Matkat – Albena

Albenassa useimmat hotelleistamme sijaitsevat useita kilometrejä pitkän rannan tuntumassa, ja halutessasi voit varata myös All Inclusiven, kun haluat tehdä lomastasi mahdollisen helpon ja miellyttävän.
Albena sijaitsee noin 15 km Kultahietikon pohjoispuolella. Albena on vihreä ja vehreä lomakohde, jossa kaikki toimii. Albena on perustettu myöhemmin kuin monet muut rantalomakohteet Mustanmeren rannikolla, joten siksi se myös vaikuttaa hieman modernimmalta. Arkkitehtuurin puolesta siellä täällä on vielä nähtävissä jäänteitä itäblokin ajoilta, mutta samaan aikaan Albena on myös viehättävä, melko hienosti restauroitu ja hyvin organisoitu. Albenan alue ei ole kovin suuri, ja siellä oppii helposti liikkumaan paikasta toiseen. Rantaa reunustava kävelykatu ja sen takana oleva toinen katu ovat tärkeimmät, sillä lähes kaikki toiminta keskittyy yleensä näiden katujen varsille sekä rannalle. Itse Albenassa ja sen hotelleissa on aloitettu useita ympäristötoimia, joiden avulla Albenasta pyritään tekemään kestävämpi lomakohde. Veden lämmitykseen käytetään aurinkopaneeleja, Albenan sisällä autoliikenne on rajoitettua ja ravintolat pyrkivät valmistamaan ruokaa pääasiassa paikallisesti tuotetuista raaka-aineista. Kaikki työskentelevät aktiivisesti Albenan viheralueiden säilyttämiseksi ja luonnon monimuotoisuuden ylläpitämiseksi. Albenan ranta on saanut kansainvälisen Blue Flag -sertifikaatin, mikä kertoo että ranta täyttää veden laadulle, ympäristönsuojelulle, turvallisuudelle sekä palvelutasolle asetetut vaatimukset.

Aurinko, uiminen ja huvielämä

Päivisin ranta on tapahtumien keskipiste. Voit rentoutua aurinkotuolissa varjon alla, tehdä avojaloin pitkiä kävelyretkiä rantaa pitkin, rakentaa hiekkalinnoja lasten kanssa tai lähteä polkuveneellä Mustanmeren kristallinkirkkaisiin aaltoihin. Illan tullen voit suunnata pienelle pääkadulle tai rantatien varressa oleviin ravintolohin, tavernoihin ja kahviloihin, joissa lomasta nauttiminen jatkuu hyvän ruuan ja juoman äärellä. Muuten yöelämä on hiljaista. Kadut hiljentyvät ennen puoltayötä, mikä sopii erinomaisesti lapsiperheille, joille baari- ja yöelämä ei ole pääasia.

Rantahotellit

Useimmat Tjäreborgin hotellit sijaitsevat Albenan kauniin rantapromenadin varrella, joten pääset nopeasti pulahtamaan mereen tai viettämään päivää aurinkotuolissa. Monissa hotelleissa on myös All Inclusive -vaihtoehto, jolloin loman viettäminen ei voisi olla helpompaa varsinkin, jos budjetti on rajallinen. Albenassa todellakin saa vastinetta rahoilleen, sillä useat hotellit ovat juuri remontoituja ja kansainvälisen standardin mukaisia, mutta hinnat ovat paikallista tasoa.
Hyvä tietää
 • Rantahotelleja
 • All Inclusive
 • Edullisia hotelleja
 • Kristallinkirkas meri
 • Paikallisia ravintoloita
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Albena

Rannat
Albenan upea hiekkaranta on kuusi kilometriä pitkä ja paikoin 100 metriä leveä. Matalapohjaisella rannalla on hyvin tilaa, tunnelma on rauhaisa ja vesi kristallinkirkasta. Tjäreborgin asiakkaat saavat maksutta käyttöönsä aurinkotuolit ja aurinkovarjot esittämällä hotellihuoneen avaimen (2 aurinkotuolia ja 1 aurinkovarjo avainta kohden). Rantaa kiertää autoton rantapromenadi, jonka äärellä voi syödä, juoda, ostaa hedelmiä, jäätelöä ja muuta hyvää. Tarjolla on myös yleisimpiä vesiurheilulajeja, kuten parasailingiä, polkuveneitä, purjehdusta ja vesiskoottereita.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Albenassa on useita paikallisia ja kansainvälisiä ravintoloita. Useimmat niistä sijaitsevat rantapromenadin ja puistokadun varrella. Ravintolat on usein sisustettu maalaistyylillä, ja penkit ja pöydät ovat massiivista puuta. Yleisesti ottaen ravintoloiden ja hintatason välillä ei ole suuria eroja. Albenassa saat kokonaisen aterian juomineen ja lisukkeineen todella edullisesti. On tärkeää muistaa antaa tippiä, sillä se on osa henkilökunnan palkkaa. Yleensä tippiä jätetään kymmenen prosenttia.

Ruoka Albenassa

Koska Albena sijaitsee meren rannalla, kalaruuat ovat luonnollisesti suosittuja ja kalaa tarjoillaan usein grillattuna. Kalaruokien valikoima riippuu päivän saaliista, mutta makrillia ja purotaimenta on lähes aina saatavana. Bulgarialaisen ruuan lisäksi ruokalistalla on usein myös muita ruokia, kuten pizzaa, pastaa, wieninleikettä ja grillattua kanaa. Ruoka on edullista ja hyvää. Annokset ovat usein suuria ja pöydän ääressä vierähtää helposti koko ilta.
Albenassa yöelämä on rauhallisempaa, ja iltaisin ihmiset suuntaavat pienelle pääkadulle ja rantapromenadin ravintoloihin, tavernoihin ja kahviloihin syömään ja juomaan hyvin. Joissain ravintoloissa on jonkinlaista viihdeohjelmaa tarjolla, esim. elävää musiikkia tai tanssiesityksiä. Ruokailun lomassa voit kuunnella perinteistä kansanmusiikkia tai tunnetumpia klassikoita sekä katsella tanssia.

Kultahietikko - Vilkkaampaa yöelämää

Kaivatessasi vilkkaampaa yöelämää, sinun kannattaa suunnata Kultahietikolle, jossa on useampia pubeja ja klubeja, ja yökerhot sulkevat ovensa vasta auringon noustessa.
Ostokset
Hotellirivistön takana olevan autottoman kadun varrella on myymälöitä, joista voi ostaa bulgarialaista keramiikkaa, t-paitoja ja paljon muuta. Täällä on mukava kierrellä ja katsella tutustumassa kauppojen tarjontaan. Suosittu tuliainen Bulgariasta on kuohuviini tai paikallinen hedelmäviina.
Liikunta ja treeni
Jos kaipaat aktiivista lomailua ja treeniä, Albenassa voit pelata tennistä tai lähteä juoksulenkille rantapromenadille. Voit myös pelata rantalentopalloa ja jalkapalloa Albenan jalkapallokentällä.

Tennis

Tenniskenttiä on eri puolilla Albenaa. Kentät ovat yleisesti ottaen hyvässä kunnossa, ja palloja ja mailoja on mahdollista vuokrata.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Albena on vehreä lomakohde ja suhteellisen pieni paikka, jossa oppii helposti liikkumaan paikasta toiseen. Tärkeimmät kadut ovat rantakatu ja sen takana oleva puistokatu. Päivisin ranta on tapahtumien keskipiste. Voit rentoutua aurinkotuolissa varjon alla. Jos haluat viettää aktiivista lomaa, voit pelata muun muassa minigolfia.

Ratsastus

Ratsastuskoulu "Riding Club" sijaitsee Albenaan johtavan sisääntulotien varrella. Siellä on poneja ja suurempia hevosia. Opettajat ovat ammattitaitoisia.

Minigolf

Albenassa on useita minigolfkenttiä, jotka saattavat tosin olla hieman kuluneita. Ne sopivat kuitenkin hyvin lomalaiselle omien taitojen testaamiseen,

Polkupyörä

Polkupyöriä voi vuokrata hotelli Laguna Maren, hotelli Ralitsan ja hotelli Gerganan luota. Vuokrattavana on myös perhepyöriä, joissa on neljät polkimet. Hauska ja erilainen tutustua lähiympäristöön.

Aquapark Aquamania

Suuri vesipuisto, jossa on useita vesiliukumäkiä niin pienille kuin suurillekin. Alueella on mm. pukuhuoneet, tallelokerot ja allasbaari.

Kranevo

Kranevo on pieni ja aidon bulgarialainen paikkakunta, joka sijaitsee noin neljän kilometrin päässä Albenasta etelään. Täällä asuvat monet Albenassa työskentelevät, ja tunnelma on aito ja paikallinen. Shoppailumahdollisuuksia on jonkin verran ja hyviä ravintoloita, joiden hinnat ovat puolet Albenan hinnoista. Rantaa pitkin on mukava tehdä kävelyretkiä.

Aladzhan luostari

Aladzhan luostari sijaitsee muutaman kilometrin päässä Kultahietikosta, ja se toimii nykyään museona. Luostari rakennettiin kallionkielekkeelle 500-luvulla, ja siellä oli alun perin upeita värikkäitä seinämaalauksia ja mosaiikkeja. Turkkilaiset alkoivat kutsua luostaria Aladzhaksi juuri sen kauniiden värien takia. Aladzha on turkkia ja tarkoittaa "iloisen värikästä". Nykyään värit ovat valitettavasti haalistuneita, mutta muutama luostarin mosaiikeista on säilynyt. Raunioiden läpi pääsee hyvin kävelemään, ja itse museo on melko pieni. Museon vierestä lähtee kävelypolku metsään, jossa voi tutustua seudulle tyypillisiin kasveihin. Koko alueella vallitsee ihanan rauhallinen tunnelma, ja siksikin tämä on todella näkemisen arvoinen kohde.

Baltatan luonnonsuojelualue

Luonnonsuojelualue on kooltaan noin 200 hehtaaria ja se sijiatsee Batovskajoen laaksossa. Alueella voit nähdä kauniita kukkia, puita ja villieläimiä.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Bulgaria on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.
Albenassa on helppo liikkua minijunalla, minibusseilla tai taksilla. Taksilla matkustaminen on halpaa, mutta iltaisin taksa on korkeampi. Myös paikallisliikenne toimii hyvin. Kultahietikolle, Balchikiin ja Varnaan lähtee useita bussivuoroja päivässä.

Minibussi

Minibussilla matkustaminen on huomattavasti mukavampaa kuin paikallisbussilla. Lyhyemmät matkat, n. 30-40 km ovat edullisimpia. Haittapuolena on vain se, että joskus saatat joutua odottelemaan yli puoli tuntia minibussin täyttymistä. Albenan läpi kulkee ilmainen minibussi.

Muut matkustustavat

Albenassa liikennöivä minijuna kulkee 20 minuutin välein. Linja 1 ajaa bussiasemalle, josta voit ottaa bussin Varnaan, Balchikiin ja Dobrichiin. Kävelymatkakaan ei ole pitkä, seuraat vain pääkatua. Jos olet kuitenkin väsynyt Varnan pitkän ostoskadun jälkeen, junia lähtee 20 minuutin välein.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Tavoitat meidät kesäkaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä ja neuvoja. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omalle hotellillesi tai läheiselle hotellille.

Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan bussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

BGN = Bulgarian leva. Useat ravintolat ja liikkeet eivät hyväksy luottokortteja. Eurot ja US-dollarit ovat käypää valuuttaa ja niitä voi vaihtaa paikan päällä paikalliseksi valuutaksi virallisissa rahanvaihtopisteissä. Rahanvaihtaminen kadulla on kiellettyä. Pankkiautomaatteja on.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Sähkö

220 V. Sähköpistokkeet voivat olla vanhan mallisia ja maadoittamattomia.

Kieli

Bulgaria

Tärkeää tietoa hotelleista

Lomailukausi Bulgariassa on lyhyt ja intensiivinen, ja hotellit myydään jo hyvin aikaisessa vaiheessa loppuun. Sen vuoksi perillä hotellin vahtaminen voi olla hyvinkin hankalaa. Sen vuoksi pyydämmekin sinua tekemään hotellivalintasi huolellisesti.

Hotellien taso Bulgariassa on vaatimattomampi kuin Välimeren lomakohteissa. Tjäreborgin hotelliluokitus on suhteutettu paikalliseen hotellitasoon, ja sitä ei voi verrata muiden lomakohteiden luokituksiin. Huoneet ovat pieniä ja vaatimattomasti sisustettu, ja ne saattavat olla alkukaudesta kosteita.

Mikäli varaat Matkajokerin, tulet majoittumaan hyvin vaatimattomassa hotellissa, ja mikäli haluaisit perillä kohteessa vaihtaa hotellia, myös siinä tapauksessa uuden majoituksen löytäminen on vaikeaa.

Lisävuoteet

Hotellihuoneet ovat Bulgariassa usein pieniä ja ahtaita, varsinkin jos huoneessa on lisävuode (yleensä kerrossänky tai pedattava sohva/nojavuodetuoli). Tavalliset sängyt eivät välttämättä ole aina vierekkäin, vaan ne saattavat olla myös peräkkäin.

Tärkeää tietoa taxfree-tuotteista

Huomioithan, että Airshoppenin taxfree-valikoima on Bulgarian lennoilla tavallista rajoitetumpi. Bulgarian lakien vuoksi alkoholia ja savukkeita ei voi tilata etukäteen. Kaikki muut taxfree-kuvaston tuotteet ovat vapaasti tilattavissa.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 3 tuntia.

Näin matkustat tänne

Albenaan voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla kesäkaudella.

Albenaan voit matkustaa myös joustavasti reittilennoilla ja suunnitella itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Varnan kentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Albenassa sijaitsevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne etukäteen lisämaksusta. Ajoaika bussilla Varnan lentokentältä hotelliisi kestää n. 45 min - 1 t 15 min (n. 40 km), sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Toisinaan bussi ajaa Kultahietikon kautta, jolloin ajoaika on hieman pidempi. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille. Joskus lentokentällä voi joutua odottamaan, sillä laukkujen kanssa menee aikaa kohteeseen saavuttaessa. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.
Sää
 • tammikuu
6°-1°
2
Aurinkotuntia/pv
2°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
6°-1°
3
Aurinkotuntia/pv
3°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
11°2°
4
Aurinkotuntia/pv
6°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
16°7°
6
Aurinkotuntia/pv
11°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
22°12°
8
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°16°
9
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
30°19°
10
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°18°
10
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
26°14°
8
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
21°11°
5
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
13°6°
3
Aurinkotuntia/pv
10°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
7°1°
2
Aurinkotuntia/pv
4°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Albena
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.