataruokana.

Mojo

Mojo, joka lausutaan "mocho", on kerrassaan upea kulinaarinen nautinto. Tätä kastiketta valmistetaan yleensä kotona, mutta sitä voi ostaa myös kaupasta. Punaisessa mojo-kastikkeessa on paprikaa ja mausteita, kun taas miedommassa vihreässä mojossa pääosassa on korianterin maku. Makuasioista ei tietenkään kannata kiistellä, joten maista ihmeessä molempia kastikkeita ja löydä oma suosikkisi.

Juusto

Kanariansaarilla valmistetaan paljon erilaisia hyviä juustoja. Juustot valmistetaan lehmän-, vuohen- ja lampaanmaidosta sekä näiden yhdistelmistä. Tunnetuin espanjalainen juusto on Manchego, ja vaikka se ei olekaan kotoisin Kanariansaarilta, sen maku muistuttaa hyvin paljon täällä valmistettuja juustoja. Siinä on musta kuori, ja sen maku on mieto, monivivahteinen ja hieman hapan. Kannattaa maistella eri juustoja, niin löydät omat suosikkisi. Juusto on espanjaksi queso ja savustettu juusto (joka maistuu paljon paremmalta kuin miltä se kuulostaa) on queso ahumado. Suuremmissa supermarketeissa on hyvät juustovalikoimat ja niistä löytyy paljon muitakin paikallisia herkkuja, kuten kinkkua ja makkaroita. Todellinen kulinaristin unelma!

Peruna

Meidän perunoita syövien suomalaisten tulisi ottaa oppia espanjalaisilta. Heidän papas arrugadas eli "ryppyperunat" keitetään niin vahvassa merisuolavedessä, että perunoista lähtee vesi ja niiden maku voimistuu. Perunat tarjoillaan hieman ryppyisinä ja suolapintaisina sekä ehdottomasti mojo-kastikkeen kanssa.

Makeannälkään

Upean näköiset ja runsaasti hedelmillä ja pähkinöillä koristellut kakut eivät aina ole sitä miltä näyttävät. Kauniin pinnan alla saattaakin olla ihan tavallinen sokerikakku, joka ei välttämättä ole edes erityisen makea. Kun makeannälkä yllättää, kannattaakin maistella hieman vaatimattomamman näköisiä herkkuja, kuten suklaatäytteisiä croissanteja tai pähkinöillä ja kuivatuilla hedelmillä täytettyjä lehtitaikinarullia. Tulet varmasti yllättymään positiivisesti!
Puerto de la Cruzin yöelämä on vilkasta. Täällä on useita baareja ja pubeja sekä pari diskoa. Lisäksi täällä on pieniä viihtyisiä viinitupia, joissa on elävää musiikkia, salsapaikkoja sekä paljon muuta. Illanvietto aloitetaan yleensä Plaza Charcolta. Vilkkainta meno on viikonloppuisin ja tiettyinä juhlapyhinä, jolloin juhlinta jatkuu usein aamuun asti.

Abaco - La Pazin alue

Viehättävä 1700-luvun kartano, jossa on esillä iloisen värisiä hedelmiä, vihanneksia ja upeita kukkia. Tämä on ehdottomasti vierailemisen arvoinen kohde. Sunnuntaisin järjestetään usein konsertteja, joihin on pääsyliput. Iltaisin tänne tullaan siististi pukeutuneena, joten shortsit ja jumppakengät on hyvä jättää silloin hotellille. Kätevimmin pääset tänne taksilla. Osoite: Calle Casa Grande El Durazno.
Ostokset
Puerto de la Cruzissa on erinomaiset ostosmahdollisuudet. Täällä on paljon kauppoja sekä kaksi isoa ostoskeskusta, joissa on useita vaatekauppoja, paikallisia myymälöitä, espanjalaisia kauppoja sekä isojen kansainvälisten vaatemerkkien myymälöitä.

Centro Comercial Martiánez

Pieni ostoskeskus, joka on avoinna joka päivä, myös sunnuntaisin. Täällä on kaikenlaisia kauppoja sekä iso hyvin varustettu ruokakauppa. Ostoskeskus sijaitsee Puerto de la Cruzin itäpuolella.

Centro Comercial La Villa

Suuri ja moderni ostoskeskus, jossa on useita kenkä- ja vaatekauppoja. Ostoskeskus sijaitsee San Geronimon alueella moottoritien varressa, Puerto de la Cruzin ulkopuolella.

Markkinat

Markkinahalli Mercado El Tejar on avoinna maanantaista lauantaihin, mutta suurimmat markkinat täällä järjestetään lauantaisin klo 08.00-13.00.

Ostokset Pohjois-Teneriffalla

Santa Cruzissa on ehdottomasti monipuolisimmat ostosmahdollisuudet. Calle del Castillon kävelykatu on suurin ostoskatu. El Castillon ja Grand Mencey -hotellin välisessä korttelissa on useita pieniä kauppoja, joissa myydään kaikkea eksklusiivisista vaatteista ja kengistä sisustustuotteisiin ja antiikkiesineisiin. Täällä on myös tunnettu El Corte Inglésin tavaratalo. Puerto de la Cruzissa on myös useita hyviä kauppoja. Puerto de la Cruzin pohjoispuolella on ostoskeskus La Villa, jossa kaupat ovat auki klo 22.00 asti, paitsi sunnuntaisin. La Lagunassa on pienempiä putiikkeja entisen pääkadun Calle La Carreran varrella. Hinnat ovat yleensä kiinteitä, mutta tinkiä voit erityisesti turistibasaareissa ja suurempien ostosten, kuten kameroiden ja kellojen, yhteydessä. Tarjolla on myös paljon paikallisia tuotteita, jotka ovat mainioita tuliaisia. La Orotava on tunnettu upeista käsinkirjailluista pöytäliinoista, joissa tyypillisiä ovat pienet punaiset joulutähdet. Kannattaa huomioida, että myynnissä saattaa olla myös Aasiassa tehtyjä kopioita. Muita suosittuja tuliaisia ovat keramiikkaesineet, banaanilikööri ja paikalliset viinit, kuten Pohjois-Teneriffan Viña Norte. Oliviinikivi on tyypillinen Kanariansaarilla esiintyvä mineraali. Se on vaaleanvihreä vulkaaninen kivi, jota esiintyy mm. Teiden tulivuoren ympäristössä. Kiveä ei saa kuitenkaan louhia siellä, sillä kyseessä on kansallispuisto.

Ostokset Teneriffalla

Teneriffan hintataso on yleisesti ottaen hieman edullisempi kuin Suomessa, sillä Kanariansaaret kuuluvat nk. vapaakauppa-alueeseen, jossa arvonlisävero on vain 7 prosenttia. Suosittuja ostoksia ovat esim. kengät, laukut, hajuvedet, kosmetiikka, elektroniikka, tupakka, alkoholi ja merkkituotteet. Kulta ja hopea eivät ole erityisen edullisia täällä, mutta koruja saattaa silti saada hyvään hintaan, sillä niiden suunnittelukustannukset ovat edullisemmat. Myös merkkikellot ja kynät ovat huomattavasti halvempia.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Täällä voit pelata tennistä, squashia sekä käydä kuntosalilla. Playa de la Cruzin alueella on useita hyviä vaellusreittejä. Eteläpuolella on useita golfkenttiä.

Surffaus

Teneriffa on suosittu kohde surffaajien keskuudessa, ja täällä järjestetään useita suurempia ja myös kansainvälisiä kilpailuja. Tunnetuin ranta El Medano sijaitsee saaren eteläpuolella, ja se on erityisesti purjelautailijoiden suosiossa. Pohjoispuolella on useita hyviä rantoja surffaukseen. Puerto de la Cruzissa nuoria surffaajia bodyboard-lautoineen näkee erityisesti kaupungin itäpuolella sijaitsevilla Playa Martiánezin, Playa Jardínin ja Playa Bullullon rannoilla. Kaikkein innokkaimmat surffaajat matkustavat Santa Cruzin yläpuolella, Anagan niemimaalla sijaitsevalle Tagananan kylän rannalle. Playa del Socorrossa voi surffata 365 päivää vuodessa. Täällä puhaltavat pohjoistuulet, ja aallot voivat nousta jopa kahdeksaan metriin. Heinä-syyskuussa järjestetään paikallisia ja kansallisia kilpailuja, kuten esimerkiksi O´Neill Cup, jossa kilpaillaan surffauksen, longboardingin ja boogie-lautailun parissa. Rannalla on ravintoloita ja baareja. Kätevimmin tänne pääsee matkustamalla bussilla Los Realejosiin ja jatkamalla loppumatkan taksilla tai voit myös matkustaa koko matkan taksilla.

Jardín Botanico

Kasvitieteellinen puutarha on perustettu vuonna 1788. Espanjalaisilla merimiehillä oli pysyvänä käskynä tuoda kasveja eri puolilta maailmaa. Puutarhassa onkin nähtävänä useita harvinaislaatuisia kasveja, kuten esim. valtava kumipuu. Avoinna joka päivä klo 09.00-18.00. Kirjasto ja herbaario ovat avoinna maanantaista perjantaihin klo 09.00-13.00. Osoite: Calle Retama 2, Urbanización La Paz. Tänne pääset busseilla numero 101, 352 ja 345, jää pois ennen La Cupulan ostoskeskusta. Tärkeimmissä kasveissa on latinankieliset kyltit.

Parque de Taoro

Parque de Taoro sijaitsee ylhäällä rinteessä, Casino Taoron vieressä. Puerto de la Cruzin korkeimman Bel Air -rakennuksen yläpuolelta pääsee rappuja pitkin puistoon. Täällä voit ihastella vesiputousta, lampia sekä mahtavia näkymiä kaupungin yli. Kasinon alapuolella on kahvila, jonka yhteydessä on pieni leikkipaikka.

Son Litre

Son Litre eli orkideapuutarha sijaitsee keskellä Puerto de la Cruzia. Tämä on Teneriffan vanhin puutarha, jossa on saaren suurin orkideakokoelma. Tässä englantilaisten omistuksessa vuodesta 1730 olleessa yksityishuvilassa asui Agatha Christie vuonna 1929. Tunnettu kukkamaalari Marianne North asui talossa vuonna 1875, ja monet hänen tunnetuista aiheistaan ovat myös tästä ympäristöstä. Baarissa on monipuolinen valikoima kanarialaisia viinejä. Osoite: Calle Sitio Litre, Camino El Rabado, Hotel Martiánezin ja Cepsa-huoltamon välissä päätien varrella Bel Air -rakennuksen yläpuolella.

Museot - Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruzissa on muutamia mielenkiintoisia museoita. Lisää museoita on La Orotavassa, La Lagunassa ja pääkaupungissa Santa Cruzissa. Useimmat museot ovat suljettuina maanantaisin.

Casa de la Aduana
Puerto de la Cruzista tuli saaren kaupallinen keskus 1700-luvulla, ja tämä perinteistä kanarialaista tyyliä edustava tullihuone rakennettiin silloin satamaan. Alakerroksessa on kauppa, jossa on myynnissä paikallisia tuotteita ja käsitöitä. Osoite: Calle las Lonjas. Ilmainen sisäänpääsy. Kauppa on avoinna maanantaista perjantaihin klo 10.00-20.00 ja lauantaisin klo 10.00-17.00. Museo on avoinna maanantaista lauantaihin klo 10.00-14.00.

Casa Museo Abaco
Perinteiseen kanarialaiseen tyyliin rakennettu 1700-luvun kartano, joka on nykyään yksityisomistuksessa. Tässä upeassa talossa, jossa on esillä iloisen värisiä hedelmiä ja vihanneksia, voi vierailla päiväsaikaan ja kuulla sen historiasta. Puutarhaan voi istahtaa nauttimaan virkistävää sangriaa. Ravintola on avoinna maanantaista lauantaihin klo 13.00-15.30 ja 18.00-22.30 ja sunnuntaisin klo 13.00-22.30. Cocktailbaari on avoinna perjantaisin ja lauantaisin klo 01.00 asti. Museo on avoinna klo 10.00-13.00.

Museo Arqueológico Municipal
1800-luvulta peräisin oleva kanarialainen rakennus, jossa on näyttelyitä saaren alkuperäisväestöstä guanheista sekä mm. keramiikka- ja käyttöesinekokoelmia. Myös teemanäyttelyitä Kanariansaarten kulttuurista ja historiasta. Avoinna tiistaista lauantaihin klo 10.00-13.00 ja klo 17.00-21.00 ja sunnuntaisin klo 10.00-13.00. Osoite: Calle El Lomo 9 A. Sisäänpääsymaksu. Alle 18-vuotiaat lapset ilmaiseksi. Museon infotekstit ovat englanniksi, saksaksi ja ranskaksi.

Museot - La Laguna

Museo de la Historia de Teneriffa
Tämä historiallinen museo sijaitsee restauroidussa kanarialaisessa rakennuksessa, joka on 1500-luvulta. Täällä voit tutustua Kanariansaarten mielenkiintoiseen historiaan guanhien ajoista nykypäivään asti. Infotekstit ovat englanniksi, saksaksi ja ranskaksi. Osoite: Calle San Agustin 22.

Museo de la Ciencia y el Cosmo
Tässä museossa voit tutustua maailmankaikkeuteen ja luonnontieteisiin hauskalla ja informatiivisella tavalla. Museo avattiin vuonna 1994, ja siitä asti täällä on tehty yli 100 interaktiivista koetta. Museossa on joka päivä erilaista ohjelmaa, kuten elokuvanäytöksiä, tähtitieteellisten havaintojen esittelyä, laboratoriokokeita ym. Museo on mielenkiintoinen kohde koko perheelle.

Nähtävyydet Terneriffalla

Teneriffan historia on monipuolinen, ja saarella on lukuisia nähtävyyksiä, mutta useimmat niistä sijaitsevat Los Cristianoksen ja Playa de las Américasin ulkopuolella, jotka ovat suhteellisen uusia kohteita. Saaren museot ovat pääkaupungissa Santa Cruzissa, joka sijaitsee noin 80 kilometrin päässä Los Cristianoksesta. Entinen pääkaupunki La Laguna on ihan Santa Cruzin vieressä ja myös vierailemisen arvoinen kohde. La Lagunassa on paljon mielenkiintoista arkkitehtuuria, kuten esim. katedraali ja yliopisto. Espanjalaiset rakensivat pääkaupungin vallattuaan sen alkuperäisväestöltä vuonna 1497. Pääkaupunki siirrettiin myöhemmin Santa Cruziin, jotta se olisi lähempänä merta. Santa Cruz on nykyään tärkeä satamakaupunki sekä saaren hallinnollinen keskus.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Teneriffa on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.

Taksit

Taksilla on kätevä liikkua Teneriffalla, ja Puerto de la Cruzissa on useita takseja. Taksin voi pysäyttää suoraan kadulla, ottaa taksiasemalta tai tilata hotellista. Takseja ei ole mahdollista ennakkotilata lentokentälle. Takseihin mahtuu yleensä neljä henkilöä, mutta isompiin takseihin, jotka nykyään ovat yhä tavallisempia, mahtuu jopa seitsemän henkilöä. Taksamittaria on lain mukaan käytettävä. Jos mittari ei ole päällä, kuljettajaa voi pyytää laittamaan sen päälle. Pidemmillä matkoilla, esim. Santa Cruziin ja lentokentälle mentäessä sekä päiväretkillä, hinnasta kannattaa sopia etukäteen.

Laiva ja lautta

Santa Cruzista kulkee laiva Gran Canarialle.

Bussit -Puerto de la Cruz

Paikallisbussit ovat vihreitä, ja niiden kyljessä lukee TITSA. Bussit kulkevat useimpien kaupunkien välillä, mutta bussia vaihdetaan usein suuremmilla bussiasemilla, esimerkiksi La Lagunassa ja Santa Cruzissa. Busseja näihin kaupunkeihin ja lähikyliin lähtee päiväsaikaan usein. Öisin paikallisbussit eivät kulje ollenkaan, kuten eivät myöskään karnevaalien aikaan. Pysäkit on merkitty valkovihreällä kyltillä, jossa lukee Parada TITSA. Aikatauluja löytyy bussipysäkeiltä ja bussiasemilta. Kertalipun voi ostaa bussista, ja se on voimassa ainoastaan yhdensuuntaisella matkalla, eikä sillä ole vaihto-oikeutta. Jos olet lähdössä pidemmälle matkalle, kannattaa ostaa nk. "Ten+"-matkakortti. Bussissa oleva automaatti veloittaa kortiltasi oikean summan, kun leimaat kortin sekä bussiin noustessasi että poistuessasi kyydistä. Jos unohdat leimata kortin poistuessasi kyydistä, niin silloin kortilta veloitetaan koko matkan hinta päätepysäkille asti. Matkakortilla saat 30-50 % alennusta normaalihinnoista. Kortti maksaa n. 2 euroa ja voit ladata siihen rahaa 5-100 euroa bussiasemilla sekä tietyissä ruokakaupoissa.

Mopot

Mopoja on mahdollista vuokrata, mutta emme kuitenkaan suosittele sitä. Liikenne on hyvin vilkasta ja hektistä, ja onnettomuuksia sattuu paljon.

Polkupyörät

Polkupyöriä on mahdollista vuokrata, mutta tiet eivät sovellu kovin hyvin pyöräilyyn ja autoilijat eivät välttämättä aja kaikkien sääntöjen mukaan. Pyöräily on kuitenkin hyvin suosittu laji täällä, ja voit esimerkiksi lähteä maastopyöräilemään metsäteille.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Tavoitat meidät talvikaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omalle hotellillesi tai läheiselle hotellille. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Huhti-marraskuussa Puerto de la Cruzissa ei ole Tjäreborgin oppaita, eikä retkiä järjestetä. Tavoitat oppaat soittamalla palvelupuhelimeen, lähettämällä tekstiviestin tai sähköpostia. Jos matkustat tilauslennolla, tapaat oppaamme lentokentällä kohteeseen saavuttaessa sekä poislähdettäessä.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro.
Pankit ovat avoinna ma-pe klo 08.30-14.00 ja tietyt pankit myös to klo 17.00–18.00. Pankkiautomaatteja on lähes jokaisessa kadun kulmassa. Kertanosto enintään 300 euroa ja korkeintaan 2 nostoa päivässä, eli max 600 euroa/päivä. Tunnetuimmat luottokortit (Visa, Mastercard ja Eurocard) hyväksytään yleisesti useimmissa kaupoissa, ravintoloissa ja supermarketeissa.

Aikaero

Suomen aika -2 tuntia

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.

Lisätiedot

Vaikka Espanja kuuluu EU:hun, lasketaan Kanariansaaret verotuksellisesti EU:n ulkopuoliseksi alueeksi. Huomio verovapaiden tuotteiden määrät kotimatkalle lähtiessäsi.
Paljon rappuja ja tasoeroja. Ajoittainen ilman korkea kosteuspitoisuus saattaa vaivata astmaatikkoja. Hotelleissa ei yleensä ole savuttomia huoneita. Espanjassa on voimassa tupakointilaki, joka kieltää tupakoinnin yleisissä tiloissa sekä ravintoloissa (vain harvoissa paikoisssa on erillinen tupakointiosasto). Aurinkotuolien patjat ovat maksullisia useimpien hotellien allasalueilla.
Saarella rakennetaan paljon ja rakennustyömaiden ääniä saattaa kuulua tiettyihin hotelleihin. Uusia rakennustyömaita saatetaan käynnistää lyhyelläkin aikataululla, ja läheskään kaikista ei ole tietoa ennen kauden alkua. Puerto de la Cruzin alueella kunnostetaan myös jalkakäytäviä ja rakennetaan uusia teitä.
Lasten kanssa matkustaminen
Puerto de la Cruz on mainio kohde lasten kanssa matkustaessa, sillä täällä on paljon tekemistä ja näkemistä. Miten olisi virkistävä pulahdus suosittuun merivesialtaaseen?

Lastenruoka ja vaipat

Lastenruokaa ja vaippoja voi ostaa useimmista suuremmista ruokakaupoista ja hyvin varustetuista apteekeista. Valikoimat ovat tosin melko suppeita. Velliä ei ole saatavana, mutta puurojauhetta ("papilla") voi sekoittaa maitoon tai veteen. Puurojauhe, kuten myös useimmat hedelmäsoseet, sisältävät usein sokeria. Äidinmaidonkorviketta myydään erikokoisina annoksina ikävuoden mukaan, ja sitä voi ostaa apteekeista sekä tavarataloista.

Ravintolaruoka

Lasten ruokalistoja on harvoissa ravintoloissa, mutta ravintolat ovat silti yleensä hyvin lapsiystävällisiä. Ruokalistoilla on usein pastaa, grilliruokia, ranskalaisia ja pizzaa. Useimmille lapsille maistuvat esimerkiksi "calamares a la romana" eli friteeratut mustekalarenkaat tai "croquetas"-perunakroketit. Suosittuja ovat myös pienet grillivartaat ("pinchos") sekä perinteinen kanarialainen vihanneskeitto "Potaje de berros ".

El Monasterio

Monet Orotavan laaksossa asuvat tulevat lastensa kanssa tänne. Täällä voi syödä hyvää ruokaa ja juoda kahvia perheen pienimpien ihastellessa kanoja, ankkoja, kukkoja ja riikinkukkoja, jotka käyskentelevät vapaasti puutarhassa. Alueella on myös pieni kalalampi, kilpikonnia ja poneja sekä lampaita pienissä aitauksissa.

Lastenvaunut ja lastenistuimet

Rantapromenadilla ja kävelykaduilla on yleensä helppo liikkua lastenvaunuilla. Puerto de la Cruzin vanhassa kaupunginosassa jalkakäytävät ovat usein kapeita ja niiden reunat korkeita. Siksi kaksosrattailla on vaikeampi liikkua. Syöttötuoleja on ravintoloissa harvoin, mutta voit halutessasi ottaa mukaan lasten matkatuolin tai rattaat. Lastenistuimia voi vuokrata autovuokraamoista.

Leikkipaikat

Keskustassa on vain muutamia leikkipaikkoja. Keinuja, kiipeilytelineitä ja liukumäkiä on useimmissa puistoissa, mutta niiden taso ja kunto saattavat vaihdella paljonkin. Suosittu leikkipaikka sijaitsee sataman vieressä olevalla Plaza del Charcon torilla. Playa Jardinin upealla ja uudella rannalla on isompi leikkipaikka. La Pazin alueella on leikkipaikka Masaru-hotellin ja Hotel Molino Blancon välissä. Kaupungin itäisessä osassa sijaitsevassa Centro Comercial Martiánez -ostoskeskuksessa lapset voivat yleensä sunnuntai-iltapäivisin hyppiä alas hyppytornista. Jouluna, karnevaalien aikaan sekä pääsiäisenä satama-alueella on yleensä tivoli.

Ostokset

Puerto de la Cruzissa on useita kauppoja, joissa myydään vaatteita, kenkiä, leluja ym.

Imettäminen ja hoitopöydät

Hoitopöytiä ei yleensä ole yleisissä WC:seissä. Imettäminen kannattaa julkisella paikalla tehdä hieman syrjässä. Hotellin uima-altaissa pienempien lasten on hyvä käyttää uimavaippaa.
Tee matkahaku – Puerto de la Cruz
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.