Matkat – Ciutadella

Ciutadellassa lomailijaa houkuttelevat aurinko ja uiminen sekä mukavat kävelykierrokset kiemurtelevilla mukulakivikaduilla.

Ciutadella oli 1700-luvun alkuun asti Menorcan pääkaupunki, jossa rikkaat kauppiaat ja aateliset kilpailivat rakentamalla toinen toistaan upeampia palatseja. Entisen pääkaupungin tunnelman voi edelleen aistia kävellessään kaupungin kiemuraisilla kujilla tai vieraillessaan sen mahtavassa katedraalissa. Satama-alue on täynnä trendikkäitä ravintoloita, joista on upeat näkymät merelle ja sataman upeille jahtiveneille. Mielenkiintoisia ostosmahdollisuuksia on kaikkialla. Lähde vaikka kiertelemään palmujen reunustamille käsityöläismarkkinoille, jotka sijaitsevat Placa des Bornilla ja ovat avoinna perjantaisin ja lauantaisin. Tunnelmallinen ostospaikka on myös Ses Voltes -kortteli, jossa on useita upeita liikkeitä.

Kaupunkielämää ja rantoja

Vaikka Ciutadella onkin yksi saaren suurimmista kaupungeista, lähistöllä on myös upeita rantoja. Keskustasta on vain kymmenen minuutin kävelymatka pienelle paikallisten suosimalle Cala des Degollador -rannalle, joka on ehdottomasti vierailemisen arvoinen kohde. Kaiken kaikkiaan saarella on yli sata rantaa – Son Boun ja Santo Tomasin rannat ovat kaikkein pisimpiä ja suurimpia, ja sen lisäksi on myös suojaisemmissa poukamissa sijaitsevia rantoja, kuten Cala Turqueta ja Cala Blanes. Löydät siis varmasti itsellesi mieluisan rannan.

Tjäreborgin hotelleissa asut hyvin

Tjäreborgin valikoimasta löydät varmasti mieleisesi hotellin Ciutadellasta. Jos haluat asua tyylikkäästi keskeisellä sijainnilla, mainio vaihtoehto on Can Faustino Hotel, joka sijaitsee kauniissa ympäristössä lähellä katedraalia tai voit myös asua huoneistossa meren äärellä. Tjäreborgilla on Ciutadellassa useita hyviä hotellivaihtoehtoja, jotka sopivat niin budjettimatkailijalle kuin ylellistä asumista kaipaavalle.

Tutustu Menorcaan

Vaikka Ciutadellassa onkin paljon nähtävää ja tekemistä, kannattaa lähteä tutustumaan myös muuhun Menorcan saareen. Bussit kulkevat säännöllisesti koko saarelle, ja bussimatkan aikana voit ihastella saaren maisemia ikkunasta. Pääkaupunki Mahón on noin tunnin matkan päässä, joten sinne on helppo lähteä vaikka päiväretkelle. Mahónissa on hyvät ostosmahdollisuudet sekä nähtävyyksiä, ja satama-alueen ravintolaan on mukava istahtaa syömään lounasta. Lähempänä Ciutadellaa ovat pienemmät Es Migjorn Granin ja Alaiorin kylät, joihin ehdit hyvin tutustua puolikkaan päivän aikana. Rantoja täällä on lukuisia, joten löydät varmasti mieleisesi. Menorcalla olet aina lähellä kaikkea.

Hyvä tietää
 • Luksushotelleja
 • Hotelleja, joissa spa
 • Eritasoisia hotelleja
 • Paikallisia ravintoloita
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Ciutadella

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
14°7°
5
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
14°7°
5
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
15°8°
6
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
17°10°
7
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
21°13°
9
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
25°17°
10
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
28°20°
11
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • elokuu
28°20°
10
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
26°18°
8
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
22°15°
6
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
18°11°
5
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
15°9°
4
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
Rannat
Pieni Cala des Degollador, jota kutsutaan myös nimellä Cala Gran, on erittäin suosittu ranta, jonka hiekka on karkeaa.
Lennot ja kuljetukset

Näin matkustat tänne

Menorcalle voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa.
Ciutadellaan voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa ja samalla voit myös määritellä itse matkasi pituuden. Paras aika matkustaa Ciutadellaan on toukokuusta syyskuuhun.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa useimmissa tapauksissa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Menorcan lentokentältä ajoaika Ciutadellaan on n. 45 min (46 km), riippuen muusta liikenteestä.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Ciutadellassa on monipuolinen ravintolatarjonta, ja useimmat niistä sijaitsevat sataman alueella.
Ciutadellassa on monipuolinen valikoima baareja, joissa on yleensä tarjolla elävää musiikkia.
Ostokset
Ciutadellassa on hyvät ostosmahdollisuudet. Kauppoja on paljon ja tarjolla on vaatteita ja käsitöitä. Muutaman kerran viikossa järjestetään markkinat.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Kun kaipaat vaihtelua rantaelämään, voit lähteä katselemaan nähtävyyksiä.
Kulkuyhteydet
Ciutadellassa on helpointa liikkua kävellen
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Espanjan lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Espanjan lähetystöstä/konsulaatista
.... Espanjan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 6877080.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Verot ja lisämaksut hotellissa

Baleaarien saarten viranomaiset ovat ilmoittaneet, että saarilla majoittuvilta peritään ympäristövero. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan. Vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla.

Alla olevat hinnat ovat per henkilö/yö ensimmäisten kahdeksan yön aikana. Vero peritään kaikilta yli 16-vuotiailta matkustajilta.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:
4+ ja 5 tähteä: Toukokuu-lokakuu 4,40 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 1,10 euroa/hlö/yö
3+ ja 4 tähteä: Toukokuu-lokakuu 3,30 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,80 euroa/hlö/yö
1-3 tähteä: Toukokuu-lokakuu 2,20 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,55 euroa/hlö/yö

Yhdeksännestä ja sitä seuraavista öistä myönnetään 50 %:n alennus
.... Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro. Pankkiautomaatteja on.

Aikaero

Suomen aika -1 tunti.

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.

Lisätiedot

Lue myös Hyvä tietää -osio sekä Tjäreborgin matkaehdot.
Tee matkahaku