Matkat – Santa Eulalia

Santa Eulalia on täysin omanlaisensa kaupunki, johon on helppo ihastua. Kaupungissa vallitsee täysin omanlaisensa tunnelma, ja se on samaan aikaan sekä viehättävä että itsepäinen oman tiensä kulkija.
Santa Eulalia on Ibizan kolmanneksi suurin kaupunki, jossa on turistien lisäksi paljon paikallistakin elämää. Siksi kaupungissa vallitseekin ihan omanlaisensa mainio tunnelma, joka sopii hyvin sinulle, joka haluat kokea palan aitoa Espanjaa matkasi aikana. Täällä voit sukeltaa espanjalaiseen arkeen toreilla, joissa paikalliset viettävät aikaa tavaten toisiaan sekä tehdä ostoksia kortteleiden pikkukaupoissa.

Rantaelämää Santa Eulaliassa

Santa Eulalian ranta on yksi Ibizan mukavimmista rannoista. Rantaa reunustaa koko matkalta promenadi, ja kahvilat ja baarit ovat aina lähettyvilläsi. Ranta päättyy upeiden luksusveneiden täyttämään satamaan ja tunnelma on täällä täysin toisenlainen. Satama-alue huokuu ylellisyyyttä ja myös kaupat ovat täällä hienommasta päästä kuin muualla kaupungissa. Santa Eulaliassa kohtaa kaksi erilaista maailmaa, jotka ovat molemmat viehättäviä omalla tavallaan. Tyylikkään satama-alueen vastakohtana on kaupungin keskustassa vallitseva aito paikallinen tunnelma - voit hyvin nauttia molemmista tunnelmista lomasi aikana.

Asu hyvin Tjäreborgin matkalla

Tjäreborgilla matkustaessasi voit valita useista eri hotellivaihtoehdoista. Jos haluat asua keskeisellä sijainnilla, mainio vaihtoehto on suosittu Invisa Hotel La Cala. Hotelli sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, ja sen ikäraja on 18 vuotta. Koska Santa Eulalia on suhteellisen pieni kaupunki, voit kävellä kaikkialle asuitpa sitten missä tahansa. Olet siis aina lähellä rantaklubeja, keskustan kauppoja ja sataman lounaspaikkoja.

Tjäreborgin matkat Santa Eulaliaan

Santa Eulaliaan matkustat kätevästi Tjäreborgin reittilennoilla, joten päätät itse matkasi pituuden ja ajankohdan. Voit myös yhdistää matkaasi useampia kohteita, jolloin saat lomastasi irti kaiken mahdollisen.
Hyvä tietää
 • Hotelleja lähellä rantaa
 • Hyvät ostosmahdollisuudet
 • Yhdistelmämatkoja
 • Vapaasti valittava matkan pituus
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Santa Eulalia

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Rannat
Santa Eulalian ranta jakautuu kahteen osaan, jotka ovat etelässä sijaitseva Platja des Pins sekä niemen pohjoispuolella oleva Platja de Santa Eulalia, jossa on suihkulähde. Molemmat rannat ovat hienoa vaaleaa hiekkaa ja sata metriä pitkiä, ja niitä reunustaa viihtyisä rantapromenadi, joka jatkuu sataman ohi. Rannalla on suihkuja siellä täällä, ja Platja de Santa Eulalia -rannalla on kunnollinen ramppi, jota pitkin pyörätuolilla pääsee rannalle ja suihkuun. Rannat ovat suhteellisen matalia, vesi ulottuu aikusella vyötärön korkeudelle kymmenen metrin päähän rannasta. Rannan eteläpäädyssä voit kokeilla vesiurheilulajeja, kuten vesiskoottereita, polkuveneitä ja paljon muuta. Kauempana rannalla on jonkin verran kallioita, joten täällä on hyvät mahdollisuudet snorklata.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Tässä matkailijoiden suosimassa kaupungissa on erittäin monipuolinen ravintolavalikoima. Täällä on kaikkea vastaleivotuista skonsseista erilaisiin fuusiokeittiöihin. Koska kaupunki on suhteellisen pieni ja aukioloajat ovat hyvin vaihtelevat, voit hyvin kävellä ympäriinsä katselemassa eri paikkoja, ennen kuin päätät mitä makuja tänään haluat maistella.

Ruoka ja juoma Ibizalla

Espanjalaiset syövät mielellään ravintoloissa, ja usein mukana on koko perhe lapsineen ja isovanhempineen. Espanjalaisiin tapoihin kuuluu syödä paljon ja myöhään. Tyypillinen lounasaika on noin klo 13.30-15.30, ja päivällistä syödään klo 20.00-24.00 aikoihin. Koska Ibiza on hyvin turistiystävällinen saari, useimmat ruokapaikat ovat täällä auki muinakin aikoina ja avaavat ovensa lounasaikaan klo 13 sekä klo 19 maissa illalla. Juomaraha ei sisälly hintoihin, vaan se on tapana lisätä summaan.
Santa Eulaliassa yöelämä on suhteellisen rauhallista. Platja des Riu de Santa Eulalia -rannan eteläisessä päädyssä on muutamia klubeja, joihin voi suunnata auringon laskettua. Tunnetuimat klubit sijaitsevat Ibizan kaupungissa, Ibizan kaupungin sekä San Antonion välissä sekä Playa d'en Bossassa. Lisäksi täällä on myös baareja ja kahviloita, joissa paikalliset mielellään tapaavat toisiaan.
Ostokset
Vaikka kaupunki onkin suhteellisen pieni, täällä on jonkin verran hyviä ostosmahdollisuuksia. Passeig de s'Almera -kadun varrella on kymmeniä kojuja, joissa myydään käsitöitä sekä harvinaisempia asusteita. Täällä ei ole myynnissä piraattikopioita, tunnettuja merkkejä eikä myöskään rihkamaa. Saaren omia viinejä ja likööreitä voit ostaa Bodegas Ribas -myymälästä, ja jos haluat aistia paikallista tunnelmaa, kannattaa suunnata ruokamarkkinoille, jotka löydät kysymällä paikallisilta, missä "mercato" sijaitsee. Satama-alueella on hienompia kauppoja, ja niissä myös hinnat ovat sen mukaisia.

Es Canarin hippimarkkinat

Es Canarissa vallitsee edelleen 1960-luku. Ainakin keskiviikkoisin, jolloin saaren suurimmat hippimarkkinat ovat käynnissä. Markkinat ovat todella monipuoliset ja nimensä mukaisesti täällä on tarjolla kaikenlaisia vaatteita ja koruja. Kyseessä on kuitenkin paremminkin design- kuin hippimarkkinat, sillä myynnissä olevat tuotteet ovat uniikkeja, kauniita ja tyylikkäitä ja hinnat suhteellisen alhaisia. Markkinoilla on satoja kojuja, joissa myydään koruja, vaatteita, hattuja, laukkuja, käsitöitä ja paljon muuta.
Aktiviteetit ja nähtävyydet

Formentera

Formenteran saarella on paljon nähtävää. Pääkaupunki Sant Francesc Xavier on yhdistelmä aitoa espanjalaista tunnelmaa ja turisteja, mutta kaikki on toteutettu täällä huolella ja ajatuksella. Rannikolla sijaitsevassa Es Pujolsissa turisteja ja hotelleja on enemmän, mutta lisäksi täällä on myös paikallisia, ja esimerkiksi kala- ja lihakaupat ovat avoinna ympäri vuoden. Ranta on varmasti yksi saaren parhaista, ja se koostuu hiekasta sekä kallioista. Hieman kauempana oleville pienille kalliosaarille voi hyvin kahlata. Kun kaipaat vaihtelua rantaelämään, voit lähteä Es Pujolsin ostoskaduille, joilta löydät kaikkea, mitä vain kuvitella saattaa. Pyörävuokraamoja on koko saarella, ja Formenteran pieniä teitä pitkin pyöräileminen onkin kerrassaan mahtava kokemus. Pyörätiet on usein merkitty selvästi, ja liikenne on täällä sen verran maltillista, että maisemien katselemiseen on helppo keskittyä. Pyörän selässä pääset nauttimaan raikkaasta tuulenvireestä sekä timjamin ja pinjapuiden tuoksusta suunnatessasi rauhaisaan uimapoukamaan tai vaikka pääkaupunkiin lounaalle.

Juhliminen

Playa d'en Bossassta on viime vuosien aikana tullut Ibizan suosituimpia bilepaikkoja. Vaikka San Antoniossakin riittää menoa, Playa d'en Bossan tarjonta on paljon monipuolisempi. Täällä on kaikkea biergarteneista ja ihanan viileistä rantaklubeista ultratyylikkäisiin klubeihin, kuten esimerkiksi Ushuaïa. Lisäksi Playa d'en Bossa sijaitsee vain kymmenen minuutin matkan päässä Ibizan kaupungista, ja täällä on myös upea kilometrin mittainen ranta, joten ei ole vaikea ymmärtää, miksi Playa d'en Bossa on niin suosittu.

Dalt Vila

Dalt Vila on Ibizan kaupungin vanhin ja muurin ympäröimä osa, joka sijaitsee kaupungin korkeimmalla paikalla. Voit lähteä ylös Santa Lucian linnoitukselle pitkiä portaita pitkin – usein auringon paahteessa. Mutta vaivannäkö kannattaa, sillä ylhäältä on mahtavat näkymät sekä kaupungin että sataman yli.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Ibiza on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten varaa Avis-auto jo ennen matkaa.
Santa Eulaliasta menee busseja muutaman kerran päivässä Ibizan kaupunkiin, San Carlokseen ja Figueraliin. Laivat kulkevat sekä pohjoiseen että etelään rannikkoa pitkin. Myös taksilla pääsee hyvin liikkumaan, mutta suosittelemme vuokraamaan auton, jos haluat lähteä tutustumaan saareen täysin omassa tahdissa.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Santa Eulalia on omatoimikohde.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Santa Eulalian ympäristövero

Baleaarien saarten viranomaiset ovat ilmoittaneet, että saarilla majoittuvilta peritään ympäristövero. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan. Vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla.

Alla olevat hinnat ovat per henkilö/yö ensimmäisten kahdeksan yön aikana. Vero peritään kaikilta yli 16-vuotiailta matkustajilta.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:
4+ ja 5 tähteä: Toukokuu-lokakuu 4,40 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 1,10 euroa/hlö/yö
3+ ja 4 tähteä: Toukokuu-lokakuu 3,30 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,80 euroa/hlö/yö
1-3 tähteä: Toukokuu-lokakuu 2,20 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,55 euroa/hlö/yö

Yhdeksännestä ja sitä seuraavista öistä myönnetään 50 %:n alennus. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro. Pankkiautomaatteja.

Aikaero

Suomen aika -1 tunti

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Lentoaika riippuu lentoyhteyksistä ja vaihtoajan pituudesta.

Näin matkustat tänne

Santa Eulaliaan voit matkustaa Tjäreborgin kautta joustavasti reittilennoilla vuoden ympäri. Lento laskeutuu Ibizan lentokentälle.
Suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen, jotta pääset sujuvasti hotelliisi. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Matka-aika lentokentältä Santa Eulaliaan on noin 30-45 minuuttia (n. 25 km), riippuen muusta liikenteestä.
Sää
 • tammikuu
15°7°
5
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°7°
6
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
16°9°
6
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
19°11°
7
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
22°14°
10
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°18°
10
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
28°21°
11
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°22°
10
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°20°
7
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
23°15°
6
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
19°12°
5
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
16°9°
5
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Santa Eulalia
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.