Matkat – Gambian rannikko

Gambian loma on jännittävä yhdistelmä luontoelämyksiä, paikallista elämänmenoa ja ruokakulttuuria sekä tietenkin paljon aurinkoa.
Talvella 2022–2023 voit lentää lomalennolla Gambiaan Arlandasta/Tukholmasta. Edestakaiset lennot Suomen ja Arlandan välillä varataan ja maksetaan itse.

Gambia on pieni maa, joka tarjoaa paljon elämyksiä. Täällä sinua odottavat Atlantin rannikon pitkät rannat, ympäri vuoden lämmittävä aurinko, jokiretket Gambiajoella, pääkaupunki Banjulin markkinoiden ihmisvilinä sekä paljon muuta. Voit myös valita kiertomatkan Gambiassa ja Senegalissa, jolla kohtaat kiehtovaa luontoa ja kulttuuria ja saat entistä enemmän irti lomastasi.

Hotelleja rannalla

Kun varaat matkasi Gambiaan Tjäreborgilta, voit valita mieleisesti paristakymmenestä hotellista. Cape Pointin alueella asut yksinkertaisemmin ja useiden paikallisten markkinoiden läheisyydessä, joilta voi ostaa esimerkiksi puuveistoksia, hedelmiä ja batiikkikankaita. Jos haluat majoittua rauhallisemmalla alueella, sinun kannattaa valita hotelli Kotun tai Bijilon alueelta. Mikäli haluat pysytellä tapahtumien keskipisteessä, silloin Kololin ja ennen kaikkea Senegambian alue on paras vaihtoehto. Hotellien, kuten Senegambia Beach -hotellin läheisyydessä on paljon ravintoloita, baareja ja huvittelumahdollisuuksia. Valitsitpa minkä tahansa hotellin, löydät aina hyvän vaihtoehdon edulliseen hintaan ja läheltä rantaa.

Sunprime Tamala Beach

Sunprime Tamala Beach sijaitsee ihastuttavalla rannalla Kotun alueella ja tarjoaa kaikkea sitä, mikä on tehnyt Sunprime-hotelleistamme niin suosittuja: spa-hoitoja, kuntoilua ja tietenkin ravintolan, jossa saat aamuille maistuvan aloituksen ja illoille miellyttävän lopetuksen. Täällä vietät rentouttavan loman vastarakennetussa, huolellisesti suunnitellussa hotellissa.

Rentoudu Gambiassa

Rannalla vietetyn päivän jälkeen on ihanaa vetäytyä hotelliin rentoutumaan ja nauttimaan virkistävää juotavaa ennen illallista. Juuri tähän aikaan päivästä, ennen upeaa auringonlaskua, niin turistit kuin paikallisetkin kokoontuvat rannalle pelaamaan jalkapalloa ja rantalentopalloa. Useimmissa hotelleissa yöelämä on rauhallista, mutta suuremmissa tarjolla on usein jonkinlaista viihdettä. Näkemisen arvoisia ovat esimerkiksi afrikkalaiset tanssiesitykset, jotka ovat värikkäitä ja kiehtovia kokemuksia, aivan kuten Gambia kokonaisuudessaan.
Hyvä tietää
 • Rantahotelleja
 • Edullisia hotelleja
 • Aurinkoinen kohde
 • Miellyttävä ilmasto
 • Kilometrien pituisia hiekkarantoja
 • Paikallisia ravintoloita
 • Sunprime Hotels -hotelli
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Gambian rannikko

Rannat
Rannat ovat useiden kilometrien pituisia ja 20–50 metriä leveitä lasku- ja nousuveden vaihtelun mukaan. Useimmat rannat koostuvat hienojakoisesta hiekasta eivätkä ole kovin matalia. Atlantin puolella aallot voivat olla korkeita ja vedenalaisia virtauksia voi esiintyä. Jos haluat käydä muilla kuin oman hotellisi rannoilla, parhaiten liikkumaan pääsee taksilla tai jeepillä. Useimmilla hotelleilla on yksityiset rannat, ja heti suosituimman hotellialueen ulkopuolella on leveitä, lähes tyhjiä rantoja. Toisin kuin monet luulevat, kenties aiempien kokemusten vuoksi, kävelyretkillä saa olla rauhassa. Aurinko paistaa hyvin voimakkaasti näin lähellä päiväntasaajaa, joten suosittelemme korkeiden suojakertoimien käyttämistä. Varo uidessasi vedenalaisia virtauksia ja varmista, että jalkasi yltävät pohjaan. Älä ui kauas merelle päin vaan rannan suuntaisesti. Koska Gambia on muslimimaa, rannalla tai hotellin uima-altaalla ei ole sopivaa ottaa aurinkoa yläosattomissa.

Sunnuntaisin ja muina pyhinä ranta muuntautuu paikallisen väestön kohtaamispaikaksi, kun he saapuvat rannalle syömään piknik-eväitä ja tapaamaan ihmisiä. Auringon laskettua musiikki soi kovempaa ja rannalla tanssitaan ja nautitaan illasta.

Sanyang

Sanyang on kenties Gambian hienoin ranta. Täällä voit uimisen lisäksi myös syödä jossakin paikallisista ravintoloista, kuten Rainbow Barissa. Iltaisin paikalliset kerääntyvät rannalle grillaamaan. Sanyang sijaitsee noin 45 minuutin automatkan päässä turistialueesta. Kova aallokko ja vedenaltaisten virtaukset ovat rannalla hyvin harvinaisia.

Cape Point

Cape Pointin pohjoiskärjessä sijaitsee suosittu ranta. Rannalla ei ole varsinaisia ravintoloita, mutta muutamasta kioskista saa juotavaa. Monissa lähistöllä olevissa hotelleissa on ravintoloita. Varo vedenalaisia virtauksia.

Kotu

Suosittu Kotun ranta sijaitsee Bungalow Beach-, Kombo Beach- ja Sunset Beach -hotellien edustalla. Useiden kilometrien pituisella rannalla on paljon rantabaareja, joista saa kylmää juotavaa. Rannan läheisellä markkina-alueella on myös hedelmämyyjiä.

Palmarima

Palmariman ranta on hyvin suosittu, erityisesti vapaapäivinä, jolloin rannalle tulee paljon ihmisiä kävelemään, pelaamaan jalkapalloa tai vain rentoutumaan. Sunnuntai-iltaisin järjestettävät juhlat ovat myös suosittuja.

Hinnat

Aurinkotuolit ovat yleensä hotellien asiakkaille ilmaisia hotellien yksityisrannoilla. Jos haluat mennä jonkin toisen hotellin rannalle tai hotellialueen ulkopuolisille rannoille, se on yleensä maksullista.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Gambiassa on paljon erilaisia ravintoloita, ruokapaikkoja ja kahviloita, jotka soveltuvat erinomaisesti paikallisten ruokien maistelemiseen. Kokeile ainakin kahta ruokalajia, joiden sanotaan olevan maan kansallisruokaa: chicken yassa on kanaruoka, johon tulee voimakkaasti maustettua yassa-kastiketta, ja domoda on joko kanaa, lihaa tai kalaa, joka tarjoillaan riisin ja maapähkinäkastikkeen kera. Gambiaan perustetaan koko ajan lisää ravintoloita, joten valikoiman kasvaessa jatkuvasti löydät aina helposti ruokaa tai kylmää juotavaa.

Juomavesi

Juomavettä kannattaa ostaa pullotettuna, koska hanavesi ei ole juomakelpoista.
Gambian turistialueen yöelämä on vilkasta, ja pubeissa ja ravintoloissa soi usein myös elävä musiikki. Monissa hotelleissa on tarjolla viihdettä useina iltoina viikossa. Senegambian alueella on laaja viihdevalikoima, paljon pubeja ja ravintoloita sekä muutama kasino.
Ostokset
Gambiasta voi tehdä hienoja löytöjä, vaikka ostosmahdollisuudet eivät olekaan kaikista laajimmat. Nahkatuotteet, batiikkikankaat, kengät ja puuveistokset ovat suosittuja matkamuistoja. Pieniä markkinoita on lähes kaikkialla, ja Gambian-lomalla kannattaa ehdottomasti käydä jollakin niistä. Jos tuotteissa ei ole valmiina hintalappuja, voit yrittää tinkiä hintoja jopa puoleen. Tärkeintä on, että olet itse tyytyväinen maksamaasi hintaan. Monilla hienommilla liikkeillä ei ole kylttejä, joten niitä voi olla hieman vaikea löytää. Tämä koskee erityisesti Senegambian ja Kotun alueita sekä Bakaussa sijaitsevaa Kairaba Avenueta. Kaikkialla on minimarketteja, ja isompia ruokakauppoja on Cape Pointissa ja Kololissa. Huomioi, että tuontitavara voi olla yhtä kallista tai jopa kalliimpaa kuin Suomessa.

Mittatilaustyönä tehdyt vaatteet

Gambiassa on lukemattomia pieniä räätälinliikkeitä. Voit joko ostaa kankaat suoraan räätäliltä tai hankkia haluamasi kankaat jostakin toisesta kaupasta ja tuoda ne mukanasi räätälille.

Puuveistokset

Paikallisilla markkinoilla on laaja valikoima kauniita puuveistoksia. Suurimmat puuveistosmarkkinat järjestetään Brikamassa, noin 45 minuutin automatkan päässä turistialueelta. Valikoimaa on paljon, ja tinkiminen on tärkeää. Huomioi, että saatat joutua maksamaan matkatavaroiden lisäpainosta paluumatkalla.
Liikunta ja treeni
Gambian-matkallasi voit harrastaa liikuntaa ja treenata. Tarjolla on esim. tennistä ja pyöräilyä. Fajarassa on 18-reikäinen golfkenttä, jolla voi pelata myös ilman green cardia.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Hyvä tapa tutustua Gambiaan lähemmin on palkata paikallinen opas. Viralliset oppaat tunnistat univormusta, jossa on merkki "OTG". Kaikilla hotelleilla on omat suosituksensa oppaista, ja voit aina kysyä lisätietoa hotellisi vastaanotosta. Jos aiot Banjulin tai Serrekundan markkinoille, suosittelemme lähtemään niille oppaan seurassa, jolloin omatoimiset opaspalveluiden tarjoajat jättävät sinut rauhaan. Virallinen opas voi myös auttaa sinua löytämään edullisia tuotteita ja tinkimään.

Kauneudenhoito

Jos haluat lomalla hemmotella itseäsi ylellisillä spa-hoidoilla tai kauneushoidoilla, Gambiassa on paljon mahdollisuuksia tehdä kaikkea tätä.

Abukon luonnonpuisto

Abukon kaunis luonnonpuisto sijaitsee noin 45 minuutin automatkan päässä Kotun alueesta. Puiston läpi kulkeminen kestää noin kaksi tuntia, ja matkan varrella näet apinoita, antilooppeja, krokotiilejä, hyeenoja ja monenlaisia lintulajeja.

Brikaman käsityömarkkinat

Brikaman puuveistosmarkkinat ovat Gambian suurimmat, ja ne ovat avoinna päivittäin. Täältä voit tehdä upeita löytöjä ja ostaa hienoja matkamuistoja. Markkinoilla kannattaa tinkiä! Brikamaan pääsee helpoiten taksilla.

Kachicallyn krokotiilipuisto

Bakaussa sijaitsevassa Kachicallyn krokotiilipuistossa on noin 50 krokotiiliä. Täällä voit tutustua 30-vuotiaaseen Charlieen kavereineen. Vain puiston oppaat osaavat sanoa, mikä krokotiileistä on Charlie. Puisto on avoinna päivittäin.
Gambiaan lomailijoita houkuttelevat tietenkin upeat rannat, mutta siellä on myös paljon muuta nähtävää: kulttuuria, historiaa, luontoa ja paikallista elämänmenoa.

Tanji Village Museum

Tanji Village Museum on kylän muotoon rakennettu elävä museo, jossa pääsee tutustumaan paikallisen väestön perinteiseen elämäntyyliin ja käsityötaitoon. Museo sijaitsee Tanjin kalastajakylässä, jonne on noin 25 minuutin taksimatka. Muista sopia taksimatkan hinnasta etukäteen.

Banjul

Banjulin kaupunki sijaitsee St. Maryn saarella, joka on Gambiajoen eteläpuolella sijaitseva hiekkasärkkä. Kaupungissa on suuri satama, ja siellä asuu noin 45 000 ihmistä. Banjul ei ole Gambian suurin eikä kaunein kaupunki, mutta kuitenkin vierailun arvoinen – se kuhisee jatkuvasti elämää, ja ihmisiä on kaikkialla. Russel Streetillä sijaitsevalta Albert Marketilta voi ostaa lähes mitä tahansa, esimerkiksi afrikkalaisessa ruuanlaitossa tarvittavia aineksia, ja kulman takana sijaitsevilta turistimarkkinoilta paikallisia käsitöitä. Täällä kannattaa tinkiä.

Kunta Kintehin saari

Aiemmin James Islandina tunnetulle Kunta Kintehin saarelle ensimmäisen linnoituksen rakensivat saksalaiset vuonna 1651, mutta vuonna 1661 saari siirtyi brittien hallintaan. Saari oli tärkeä tukikohta orjakaupan aikana, sillä sitä käytettiin orjien kokoamispaikkana. Nykyisin saaren alkuperäisestä koosta on jäljellä enää seitsemäsosa, sillä ympärillä virtaava joki syö saarta pienemmäksi. Kunta Kintehin saari on nykyisin Unescon maailmanperintöluettelossa.

Juffereh

Jufferehin kylä on tunnettu Alex Haleyn Juuret-menestysromaanista ja samannimisestä tv-sarjasta, jotka kertovat Kunta Kinte -nimisen orjan elämästä. Kylässä sijaitsee Gambian ainut orjamuseo.

Albreda

Albredan kuuluisan lipputangon luokse selviytyneiden orjien uskottiin saavan vapautensa takaisin. Tällä entisajan orjakauppa-asemalla on kiinnostavia historiallisia nähtävyyksiä orjakaupan ajalta.

Kansallismuseo

Kansallismuseo sijaitsee keskellä Banjulia, ja siellä voi tutustua gambialaisten heimoperinteisiin ja maanviljelykseen aina brittiläiskolonialismin ajalta nykypäivään. Museon musiikkiosasto on erityisen vaikuttava.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Tjäreborgilla ei ole Gambiassa suomenkielistä henkilökuntaa. Talvikaudella 2022-2023 tavoitat Tjäreborgin sisaryhtiön ruotsia/tanskaa puhuvan oppaan (loka-huhtikuussa) palvelupuhelimesta ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä tai saada hyviä vinkkejä. Retkillä on joko skandinaavinen tai englanninkielinen opastus.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla on passin oltava voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Maahan saavuttaessa saat passiin maahantuloleiman, joka on voimassa 28 päivää. Passissa tulee olla vähintään yksi tyhjä sivu.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, sinun tulee itse tarkistaa tarvitsetko ko. lomakohteeseen viisumin tai muun dokumentin. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Gambian lähetystöstä/konsulaatista. Gambian konsulaatti Tukholmassa, p. +46 8 32 45 20.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

A-hepatiittisuojaa (keltatauti) sekä keltakuumerokotusta suositellaan kaikille matkailijoille. Keltakuumerokotus on otettava viimeistään 12 päivää ennen matkalle lähtöä.

Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa.

Trooppisessa Afrikassa tarvitaan aina malarian estolääkitys. Tehokkaat estolääkitysvaihtoehdot ovat meflokiini (LariamR), atovakoni + proguaniili (MalaroneR) tai doksisykliini. Klorokiini (HelioparR) ei ole teholtaan riittävä ehkäisyyn Afrikassa, joten sitä ei tule käyttää. Estolääkitystä varten tarvitaan aina lääkärin resepti. Estolääkitystä on käytettävä ohjeiden mukaan myös matkan jälkeen eikä lääkitystä saa keskeyttää.

Suojautuaksesi hyttysiä ja muita hyönteisiä vastaan, suosittelemme hyttyskarkotetta ja vaaleita, pitkähihaisia ja -lahkeisia vaatteita.

Keltakuumerokotus:
Keltakuumerokotusta suositellaan kaikille matkailijoille. 1.3.2007 lähtien keltakuumerokotteen voi antaa myös terveydenhoitaja, jolla on lupa pistosten antamiseen. Näin matkailija säästää rokotekustannuksissa. Keltakuumerokotustodistus vaaditaan ainoastaan silloin, jos matkailija saapuu Gambiaan keltakuumeen esiintymisalueelta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) neuvo on, että kun matkustaja ottaa keltakuumerokotuksen, hänen olisi hyvä pyytää myös rokotustodistus (keltainen kansainvälinen rokotustodistus) ja pitää se mukana matkalla.

Huom! Jos olet lähdössä Senegaliin, tarkista, että sinulla on voimassa oleva keltakuumerokotus. Kansainvälinen keltainen rokotuskortti tulee ottaa mukaan matkalle ja rokotuskortissa tulee olla maininta voimassa olevasta keltakuumerokotuksesta.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Dalasi (GMD). Pankkeja on Kololissa/Senegambiassa, Serrekundassa sekä Banjulissa. Joidenkin pankkien yhteydessä on myös pankkiautomaatit, joista voi nostaa käteistä ulkomaisilla korteilla. Rahan nostaminen on kuitenkin usein erittäin hankalaa, ja toisinaan jopa mahdotonta. Automaatit ovat tyhjiä tms. ja kortilla voi nostaa yhdellä kerralla korkeintaan n. 3 000 dalasia. Toisinaan kortilla maksaminen ei toimi.

Ota mukaan euroja käteisenä ja vaihda niitä paikan päällä paikalliseksi valuutaksi joko hotellin vastaanotossa tai hotellialueiden rahanvaihtotoimistoissa.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Aikaero

Talvella Suomen aika -2 tuntia, kesällä -3 tuntia.

Sähkö

220 V. Muutamissa hotelleissa tarvitaan adapteria ja sen voi ostaa paikan päältä (n. 40 dalasia).

Kieli

Maassa asuu kahdeksan eri heimoa, joilla kaikilla on oma kielensä ja kulttuurinsa. Virallinen kieli on englanti.

Lisätiedot

Muuta:
Homoseksuaalisuus on Gambiassa lailla kielletty. Samaa sukupuolta olevien pariskuntien on sen vuoksi oltava täällä hyvin hienotunteisia.
Gambian viranomaiset ovat täysin kieltäneet muovipussit. Kaikki muovipussien myynti ja käyttö päättyy mahdollisimman pian, ja kaikki matkatavaroissa tai käsissä olevat muovipussit voidaan takavarikoida jo lentokentällä. Lentokoneesta ostetut tax-free-tuotteet voi kuitenkin kuljettaa muovipussissa, mutta loman jälkeen muovipussit tulee pakata matkatavaroihin ja tuoda mukanaan Suomeen.
Huomioithan, että Gambian lentokentällä noudatetaan erityisen tarkasti matkatavaroiden painorajoituksia. Kaikki matkatavarat punnitaan, myös käsimatkatavarat. Mahdolliset ylipainomaksut maksetaan suoraan lentokentällä. Ylipainomaksu on noin 10 euroa/kilo.

Rokotukset ja malaria
Tarkista hyvissä ajoin etukäteen tiedot tarvittavista rokotuksista ja malarianestolääkityksestä lääkäriltäsi tai esim. Rokote.fi- tai THL.fi-sivustoilta. Lisätietoja löydät myös sivuiltamme, https://asiakaspalvelu.tjareborg.fi/
Pidätämme itsellämme oikeuden muutoksiin.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Lomalennoilla noin 9-10 tuntia Arlandasta, Tukholmasta.
Reittilennoilla noin 13-15 tuntia esimerkiksi Brysselin kautta.

Näin matkustat tänne

Talvikaudella 2022–2023 Gambiaan on mahdollista matkustaa lomalennolla Arlandasta/Tukholmasta. Edestakaiset lennot Suomen ja Arlandan välillä varataan ja maksetaan itse.

Gambiaan voit matkustaa reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa.

Lento laskeutuu Yundumin lentokentälle, Banjulin ulkopuolelle.
Lomalennot Arlandasta:
Spiesin/Vingin/Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti Gambian hotelliisi. Kuljetukset eivät sisälly matkan hintaan, mutta halutessasi voit lisämaksusta ostaa edestakaiset kuljetukset matkavarauksen yhteydessä. Matka Banjulin ulkopuolella sijaitsevalta Yundumin lentokentältä Bakauhun kestää noin 40 min (28 km), Bijiloon noin 15–20 min (17 km), Kololiin/Senegambiaan noin 25 min (20 km), Kotuun noin 30 min (22 km) ja Brufutiin noin 15–20 min (19 km), liikenteen ja hotellipysähdysten mukaan. Tarkka bussikuljetuksen reitti vaihtelee paikallisten olosuhteiden mukaan ja se päätetään vasta paikan päällä. Lisätietoa kuljetuksista saat saavuttuasi kohteeseen. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Reittilennot:
Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Easy Travel

Asuessasi Sunprime Tamala Beach -hotellissa ja lentäessäsi Sunclass Airlinesin lennolla Helsingistä, sisältyy hintaan myös Easy Travel - eli muun muassa sinulla saa olla mukanasi 10 kg ylimääräistä matkatavaraa. Mikäli olet varannut lentokenttäkuljetuksen, pääset myös suorinta reittiä hotellillesi ilman pysähdyksiä.
Sää
 • tammikuu
30°19°
8
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
31°19°
9
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
32°20°
9
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
30°20°
10
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
30°22°
9
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
31°24°
8
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°25°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
14
Sateettomia päiviä
 • elokuu
30°24°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
31°24°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
14
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
32°25°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
32°23°
9
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
30°20°
8
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Gambian rannikko
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.