Iloinen nelihenkinen perhe hiekkarannalla.

Perheloma ja liikunta – miten ne sopivat yhteen?

Vihdoinkin loma! Odotettu tauko pakollisiin arkisiin hommiin ja rutiineihin. Vihdoin aikaa yhdessäololle perheen kanssa. Ja vihdoin aikaa liikunnalle! Kuulostaako vähän yläkanttiin asetetuilta lomaodotuksilta? Ei ollenkaan, kun lomahotellina on joku Tjäreborgin Sunwing-hotelleista. Hotelleissa on nimittäin hienot edellytykset harrastaa liikuntaa muun lomailun ohessa.
Parveketuoli ja maisema parvekkeelta rannalle, Sunwing Alcudia

Kesken hektisen ja työntäyteisen syksyn laskeudumme eräänä aurinkoisena lokakuun päivänä Mallorcalle.

Sää on juuri sopiva – aurinko lämmittää, mutta ilma on kuitenkin raikas. Koko perhe on yhdessä, ja edessä on kokonainen viikko vapaata, leikkiä, uimista, hyvää ruokaa ja liikuntaa.

Lomahotellimme on Sunwing Alcudia Beach, joka sijaitsee rannalla aivan upeiden maisemien keskellä. Kahden pienen lapsen kanssa pysyttelemme varmaankin enimmäkseen hotellilla, jolloin vaipanvaihdot, päiväunet ja välipalat hoituvat helposti.

Ensimmäisen pulahduksen ja liukumäen testaamisen jälkeen onkin jo lasten päiväunien aika. Me otamme kahvit ja nappaamme älypuhelimet kouraan. Nyt suunnitellaan treenit!

Älypuhelimesta on helppo tarkistaa ja varata hotellin ryhmäliikuntatunnit ja ladata ehdotuksia juoksureiteistä. Ja mikä parasta, matkoja tai kulkuyhteyksiä ei tarvitse ottaa lainkaan lukuun. Kaikki on mukavasti suoraan hotellilla. Hyvin varustettu ja raikas kuntosali, ohjattuja ryhmäliikuntatunteja, spa ja laaja hoitovalikoima sekä pitkä rantakatu.

Tämä kaikki tuntuu todella ylelliseltä meille!

Onko lomalla mahdollista syödä terveellisesti? Minusta ruoka on ainakin yhtä tärkeää kuin liikunta, ja sen pitää olla sekä hyvää että ravitsevaa. Vastaus on kyllä!

Hotellin buffetpöydissä ja annoksissa on paljon vihanneksia, salaatteja, hedelmiä, kalaa ja myös kasvisruokalajeja joka päivä. Sopii ainakin meidän perheelle täydellisesti!

Summa summarum: Olimmeko tyytyväisiä lomaan ja liikunta-antiin? Kyllä, erittäin tyytyväisiä. Matkalaukut olivat täynnä hikisiä treenivaatteita, kun palasimme kotiin, ja me täynnä energiaa! Tässä vinkiksi meidän liikuntapäiväkirjamme:

Isä ja lapsi hotellin uima-altaassa, Sunwing Alcudia Beach

Loman liikuntapäiväkirja

SUNNUNTAI

08.00 Lomaviikko alkoi koko perheen yhteisellä powerwalkilla rantakadulla. Oli mukava herätellä kroppaa pitkän matkustamisen jälkeen ja tutustua samalla ympäristöön. Tämän jälkeen aamiainen maistui taivaalliselta!
11.00 Lasten päiväunien aika ja äidille lukuhetki parvekkeella. Isä laittoi lenkkitossut jalkaan ja kävi juoksemassa viikon ensimmäisen lenkin, 8 km. Kun ympäristö ei ole tuttu, on kiva että sopivia juoksureittejä voi ladata puhelimeen.

MAANANTAI

08.30 Sillä aikaa kun huoneessa valmistauduttiin päivään levittämällä huolellisesti aurinkovoidetta, äiti ehti ohjatulle crosstraining- ja core-tunnille.
15.00 Isä kävi kuntosalilla tekemässä 35 minuutin treenin, kun äiti ja lapset olivat Lollo & Bernie Clubilla leikkimässä ja puuhailemassa.

TIISTAI

08.30 Koko perheen powerwalk taas ohjelmassa. Tällä kertaa käytiin vielä lopuksi pikapulahduksella meressä ennen aamiaista.
12.00 Äidillä oli ohjelmassa Water aerobics eli vesijumppaa – ja se olikin yllättävän rankkaa!
16.00 Isä kokeili joogatuntia ensimmäisen kerran…

KESKIVIIKKO

Lepopäivä. Äidillä oli varattuna Sunwing Spa Ritual, 75 minuutin hieronta ja kasvohoito. Yksi viikon kohokohdista. Lapsilla oli päiväunien aika ja isä luki Kepleriä parvekkeella. Kaikki tyytyväisiä!

TORSTAI

08.30 Isä oli niin hyvä aurinkovoiteen levittäjä, että äiti sai sillä aikaa aloittaa päivän joogatunnilla. Namasté!
11.00 Päiväunien aika ja tällä kertaa myös äidille. Isä teki taas juoksulenkin ympäri Alcudiaa,

PERJANTAI

Lepopäivä!

LAUANTAI

Kotiinlähdön aika. Easy Travel on mahtava. Ei mitään laukkujen raahaamista lentokentällä, kerrassaan mahtavaa!

Avoinna oleva portti hotellin puutarhasta hiekkarannalle, Sunwing Alcudia Beach

Liikuntaa konseptihotelleissa

SATS-ryhmäliikuntatunteja

Tjäreborgin omissa perheille suunnatuissa Sunwing Family Resorts ja Ocean Beach Club -konseptihotelleissa. on tarjolla SATS-ryhmäliikuntatunteja, kuten Core, Jooga, Crosstraining jne. Samoin vain aikuisille suunnatuissa Sunprime Hotels-lomahotelleissa. Perhehotelleissa on myös lapsille oma Kids Parkour. Ryhmäliikuntatunnit ovat aina maksuttomia hotellin asukkaille.

Träning på Sunwing

Ilmoittaudu SATS-tunneille sovelluksessa

Ryhmäliikuntatuntien varaaminen Sunwing-, Sunprime- ja Ocean Beach Club -hotelleissa sujuu vaikka aurinkotuolissa makoillen. Tarvitset vain älypuhelimesi ja Tjäreborg-sovelluksen. Sovelluksessa on tiedot kaikista ryhmäliikuntatunneista ja ilmoittautuminenkin sujuu helposti. Aurinkotuolista on kyllä sitten noustava itse treenituntia varten...

Salille lasten kanssa

Kaikissa konseptihotelleissamme on kuntosali omatoimiseen treenaamiseen, maksutta totta kai. Monissa perhehotelleissamme on tarjolla myös Fitness Together -tunteja eli yhteisiä kuntosalitunteja lapsille (11-vuotiaista alkaen) ja vanhemmille sekä valikoituja yhteisiä ryhmäliikuntatunteja. Kuntosalilla ohjaaja käy laitteet läpi ja auttaa alkuun.

Träning i poolen på våra familjehotell
Träning på Sunwing

Startti tai lisäpuhtia PT:n avulla

Oman Personal Trainerin kanssa aloitat omista lähtökohdistasi ja saat apua sinulle sopivan treeniohjelman luomiseen. PT:n avulla saat lisää tehoa ja motivaatiota treeniisi, onpa lähtötilanteesi mikä hyvänsä. Ammattilainen on mukanasi koko treenin ajan, neuvoo ja ohjaa omien tavoitteidesi mukaan. Jos haluat treenata kaksin vaikka ystävän kanssa, varattavissa on myös PT Duo. PT on lisämaksullinen palvelu, ja se toteutetaan yleensä englanniksi tai skandinaavisilla kielillä.

Anna Dahlberg

Kirjoittaja Anna Dahlberg

Anna Dahlberg työskentelee tuotepäällikkönä Tjäreborgin ruotsalaisessa sisaryhtiössä.

Perheeseen kuuluu äiti Anna, isä Arwid ja lapset Edwin ja Tilda.