Matkat – Positano

Positano on yksi Amalfin rannikon kauneimmista kylistä, ja Amalfin rannikkoa pidetään usein maailman kauneimpana rannikkona. Täällä on uskomattoman upeita maisemia, kauniita rantoja ja paljon ravintoloita.

Ensi silmäyksellä näyttää siltä, kuin Positano olisi 25-kerroksinen kylä sinisen Välimeren äärellä. Talot aivan kuin roikkuvat tiukasti kiinni jyrkissä kallionrinteissä , ja näkymä on uskomattoman viehättävä. Hotellimme sijaitsevat Positanon kaupungin sydämessä, joko aivan lähellä kaupungin keskustaa ja rantaa tai hieman ylempänä rinteessä, josta avautuvat upeat merinäkymät.

Positano - unelmakohde

Positanoa pidetään yhtenä rannikon kauneimmista kylistä, ja jos olet joskus kulkenut näitä kiemurtelevia teitä, joiden varsilta avautuvat henkeä salpaavat maisemat dramaattisine vuorineen ja kirkkaansinisine vesineen, olet varmasti samaa mieltä. Kirjailija John Steinbech on kuvaillut Positanon kauneutta näin: "Se on unelmien paikka, joka tuntuu todelliselta siellä ollessa, mutta ei koskaan unohdu, kun olet sieltä lähtenyt". Matka Positanoon on varmasti ikimuistoinen.

Ranta keskustassa

Positanossa ranta sijaitsee keskellä keskustaa, mahtavat maisemat aukeavat useista kortteleista, sillä kylä kohoaa ylös jyrkkää kallionrinnettä pitkin. Vaellellessasi Positanon pieniä kujia pitkin voit aistia tunnelman, josta Lawrence, Gorki, Ibsen ja monet muut kirjailijat hakivat inspiraationsa ja etsivät oikeita sanoja kuljeskellessaan täällä.

Kulttuuria ja ruokaa

Kulttuurilla on tärkeä sija kaupungin historiassa, ja tämä näkyy selvästi vielä nykyäänkin. Kesäisin Positanossa on useita taidenäyttelyitä, ja täällä järjestetään myös tanssikilpailuita. Kaupunki on myös tunnettu monipuolisesta ravintolatarjonnastaan, ja täällä kannattaa maistella tuoretta kalaa. Alkupalaksi tarjoillaan usein herkullisia pikkusyötäviä, kuten täytettyjä oliiveja, makeita viikunoita ja sitrushedelmiä, jotka syödään sokerilla maustettuina.

Tjäreborgin matkat Positanoon

Matkustaessasi Positanoon Tjäreborgin joustavilla reittilennoilla päätät itse matkasi pituuden ja ajankohdan. Voit yhdistää matkaan myös jonkun toisen kohteen, kuten esimerkiksi Sorrenton tai Napolin, ja näin saat lomastasi irti vieläkin enemmän.

Hyvä tietää
 • Yhdistä kaksi lomakohdetta
 • Hotelleja keskustassa
 • Paikallisia ravintoloita
 • Upeita rantoja
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Positano

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
11°6°
3
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
11°6°
4
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
15
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
14°8°
5
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
18°11°
6
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
22°15°
8
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°18°
9
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°21°
10
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°21°
9
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
26°19°
8
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
21°15°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
17°13°
4
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
15
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
13°8°
3
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
Rannat
Positano sijaitsee kallioisella rannikolla, ja kaupungin jakaa kahtia suuri Torre Trasitan kallio. Kallion vasemmalla puolella on pieni Spiaggio Fornillo -ranta, jossa on usein vähemmän ihmisiä. Kallion toisella puolella on Positanon keskusta ja suurempi ranta Spiaggia Grande. Aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja on mahdollista vuokrata. Useat rannikon rannat ja uimakalliot ovat yksityisiä ja niille on pääsymaksu.

Hotellien uima-altaat

Jos hotellissasi on uima-allas, se on avoinna kesäkaudella eli noin toukokuusta syyskuuhun. Aukiolokausi saattaa kuitenkin vaihdella ulkoilmalämpötilan mukaan.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Lentoaika vaihtelee valitun lentoreitin mukaan; esim. välilaskulla Münchenin kautta n. 5 t 20 min

Näin matkustat tänne

Positanoon (Napoliin) voit matkustaa kesäkaudella omin päin ja reittilennoilla.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit ostaa erikseen myös lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika Napolin lentokentältä Positanoon on noin 1 t 40 min (n. 65 km), riippuen muusta liikenteestä.

Kuljetusten hintaan ei sisälly palvelupalkkio, n. 15 €/suunta, joka maksetaan kuljettajalle paikan päällä laukkujen käsittelystä.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Positanossa on useita viihtyisiä tavernoja, ravintoloita ja kahviloita.
Positanossa on pieni valikoima baareja ja pubeja sekä yksi disko. Muuten kaupunki on hyvin rauhallinen. Useimmat festivaalit järjestetään syyskuussa.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Positano houkuttelee kävijöitä luontoaktiviteeteillaan. Täällä voit esimerkiksi lähteä vaeltamaan upeille reiteille tai sukeltaa.
Kulkuyhteydet
Postaniossa voit liikkua paikallisbussilla ja taksilla. Taksiveneillä pääsee Amalfiin, Sorrentoon ja Napoliin.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalveluja.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa koko matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Italian lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Italian lähetystöstä/konsulaatista
.... Italian suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 681 1280

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Positanossa on yksi pankki ja pankkiautomaatti.

Aikaero

Aikaero Suomeen: -1 tunti.

Sähkö

220 V. Eurooppalainen standardi.

Kieli

Italia

Lisätiedot

Suuret korkeuserot, rappuja ja kapeita käytäviä. Hurja liikenne. Elokuu on lomakuukausista ehdottomasti vilkkain.
Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku