Matkat – Tallinna

Viron viehättävään ja moderniin pääkaupunkiin Tallinnaan pääset kätevästi myös lentäen. Lähde kiertelemään Vanhankaupungin mukulakivikaduille.
Kaupungin keskiaikainen historia näkyy kaikkialla – kirkoissa, kujilla, vallihaudoissa ja talojen porrasmaisissa reunuksissa. Tallinna on Unescon maailmanperintökohde, ja täällä on muun muassa maailman vanhin edelleen toiminnassa oleva apteekki, Raatihuoneentorin apteekki, joka on ollut samalla paikalla vuodesta 1422. Vanhassakaupungissa on useita museoita ja fantastisia ravintoloita sekä baareja vieri vieressä, kaikki lyhyn matkan päässä toisistaan, joten voit hyvin pistäytyä useammassa paikassa yhden illan aikana. Vain kivenheiton päässä Vanhastakaupungista on Tallinnan business-keskus kiiltävine pilvenpiirtäjineen, ensiluokkaisine hotelleineen ja trendikkäine kaupunginosineen. Tallinnassa sinua odottaa mielenkiintoinen sekoitus vanhaa ja uutta.

Ruokaa kaikista maailman keittiöistä

Tallinna on täynnä mielenkiintoisia ravintoloita ja pubeja, ja uusia tulee jatkuvasti. Virolaisten ja pohjoismaisten herkkujen lisäksi täällä on monipuolinen tarjonta intialaista, ranskalaista, italialaista, japanilaista, kiinalaista, meksikolaista sekä myös venäläistä ja kaukasialaista ruokaa. Virolaisten oma suosikkivälipala on kreppejä muistuttava pannukakku, jota syödään erilaisilla täytteillä. Näitä herkullisia pannukakkuja saa useimmista kahviloista edulliseen hintaan. Hintataso on yleisesti ottaen Tallinnassa edullisempi, myös Vanhankaupungin paremmissa ravintoloissa.

Edullisia ostoksia

Tallinna on hyvä shoppailukaupunki monipuolisten ostosvalikoimien ja edullisten hintojen ansiosta. Kauppoja on vieri vieressä ostoskatujen varsilla, ja täällä voi tehdä kaikenlaisia löytöjä merkkivaatteista paikallisiin käsitöihin. Eri puolilla kaupunkia on useita suuria tavarataloja ja ostoskeskuksia. Mainioita tuliaisia ovat nahkatuotteet, korut, elintarvikkeet, vaatteet, matkamuistot, paikalliset designtuotteet sekä käsityöt. Myös edullinen olut ja hyvät viinit, kukat ja suklaa ovat suosittuja ostoksia Tallinnasta.

Tallinnan luova alue

Kalamajan kaupunginosassa sijaitsee suosittu Telliskiven alue. Tämä entinen teollisuusalue on nykyään mielenkiintoinen ja luova keskittymä, joka on täynnä gallerioita, designkauppoja, kahviloita, ravintoloita ja trendikkäitä baareja. Alueella on myös Balti Jaama Turg -markkinat, joilla kannattaa ehdottomasti käydä kiertelemässä ja maistelemassa paikallisia herkkuja. Kauempana Kalamajassa on Noblessnerin alue, jossa on ravintoloita, baareja, museoita ja kauniita maisemia.

Tjäreborgilla Tallinnaan

Tjäreborgilla on Tallinnassa useita erilaisia hotellivaihtoehtoja edullisemmista ylellisempiin, ja useimmat niistä sijaitsevat Vanhassakaupungissa, jolloin olet kätevästi lähellä ravintoloita ja palveluita. Upea vaihtoehto on esimerkiksi Vanhassakaupungissa sijaitseva tyylikäs Telegraaf Hotel, jonka upealla spa-osastolla on uima-allas ja poreallas. Tjäreborgilla matkustat Tallinnaan reittilennoilla, ja päätät itse matkasi pituuden ja ajankohdan.
Hyvä tietää
  • Hotelleja keskustassa
  • Eritasoisia hotelleja
  • Edullisia ravintoloita
  • Hyvät ostosmahdollisuudet
  • Ravintoloita ja yöelämää
  • Vapaasti valittava matkan pituus

Muiden mielipiteet kohteesta Tallinna

Hae matka – Tallinna