Matkat – Sorrento

Sorrento on klassinen Etelä-Italian helmi, joka on lähellä muutamia Italian kuuluisimpia nähtävyyksiä.

Tässä viehättävässä kaupungissa vallitsee eteläitalialainen tunnelma kauniine rakennuksineen, kukkien koristamine piazzoineen ja kapeine kujineen. Napolinlahden yli aukevat näkymät ovat mahtavat. Kätevimmin pääset nauttimaan auringosta ja Välimeren kirkkaansinisistä vesistä jollain kaupungin uimaterasseista. Sorrento on suosittu kohde niin italialaisten itsensä kuin muiden eurooppalaisten keskuudessa, ja kaupunki on jo pitkään ollut pidetty lomanviettopaikka.

Tjäreborgin matkat Sorrentoon

Tjäreborgin valikoimassa on parikymmentä hotellia Sorrentossa, ja useat hotellit sijaitsevat lähellä merta. Jos matkustat ilman lapsia, mainio vaihtoehto on suosittu PrimeSelect-hotellimme Grand Hotel Riviera, joka sijaitsee lähellä keskustaa, mutta kuitenkin rauhallisella paikalla ylhäällä kalliolla mahtavine merinäköaloineen. Jos kaipaat ylellistä asumista, hyvä vaihtoehto on Grand Hotel Angiolieri, joka sijaitsee muutaman kilometrin päässä Sorrenton ulkopuolella. Tässä luksushotellissa on uima-allas, kuntosali, spa-osasto ja ravintola, jolla on yksi Michelin-tähti.

Maailmankuuluja nähtävyyksiä

Sorrentossa olet lähellä useita Italian tunnetuimpia nähtävyyksiä. Lähde Pompeijiin tai Vesuviukselle, ota laiva Caprille, paikallisjuna Napoliin tai vuokraa auto ja suuntaa omin päin viehättävään Positanoon, joka sijaitsee yhdellä maailman kauneimmista rannikoista – Amalfin rannikolla.

Pistäydy Napolissa ja Roomassa

Lähde junalla Napoliin ja koe todellinen italialainen suurkaupunki, jossa on valtavat valikoimat ravintoloita, baareja, kahviloita ja kauppoja. Napolissa kannattaa käydä espanjalaisessa korttelissa, käyskennellä Mergellinan rantapromenadilla ja ihailla näkymiä San Martinolta. Napolia kutsutaan pizzan pääkaupungiksi ja kannattaakin maistaa tätä paikallista herkkua ennen kuin lähdet kaupungista. Jos olet kiinnostunut jalkapallosta, täällä voit seurata kaupungin oman joukkueen Napolin pelejä. Jalkapallo-ottelu on elämys itsessään, sillä pääset aistimaan napolilaisten kiihkeää intoa lajia kohtaan. Päiväksi pääkaupunkiin? Hyppää express-junan kyytiin Napolista ja tee päiväretki Roomaan.

Hyvä tietää
 • Luksushotelleja
 • Hotelleja keskustassa
 • Hyviä ravintoloita
 • Nähtävyyksiä
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Sorrento

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
11°6°
3
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
11°6°
4
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
15
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
14°8°
5
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
18°11°
6
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
22°15°
8
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°18°
9
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°21°
10
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°21°
9
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
26°19°
8
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
21°15°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
17°13°
4
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
15
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
13°8°
3
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
Rannat
Sorrento sijaitsee kallioisella rannikolla ja siellä täällä on uimaterasseja. Aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja on mahdollista vuokrata. Marina Grandessa on myös pieni ranta, muuten rantoja on Sorrenton ulkopuolella. Rannat ovat usein yksityisiä ja niille on pääsymaksu.

Lähistön upeat rannat

Lähin suurempi ranta on Spiaggia Alimuri, joka sijaitsee Meta di Sorrentossa. Suosittu ranta on myös Neranon kylän alapuolella sijaitseva Marina del Cantone, joka on Sorrenton rannikon suurin kiviranta. Capo di Sorrentossa uimaan lähdetään kalliolta, ja tänne on noin 15-20 minuutin kävelymatka sitruunalehdon läpi.

Hotellien uima-altaat

Hotellien uima-altaat ovat auki kesäkaudella eli noin toukokuusta syyskuuhun. Aukiolokausi saattaa vaihdella ulkolämpötilan mukaan.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Lentoaika vaihtelee valitun lentoreitin mukaan; esim. välilaskulla Münchenin kautta n. 5 t 20 min

Näin matkustat tänne

Sorrentoon (Napoli) voit matkustaa kesäkaudella omin päin reittilennoilla.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa erikseen myös lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika Napolin lentokentältä Sorrentoon on noin 1 t 20 min (n. 55 km), riippuen muusta liikenteestä.

Kuljetusten hintaan ei sisälly palvelupalkkio, n. 15 €/suunta, joka maksetaan kuljettajalle paikan päällä laukkujen käsittelystä.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Sorrentossa on useita viihtyisiä kahviloita, tavernoja ja ravintoloita.
Sorrentossa on mukava valikoima baareja ja pubeja. Lisäksi täällä on muutama disko sekä nk. diskobaareja. Täällä on myös mielenkiintoisia showesityksiä, kuten Fauno Tarantella Show, joka käsittelee alueen historiaa 1500-luvulta toiseen maailmansotaan asti. Toinen show on entisajan arkea kuvaava Sorrento Musicals. Näissä esityksissä on upeita asusteita, taitavia tanssijoita ja kaunista italialaista laulua ja musiikkia.
Ostokset
Sorrentossa on tarjolla kauniita vaatteita ja kenkiä sekä silmälaseja, mutta hinnat saattavat hieman huimata. Ostotarjonta on täällä laaja ja monipuolinen, ja Sorrentossa voit tehdä ainutlaatuisia löytöjä. Positanon muoti on käsite Italiassa, ja sillä tarkoitetaan kauniita, mukavia ja kesäisen tyylisiä puuvillavaatteita niin naisille kuin miehille. Capri ja Amalfin rannikko ovat tunnettuja sitruunoistaan, ja mainio tuliainen on pullo paikallista Limoncelloa.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Sorrentossa voit sukeltaa, pelata tennistä tai lähteä vaeltamaan upeille reiteille.
Kulkuyhteydet
Sorrentossa voit liikkuua paikallisbussilla ja taksilla. Laivalla pääset Caprille, Ischialle ja Napoliin. Amalfiin, Positanoon ja Napoliin kulkee myös taksiveneitä.
Kohdefakta

Palvelumme

Sorrento on omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalveluja.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa koko matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Italian lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Italian lähetystöstä/konsulaatista
.... Italian suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 681 1280

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Turistivero Sorrentossa

Sorrenton viranomaiset ovat ilmoittaneet, että kaikkien alueella majoittuvien on maksettava erillinen majoitusmaksu (city tax). Maksu koskee vain 18 vuotta täyttäneitä aikuisia ja peritään enintään 7 yöltä kerrallaan.

Hinnat:
1-, 2- ja 3-tähden hotellit: 1,50 euroa/henkilö/yö
4-tähden hotellit: 3 euroa/henkilö/yö
5-tähden hotellit: 4 euroa/henkilö/yö

Maksua ei voi suorittaa matkatoimiston kautta etukäteen, eikä sitä siksi voi liittää varatun matkan hintaan. Turistivero maksetaan suoraan hotellille/huoneistohotellille.

Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa paikallisesta luokituksesta, jonka mukaan veron suuruus määräytyy.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Sorrentossa on muutamia pankkiautomaatteja.

Aikaero

Aikaero Suomeen: -1 tunti.

Sähkö

220 V. Eurooppalainen standardi.

Kieli

Italia

Lisätiedot

Suuret korkeuserot, rappuja ja kapeita käytäviä. Hurja liikenne. Elokuu on ehdottomasti vilkkain lomakuukausi.
Tee matkahaku