Matkat – Ciutadella

Ciutadellassa lomailijaa houkuttelevat aurinko ja uiminen sekä mukavat kävelykierrokset kiemurtelevilla mukulakivikaduilla.
Ciutadella oli 1700-luvun alkuun asti Menorcan pääkaupunki, jossa rikkaat kauppiaat ja aateliset kilpailivat rakentamalla toinen toistaan upeampia palatseja. Entisen pääkaupungin tunnelman voi edelleen aistia kävellessään kaupungin kiemuraisilla kujilla tai vieraillessaan sen mahtavassa katedraalissa. Satama-alue on täynnä trendikkäitä ravintoloita, joista on upeat näkymät merelle ja sataman upeille jahtiveneille. Mielenkiintoisia ostosmahdollisuuksia on kaikkialla. Lähde vaikka kiertelemään palmujen reunustamille käsityöläismarkkinoille, jotka sijaitsevat Placa des Bornilla ja ovat avoinna perjantaisin ja lauantaisin. Tunnelmallinen ostospaikka on myös Ses Voltes -kortteli, jossa on useita upeita liikkeitä.

Kaupunkielämää ja rantoja

Vaikka Ciutadella onkin yksi saaren suurimmista kaupungeista, lähistöllä on myös upeita rantoja. Keskustasta on vain kymmenen minuutin kävelymatka pienelle paikallisten suosimalle Cala des Degollador -rannalle, joka on ehdottomasti vierailemisen arvoinen kohde. Kaiken kaikkiaan saarella on yli sata rantaa – Son Boun ja Santo Tomasin rannat ovat kaikkein pisimpiä ja suurimpia, ja sen lisäksi on myös suojaisemmissa poukamissa sijaitsevia rantoja, kuten Cala Turqueta ja Cala Blanes. Löydät siis varmasti itsellesi mieluisan rannan.

Tjäreborgin hotelleissa asut hyvin

Tjäreborgin valikoimasta löydät varmasti mieleisesi hotellin Ciutadellasta. Jos haluat asua tyylikkäästi keskeisellä sijainnilla, mainio vaihtoehto on Can Faustino Hotel, joka sijaitsee kauniissa ympäristössä lähellä katedraalia tai voit myös asua huoneistossa meren äärellä. Tjäreborgilla on Ciutadellassa useita hyviä hotellivaihtoehtoja, jotka sopivat niin budjettimatkailijalle kuin ylellistä asumista kaipaavalle.

Tutustu Menorcaan

Vaikka Ciutadellassa onkin paljon nähtävää ja tekemistä, kannattaa lähteä tutustumaan myös muuhun Menorcan saareen. Bussit kulkevat säännöllisesti koko saarelle, ja bussimatkan aikana voit ihastella saaren maisemia ikkunasta. Pääkaupunki Mahón on noin tunnin matkan päässä, joten sinne on helppo lähteä vaikka päiväretkelle. Mahónissa on hyvät ostosmahdollisuudet sekä nähtävyyksiä, ja satama-alueen ravintolaan on mukava istahtaa syömään lounasta. Lähempänä Ciutadellaa ovat pienemmät Es Migjorn Granin ja Alaiorin kylät, joihin ehdit hyvin tutustua puolikkaan päivän aikana. Rantoja täällä on lukuisia, joten löydät varmasti mieleisesi. Menorcalla olet aina lähellä kaikkea.
Hyvä tietää
  • Luksushotelleja
  • Hotelleja, joissa spa
  • Eritasoisia hotelleja
  • Paikallisia ravintoloita

Muiden mielipiteet kohteesta Ciutadella

Tee matkahaku – Ciutadella