Matkat – Lombok

Lombok, Indonesia

Lombok on toinen kahdesta saaresta, jotka yhdessä muodostavat West Nusa Tenggaran maakunnan. Täällä saat lomailla kauniilla rannoilla ja muutamilla maailman parhaista surffauspaikoista.

Lombokin saarta hallitsee 3 726 metriä korkea tulivuori, Rinjani. Tulivuori ja pyhä kraatterijärvi muodostavat nykyään yhdessä suojellun luonnonpuiston. Lombok on pitkään saanut olla tunnetumman naapurin, Balin, varjossa, ja osittain sen ansiosta saari on toistaiseksi ollut useimmille melko tuntematon. Täydellinen kohde sinulle, joka kaipaat rauhallista ja rentouttavaa lomaa. Saaren pääalue on Senggigi, jossa myös Tjäreborgin hotellin sijaitsevat – rauhallisella alueella, rannan tuntumassa. Täällä hiekka on enimmäkseen mustaa laavahiekkaa, kun taas saaren eteläpuolella olevat rannat ovat valkoista korallihiekkaa. Senggigissä on muutamia ravintoloita ja joitakin ostosmahdollisuuksia, enimmäkseen paikallisia käsitöitä ja vaatteita. Reppureissaajat kokoontuvat rennoille Gili Islands -saarille, jotka sijaitsevat Lombokin länsirannikon edustalla. Lombokilla sijaitseva Kuta (älä sekoita samannimiseen balilaiseen Kutaan) on useissa kansainvälisissä lautailulehdissä luokiteltu yhdeksi maailman parhaista surffauspaikoista.

Asu rannalla Lombokilla

Kun varaat Tjäreborgin matkan Lombokille, et koskaan asu kaukana rannalta, valitsitpa sitten länsirannikolla sijaitsevan hotellin tai jonkin etelärannikon hotelleista. Sen lisäksi, että asut rannan tuntumassa, asut myös ylellisessä hotellissa, jossa on erinomaiset palvelut. Jos haluat rantaelämään hieman vaihtelua, suosittelemme varaamaan hotellin, jossa on spa-osasto. Jos haluat kokea lomallasi enemmän, yhdistä Lombokin lomaasi muutama päivä Balilla. Näin saat kokea ja nähdä kaksi saarta saman loman aikana.

Hyvä tietää
 • Hotelleja lähellä rantaa
 • Upeita rantoja
 • Hotelleja, joissa spa
 • Yhdistelmämatkoja
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Lombok

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
31°26°
6
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
6
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
31°26°
6
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
4
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
31°26°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
7
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
31°26°
8
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
15
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
31°25°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
30°25°
8
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
30°24°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • elokuu
30°25°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
30°25°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
30°26°
8
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
32°26°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
11
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
31°26°
7
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
9
Sateettomia päiviä
Rannat
Paljon rantoja ympäri saarta, palmujen reunustamista hiekkarannoista pienempiin, kalliosiin lahtiin, joill aon kristallinkirjasta vettä.
Lennot ja kuljetukset

Näin matkustat tänne

Lombokille voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa.
Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa kuljetukset erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat yleensä taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Matka Lombokin lentokentältä hotelliin kestää n. 45 minuuttia - 2 tuntia (28-50 km), muusta liikenteestä riippuen.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Runsaasti ravintoloita, hyvät mahdollisuudet kokeilla indonesialaista ruokaa.
Baareja ja klubeja, ennen kaikkea Sengiggissä, jossa on eniten matkailijoita. Alkoholipitoisia juomia myydään tietyin rajoituksin, ja hinnat ovat suhteellisen kalliita.
Ostokset
Käsitöitä, vaatteita, antatarvikkeita. Parhaimmat ostosmahdollisuudet ovat Mataramissa.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Sukellus, vaellus ja surffaus.
Kulkuyhteydet
Bussi ja taksi.
Kohdefakta

Palvelumme

Reittilennoilla toteutettavat pakettimatkat ovat joustavia omatoimimatkoja.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaiset saavat oleskella maassa 30 vuorokautta ilman viisumia. Jos oleskelu ylittää 30 vuorokautta, tulee sinun anoa 60 päivän turistiviisumia etukäteen Indonesian suurlähetystöstä.

Passin tulee olla hyvässä kunnossa, siinä tulee olla vähintään 1 tyhjä aukeama ja sen on oltava voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Indonesian viranomaiset ovat tiukentaneet passimääräyksiä
.... Maahanpääsy voidaan evätä, jos passi on vahingoittunut. Passissa ei esim. saa olla omia merkintöjä, vesivaurioita, tahroja, rikkinäisiä, puuttuvia tai irtonaisia sivuja.
Paluulentolippu Suomeen tai johonkin toiseen maahan tulee esittää pyydettäessä.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Indonesian lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Indonesian lähetystöstä/konsulaatista. Indonesian suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 477 03 70

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Indonesian rupia (IDR). Ota mukaan US-dollareita. Parhaimman vaihtokurssin saat 100 dollarin seteleistä. Pankkiautomaatteja on.

Sähkö

220 v. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Indonesia

Lisävuoteet

Mikäli Indonesiassa huoneeseen tai huoneistoon majoittuu kolme henkeä, nukkuvat he useimmiten samassa vuoteessa tai vuoteissa (kaksi grand lit -vuodetta, yksi tai kaksi queen size -parivuodetta tai yksi king size -parivuode). Vuoteessa on yhteinen patja ja vuodevaatteet. Mikäli huoneeseen majoittuu neljä henkeä, he nukkuvat kahdessa grand lit -vuoteessa tai kahdessa queen size -vuoteessa tai yhdessä king size -vuoteessa.

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Metanolia paikallisissa alkoholijuomissa

Matkustajia kehotetaan noudattamaan Indonesiassa (mm. Balilla, Javalla ja Lombokissa) varovaisuutta paikallisten alkoholijuomien suhteen, sillä ne saattavat sisältää metanolia. Metanoli on elimistölle erittäin haitallista. Erityisen varovainen tulee olla arak-nimisen palmuviinin, mutta myös muiden paikan päällä valmistettujen alkoholijuomien kanssa.
Tee matkahaku