Matkat – Tallinna

Viron viehättävä ja moderni pääkaupunki Tallinna on suomalaisille tuttu kohde, jonne pääset kätevästi myös lentäen. Keskellä kaupunkia on kaunis historiallisen muurin ympäröimä Vanhakaupunki, jonka kiemurtelevilla mukulakivikaduilla kiertelyyn ei koskaan kyllästy.
Kaupungin keskiaikainen historia näkyy kaikkialla – kirkoissa, kujilla, vallihaudoissa ja talojen porrasmaisissa reunuksissa. Tallinna on Unescon maailmanperintökohde, ja täällä on muun muassa maailman vanhin edelleen toiminnassa oleva apteekki, Raatihuoneentorin apteekki, joka on ollut samalla paikalla vuodesta 1422. Vanhassakaupungissa on useita museoita ja fantastisia ravintoloita sekä baareja vieri vieressä, kaikki lyhyn matkan päässä toisistaan, joten voit hyvin pistäytyä useammassa paikassa yhden illan aikana. Vain kivenheiton päässä Vanhastakaupungista on Tallinnan business-keskus kiiltävine pilvenpiirtäjineen, ensiluokkaisine hotelleineen ja trendikkäine kaupunginosineen. Tallinnassa sinua odottaa mielenkiintoinen sekoitus vanhaa ja uutta.

Ruokaa kaikista maailman keittiöistä

Tallinna on täynnä mielenkiintoisia ravintoloita ja pubeja, ja uusia tulee jatkuvasti. Virolaisten ja pohjoismaisten herkkujen lisäksi täällä on monipuolinen tarjonta intialaista, ranskalaista, italialaista, japanilaista, kiinalaista, meksikolaista sekä myös venäläistä ja kaukasialaista ruokaa. Virolaisten oma suosikkivälipala on kreppejä muistuttava pannukakku, jota syödään erilaisilla täytteillä. Näitä herkullisia pannukakkuja saa useimmista kahviloista edulliseen hintaan. Hintataso on yleisesti ottaen Tallinnassa edullisempi, myös Vanhankaupungin paremmissa ravintoloissa.

Edullisia ostoksia

Tallinna on hyvä shoppailukaupunki monipuolisten ostosvalikoimien ja edullisten hintojen ansiosta. Kauppoja on vieri vieressä ostoskatujen varsilla, ja täällä voi tehdä kaikenlaisia löytöjä merkkivaatteista paikallisiin käsitöihin. Eri puolilla kaupunkia on useita suuria tavarataloja ja ostoskeskuksia. Mainioita tuliaisia ovat nahkatuotteet, korut, elintarvikkeet, vaatteet, matkamuistot, paikalliset designtuotteet sekä käsityöt. Myös edullinen olut ja hyvät viinit, kukat ja suklaa ovat suosittuja ostoksia Tallinnasta.

Tallinnan luova alue

Kalamajan kaupunginosassa sijaitsee suosittu Telliskiven alue. Tämä entinen teollisuusalue on nykyään mielenkiintoinen ja luova keskittymä, joka on täynnä gallerioita, designkauppoja, kahviloita, ravintoloita ja trendikkäitä baareja. Alueella on myös Balti Jaama Turg -markkinat, joilla kannattaa ehdottomasti käydä kiertelemässä ja maistelemassa paikallisia herkkuja. Kauempana Kalamajassa on Noblessnerin alue, jossa on ravintoloita, baareja, museoita ja kauniita maisemia.

Tjäreborgilla Tallinnaan

Tjäreborgilla on Tallinnassa useita erilaisia hotellivaihtoehtoja edullisemmista ylellisempiin, ja useimmat niistä sijaitsevat Vanhassakaupungissa, jolloin olet kätevästi lähellä ravintoloita ja palveluita. Upea vaihtoehto on esimerkiksi Vanhassakaupungissa sijaitseva tyylikäs Telegraaf Hotel, jonka upealla spa-osastolla on uima-allas ja poreallas. Tjäreborgilla matkustat Tallinnaan reittilennoilla, ja päätät itse matkasi pituuden ja ajankohdan.
Hyvä tietää
 • Hotelleja keskustassa
 • Eritasoisia hotelleja
 • Edullisia ravintoloita
 • Hyvät ostosmahdollisuudet
 • Ravintoloita ja yöelämää
 • Vapaasti valittava matkan pituus
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Tallinna

Sää
 • tammikuu
-2°-8°
1
Aurinkotuntia/pv
12
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
-2°-8°
2
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
2°-5°
4
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
9°1°
6
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
16°5°
8
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
19°9°
9
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
22°12°
8
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • elokuu
21°11°
7
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
16°8°
5
Aurinkotuntia/pv
13
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
10°3°
2
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
4°-1°
1
Aurinkotuntia/pv
10
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
--5°
-
Aurinkotuntia/pv
10
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 35 minuuttia Helsingistä.

Näin matkustat tänne

Tjäreborgin kautta voit matkustaa Tallinnaan reittilennoilla ympäri vuoden ja päättää itse matkan pituudesta.
Suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen, jotta pääset sujuvasti hotelliisi. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Ajoaika Tallinnan lentokentältä keskustaa kestää noin 15 minuuttia (noin 5 kilometriä), riippuen liikenteestä. Tallinnan lentokentältä pääsee keskustaan myös bussilla ja raitiovaunulla.
Ostokset
Tallinnassa on myös hyvät ja monipuoliset ostosmahdollisuudet. Viru-portin luona Vanhankaupungin muurin kupeessa olevissa käsityöläiskaupoissa myydään paitoja, myssyjä, sukkia ja muita kudottuja tuotteita suhteellisen edulliseen hintaan. Tavarataloissa ja ostoskeskuksissa on myynnissä suunnilleen samanalaisia vaatteita kuin Suomessa ja hintatasokin on suunnilleen samanlainen. Tallinnan rautatieaseman vieressä katetulla Balti Jaama Turg -torilla on myynnissä kaikkea mahdollista makkaroista savujuustoon, virolaisesta mustastaleivästä, hedelmistä ja vihanneksista paikallisiin muotivaatteisiin. Telliskiven alueella ja Rotermannin kortteleissa on pieniä paikallisia designmyymälöitä sekä tunnettuja merkkivaateliikkeitä.

Tallinnan ostoskeskukset ja galleriat

Tallinnan keskustassa on useita kauppakeskuksia ja gallerioita, joista suurimmat ovat Viru Keskus, Kaubamaja, T1, Solaris ja Stockmann.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Tallinnassa on monipuolinen laaja valikoima erilaisia ravintoloita ja ruokapaikkoja. Paikallisten herkkujen lisäksi täällä on mahdollisuus maistella useiden kansainvälisten keittiöiden antimia. Suurin osa ravintoloista on kohtuuhintaisia, jopa "kalliimmissa " ja tunnetuissa ravintoloissa. Ravintoloita on runsaasti Vanhankaupungin puolella, Rootermannin korttelissa skeä trendikkäällä Telliskiven teollisuuskortteleissa. Jos kaipaat katukeittiön ja street foodin makuja, niin silloin kannattaa suunnistaa katetulle Balti Jaama Turg -torille. Täällä on myynnissä kaikkea mahdollista ja ihmisiä on paljon liikkeellä. Virolaisen keittiön herkuista esillä ovat esimerkiksi erilaiset kylmät leivän päälle levitettävät tahnat, marinoidut vihannekset, piirakat, perunasalaatit, mustaleipä, meijerituotteet sekä erilaiset kala- ja liharuuat. Ruokajuomaksi voit tilata kalia, virolaista alkoholitonta juomaa, joka muistuttaa maultaan makeaa, mallasmaista kaljaa. Kannattaa myös testata paikallisia oluita, joita nykyään valmistetaan monissa virolaisissa pienpanimoissa.

Viron makuja

Maistuisiko Verikäkk, Sült tai Mulgikapsad? Paras tapa saada selville, miltä Viro maistuu, on lähteä ruokakävelylle, jonka aikana saat maistella jotain muuta kuin tavallista ravintolaruokaa. Valittavana on useita erilaisia kierroksia, joiden ainoa yhteinen tekijä on, että saat paljon erilaisia makuelämyksiä. Tallinnassa on myös useita Michelin ja White Guide -ravintolaoppaassa mainittuja ravintoloita. Ruokalistalla on luovia ruokia, joissa on paikallisia ja moderneja vivahteita.
Tallinnan yöelämä on vilkas ja monipuolinen. Baareja, pubeja, yökerhoja sekä kasinoita on kaikkialla, joten jonoja on sen vuoksi harvoin. Huvielämä on keskittynyt Vanhaankaupunkiin sekä trendikkäälle Telliskiven teollisuusalueelle. Historiallisessa Rotermannin korttelissa on myös useita ruokapaikkoja, baareja sekä pubeja, kuten myös heti ydinkeskustan ulkopuolella, Port Noblessnerin vierasvenesataman tuntumassa. Koska mukavia paikkoja on paljon ja etäisyydet ovat lyhyitä, voit hyvin piipahtaa useammassa paikassa yhden illan aikana.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Spa-hoidot ja spa-paketit ovat Tallinnassa korkeatasoisia ja mikä parasta, hinnat ovat kohtuulliset. Käytä tilaisuus hyväksesi ja käy saunomassa. Perinteinen savusauna on Virossa todellinen elämys. Jos haluat tutustua lähiympäristöön, voit lähteä veneretkelle Tallinnan edustalla sijaitseville saarille, Pranglille, Naissaarille tai Aegnalle – kolmelle mielenkiintoiselle saarelle, joilla on paljon historiaa. Tallinnassa järjestetään myös konsertteja ja festivaaleja ympäri vuoden.
Tallinna on viehättävä sekoitus uutta ja vanhaa, itää ja länttä. Useimmat nähtävyydet ovat Vanhassakaupungissa, jossa voit ihastella myös koko Pohjois-Euroopan parhaiten säilynyttä raatihuonetta. Tallinnan Vanhassakaupungissa näkee kaikkialla hurmaavaa arkkitehtuuria. Kannattaa myös käydä Raatihuoneentorilla, tutustua Aleksanteri Nevskin katedraaliin tai kiivetä Toompean mäelle ihailemaan upeita näkymiä näköalapaikalta. Toinen tunnusomainen piirre on 1500-luvulta peräisin oleva kaupunginmuuri, joka oli aikoinaan 3 metriä leveä ja 16 metriä korkea. Muuri oli 4 kilometrin mittainen ja siinä oli 46 puolustustornia. Nykyään muuria on jäljellä pari kilometriä ja torneja on 26. Hyvin säilyneen Vanhankaupungin muurin ulkopuolella on Tallinnan Business-keskus moderneine pilvenpiirtäjineen, ensiluokkaisine hotelleineen ja useine suurine ostoskeskuksineen. Hieman kauempana kaupungin keskustasta sijaitsevat mahtava Kadriorgin palatsi, Tallinnan laulukenttä, Tv-torni, hieno Piritan ranta ja trendikäs kaupunginosa, entinen teollisuuskortteli, Telliskivi, joka on nykyään suosittu oleskelupaikka nuorten tallinnalaisten keskuudessa.

Kaikenikäisille sopivia museoita

Tallinnassa on useita mielenkiintoisia museoita. Kumun taidemuseo ja Fotografiska Tallinn -museo ovat itsestään selvä valinta taidetta arvostaville. Miehitysten ja vapauden museo VABAMU ja KBG-museo VIRU-hotellissa ovat kaksi jännittävää museota, jotka antavat hyvän katsauksen Viron tilanteesta neuvostoaikana. Viron ulkoilmamuseossa (Eesti Vabaõhumuuseum) opit tuntemaan menneisyyttä ja nykypäivää. Ulkoilmamuseossa on esillä maalaisarkkitehtuuria, kulttuuria ja perinteitä. Lapsiperheet viihtyvät PROTO-tiedemuseossa ja Flyghamnenissa (Viron merimuseo).
Kulkuyhteydet
Bussit ja raitiovaunut liikennöivät säännöllisesti keskustan alueella, aamusta myöhään iltaan asti. Taksit ovat edullisia ja helposti saatavilla.
Rannat
Piritan ranta on Tallinnan suurin ja suosituin. Ranta syvenee loivasti, se sopii hyvin lapsille ja sinne on matkaa Tallinnan keskustasta noin seitsemän kilometriä. Toinen lapsiystävällinen hiekkaranta on Stroomi, jonne on kaupungin ydinkeskustasta noin viisi kilometriä. Molemmille rannoille pääsee kätevästi paikallisbusseilla tai taksilla.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Omatoimikohde.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Luottokortit kelpaavat yleisesti. Autovuokraamot sekä monet hotellit veloittavat takuumaksun luottokortiltasi mahdollisia ylimääräisiä kuluja varten, kuten esim. puhelimen avaamista jne.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Sähkö

220V

Kieli

Viro

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Tee matkahaku – Tallinna
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.