Matkat – Balchik

Pikkukaupunki Balchik meren rannalla on kuin luotu leppoisaan lomanviettoon. Tervetuloa nauttimaan rannasta, auringosta ja hyvästä seurasta. Perheille paras vaihtoehto on ehdottomasti Family Garden -hotellimme White Lagoon Beach.

Balchik on suosittu rantakohde myös bulgarialaisten keskuudessa. Suuri osa kaupungin viehätyksestä on siinä, että se on edelleen niin koskematon. Viehättävä kaupunginsydän on täydellinen vastakohta rannoille ja upealle rantapromenadille. Suurin ranta on Tjäreborgin Helios-hotellin luona, ja kodikkaita ravintoloita on paljon. Balchikissa ei ole suurempia diskoja, vesipuistoja tai huvipaikkoja, mutta kuningatar Marian kesäpalatsi ihanine puutarhoineen on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Kaupungin yläosassa on pieniä putiikkeja, joissa myydään mm. käsitöitä. Hinnat ovat edullisemmat kuin etelän rantakohteissa. Perinteisiä mutakylpyjä pääset kokeilemaan Touzlatassa, joka sijaitsee viisi kilometriä Balchikista pohjoiseen.

Perheille sopiva White Lagoon Beach

Lapsiystävällinen Family Garden -hotelli White Lagoon Beach on paras hotellimme Balchikissa. Se on paras vaihtoehto silloin, kun olet lähdössä lomalle perheesi kanssa. Voit myös varata All Inclusiven, joka tekee lomailusta entistäkin helpompaa. Hotelli sijaitsee rannalla, noin 10 kilometrin päässä Balchikista. Allasalueelta sekä useimmista huoneistoista avautuvat upeat näköalat merelle. Halutessasi voit myös varata sellaisen huoneiston, jonka terassilta pääsee pulahtamaan suoraan uima-altaaseen. Täällä lapset tapaavat myös Tjäreborgin suositut maskotit, Lollon & Bernien, ja sen lisäksi hotellissa on paljon aktiviteetteja sekä pienille että vähän suuremmille lomalaisille.

Asu mukavasti

Kun matkustat Balchikiin Tjäreborgin kanssa, voit myös majoittua hyvään hotelliin. Suosittelemme sinulle esimerkiksi Helios-hotellia, jossa asut raikkaassa, ilmastoidussa huoneistossa aivan rannan tuntumassa. Hotel White House puolestaan sijaitsee alhaalla huvivenesataman lähellä, mukavan kävelymatkan päässä rannalta ja keskustasta. Minkä hotellin sitten valitsetkin huomaat pian, että hinnat täällä ovat huomattavasti edullisempia kuin monissa muissa kohteissa Välimeren ympäristössä, joten rahaa jää säästöön vaikkapa seuraavaan talven lomamatkaan.

Hyvä tietää
 • Hotelli, jossa Lollo & Bernie
 • Hotelleja lähellä rantaa
 • Swim out -hotelleja
 • Upeita rantoja
 • Edullisia hotelleja
 • Paikallisia ravintoloita
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Balchik

Sää
 • tammikuu
6°-1°
2
Aurinkotuntia/pv
2°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
6°-1°
3
Aurinkotuntia/pv
3°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
11°2°
4
Aurinkotuntia/pv
6°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
16°7°
6
Aurinkotuntia/pv
11°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
22°12°
8
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°16°
9
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
30°19°
10
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°18°
10
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
26°14°
8
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
21°11°
5
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
13°6°
3
Aurinkotuntia/pv
10°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
7°1°
2
Aurinkotuntia/pv
4°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
Rannat
Balchikin rannat eivät ole maailman parhaimpia, mutta Balchikissa on muutama pienempi ranta. Suurempi ranta sijaitsee Balchikin meriasemalta länteen, Hotel Helioksen vieressä. Pienempi ranta Plazha na Dvoretsan lähettyvillä rantapromenadin tuntumassa. Näiden kahden rannan välissä on pienempi ranta, Dvata Petela. Lapsiystävällisen Family Garden -hotellimme, White Lagoon Beachin edessä on myös hiekkaranta.

Muut rannat Mustameren rannikolla

Muissa Mustanmeren rannikon kohteissa rannat ovat yleensä leveämpiä, ja uimarannoilla on kultaista, pehmeää hiekkaa. Aurinkotuoleja ja -varjoja voi vuokrata. Rantakatujen varsilla on muutamia mukavia rantaklubeja.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 3 tuntia

Näin matkustat tänne

Balchikiin voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla kesäkaudella.
Lento laskeutuu Varnan kentälle.
Bulgariaan voit matkustaa kesäkaudella.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Balchikissa sijaitsevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne etukäteen lisämaksusta. Ajoaika bussilla Varnan lentokentältä White Lagoon Beachiin on noin 1 t 15 min (n. 65 km) ja Balchikiin noin 1 t - 1 t 20 min (n. 50 km), sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Usein Balchikiin ajetaan White Lagoon Beachin kautta, jolloin ajoaika on n. 40 min pidempi. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille. Joskus lentokentällä voi joutua odottamaan, sillä laukkujen kanssa menee aikaa kohteeseen saavuttaessa. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Balchikissa on useita paikallisia ja kansainvälisiä ravintoloita. Ravintoloiden ja hintojen välillä ei yleisesti ottaen ole suuria eroja. Balchikissa on edullisemmat hinnat kuin Albenassa ja Kultahietikolla, ja täällä voitkin syödä hyvin erittäin kohtuulliseen hintaan.

Ruoka Balchikissa

Balchik sijaitsee meren rannalla, joten kalaruuat ovat hyvin tyypillisiä ruokalistoilla. Tarjonta riippuu kuitenkin aamun kalasaaliista, mutta makrillia ja purolohta on lähes aina saatavana, usein grillattuna. Lähes kaikilla ruokalistoilla on myös pizzaa ja pastaa sekä kanaruokia ja wieninleikettä. Lisukkeet, kuten leipä, salaatti, ranskalaiset, riisi ja vihannekset tilataan joissain ravintoloissa erikseen. Bulgariassa salaatti syödään yleensä alkupalana, ja pääruuaksi syödään lihaa ja lisukkeita. Ruoka on edullista ja hyvää, ja pöydän ääressä vierähtää helposti koko ilta erityisesti silloin, kun olet valinnut perinteisen ravintolan, jossa usein pääsee syömisen lomassa seuraamaan myös paikallisia esityksiä, kuten kansantanssia.

Viihdeohjelma ravintoloissa

Useimmissa ravintoloissa on jonkinlaista viihdeohjelmaa, ja päivällisellä vierähtää helposti iltaan asti. Yleensä ravintolat avataan klo 10.00 ja suljetaan puolen yön paikkeilla. Bulgarialaiset eivät ole turhan tarkkoja, joten ravintolaan voi hyvin pukeutua rennosti, mutta uima-asu ei kuitenkaan ole sopiva. T-paita ja shortsit ovat vähimmäisvaatimus.

Ruoka Bulgariassa

Bulgarialainen keittiö on saanut vaikutteita Euroopasta ja idästä, ja siinä on vivahteita Kreikan ja Turkin ruokakulttuureista. Lomakohteissa tarjoiltavat paikalliset herkut ovat usein kuitenkin hieman kansainvälisempiä versioita. Tyypillinen pääruoka on kawarma eli savipadassa haudutettu ruoka, jossa on lihaa, sipulia, mausteita ja sieniä. Mielenkiintoinen alkuruoka on perinteinen bulgarialainen tarator eli jugurtista, kurkusta, tillistä ja valkosipulista valmistettu kylmä keitto.

Juomat Bulgariassa

Bulgaria on yksi maailman suurimmista viinintuottajista, ja viinialueita siellä on viisi. Etelä-Bulgariassa tehdään pääasiassa punaviiniä ja pohjoisessa valkoviiniä. Bulgariassa valmistetaan myös erinomaista olutta. Hyviä paikallisia merkkejä ovat Kamenitza, Zagorka ja Astika.
Paikallinen hedelmäviina Rakia valmistetaan tislaamalla. Raaka-aineena käytetään luumua, aprikoosia tai mitä milloinkin on saatavana. Maku vaihtelee laadun mukaan. Alkoholittomia juomia, kuten vettä, soodavettä ja mehua, on hyvin saatavilla kaikkialla, ja Bulgariassa on myös erinomaista kahvia.
Balchikiin tullaan ensisijaisesti rentoutumaan ja nauttimaan rauhallisesta elämästä. Täällä ei ole huvielämää iltaisin, eikä yökerhoja, mutta satama-alueella on muutamia baareja ja yksi disko on avattu hiljattain. Kesäisin lähes kaikissa ravintoloissa on jonkinlaista viihdeohjelmaa, kuten kansantanssiesityksiä, varietee-ohjelmaa, itämaista tanssia tai tanssia hehkuvilla hiilillä.

Kultahietikon vilkas yöelämä

Jos kaipaat vilkasta yöelämää, kannattaa suunnata Kultahietikolle. Täällä yökerhot sulkeutuvat vasta viimeisen vieraan lähtiessä kotiin tai auringon noustessa.
Ostokset
Balchikissä on pääasiassa pieniä putiikkeja, joissa myydään käsitöitä, mutta turisteille on tarjolla myös kaikenlaista muuta ostettavaa. Laajemmat valikoimat ja edullisemmat hinnat ovat Dobrichin ja Varnan kaupoissa, ja ostosmatka taittuu kätevästi bussilla tai taksilla. Dobrichissa merkkivaatteiden valikoima on pieni ja myyjät puhuvat harvoin englantia. Varnassa on tarjolla sekä edullisempaa että kalliimpaa ostettavaa. Varnan keskustassa voit tehdä hyviä löytöjä ja hinnat ovat edullisempia, mutta merkkiliikkeitä siellä on kuitenkin vähemmän kuin ostoskeskuksissa.

Vaatteet

Varnassa on paljon kauppoja, jotka myyvät tuttuja merkkituotteita: Reebok, Levi's jne. Tarjolla on eri valikoimia kuin Suomessa, ja hinnat ovat edullisempia. Markkinoilla myydään mm. yksinkertaisempia vaatteita, kelloja ja nahkatuotteita. Muista tinkiä!

Kengät

Kenkiä voi ostaa useista paikoista, ja varsinkiin sandaaleiden ja korkokenkien valikoimat ovat runsaita. Kenkiä myydään markkinoilla ja kaupoissa usein edulliseen hintaan.

Keramiikka

Bulgarialaista keramiikkaa näkee joka puolella, useimmiten se on kuitenkin uniikkia ja hyvin tehtyä. Kannattaa huomioida, että siniset värit saattavat sisältää lyijyä, joten sinisiä astioita ei ole suositeltavaa käyttää ruokailuun. Koriste-esineiksi ne sopivat kuitenkin hyvin.

Viini

Bulgariassa tuotetaan suuria määriä viiniä, ja osa siitä on erinomaista. Kannattaa maistella eri lajeja löytääksesi oman suosikkisi. Paikallinen viini on mainio tuliainen kotiinviemisiksi.

Alkoholi

Alkoholissa kannattaa suosia kalliimpia vaihtoehtoja, sillä Bulgariassa on tarjolla hyvin monenlaatuista alkoholia. Hintataso on kuitenkin yleisesti ottaen hyvin edullinen.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Suuria vesipuistoja tai huvikeskuksia täällä ei ole, mutta kuningatar Marian kesäpalatsi ja sen upea puutarha ovat vähintäänkin näkemisen arvoisia. Yläkaupungin puolella on pieniä putiikkeja, joissa myydään mm. käsitöitä. Touzlatassa, viiden kilometrin päässä Balchikista, voit kokeilla perinteisiä mutakylpyjä. Balchikissa voit myös harrastaa eri vesiurheilulajeja, purjehdusta, pyöräilyä, golfia ja tennistä.

Nessebar – Mustanmeren rannikon ylpeys

Nessebariin kannattaa varata kunnolla aikaa. Tutustu kaupungin tunnelmaan ja nähtävyyksiin vaeltelemalla sen kapeilla kujilla, pistäytymällä kauniissa vanhoissa kirkoissa ja istahtamalla juomaan jotain viilentävää basilikan raunioille. Kaupungin ainutlaatuinen kauneus näyttäytyy yksityiskohdissa, kuten St. Stephens Church -kirkon muurissa, etnografisen museon sisäpihalla tai vanhempien talojen yläkerroksissa näkyvissä puuveistoksissa, jotka ovat tyypillisiä Nessabarille. Talot on rakennettu niin, että alakerroksen materiaalina on käytetty kiveä, ja ylempi kerros on hieman leveämpi ja puusta. Näin saatiin lisää asumispinta-alaa ilman, että kaduista olisi tullut kapeampia.

Kuningatar Marian kesäpalatsi – ehdoton vierailukohde

Balchikin suurimpia nähtävyyksiä on kuningatar Marian pieni ja kaunis kesäpalatsi. Täällä vanheneva kuningatar vietti huhujen mukaan kesät 1930-luvulla yhdessä 20-vuotiaan turkkilaisen rakastajansa Hasanin kanssa. Upea kasvitieteellinen puutarha on perustettu 1955, ja kokoelman karttutamiseen on vuosien kuluessa osallistunut yli 450 kasvitieteellistä puutarhaa maailmalta. Kokoelmissa on yli 250 erilaista kaktusta, ja muiden 2500 kasvilajin lisäksi täällä on mm. suihkulähteitä, vesiputouksia, ruusutarha ja huvimajoja.

Taidegalleria

Vanhassa koulussa on suuri ja tunnettu taidegalleria. Täällä on nähtävänä bulgarialaisten ja kansainvälisten taiteilijoiden nykytaidetta sekä kokoelma romanialaisten impressionistien kuvia Balchikista 1920- ja 1930-luvuilta. Kesäkuussa galleriassa järjestetään taidefestivaali. Galleriaa vastapäätä on kreikkalainen kirkko, joka on tunnettu erinomaisesta akustiikastaan ja suosituista kuorokonserteistaan.
Kulkuyhteydet
Jos haluat liikkua omassa tahdissa ja katsella rauhassa ympäriinsä, on suositeltavaa vuokrata auto. Useimmat tiet ovat hyvässä kunnossa ja kartan avulla on helppo löytää perille. Tiet ovat tosin melko kapeita ja ajonopeus on hieman kovempi. Voi olla hyvä idea ottaa mukaan kyrilliset aakkoset, jotta katukylttien lukeminen olisi vaivattomampaa – rannikolla ja suurimmissa kaupungeissa nimet ovat tosin latinalaisin kirjaimin. Autovuokraamoita on useita, ja niiden hinnat ja laatutasot vaihtelevat. Avis-autovuokraamon autot ovat laadukkaita ja vakuutukset kattavia. Kun varaat auton Avis-vuokraamosta kauttamme, saat hyvän auton kohtuulliseen hintaan ilman mitään yllätyksiä.

Toimi näin:

• Ota yhteyttä oppaaseen tai soita palvelupuhelimeen. Varaamme auton sinulle, ja Aviksen edustaja toimittaa sen hotellillesi, jossa myös hoidetaan sopimusasiat ja maksu.
• Ota ajokortti mukaan.
• Pidä Avis-sopimus aina mukanasi autossa.
• Sovi Avis-autovuokraamon kanssa, milloin auto palautetaan. On suositeltavaa, että tapaat Aviksen edustajan myös palauttaessasi auton.

Hintaan sisältyy:

• Perusvakuutukset
• Vapaat kilometrit
• Kartta
• Verot

Lisäpalvelut ja -varusteet:

• Lastenistuin
• Lisämaksu, jos kuljettajia on enemmän kuin yksi
• Henkilövakuutus, jos sinulla ei ole sellaista jo ennestään
• Lisäturva, joka pienentää omavastuuta kolarin sattuessa
• Polttoaineesta peritään usein takuumaksu, joka palautetaan, kun auto palautetaan tankki täynnä.

Etukäteen tilattu auto

Jos olet vuokrannut Avis-autovuokraamon auton matkavarauksen yhteydessä, odota Aviksen edustajaa hotellin vastaanoton luona matka-asiakirjassasi ilmoitettuna ajankohtana.
Balchikissa on helppo liikkua, ja paikallisbussit toimivat hyvin. Albenaan ja Kultahietikolle lähtee useita bussivuoroja päivässä. Taksilla matkustaminen on suhteellisen halpaa, mutta iltaisin taksa on korkeampi.

Paikallisbussi

Paikallisbusseilla pääsee edullisimmin matkustamaan paikasta toiseen, ja ne liikennöivät yleensä puolen tunnin välein, mutta keskipäivän aikaan tiheämmin. Valitettavasti ne ovat melko epämukavia, hitaita ja niistä puuttuu ilmastointi. Vaikka matka Varnaan tai Dobrichiin ei kestä kuin 30-40 minuuttia, saattaa matka ahtauden ja kuumuuden vuoksi tuntua huomattavasti pidemmältä

Taksi

Taksilla matkustaminen on suhteellisen edullista, mutta hinnasta kannattaa sopia etukäteen, eikä tinkimistä kannata kaihtaa. Kiinteitä hintoja ei ole olemassa, vaikka niin saatetaan vakuutella, eivätkä taksamittarit yleensä toimi. Keskustassa liikennöivät taksit sekä hotellien omat taksit ovat tuplahintaisia verrattuna rantakohteiden laidalla bussipysäkeillä päivystäviin takseihin. Voit vuokrata taksin myös koko päiväksi, ja silloinkin hinnasta on hyvä sopia etukäteen. Monet kuljettajat ovat hyviä oppaita ja antavat mielellään ravintolasuosituksia tai kertovat nähtävyyksistä ja bulgarialaisesta elämänmenosta.

Pitkänmatkanbussit

Pidemmillä matkoilla yksityinen bussiyhtiö on paras vaihtoehto. Varnan ja Sofian välinen matka kestää noin seitsemän tuntia. Bussilippu ostetaan suoraan bussipysäkiltä kuten myös matkustettaessa Burgasiin.
Kohdefakta

Palvelumme

Balchik on omatoimikohde. Tavoitat meidät kesäkaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä ja neuvoja.
Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan bussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan.
Alle 90 päivän lomamatkoilla viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Bulgarian lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Bulgarian lähetystöstä/konsulaatista
.... Bulgarian suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 458 40 35.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.
More details: http://www.mfa.bg/en/pages/109/index.html.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

BGN = Bulgarian leva. Useimmissa ravintoloissa ja kaupoissa ei voi maksaa luottokorteilla. Muutamia pankkiautomaatteja on. Eurot ja US-dollarit ovat käypää valuuttaa, ja rahaa voi vaihtaa kohteessa. Rahanvaihto kadulla on kiellettyä.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Sähkö

220 V. Sähköpistokkeet voivat olla vanhan mallisia ja maadoittamattomia.

Kieli

Bulgaria

Tärkeää tietoa Bulgarian hotelleista

Hotellien taso Bulgariassa on yleensä vaatimattomampi kuin Välimeren lomakohteissa. White Lagoon Beach on tasoltaan parempi kuin Balchikin muut hotellit. Muissa hotelleissa huoneet ovat useimmiten pieniä ja yksinkertaisesti sisustettuja. Lisävuode saattaa tehdä huoneesta hyvin ahtaan tuntuisen. Lisävuode voi tarkoittaa kerrossänkyvuodetta tai vuodesohvaa/nojatuolivuodetta. Tavalliset sängyt eivät aina välttämättä ole vierekkäin, vaan voi olla että niiden päädyt ovat vastakkain.
Mikäli varaat Matkajokerin, tulet majoittumaan hyvin vaatimattomassa hotellissa, ja mikäli haluaisit perillä kohteessa vaihtaa hotellia, myös siinä tapauksessa uuden majoituksen löytäminen on vaikeaa.

Tärkeää tietoa taxfree-tuotteista

Huomioithan, että Airshoppenin taxfree-valikoima on Bulgarian lennoilla tavallista rajoitetumpi. Bulgarian lakien vuoksi alkoholia ja savukkeita ei voi tilata etukäteen. Kaikki muut taxfree-kuvaston tuotteet ovat vapaasti tilattavissa.

Muuta

Lue myös Tjäreborgin matkaehdot. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku