Matkat – Albena

Albenassa useimmat hotelleistamme sijaitsevat useita kilometrejä pitkän rannan tuntumassa, ja halutessasi voit varata myös All Inclusiven, kun haluat tehdä lomastasi mahdollisen helpon ja miellyttävän.

Albena sijaitsee noin 15 km Kultahietikon pohjoispuolella. Albena on vihreä ja vehreä lomakohde, jossa kaikki toimii. Albena on perustettu myöhemmin kuin monet muut rantalomakohteet Mustanmeren rannikolla, joten siksi se myös vaikuttaa hieman modernimmalta. Arkkitehtuurin puolesta siellä täällä on vielä nähtävissä jäänteitä itäblokin ajoilta, mutta samaan aikaan Albena on myös viehättävä, melko hienosti restauroitu ja hyvin organisoitu. Albenan alue ei ole kovin suuri, ja siellä oppii helposti liikkumaan paikasta toiseen. Rantaa reunustava kävelykatu ja sen takana oleva toinen katu ovat tärkeimmät, sillä lähes kaikki toiminta keskittyy yleensä näiden katujen varsille sekä rannalle.

Aurinko, uiminen ja huvielämä

Päivisin ranta on tapahtumien keskipiste. Voit rentoutua aurinkotuolissa varjon alla, tehdä pitkiä kävelyretkiä rantaa pitkin, rakentaa hiekkalinnoja lasten kanssa tai lähteä polkuveneellä Mustanmeren kristallinkirkkaisiin aaltoihin. Illan tullen voit suunnata pienelle pääkadulle tai rantatien varressa oleviin ravintolohin, tavernoihin ja kahviloihin, joissa lomasta nauttiminen jatkuu hyvän ruuan ja juoman äärellä.

Rantahotellit

Useimmat Tjäreborgin hotellit sijaitsevat Albenan kauniin rantapromenadin varrella, joten pääset nopeasti pulahtamaan mereen tai viettämään päivää aurinkotuolissa. Monissa hotelleissa on myös All Inclusive -vaihtoehto, jolloin loman viettäminen ei voisi olla helpompaa varsinkin, jos budjetti on rajallinen. Albenassa todellakin saa vastinetta rahoilleen, sillä useat hotellit ovat juuri remontoituja ja kansainvälisen standardin mukaisia, mutta hinnat ovat paikallista tasoa.

Hyvä tietää
 • Rantahotelleja
 • All Inclusive
 • Edullisia hotelleja
 • Kristallinkirkas meri
 • Paikallisia ravintoloita
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Albena

Sää
 • tammikuu
6°-1°
2
Aurinkotuntia/pv
2°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
6°-1°
3
Aurinkotuntia/pv
3°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
11°2°
4
Aurinkotuntia/pv
6°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
16°7°
6
Aurinkotuntia/pv
11°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
22°12°
8
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°16°
9
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
30°19°
10
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°18°
10
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
26°14°
8
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
21°11°
5
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
13°6°
3
Aurinkotuntia/pv
10°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
7°1°
2
Aurinkotuntia/pv
4°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
Rannat
Albenan upea hiekkaranta on kuusi kilometriä pitkä ja paikoin 100 metriä leveä. Matalapohjaisella rannalla on hyvin tilaa, tunnelma on rauhaisa ja vesi kristallinkirkasta. Tjäreborgin asiakkaat saavat maksutta käyttöönsä aurinkotuolit ja aurinkovarjot esittämällä hotellihuoneen avaimen (2 aurinkotuolia ja 1 aurinkovarjo avainta kohden). Rantaa kiertää autoton rantapromenadi, jonka äärellä voi syödä, juoda, ostaa hedelmiä, jäätelöä ja muuta hyvää. Tarjolla on myös yleisimpiä vesiurheilulajeja, kuten parasailingiä, polkuveneitä, purjehdusta ja vesiskoottereita.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 3 tuntia

Näin matkustat tänne

Bulgariaan voit matkustaa kesäkaudella.
Albenaan voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla kesäkaudella.
Lento laskeutuu Varnan kentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Albenassa sijaitsevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne etukäteen lisämaksusta. Ajoaika bussilla Varnan lentokentältä hotelliisi kestää n. 45 min - 1 t 15 min (n. 40 km), sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Toisinaan bussi ajaa Kultahietikon kautta, jolloin ajoaika on hieman pidempi. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille. Joskus lentokentällä voi joutua odottamaan, sillä laukkujen kanssa menee aikaa kohteeseen saavuttaessa. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Albenassa on useita paikallisia ja kansainvälisiä ravintoloita. Useimmat niistä sijaitsevat rantapromenadin ja puistokadun varrella. Ravintolat on usein sisustettu maalaistyylillä, ja penkit ja pöydät ovat massiivista puuta. Yleisesti ottaen ravintoloiden ja hintatason välillä ei ole suuria eroja. Albenassa saat kokonaisen aterian juomineen ja lisukkeineen todella edulliseen hintaan. On tärkeää muistaa antaa tippiä, sillä se on osa henkilökunnan palkkaa. Yleensä tippiä jätetään kymmenen prosenttia.

Ruoka Albenassa

Koska Albena sijaitsee meren rannalla, kalaruuat ovat luonnollisesti suosittuja ja kalaa tarjoillaan usein grillattuna. Kalaruokien valikoima riippuu päivän saaliista, mutta makrillia ja purotaimenta on lähes aina saatavana. Bulgarialaisen ruuan lisäksi ruokalistalla on usein myös muita ruokia, kuten pizzaa, pastaa, wieninleikettä ja grillattua kanaa. Osa ravintoloista noudattaa edelleen vanhaa tapaa, jonka mukaan lisukkeet tilataan erikseen. Tämä tarkoittaa siis leipää, ranskalaisia perunoita ja riisiä samoin kuin vihanneksia ja salaattia.... Lisukkeet on hinnoiteltu ruokalistalla erikseen. Bulgariassa salaatti syödään yleensä alkuruokana, ja pääruuaksi syödään usein lihaa ja valittuja lisukkeita. Ruoka on edullista ja hyvää. Annokset ovat usein suuria ja pöydän ääressä vierähtää helposti koko ilta, etenkin jos valitset perinteisemmän ravintolan, jossa järjestetään usein myös viihdeohjelmaa ja erilaisia esityksiä.

Viihdeohjelma ravintoloissa

Useimmissa ravintoloissa on jonkinlaista viihdeohjelmaa, ja päivällisellä vierähtää helposti iltaan asti. Yleensä ravintolat avataan klo 10.00 ja suljetaan puolen yön paikkeilla. Bulgarialaiset eivät ole turhan tarkkoja, joten ravintolaan voi hyvin pukeutua rennosti, mutta uima-asu ei kuitenkaan ole sopiva. T-paita ja shortsit ovat vähimmäisvaatimus.

Ruoka Bulgariassa

Bulgarialainen keittiö on saanut vaikutteita Euroopasta ja idästä, ja siinä on vivahteita Kreikan ja Turkin ruokakulttuureista. Lomakohteissa tarjoiltavat paikalliset herkut ovat usein kuitenkin hieman kansainvälisempiä versioita. Tyypillinen pääruoka on kawarma eli savipadassa haudutettu ruoka, jossa on lihaa, sipulia, mausteita ja sieniä. Mielenkiintoinen alkuruoka on perinteinen bulgarialainen tarator eli jugurtista, kurkusta, tillistä ja valkosipulista valmistettu kylmä keitto.

Juomat Bulgariassa

Bulgaria on yksi maailman suurimmista viinintuottajista, ja viinialueita siellä on viisi. Etelä-Bulgariassa tehdään pääasiassa punaviiniä ja pohjoisessa valkoviiniä. Bulgariassa valmistetaan myös erinomaista olutta. Hyviä paikallisia merkkejä ovat Kamenitza, Zagorka ja Astika.
Paikallinen hedelmäviina Rakia valmistetaan tislaamalla. Raaka-aineena käytetään luumua, aprikoosia tai mitä milloinkin on saatavana. Maku vaihtelee laadun mukaan. Alkoholittomia juomia, kuten vettä, soodavettä ja mehua, on hyvin saatavilla kaikkialla, ja Bulgariassa on myös erinomaista kahvia.
Albenassa yöelämä on rauhallisempaa, ja iltaisin ihmiset suuntaavat pienelle pääkadulle ja rantapromenadin ravintoloihin, tavernoihin ja kahviloihin syömään ja juomaan hyvin. Useimmissa ravintoloissa on jonkinlaista viihdeohjelmaa tarjolla, esim. elävää musiikkia tai tanssiesityksiä. Ruokailun lomassa voit kuunnella perinteistä kansanmusiikkia tai tunnetumpia klassikoita sekä katsella itämaista tanssia, mustalaistanssia tai nestinarski tantsia – tanssia tulisilla hiilillä.

Kultahietikko - Vilkasta yöelämää

Albenassa on muutama suosittu disko ja baareja. Jos kuitenkin kaipaat vilkkaampaa yöelämää, kannattaa suunnata Kultahietikolle, jossa on useampia pubeja ja klubeja, ja yökerhot sulkevat ovensa vasta auringon noustessa.
Ostokset
Hotellirivistön takana olevan autottoman kadun varrella on myymälöitä, joista voi ostaa bulgarialaista keramiikkaa, t-paitoja ja paljon muuta. Täällä on mukava kierrellä ja katsella tutustumassa kauppojen tarjontaan. Suosittu tuliainen Bulgariasta on kuohuviini tai paikallinen hedelmäviina.

Vaatteet

Albenassa on jonkin verran kauppoja, mutta paremmat ostosmahdollisuudet on kuitenkin Varnassa, jossa on pari hyvää ostoskeskusta, Varna Mall ja Grand Mall. Varnassa on useita tunnettujen merkkien liikkeitä, kuten Adidas, Benetton, Kappa, Lacoste, Terra Nova, Mango, Bershka, Zara jne. Kauppojen valikoimat ovat erilaisia kuin Suomessa, ja hinnat ovat huomattavasti edullisempia. Varnan keskusta on hyvä paikka ostosten tekemiseen. Siellä on kuitenkin vähemmän merkkiliikkeitä kuin ostoskeskuksissa, mutta halvemmat hinnat. Dobrichista voit myös löytää hyviä ostospaikkoja, mutta merkkiliikkeitä siellä ei juurikaan ole, ja myyjät puhuvat harvoin englantia.

Kengät

Kenkiä myydään Knyaz Boris ja Preslavi -ostoskatujen varsilla olevissa liikkeissä sekä markkinoilla. Hinnat ovat suhteellisen edullisia.

Keramiikka

Perinteisiä ja kauniita keramiikkaesineitä myydään kaikkialla Bulgariassa. Bulgarialainen keramiikka on ainutlaatuista ja omanlaistaan, mitä ei aina välttämättä huomaa, kun esineitä näkee kasoittain Varnassa. Jos ostat keramiikkatuotteita, kannattaa huomioida, että sininen väri saattaa sisältää lyijyä, mutta koriste-esineiksi nämä tietysti sopivat.

Ruusuöljy

Bulgarialaiset ovat ylpeitä ruusutuotteistaan, ja ruusuöljyä myydään pullossa. Aidon öljyn löytäminen on kuitenkin vaikeaa, sen grammahinta on n. 10 euroa. Hintaan vaikuttaa öljyn valmistukseen tarvittava suuri määrä ruusuja. Useimmissa "ruusuöljyissä" sisältöä on enemmän tai vähemmän laimennettu, mutta tuoksu on silti upea.

Viini

Bulgaria on johtava viinintuottajamaa, ja pullollinen paikallista viiniä on mukava lahja tai tuliainen kotiinvietäväksi. Viinejä kannattaa maistella ravintolassa ennen ostopäätöstä, sillä hintataso on usein todella kohtuullinen.

Alkoholi

Bulgarialaiset ovat ylpeitä myös ruusulikööristään, vaikka sen maku ei ehkä aivan kaikkia hurmaakaan. Paikallista konjakkia ja vodkaa voi ostaa edullisesti, mutta laadusta emme tosiaan voi mennä takuuseen.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Albena sijaitsee noin 15 kilometriä Kultahietikon pohjoispuolella. Albena on vehreä lomakohde ja suhteellisen pieni paikka, jossa oppii helposti liikkumaan paikasta toiseen. Tärkeimmät kadut ovat rantakatu ja sen takana oleva puistokatu. Päivisin ranta on tapahtumien keskipiste. Voit rentoutua aurinkotuolissa varjon alla, tehdä pitkiä kävelyretkiä rantaa pitkin, rakentaa hiekkalinnoja lasten kanssa tai lähteä polkuveneellä Mustanmeren aaltoihin. Albenan lähellä on myös useita muita retkikohteita, kuten luonnonkaunis Kaliakran niemi, ja Varnassa ja Dobrichissa voi käydä katselemassa bulgarialaista arkielämää ja löytää hyviä ostospaikkoja. Kahden tunnin matkan päässä sijaitseva Unescon maailmanperintölistalla oleva historiallinen Nessebarin kaupunki on myös näkemisen arvoinen.

Nessebar – Mustanmeren rannikon ylpeys

Mustanmeren rannikon ylpeyden aihe, Nessebar, on Unescon maailmanperintölistalla. Kaupunki sijaitsee niemellä, jonne pääsee ajamalla uuden Nessebarin läpi. Täällä voit kävellä mutkittelevilla kivikaduilla ja katsella vanhoja bysanttilaisia kirkkoja, koristeellisia julkisivuja, upeita mosaiikkeja ja lasitettua keramiikkaa. Nessebarissa on myös perinteisiä ristikkorakenteisia taloja, joiden toinen kerros on usein leveämpi. Nessebariin pääsee Varnasta kätevästi bussilla, ja retkeen on hyvä varata aikaa kokonainen päivä.

Varna – hyvät ostosmahdollisuudet

Varna sijaitsee noin 40 minuutin bussimatkan päässä Albenasta. Vaikka Varna on Bulgarian kolmanneksi suurin kaupunki, se on todella viihtyisä ja rentouttava kohde pienine kujineen meren äärellä. Knyaz Boris - ja Preslavi-ostoskadut ovat kävelykatuja, joiden varsilla on useita merkkiliikkeitä. Täältä voit löytää vaatteita, kenkiä ja koruja. Varnassa on myös useita lapsille sopivia vierailukohteita, kuten akvaario, planetaario ja tietenkin ranta.

Madara

Madaran suuri luonnonpuisto sijaitsee noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Albenasta. Madaraan pääsee kätevästi vuokra-autolla. Täällä voit viettää tunteja vaeltaen tai oikeastaan kiiveten – Madaran linnalle pääsee kapuamalla 386 porrasaskelmaa, ja näkymät sieltä ovat huikeat.

Dobrich – Dobrudjan provinssin pääkaupunki

Dobrich on Dobrudjan maakunnan pääkaupunki ja aito bulgarialainen kaupunki, jossa turisteja on vain vähän. Dobrich sijaitsee 25 kilometriä Albenasta länteen. Keskustan kävelykatujen varsilla on futuristista 60-luvun arkkitehtuuria, mikä luo omanlaisensa ja samalla modernin tunnelman. Lehmusten reunustamilla kaduilla on elämää – täällä shoppaillaan tai istuskellaan ulkoilmakahviloissa nauttimassa olutta ja kahvia. Vanha Kaupunki on helppo löytää, ja se koostuu parista kadusta, joiden varsilla on ristikkotaloja ja käsityöläispajoja. Täällä voit ihastella sepän, suutarin ja puusepän työskentelyä tai pistäytyä leipomossa maistelemassa satavuotta vanhassa leivinuunissa paistettuja seesamirinkeleitä.

Kranevo

Kranevo on pieni ja aidon bulgarialainen paikkakunta, joka sijaitsee noin neljän kilometrin päässä Albenasta etelään. Täällä asuvat monet Albenassa työskentelevät, ja tunnelma on aito ja paikallinen. Shoppailumahdollisuuksia on jonkin verran ja hyviä ravintoloita, joiden hinnat ovat puolet Albenan hinnoista. Rantaa pitkin on mukava tehdä kävelyretkiä.

Tennis

Tenniskenttiä on useita eri puolilla Albenaa. Mailoja vuokrataan ja kentät ovat myös useimmiten hyvässä kunnossa.

Ratsastus

Ratsastuskoulu "Riding Club" sijaitsee Albenaan johtavan sisääntulotien varrella. Siellä on poneja ja suurempia hevosia. Opettajat ovat ammattitaitoisia.

Kuntosali

Hotelli Dobrudjassa on hieman modernimpi kuntosali, jossa on tarjolla myös hierontaa sekä muita kauneudenhoitopalveluita.

Minigolf

Albenassa on useita minigolfkenttiä, jotka saattavat tosin olla hieman kuluneita. Ne sopivat kuitenkin hyvin lomalaiselle omien taitojen testaamiseen,

Polkupyörä

Polkupyöriä voi vuokrata hotelli Laguna Maren, hotelli Ralitsan ja hotelli Gerganan luota. Vuokrattavana on myös perhepyöriä, joissa on neljät polkimet. Hauska ja erilainen tutustua lähiympäristöön.

Kurbad

Albenan keskustassa Dobrudja-hotellissa on spa- ja hyvinvointikeskus. Tunnelma muistuttaa hieman vanhoja itäblokin aikoja, mutta hoidot ovat hyviä. Lisätietoja hinnoista voit kysellä oppaaltasi.

Kamen Brjag ja Yajlata – historialliset luonnonsuojelualueet

Kamen Bjarg ja Yajlata ovat arkeologisia luonnosuojelualueita, jotka sijaitsevat noin 15 kilometrin päässä Kaliakran niemestä pohjoiseen. Täällä voit ihastella erilaisia luolia, megaliittisia monumentteja, antiikin aikaista linnoitusta ja nekropolia. Kalkkikivikallioilta on henkeä salpaavan upeat näkymät merelle ja kauniille kukkaniityille.

Varna – maailman vanhimpia kaupunkeja

Bulgarian Varna on yksi maailman vanhimmista kaupungeista, ja vanhan Varnan raunioita on vielä paikoin jäljellä. 200-luvulla romanialaiset rakensivat suuren kylpylän, joka oli pinta-alaltaan viisi neliökilometriä. Täällä on myös arkeologinen museo, jossa on esillä maailman vanhimpia kulta-aarteita. Toinen suositeltava vierailukohde on merenkulkumuseo, jossa voi tutustua sukellusveneisiin, helikoptereihin, kanuunoihin ja muihin sodanaikaisiin esineisiin.

Kaliakran niemi

Kaliakran niemi on hieno vierailukohde, kun haluat kokea suurenmoisen luonnon. Kaliakra sijaitsee noin 40 kilometriä Albenasta pohjoiseen, ja tänne pääsee myös bussilla, mutta auton vuokraaminen on suositeltavaa. Niemi on kaksi kilometriä pitkä, ja sen punaiset kalkkikivikalliot nousevat 50-60 metriä merenpinnan yläpuolelle. Näkymä on huikea, ja jos sinulla käy hyvä tuuri, saatat nähdä delfiinejä leikkimässä kallionkielekkeiden läheisyydessä.
Traakialaiset rakensivat niemelle linnoituksen yli 2000 vuotta sitten. Alueella on nähtävänä tämän linnoituksen jäännöksiä sekä jäännöksiä myös muista antiikin aikaisista rakennuksta, kuten roomalaisesta kylpylästä ja kirkosta. Yhdessä niemen lukuisista luolista on ravintola, jossa suosittelemme maistamaan kalakeittoa.

Aladzhan luostari

Aladzhan luostari sijaitsee muutaman kilometrin päässä Kultahietikosta, ja se toimii nykyään museona. Luostari rakennettiin kallionkielekkeelle 500-luvulla, ja siellä oli alun perin upeita värikkäitä seinämaalauksia ja mosaiikkeja. Turkkilaiset alkoivat kutsua luostaria Aladzhaksi juuri sen kauniiden värien takia. Aladzha on turkkia ja tarkoittaa "iloisen värikästä". Nykyään värit ovat valitettavasti haalistuneita, mutta muutama luostarin mosaiikeista on säilynyt. Raunioiden läpi pääsee hyvin kävelemään, ja itse museo on melko pieni. Museon vierestä lähtee kävelypolku, jonka varrella voi tutustua seudulle tyypillisiin kasveihin. Koko alueella vallitsee ihanan rauhallinen tunnelma, ja siksikin tämä on todella näkemisen arvoinen kohde.

Madaran linna ja Madaran ratsastaja

Madaran luonnonpuistossa on korkea vuori, jolla on Madaran linna. Madaran ratsastaja on kivireliefi, joka on hakattu 23 metrin korkeuteen lähes pystysuoraan kallionseinämään. Reliefi on 700-luvulta ja kuuluu Euroopan vanhimpiin kivireliefeihin, ja se on Unescon maailmanperintölistalla. Ainoa harmillinen juttu on, että reliefi on rakennustelineen peitossa, mutta perillä se on helppo hyväksyä.

Kivimetsä - Pobitite Kamani

18 kilometriä Varnasta luoteeseen, matkalla Sofiaan, sijaitsee kivimetsä. Nimi ei oikeastaan pidä aivan paikkaansa, sillä kyse ei suinkaan ole kivettyneestä metsästä. Pobitite Kamani on hiekkaerämaa-aluetta, joka levittäytyy monien kilometrien pituudelle. Alueella on erikoisia kalkkimonoliitteja, eli suuria kivipaaluja, jotka saattavat olla jopa 6 metrin korkuisia ja joiden läpimitta on jopa 2,5 metriä. Näillä upeilla luonnonilmiöillä on monia eri syntyteorioita. Toiset uskovat, että ne muodostuivat maan ollessa veden alla, toisen uskovat niiden olevan ihmisten aikaansaannoksia.
Kulkuyhteydet
Jos haluat liikkua omassa tahdissa ja katsella rauhassa ympäriinsä, on suositeltavaa vuokrata auto. Useimmat tiet ovat hyvässä kunnossa ja kartan avulla on helppo löytää perille. Tiet ovat tosin melko kapeita ja ajonopeus on hieman kovempi. Voi olla hyvä idea ottaa mukaan kyrilliset aakkoset, jotta katukylttien lukeminen olisi vaivattomampaa – rannikolla ja suurimmissa kaupungeissa nimet ovat tosin latinalaisin kirjaimin. Autovuokraamoita on useita, ja niiden hinnat ja laatutasot vaihtelevat. Avis-autovuokraamon autot ovat laadukkaita ja vakuutukset kattavia. Kun varaat auton Avis-vuokraamosta kauttamme, saat hyvän auton kohtuulliseen hintaan ilman mitään yllätyksiä.

Toimi näin:

• Ota yhteyttä oppaaseen tai soita palvelupuhelimeen. Varaamme auton sinulle, ja Aviksen edustaja toimittaa sen hotellillesi, jossa myös hoidetaan sopimusasiat ja maksu.
• Ota ajokortti mukaan.
• Pidä Avis-sopimus aina mukanasi autossa.
• Sovi Avis-autovuokraamon kanssa, milloin auto palautetaan. On suositeltavaa, että tapaat Aviksen edustajan myös palauttaessasi auton.

Hintaan sisältyy:

• Perusvakuutukset
• Vapaat kilometrit
• Kartta
• Verot

Lisäpalvelut ja -varusteet:

• Lastenistuin
• Lisämaksu, jos kuljettajia on enemmän kuin yksi
• Henkilövakuutus, jos sinulla ei ole sellaista jo ennestään
• Lisäturva, joka pienentää omavastuuta kolarin sattuessa
• Polttoaineesta peritään usein takuumaksu, joka palautetaan, kun auto palautetaan tankki täynnä.

Etukäteen tilattu auto

Jos olet vuokrannut Avis-autovuokraamon auton matkavarauksen yhteydessä, odota Aviksen edustajaa hotellin vastaanoton luona matka-asiakirjassasi ilmoitettuna ajankohtana.
Albenassa on helppo liikkua minijunalla, paikallisbusseilla tai taksilla. Taksilla matkustaminen on halpaa, mutta iltaisin taksa on korkeampi. Myös paikallisliikenne toimii hyvin. Kultahietikolle ja Balchikiin lähtee useita bussivuoroja päivässä.

Taksi

Sovi hinta etukäteen, eikä tinkimistä kannata kaihtaa. Kiinteitä hintoja ei ole, vaikka näin saatetaan vakuutella, eivätkä taksamittarit yleensä toimi. Keskustan ja hotellien taksit ovat tuplahintaisia verrattuna rantakohteiden bussipysäkeillä seisoviin takseihin.

Pitkänmatkanbussit

Pidemmillä matkoilla yksityinen bussiyhtiö on paras vaihtoehto. Matka Varnasta Sofiaan kestää noin seitsemän tuntia. Bussilippu ostetaan suoraan bussipysäkiltä myös Burgasiin matkustettaessa.

Paikallisbussi

Paikallisbussit ovat halvin tapa matkustaa paikasta toiseen, ja ne kulkevat tavallisesti puolen tunnin välein, keskipäivällä useammin. Bussit ovat valitettavasti melko epämukavia, hitaita ja niistä puuttuu ilmastointi. Vaikka matka Varnaan tai Dobrichiin ei kestä kuin 30-40 minuuttia, bussissa istutaan markkinoilta tai töistä tulleen paikallisväen kanssa, jolla on mukanaan suuria vaate- tai ruokakasseja.

Minibussi

Minibussilla matkustaminen on huomattavasti mukavampaa. Lyhyemmät matkat, n. 30-40 km ovat edullisimpia. Haittapuolena on vain se, että joskus saatat joutua odottelemaan minibussin täyttymistä.

Muut matkustustavat

Albenassa liikennöivä minijuna kulkee 20 minuutin välein. Linja 1 ajaa bussiasemalle, josta voit ottaa bussin Varnaan, Balchikiin ja Dobrichiin. Kävelymatkakaan ei ole pitkä, seuraat vain pääkatua. Jos olet kuitenkin väsynyt Varnan pitkän ostoskadun jälkeen, junia lähtee 20 minuutin välein.
Kohdefakta

Palvelumme

Tavoitat meidät kesäkaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä ja neuvoja. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omalle hotellillesi tai läheiselle hotellille.

Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan bussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan.
Alle 90 päivän lomamatkoilla viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Bulgarian lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Bulgarian lähetystöstä/konsulaatista
.... Bulgarian suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 458 40 35.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.
More details: http://www.mfa.bg/en/pages/109/index.html.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

BGN = Bulgarian leva. Useat ravintolat ja liikkeet eivät hyväksy luottokortteja. Eurot ja US-dollarit ovat käypää valuuttaa ja niitä voi vaihtaa paikan päällä paikalliseksi valuutaksi virallisissa rahanvaihtopisteissä. Rahanvaihtaminen kadulla on kiellettyä. Pankkiautomaatteja on.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Sähkö

220 V. Sähköpistokkeet voivat olla vanhan mallisia ja maadoittamattomia.

Kieli

Bulgaria

Tärkeää tietoa hotelleista

Lomailukausi Bulgariassa on lyhyt ja intensiivinen, ja hotellit myydään jo hyvin aikaisessa vaiheessa loppuun. Sen vuoksi perillä hotellin vahtaminen voi olla hyvinkin hankalaa. Sen vuoksi pyydämmekin sinua tekemään hotellivalintasi huolellisesti.

Hotellien taso Bulgariassa on vaatimattomampi kuin Välimeren lomakohteissa. Tjäreborgin hotelliluokitus on suhteutettu paikalliseen hotellitasoon, ja sitä ei voi verrata muiden lomakohteiden luokituksiin. Huoneet ovat pieniä ja vaatimattomasti sisustettu, ja ne saattavat olla alkukaudesta kosteita.

Mikäli varaat Matkajokerin, tulet majoittumaan hyvin vaatimattomassa hotellissa, ja mikäli haluaisit perillä kohteessa vaihtaa hotellia, myös siinä tapauksessa uuden majoituksen löytäminen on vaikeaa.

Lisävuoteet

Hotellihuoneet ovat Bulgariassa usein pieniä ja ahtaita, varsinkin jos huoneessa on lisävuode (yleensä kerrossänky tai vuodesohva/nojavuodetuoli). Tavalliset sängyt eivät välttämättä ole aina vierekkäin, vaan ne saattavat olla myös peräkkäin.

Tärkeää tietoa taxfree-tuotteista

Huomioithan, että Airshoppenin taxfree-valikoima on Bulgarian lennoilla tavallista rajoitetumpi. Bulgarian lakien vuoksi alkoholia ja savukkeita ei voi tilata etukäteen. Kaikki muut taxfree-kuvaston tuotteet ovat vapaasti tilattavissa.

Muuta

Lue myös Tjäreborgin matkaehdot. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lasten kanssa matkustaminen
Albena on lapsiystävällinen matkakohde, jossa tekemistä riittää perheen pienimmille ja vähän suuremmillekin lapsille. Rantapromenadin varrella on mm. polkuveneitä ja trampoliineja. Albena on erinomainen perhelomakohde, sillä autottomalla rantabulevardilla on helppoa ja turvallista viettää aikaa.

Tekemistä pienemmille lapsille

Lasten suosikkeja ovat hotellin uima-allas sekä ranta, jolla on paljon aktiviteetteja ja leikkipaikkoja. Alueella on kaksi minitivolia pomppulinnoineen, keinuineen ja minijunineen. Toinen niistä sijaitsee basaarin vieressä keskellä rantakatua ja toinen matkalla bussiasemalle, heti hotelli Dobrudjan jälkeen.

Varna – aktiviteetit vanhemmille lapsille

Varnassa on paljon tekemistä vähän isommillekin lapsille. Akvaario ja planetaario sijaitsevat rannan läheisyydessä, ja lisäksi täältä löytyy merenkulkumuseo vanhoine sukellusveneineen. Museon ulkopuolella on esillä vanhoja armeijan esineitä Neuvostoliiton ajoilta, esim. helikopteri ja suuria kanuunoita, joissa ruosteesta huolimatta näkyvät edelleen punaiset tähdet.

Ruoka

Ruokalistoilla on tyypillisiä lasten lempriuokia, kuten paistettua kanaa, ranskalaisia, grillivartaita ja hampurilaisia. Ruuat eivät ole voimakkaasti maustettuja, joten ne maistuvat varmasti perheen pienimmille. Rantapromenadilla on jäätelökioskeja. Useissa ravintoloissa on syöttötuoleja.

Lastenruoka ja vaipat

Lastenruokaa ja vaippoja voi ostaa hotellien minimarketeista. Jos haluat ostaa suuremman määrän kerralla, Varnassa sijaitseva Kurlandin supermarket on hyvä vaihtoehto.
Tee matkahaku – Albena
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.