Erkku ja perhe Alcudian auringossa

Viihteen monitaituri Ernest "Erkku" Lawson arvostaa tiukkojen työrupeamien välissä lomaa ja yhteistä aikaa perheen kanssa. Kesälomalla koko perhe latasi akkuja yhteisellä lomalla Mallorcan Alcudiassa.

Talvella 2021 Lawsonin perhe kävi Gran Canarialla nauttimassa auringosta. Perheen kuopus oli silloin ihka ensimmäisellä ulkomaanmatkalla ja ensimmäistä kertaa lentokoneessa. Nyt tytöt ovat jo reippaita 3- ja 5-vuotiaita ja todellisia vesipetoja!

Tällä kertaa kohteeksi valikoitui Espanjan klassikkokohde Mallorca.

– Me emme olleet aiemmin käyneet Mallorcalla. Muutamat tuttavat olivat kuitenkin sattuneet lähiaikoina lomailemaan siellä ja kehuivat, että Mallorca on tosi helmi, kertoo Erkku.

Kriteerit lomahotellille

Lomahotellin valinnassa Lawsoneilla ei ole pitkää kriteerilistaa, mutta valinnassa painottuvat erityisesti lasten tarpeet ja toiveet.

  • Meren ja rannan läheisyys
  • Riitävän iso huoneisto, jossa kaikille on tilaa
  • Hyvä uima-allasalue, jossa on erilaisia altaita lapsille
  • Lollo & Bernie

Tjäreborgin lapsiperheiden lomailuun suunnitellut Sunwing Family Resorts -konseptihotellit olivat Lawsoneille jo entuudestaan tuttuja. Mieluisimmaksi vaihtoehdoksi suodattuikin hotelli Sunwing Alcudia Beach.

Hotelli koostuu kahdeksasta eri huoneistoalueesta, jotka kaikki sijaitsevat lähellä leveää ja valkoista hiekkarantaa. Hotellissa on useampia pieniä uima-allasalueita, yhteensä altaita on viisi ja lastenaltaita kaksi.

Rannan ja meren läheisyys suuri plussa

Lawsonien lomahuoneisto oli alimmassa kerroksessa eli maan tasolla. Siinä oli terassi, josta oli näkymä merelle. Terassin kautta pääsi helposti kulkemaan esim. rannalle pikku puistikon läpi.

– Rannan ja meren läheisyys oli meille suuri plussa ja aivan valtava ilon aihe.

– Päivän aikana pystyimme käymään vuorotellen rannalla ja altailla. Ranta oli niin lähellä, ettei rannalle meno ollut mikään erillinen juttu, johon pitää valmistautua ja pakata.

– Lapset viihtyisivät uimassa ja vesileikeissä vaikka aamusta iltaan, lyhyitä ruokataukoja lukuun ottamatta!

”Voi kun olis liukumäki!”

Myös tyttöjen lomatoive liukumäestä hotellin uima-altaassa toteutui.

– Me vaan istuimme vaimon kanssa aurinkotuoleissa kun tytöt liukuivat aina uudestaan ja uudestaan mäkeä altaaseen!

– Meille on tärkeää, että hotellissa on hieman erilaisia altaita. Vanhempi tyttäremme on jo uimataitoinen ja haluaa sukellella, hyppiä ja harjoitella temppuja. Nuoremmalle riittää vielä hieman matalampi allas ja rauhallisempi meno.

– Vaikka olimme matkalla vilkkaaseen sesonkiaikaan, kertaakaan ei käynyt niin, että allasalueella olisi ollut niin täyttä, ettei oltaisi mahduttu mukaan. Kävimme ihan vain vaihtelunkin vuoksi hotellin eri altailla, Erkku kertoo.

"Lollo & Bernie lisäävät lomailoamme 100 %"

– Meidän lapset rakastavat sitä kaikkea toimintaa. Molemmat ovat päiväkodissa tottuneet siihen, että on ohjattua tekemistä. Ja valinnanvaraahan oli paljon, askartelusta tanssiin ja leffailtaan ja mitä kaikkea, Erkku kertoo.

Tämä loma oli ensimmäinen, jossa perheen kuopuskin pääsi täysipainoisesti osallistumaan lastenkerhojen kaikkiin aktiviteetteihin, sillä hänkin on täyttänyt kolme vuotta.

– Se tarkoitti että meille vanhemmillekin jäi aikaa kahdestaan, kun tytöt olivat yhdessä omissa menoissaan.

Erkun retkivinkit

Erkku ja perhe nauttivat siis täysin rinnoin lomahotellistaan, mutta malttoivat sentään lähteä parille retkelle. Ja kuinka ollakaan, molemmat retketkin mentiin vesiteemalla!

– Puolen päivän katamaraaniretki merellä oli hieno. Muut perheenjäsenet hyppivät suoraan katamaraanista mereen, minä arkajalkana pitelin kaiteesta kiinni ja tarkkailin tilannetta, Erkku nauraa.

– Vietimme myös oikein kivan päivän ihan kävelymatkan päässä hotellista sijaitsevassa HidroPark-vesipuistossa.

Tunne miltä oikein hyvä loma tuntuu

– Minulle yksi loman isommista anneista on saada kokea asioita lapsen perspektiivistä. Miten valtavaa riemua loma tuottaa, kaikki esitykset, maskottihahmot ja se uiminen. Joskus kuulee, että lasten kanssa matkustaminen on rankkaa ja stressaavaa, ja toki siinä täytyy hieman miettiä asioita jo etukäteen. Mutta se ilo, se moninkertaistuu lasten kautta!

– Oma työni on ajoittain tosi hektistä ja nautin siitä, että tiukan työrupeaman jälkeen muutaman kuukauden päässä odottaa yhteinen loma perheen kanssa. Seuraavaa reissua ei ole vielä varattu, mutta olen varma että tytöt ilahtuisivat talvipulikoinnista…