Ernest "Erkku" Lawson Kanarialla: Aurinko ja lämpö on se juttu!

Tv:stä tuttu esiintyjä ja näyttelijä Ernest Lawson teki niin kuin moni muukin suomalainen ja suuntasi Kanarian aurinkoon keskellä talven pimeyttä ja kylmyyttä. Kiireisen syksyn jälkeen leppoisa lomaviikko antoi koko perheelle uutta energiaa arkeen.

– Vuoden pimeimpänä aikana aurinko ja lämpö on se juttu, ja siksi kohteeksi valikoitui Kanariansaaret, kertoo Erkku.

– Eikä esimerkiksi kaunis Kanada, koska lumisateen tuijottelu ei niinkään houkuta.

Erkun ja perheen lomavalinta oli Gran Canarian Playa de Curassa sijaitseva Ocean Beach Club.

– Me ei olla mitään super-aktiivisia lomailijoita, etenkään nyt lasten kanssa. 1 ja 4-vuotiaiden kanssa ei ihan joka päivä tee mieli retkille ja seikkailemaan, vaan rentoutuminen on se ykkösjuttu. Oli kiva päästä aurinkoon ja altaan äärelle.

– Lapsista oli aivan mahtavaa juosta rannalla ja aalloissa, eikä heidän mielestään tietenkään ollut yhtään kylmä!

Myös hotellin ruoka maistui lomalaisille.

– Olimme varanneet All Inclusive -paketin, eikä hotellin buffetpöytiä voi todellakaan moittia pieniksi. Kaikista upeista herkuista ja tuoreista hedelmistä huolimatta lasten suosikki oli ranskalaiset perunat!

- Minä olen niin kylmäkissa että meri ei houkuta, jos lämpimään uima-altaaseenkin pääsee.

Erkun vinkit perhelomalle

Lawsonin perheen pienimmälle Kanarian-loma oli ihka ensimmäinen matka ulkomaille ja ensimmäinen kerta lentokoneessa.

Lentomatkat

– Eräs ystäväni sanoo että lentomatkaan kannattaa suhtautua siten, että se on vielä työtä, ja loma alkaa vasta laskeutumisen jälkeen. Siinä on vähän perää, naurahtaa Erkku.

– Meillä oli iPadille ladattuna monen monta jaksoa Pipsa Possua, ja mukana oli niin tarrakirjaa kuin yhdessä luettavia kirjojakin.

– Meidän lapset ovat perineet isältä hyvät unenlahjat, ja osa lentomatkasta meni unten mailla. Saattaa olla, että moni muukin lähiriveillä nukahti, kun vaimoni lauleskeli tuutulaulua lapsille.

Paluumatkalla Lawsonit tekivät lähtöselvityksen ja luovuttivat matkatavarat jo OBC-hotellissa.

– Easy Travel on nerokas keksintö! Kotiin lähtiessä jätimme vain laukut respaan ja seuraavan kerran näimme ne Helsingissä.

Maailman kiltein kirahvi Lollo ja hänen älykäs karhukaverinsa Bernie ovat kaikkien lasten suosikkeja.

Lollo & Bernie Club

– Oli ihan mieletön juttu, että hotellissa oli lapsille omaa viihdykettä ja tekemistä monta kertaa päivässä. Lomapäivä rytmittyi mukavasti altaalla olon, ruokailujen ja Lollo & Bernie Clubin ohjelman mukaan. Meillä vanhemmillakin oli esim. mahdollisuus syventyä kirjaan tai käydä kuntosalilla, kun ohjelmassa oli piirtelyä, askartelua, taikuriesityksiä, tanssia, kävelyretkiä ja kaikkea kivaa.

Hotellin marketti!

Erkku vinkkaa pienten kanssa lomaileville, että kannattaa tarkistaa saako hotellissa tarpeellisia tarvikkeita, kuten vaippoja, kosteuspyyhkeitä ja lastenruokia.

– Me olimme pakanneet paljon mukaan, mutta esimerkiksi täsmälleen samoja purkkiruokia olisi saanut myös hotellin Mini Marketista.

Matkalla x 5 – Ernest "Erkku" Lawson

Mikä oli ensimmäinen ulkomaanmatkasi?

Isäni on lähtöisin Togosta, ja ensimmäinen matkani ikinä on ollut se, kun minua on käyty esittelemässä Togossa isän puolen suvulle. Olin noin vuoden ikäinen, joten minulla ei ole siitä omia muistoja, mutta kuvia toki.

Mikä on lempikohteesi tai mieleenpainuvin lomamatkasi tähän saakka?

Mieleenpainuvin on ollut häämatkamme. Teimme jenkkiturneen Amerikan itärannikolta mantereen halki länteen. Siltä matkalta on hirmusti muistoja ja hienoja kokemuksia. Yleensä tykkään valita uusia kohteita tai ainakin hotellia.

Onko sinulla jokin matkustamiseen liittyvä haave tai unelmakohde?

Aasia on minulla kokonaan kokematta eli siihen suuntaan voisi tehdä monta mielenkiintoista matkaa.

Onko jotain mitä pakkaat aina mukaan?

Pakkaan aina lukemista. Ehdin arjessa lukea hävettävän vähän, joten lomalle pakkaan melkein koko vuoden lukemiset, vaikkapa jotain Nordic noir -dekkareita.

Mikä sinulle on tärkeintä lomalla?

Se, että lomaa ei lähdetä suorittamaan, vaan ladataan akkuja. Ei siis niin, että on pitkä lista mitä pitää saavuttaa, kokea, nähdä ja tuntea. Ja sitten on mokannut tai epäonnistunut, jos kaikkeen ei pystykään. Lista saa olla mahdollisimman lyhyt!

Katso IG-kooste Erkun lomasta

Lomaefekti

Lomaefekti on podcast, jonka matkaoppaana toimii Sami Kuronen. Tässä jaksossa vieraana on Ernest "Erkku" Lawson, jonka kanssa keskustellaan perhelomista.