Madrid

Näe ja koe Madrid

Espanjan sydämessä historia ja moderni elämä kulkevat käsi kädessä, ja matkailija saa nauttia niin kulinaarisista elämyksistä kuin taiteen mestariteoksistakin. Madrid on täynnä mahdollisuuksia, ja kaupunki sopii hyvin kohteeksi myös äiti-tytärmatkalle. Lue Ingridin ja hänen tyttärensä Marian parhaat vinkit Espanjan pääkaupunkiin.

Julkaistu: 1.9.2023

Ingrid ja hänen tyttärensä Maria ovat käyneet Madridissa useita kertoja.

Malasanan kaupunginosasta on lyhyt matka nähtävyyksille.

Mercado De San Miguel

Madrid tarjoaa herkullisia makuelämyksiä.

Taide- ja kulttuurielämyksiä

Ingrid ja Maria valitsivat hotellin mukavalta Malasanan alueelta, joka tunnetaan monista hyvistä ravintoloista ja viihtyisästä ilmapiiristä. Se on myös keskeinen sijainniltaan, ja monet nähtävyyksistä ovat kävelymatkan päässä. Madridissa on useita kauniita katedraaleja ja historiallisia rakennuksia, joissa kannattaa käydä, mm. upea Palacio Real), kuuluisa Museo del Prado ja Plaza Mayor ja sen ympäristön historialliset kadut

Historiallisella Plaza Mayorilla voit istahtaa johonkin monista ravintoloista ja nauttia vaikka lasillisen sangriaa ja tapaksia tai ehkä paellaa samalla kun katselet ohikulkevia ihmisiä. Alueella on paljon katumuusikoita, tanssiryhmiä ja erilaisiin asuihin pukeutuneita hahmoja, jotka viihdyttävät turisteja. On mukavaa, jos annat muutaman euron muusikoille ja tanssijoille - ja jos otat kuvia tai otat jotakin vastaan esiintyjältä, sinun odotetaan maksavan siitä.

Plaza Mayor

Madridin Plaza Mayor kuhisee elämää.

Plaza Mayor on hyvä paikka pikku tauolle ja virkistävälle sangrialle.

Espanjan herkkuja. Nam!

Makuelämyksiä

Madridin kulinaariset elämykset ovat huikea seikkailu niille, jotka rakastavat ruokaa. Madrid houkuttaa laajalla valikoimalla erilaisia makuja – kokeile vaikka perinteisiä tapaksia modernilla twistillä tai tutustu herkullisiin kasvisruokiin.

Plaza Mayorin vieressä sijaitseva kauppahalli Mercado de San Miguel tarjoaa tuoreita raaka-aineita kokkaajille sekä valmiita pikkuannoksia paikan päällä herkuteltaviksia.

Bosco de Lobos on suosikki. Täällä on sekä espanjalaista että italialaista ruokaa sekä monipuolisesti myös vegaanivaihtoehtoja. Voit istua joko sisällä valoisissa, viihtyisissä tiloissa tai ulkona suojaisella terassilla.

Värikkäässä Brutal-baarissa saat hauskoilla lautasilla tarjoiltuja luovia annoksia, ja juotavaa voit nauttia Cruella de Vilin tai Jokerin "päästä". Istahda terassitilaan tai sisälle punaisille samettisohville ja katsele kaikkea ympärilläsi olevaa. Paikka voi olla hieman turistirysä, mutta silti tänne on aina yhtä hauska tulla!

The Market tarjoaa rennon ja mutkattoman ruokailukokemuksen. Täällä on useita erilaisia ravintoloita saman katon alla. Paikka on täydellinen, jos teitä on useita, sillä jokainen löytää helposti omaan makuunsa sopivaa syötävää, oli se sitten tonnikalaa tai vaikka slidereita.

Ja lopuksi, makea päätös aterialle.Chocolatería San Ginéson perinteikäs kahvila, joka on ollut olemassa vuodesta 1894. Kokeile heidän kuuluisia churrojaan!

Bosco de Lobos tarjoilee maukkaita pikkuruokia.

Brutal Bar

Brutal Barin ruokalistaa leimaa luovuus.

Chocolateria San Gines

Churros on perinteinen espanjalainen jälkiruoka, ja Chocolateria San Gines on tunnettu omasta versiostaan.

Ostokset

Madrid on todellinen ostosparatiisi ja tarjoaa hyvän yhdistelmän eksklusiivisia putiikkeja ja viehättäviä second hand -kauppoja. Etsitpä sitten huippumerkkejä tai trendikkäämpiä ketjuliikkeitä, täältä löytyy kaikkea. Madridissa on myös hyvä valikoima second hand -liikkeitä, joista vintage-harrastajat voivat tehdä uniikkeja löytöjä. Ingridin ja Marian suosikki on Monkey Garden, jossa on laadukkaita uusia ja käytettyjä vaatteita.

Second hand -liike MonkeyGarden on suosittu.

Retiro Parkin ympäristössä on monia pieniä katukahviloita.

Malasanan kaupunginosa on viihtyisä ja värikäs.

Kun tarvitset tauon ostoksista, kannattaa pysähtyä johonkin Madridin monista kattobaareista ja ihailla samalla maisemia. Auringon laskiessa kaupungin rakennukset saavat satumaisen hohteen kultaisessa iltavalossa. Nauti hyvää juotavaa ja seuraile, miten kaupungin tunnelma vaihtuu kiireisestä päivästä leppoisaan iltaan.

Poikkea johonkin kaupungin lukuisista kattobaareista ja ihaile maisemia.

Kattobaari tarjoaa mukavan tauon kaupungin vilskeestä.

Vihreät keuhkot

Madridissa on paljon suuria ja pieniä puistoja. Tunnetuin niistä on Buen Retiro Park, suuri 1800-luvun puisto, jossa on kauniita suihkulähteitä. Tämä rönsyilevä vihreä keidas tarjoaa miellyttävän tauon kaupungin sykkeestä. Vaeltele kukkivien puiden ja kauniiden veistosten lomassa kiertelevillä poluilla. Voit myös vuokrata veneen ja soudella rauhallisella järvellä. Vieraile kauniissa Palacio De Cristalissa ja ihaile kuinka valo heijastuu sen monista ikkunoista. Huomaa myös upean rakennuksen edessä olevan lammen mustat joutsenet.

Palacio de Cristal

Palacio de Cristal on vierailun arvoinen.

Mustat joutsenet puiston lammella.

Kevään kukassa Buen Retiro -puisto on erityisen kaunis.

Kaupungin laidalla on Casa de Campo, suuri puisto, joka sopii sekä kävelyyn että juoksuun. Puistossa on myös pieni järvi. Manzanares-joen toisella puolella on paljon pienempi, mutta yhtä viehättävä puisto - Parque del Oeste upeine ruusutarhoineen..

Rosaleda – ruusutarha Parque del Oeste -puistossa.

Casa del Campossa on vesistöä, kävelyreittejä ja köysirata.

Lago de la Casa de Campo on puiston itäpuolella.

Hyvä tietää Madridista

  • Madrid on Espanjan pääkaupunki, ja se sijaitsee suunnilleen keskellä maata.
  • Suora lento Helsingistä Madridiin kestää n. 4,5 tuntia.
  • Automatka Madrid-Barajasin lentokentältä (MAD) Madridin keskustaan kestää noin puoli tuntia.
  • Puerta del Sol -aukiota pidetään perinteisesti kaupungin keskustana, ja se on useiden pääkatujen kohtauspaikka.
  • Madridissa on sekä hyvä bussiverkosto että hyvin toimiva metro. Metro on sekä edullinen että nopea. Uber on myös yleinen.
  • Jos tykkäät kävellä, suhteellisen tasaisessa kaupungissa on helppo liikkua myös jalan.

Lisää kaupunkilomia