Sunprime Hotels – ympäristötyö
Sunprime

Ymäristötyömme Sunprime Hotels -hotelleissa

Sunprime Hotels -hotelleissa on tehty jo vuosia työtä ympäristön parantamiseksi. Jo 1990-luvulla päätimme työskennellä kestävän kehityksen hyväksi ja perustimme ensimmäisen ympäristötyöryhmän. Vuodesta 2010 lähtien omissa hotelleissamme on toimittu Travelifen asettamien ympäristökriteerien mukaisesti. Travelife tarjoaa ohjeita ja mittausjärjestelmiä, joiden avulla hotellit voivat toimia kestävämmin. Tänä päivänä kestävä kehitys on osa perimäämme. Sen voi havaita sekä pienissä että suuremmissa asioissa. Haluamme edistää myönteistä taloudellista ja sosiaalista kehitystä ja samaan aikaan vähentää toimintamme ympäristövaikutuksia niin hotelleissamme kuin muussakin toiminnassamme.

Ympäristötyö Sunprime Hotels -hotelleissa

Kuinka sinä voit omalta osaltasi vaikuttaa?

On olemassa myös monia sellaisia asioita, joissa sinä vieraanamme voit auttaa meitä ympäristötyössämme. Kyseessä eivät ole suuret uhraukset, mutta niillä on sitäkin suurempi painoarvo.

Vuodevaatteiden ja pyyhkeiden vaihto

Kun haluat liinavaatteet vaihdettavan, voit laittaa likaiset kylpyhuoneessa olevaan pesukoriin. Liinavaatteita ei vaihdeta automaattisesti jokaisen siivouksen yhteydessä, joten näin säästetään sähköä, pesuainetta ja vettä.

Säästä vettä

Tosi asia on, että jos 500 ihmistä sulkee vesihanan hampaiden pesun ajaksi, säästetään noin 50 000 litraa vettä viikossa.

Travelife

Travelife jakaa ohjeita ja mittausjärjestelmiä, joiden avulla hotellit voivat parantaa työtään kestävän kehityksen puolesta. Hotellien tulee täyttää yli 160 kriteeriä, mikä tarkoittaa, että niiden tulee noudattaa ympäristö- ja työlainsäädäntöä, työskennellä aktiivisesti ympäristöasiantuntijoiden kanssa vähentääkseen jätteiden määrää sekä energian ja veden kulutusta. Hotellien tulee myös toimia yhteiskunnan hyväksi työllistämällä paikallisia, käyttämällä paikallisia toimittajia sekä ehkäistä toiminnallaan lasten hyväksikäyttöä. Jotta hotelli saa sertifikaatin, tulee hotellin ensin läpäistä joka toinen vuosi Travelifen suorittama tarkastus. Lue lisää tästä.