Matkat – Ibizan kaupunki

Ibiza on todellinen Välimeren klassikkokohde, joka seuraa kuitenkin aikaansa ja jolla on aina jotain tarjottavaa kävijöilleen.
Dalt Vilan muureilta, kaupunkinäkymää hallitsevalta korkealta kalliolta, näet koko Ibizan kaupungin. Satamassa lepäävät mahtavat luksusristeilijät sekä troolarit ja laivoja lähtee ja saapuu. Näet myös Paseo Vara del Reyn, joka on kaupungin keskus ja kävelykatu numero yksi sekä Puig des Molinsin roomalaiset rauniot ja myllyt, jotka aikoinaan jauhoivat kaupunkilaisille jauhot. Ibizan kaupunki on monipuolinen kohde, ja parhaiten tutustut siihen kävelemällä ympäriinsä. Kun haluat levähtää hetken, lähistöllä on aina baareja ja kahviloita. Ibizan kaupungissa kaikki on muutenkin aina lähelläsi ja juuri sopivalla etäisyydellä, joten kävellen pääsee hyvin joka paikkaan.

Tjäreborgilla Ibizan kaupunkiin

Matkustaessasi ilman lapsia mainio vaihtoehto on Prime Select -hotellimme THB Los Molinos, joka sijaitsee lähellä Ibizan keskustaa ja noin kilometrin päässä kaupungin vilkkaasta yöelämästä. Hotellissa on ikäraja 18 vuotta.
Jos haluat asua rannan tuntumassa, kannattaa tutustua suosittuun Hotel Argokseen, josta keskustaan pääsee kätevästi bussilla tai veneellä. Trendikäs ja tyylikäs hotelli on Destino Pacha Ibiza Resort, jossa asut upeassa ympäristössä lähellä vilkasta huvielämää.

Koe Ibizan kaupunki

Dalt Vila on muurien ympäröimä vanhakaupunki, joka sijaitsee korkealla kalliolla. Linnoitusta alettiin rakentaa 1200-luvulla, mutta suurin osa nykyisestä linnoituksesta on pari sataa vuotta nuorempi. Kannattaa ehdottomasti käydä Dalt Vilassa matkasi aikana, vaikka vain katsomassa henkeä salpaavia maisemia ja kiertelemässä pienillä kujilla. Muureilla on useita ravintoloita, joista on upeat näkymät, ja katedraali on koko saaren mahtavimpia. Kannattaa käydä myös satamassa ihailemassa luksusveneitä, jotka ovat yhtä hulppeita kuin Monte Carlon, Nizzan ja Cannesinkin satamissa. Satama-alue on upea ja omalla tavallaan erittäin viehättävä. Hieman kauempaa lähtevät lautat Formenteran naapurisaarelle, joka on erittäin suosittu retkikohde. Lauttoja kulkee aikaisesta aamusta myöhäiseen iltaan.

Figueretes, Playa d'en Bossa vai Talamanca?

Kaikki rannat sijaitsevat kaupungin ulkopuolella. Kun haluat virkistäytyä meressä, helpointa on lähteä bussilla Figueretesin tai Playa d'en Bossan rannalle, joille on keskustasta matkaa vartin verran. Täällä ovat myös useat suuremmat klubit, kuten Ushuaïa ja Space. Jos asut Ibizan kaupungin pohjoispuolella sijaitsevassa Hotel Argoksessa olet suoraan Talamancan lahden kauniilla hiekkarannalla, joka on suosittu sekä paikallisten että matkailijoiden keskuudessa.
Hyvä tietää
 • Luksushotelleja
 • Hotelleja aikuisille
 • Hotelleja keskustassa
 • Kaupunki- ja rantakohde
 • Hotelleja lähellä rantaa
 • Hyvät ostosmahdollisuudet, monia ravintoloita ja vilkas yöelämä
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Ibizan kaupunki

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Rannat
Lähimmät rannat sijaitsevat Ibizan kaupungin ulkopuolella, itse kaupungissa ei ole yhtään rantaa. Ibizan kaupungin eteläpuolella on Figueretesin ranta, jolle pääset kätevästi bussilla. Toinen vaihtoehto on vartin bussimatkan päässä sijaitseva Playa d'en Bossan ranta. Kaupungin pohjoispuolella on upeat Playa de Talamancan rannat.

Playa de Talamanca

Ibizan kaupungin pohjoispuolella sijaitseva ranta, joka on lähes kilometrin mittainen ja hienoa hiekkaa. Rannalla on useita baareja ja ravintoloita. Täällä on myös suurin osa saaren parhaista hotelleista, kuten Destino Pacha Ibiza Resort.

Es Cubells

Tämä häikäisevän kaunis ranta sijaitsee pitkän kiemurtelevan ja huonokuntoisen tien päässä etelärannikolla. Täällä on muutamia aurinkotuoleja, varjossa sijaitseva pienehkö ravintola, jonka ruokalista on suppea. Sen lisäksi täällä on kristallinkirkasta vettä ja erinomaiset snorklausmahdollisuudet.

Playa d'en Bossa

Pitkä ihana ranta, joka sijaitsee Ibizan kaupungin eteläpuolella. Ranta on matala ja noin kilometrin pituinen, ja sen alapuolella on muutamia saaren parhaimmista ja tunnetuimmista klubeista, kuten esim. Ushuaïa.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Ibizan kaupungissa on lukuisia ravintoloita ja baareja kaikissa hintaluokissa ja jokaiseen makuun. Ravintoloita on joka puolella, ja tarjolla on kaikkea pikaruokapaikoista hienompiin ravintoloihin, joissa on hyvät ilmastoinnit, tyylikkäät tarjoilijat ja monipuoliset viinilistat. Löydät siis varmasti mieleisesi ravintolan. Kannattaa ehdottomasti syödä ainakin kerran ylhäällä Dalt Vilassa, josta on mahtavat näkymät yli koko kaupungin – huikea elämys varsinkin iltavalaistuksessa.

Ruokakierrokset Ibizan kaupungissa

Espanja on tunnettu hyvästä ruoastaan, eikä Ibiza ole tästä poikkeus. Jos haluat kokea paljon lyhyessä ajassa, kannattaa ehdottomasti lähteä ruokakierrokselle. Kierrosten aikana pääset tutustumaan paikallisiin makuihin, herkkukauppoihin ja huolella valittuihin ravintoloihin sekä todennäköisesti nauttimaan ihanan viilentävän gelaton.

Ruoka ja juoma Ibizalla

Espanjalaiset syövät mielellään ravintoloissa, ja usein mukana on koko perhe lapsineen ja isovanhempineen. Espanjalaisiin tapoihin kuuluu syödä paljon ja myöhään. Tyypillinen lounasaika on noin klo 13.30-15.30, ja päivällistä syödään klo 20.00-24.00 aikoihin. Koska Ibiza on hyvin turistiystävällinen saari, useimmat ruokapaikat ovat täällä auki muinakin aikoina ja avaavat ovensa lounasaikaan klo 13 sekä klo 19 maissa illalla. Juomaraha ei sisälly hintoihin, vaan se on tapana lisätä summaan.
Ibizan kaupungin yöelämä on Välimeren alueen monipuolisimpia. Muutamia klubeja on keskustassa, ja osa klubeista sijaitsee kauempana saarella. Kätevin tapa lähteä klubille on hypätä diskobussin kyytiin. Nämä bussit kulkevat puolestayöstä aikaiseen aamuun. Huvielämän huippusesonki on kesäkuun puolivälistä syyskuun puoliväliin. Pacha on yksi saaren suurimmista klubeista ja sijaitsee Ibizan kaupungin satama-alueella. Suositut klubit Ushuaïa ja Space sijaitsevat Playa d'en Bossassa, lyhyen matkan päässä Ibizan kaupungista etelään. Lisäksi täällä on kaikenlaisia ravintoloita, baareja ja kahviloita.
Ostokset
Tyylikkäitä boutique-liikkeitä vai uniikkeja käsitöitä Es Canarin hippimarkkinoilta? Ibizalta löytyy lähes kaikkea, mitä vain kuvitella saattaa. Ibizalla voit shoppailla vaatteita, laukkuja ja kenkiä. Hintataso ei ole erityisen edullinen, mutta valikoimat ovat todella laajat.

Es Canarin hippimarkkinat

Hippihenki elää täällä edelleen, mutta pääasiassa näillä markkinoilla on paikallisten käsityöläisten tekemiä laadukkaita koruja, kenkiä, vaatteita ja tauluja. Täällä voit tehdä todella hintansa arvoisia ja ainutlaatuisia löytöjä.

Viinit

Suositeltava bodega eli viinikauppa on Bodega César Winery, joka sijaitsee Ibizan kaupungin ja Santa Eulalian välisellä tiellä. Valikoimassa on paikallisia viinejä kaikissa hintaluokissa, ja täältä saat myös lisätietoa viininviljelystä saarella.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Ibiza on erinomainen kohde lähteä lyhyemmille ja pidemmille löytöretkille, sillä katseltavaa ja koettavaa riittää. Keskiviikkoisin järjestetään suuret hippimarkkinat, saarella on useita rantoja ja Ibiza on varsinainen löytöretkeilijän paratiisi, sillä katseltavaa ja koettavaa riittää. Täällä on värikkäitä hippimarkkinoita, upeita rantoja, mielenkiintoisia museoita, monipuolisia kauppoja ja mukavia kahviloita. Jos olet liikkeellä vuokra-autolla, suosittelemme pistäytymään maaseudulla, jossa voit nauttia rauhallisesta tunnelmasta ja kauniista luonnosta. Ibizan saari on vain muutamia kymmeniä kilometrejä pohjoisesta etelään, ja tiet ovat hyvässä kunnossa, joten autolla liikkuminen on helppoa. Matkan varrella on useita mielenkiintoisia pysähtymispaikkoja, kuten vaikkapa bodega-viinikauppa, hieman syrjäisemmässä Es Cubellsissa sijaitseva ranta tai viileä loungebaari Santa Eulaliassa. Koska Ibiza on juuri sopivan kokoinen saari ja etäisyydet ovat kohtuullisia, ehdit hyvin kokea Ibizan täysin omassa tahdissasi. Muutamia ehdottomasti suositeltavia kohteita ovat keskiviikkoisin järjestettävät Es Canarin hippimarkkinat, joilla kannattaa vierailla aamupäivällä sekä Formenteran saari, jonne laivoja kulkee useasta paikasta Ibizalla. Ibizan kaupungin vanhalla linnoituksella kannattaa ehdottomasti viettää ainakin yksi iltapäivä. Upea elämys on myös syödä illallista ylhäällä Ibizan kaupungin linnoituksella kannattaa ehdottomasti viettää ainakin yksi iltapäivä. Upea elämys on syödä illallista ylhäällä linnoituksella ja auringon laskiessa ihailla sieltä aukeavia mahtavia maisemia.

Formentera

Ibizan eteläpuolella sijaitsee Formenteran saari. Tässä timjamin tuoksuisessa keitaassa aika tuntuu lähes pysähtyneen. Saarella ei ole suuria diskoja tai ostoskeskuksia, mutta täällä on mukava tehdä pyöräretki jollekin saaren rannalle ja nauttia upeasta auringonlaskusta drinkkiä siemaillen.

Pyöräile Formenteralla

Pyöräileminen on suosittu aktiviteetti Formenteralla, ja pyöräillen onkin mukava katsella ohikiitäviä maisemia täysin omassa tahdissa. Mäkiä on vähän, jos mukaan ei lasketa ylös La Fira de la Molaan johtavaa tietä. Koska saari ei ole kovin suuri, ravintolat ja rannat ovat aina ulottuvillasi. Pyörä on myös kätevin kulkuväline useille saaren rannoille, joille johtavilla pikkuteillä saattaa olla maksu muille kulkuvälineille paitsi polkupyörille.

Juhliminen

San Antonio on klassikkokohde, jossa on esimerkiksi Café del Mar sekä tunnetut klubit Es Paradis ja Eden. Jos kaipaat luksusjuhlia, kannattaa suunnata Playa d'en Bossaan, jossa on tasokkaita hotelleja ja klubeja, kuten esim. Ushuaïa ja Space. San Antonio on pitkään ollut houkutteleva kohde koko Euroopan juhlijoiden keskuudessa ja on sitä edelleen. Täällä on monipuolinen valikoima klubeja, baareja ja diskoja jokaiseen makuun, siksi kaikki juhlijat tuntevat olonsa täällä kotoisaksi. Playa d'en Bossasta löydät klubimaailman tunnetuimmat paikat, kuten Ushuaia, Bora Bora, Hard Rock Hotel Ibiza ja monia muita. Jos klubin valitseminen tuntuu vaikealta, ei hätää, voit hypätä diskobussin kyytiin, joka kulkee suurimpien klubien välillä puolenyön tienoilta aamun sarastukseen asti. Näin pääset kätevästi kokemaan sekä Amnesian vaahtobileet että auringonlaskun Playa d'en Bossassa.

Ses Salines

Saaren eteläpuolen suolalammet sijaitsevat luonnonsuojelualueella, joka on tunnettu linnustostaan. Voit tehdä kävelyretken Playa de Ses Salinesin rannalle, jolle vievän tien varrella kuljet suolalampien ohi. Lampien värit vaihtelevat haihtumisasteesta riippuen. Halutessasi voit kiivetä lähellä sijaitseville Puig des Corb Marílle tai Puig des Falcólle, joista näkymät ovat upeat.

Dalt Vila

Vanhakaupunki Dalt Vila on muurien ympäröimä alue korkealla kalliolla. Linnoitusta alettiin rakentaa 1200-luvulla, mutta suurin osa nykyään nähtävästä linnoituksesta on muutama sata vuotta nuorempi. Täällä on myös useita museoita, joissa voit tutustua linnoituksen, kaupungin ja saaren historiaan. Dalt Vilalta on mahtavat näkymät, joten kannattaa tulla käymään täällä, vaikka et olisikaan niin innostunut historiasta. Katedraali on varmasti koko Ibizan upein.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Ibiza on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten varaa Avis-auto jo ennen matkaa.
Täällä on kätevä liikkua paikasta toiseen bussilla, taksilla tai jollain vuokra-ajoneuvolla. Voit vuokrata esimerkiksi polkupyörän, skootterin tai auton. Etäisyydet ovat saarella melko lyhyitä, joten polkupyörällä pääsee useimpiin paikkoihin. Pyörävuokraamoita on kaikkialla. Kannattaa ajaa pieni testikierros pyörällä ennen vuokraamista varmistuaksesi sen kunnosta. Voit vuokrata myös sähköskootterin, joka on kevyempi ja hieman nopeampi kulkuväline kuin polkupyörä, mutta yhtä hiljainen. Puolenyön aikaan diskobussit alkavat kulkea saaren suurimpien klubien välillä, ja ne kulkevat pikkutunneille saakka. Satamasta lähtee laivoja useisiin rannikkokohteisiin sekä Formenteralle.

Vuokra-auto

Ibizalla lomaillessasi kannattaa ehdottomasti harkita auton vuokraamista. Autolla pääsee kätevästi kaikkialle, myös sellaisiin paikkoihin, joihin bussit eivät kulje. Viikon loman aikana auton vuokraaminen kolmeksi päiväksi on yleensä riittävä.

Laivat

Formenteran saarella pääsee pikalaivalla Ibizan kaupungin satamasta. Matka kestää noin 30 minuuttia. Laivoja lähtee satamasta puolen tunnin välein aamusta iltaan.

Bussit

Busseja kulkee säännöllisesti eri puolille saarta. Diskobussit alkavat kulkea puolenyön aikaan saaren suurimpien klubien välillä, ja ne kulkevat aina pikkutunneille asti.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Ibiza on omatoimikohde.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Ympäristövero Ibizalla

Baleaarien saarten viranomaiset ovat ilmoittaneet, että saarilla majoittuvilta peritään ympäristövero. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan. Vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla.

Alla olevat hinnat ovat per henkilö/yö ensimmäisten kahdeksan yön aikana. Vero peritään kaikilta yli 16-vuotiailta matkustajilta.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:
4+ ja 5 tähteä: Toukokuu-lokakuu 4,40 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 1,10 euroa/hlö/yö
3+ ja 4 tähteä: Toukokuu-lokakuu 3,30 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,80 euroa/hlö/yö
1-3 tähteä: Toukokuu-lokakuu 2,20 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,55 euroa/hlö/yö

Yhdeksännestä ja sitä seuraavista öistä myönnetään 50 %:n alennus. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro. Pankkiautomaatteja.

Aikaero

Suomen aika -1 tunti

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Lentoaika riippuu lentoyhteyksistä ja vaihtoajan pituudesta.

Näin matkustat tänne

Ibizan kaupunkiin voit matkustaa vuoden ympäri joustavasti reittilennoilla. Lento laskeutuu Ibizan lentokentälle.
Suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen, jotta pääset sujuvasti hotelliisi. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Ajoaika Ibizan lentokentältä Ibizan kaupunkiin on n. 20-35 min (n. 10 km), riippuen muusta liikenteestä.
Sää
 • tammikuu
15°7°
5
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°7°
6
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
16°9°
6
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
19°11°
7
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
22°14°
10
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°18°
10
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
28°21°
11
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°22°
10
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°20°
7
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
23°15°
6
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
19°12°
5
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
16°9°
5
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Ibizan kaupunki
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.