Matkat kohteeseen Tallinna

Viron viehättävä pääkaupunki Tallinna on suomalaisille tuttu kohde, jonne pääset kätevästi myös lentäen. Keskellä kaupunkia on kaunis muurin ympäröimä Vanhakaupunki, jonka kiemurtelevilla mukulakivikaduilla kiertelyyn ei koskaan kyllästy.

Kaupungin keskiaikainen historia näkyy kaikkialla – kirkoissa, kujilla ja talojen porrasmaisissa reunuksissa. Täällä on muun muassa maailman vanhin edelleen toiminnassa oleva apteekki, Raatihuoneentorin apteekki, joka on ollut samalla paikalla vuodesta 1422. Vanhassakaupungissa on useita fantastisia ravintoloita ja baareja vieri vieressä, kaikki lyhyellä etäisyydellä toisistaan, joten voit hyvin pistäytyä useammassa paikassa yhden illan aikana. Tallinnassa koet varmasti mieleenpainuvia makuelämyksiä.

Ruokaa kaikista maailman keittiöistä

Tallinna on täynnä mielenkiintoisia ravintoloita ja pubeja, ja uusia tulee jatkuvasti. Virolaisten herkkujen lisäksi täällä on monipuolinen tarjonta intialaista, argentiinalaista, italialaista, japanilaista, kiinalaista, meksikolaista sekä myös venäläistä ja kaukasialaista ruokaa. Virolaisten oma suosikkivälipala on kreppejä muistuttava pannukakku, jota syödään erilaisilla täytteillä. Näitä herkullisia pannukakkuja saa useimmista kahviloista edulliseen hintaan. Hintataso on yleisesti ottaen Tallinnassa edullisempi, myös Vanhankaupungin paremmissa ravintoloissa.

Edullisia ostoksia

Tallinna on hyvä shoppailukaupunki monipuolisten ostosvalikoimien ja edullisten hintojen ansiosta. Kauppoja on vieri vieressä ostoskatujen varsilla, ja täällä voi tehdä kaikenlaisia löytöjä merkkivaatteista paikallisiin käsitöihin. Mainioita tuliaisia ovat nahkatuotteet, kulta- ja hopeakorut sekä puukäsityöt. Myös edullinen olut ja hyvät viinit, kukat ja suklaa ovat suosittuja ostoksia Tallinnasta.

Tallinnan luova alue

Kalamajan kaupunginosassa sijaitsee suosittu Telliskiven alue. Tämä entinen teollisuusalue on nykyään mielenkiintoinen ja luova keskittymä, joka on täynnä gallerioita, designkauppoja, kahviloita, ravintoloita ja trendikkäitä baareja. Alueella on myös Balti Jaam Turg -markkinat, joilla kannattaa ehdottomasti käydä kiertelemässä ja maistelemassa paikallisia herkkuja.

Tjäreborgilla Tallinnaan

Tjäreborgilla on Tallinnassa useita erilaisia hotellivaihtoehtoja edullisemmista ylellisempiin, ja useimmat niistä sijaitsevat Vanhassakaupungissa, jolloin olet kätevästi lähellä ravintoloita ja palveluita. Upea vaihtoehto on esimerkiksi Vanhassakaupungissa sijaitseva tyylikäs Telegraaf Hotel, jonka upealla spa-osastolla on uima-allas ja jacuzzi. Tjäreborgilla matkustat Tallinnaan reittilennoilla, ja päätät itse matkasi pituuden ja ajankohdan.

Hyvä tietää
 • Hotelleja keskustassa
 • Eritasoisia hotelleja
 • Edullisia ravintoloita
 • Hyvät ostosmahdollisuudet
 • Ravintoloita ja yöelämää
 • Vapaasti valittava matkan pituus
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Tallinna

Ostokset
4,0
Ruoka & juoma
4,0
Nähtävyydet
3,3
Sää
 • tammikuu
-2°-8°
1
Aurinkotuntia/pv
12
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
-2°-8°
2
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
2°-5°
4
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
9°1°
6
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
16°5°
8
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
19°9°
9
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
22°12°
8
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • elokuu
21°11°
7
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
16°8°
5
Aurinkotuntia/pv
13
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
10°3°
2
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
4°-1°
1
Aurinkotuntia/pv
10
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
0-5°
0
Aurinkotuntia/pv
10
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 35 minuuttia Helsingistä

Näin matkustat tänne

Tjäreborgin kautta voit matkustaa Tallinnaan reittilennoilla ympäri vuoden ja päättää itse matkan pituudesta.
Tallinnan lentokenttä sijaitsee n. 4 kilometrin päässä keskustasta. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan. Bussi nro 2 liikennöi lentokentältä keskustaan. Voit lukea lisätietoja lentokentästä osoitteesta www.tallinn-airport.ee.
Ostokset
Tallinnassa on todella monipuoliset ostosvalikoimat. Virun portin luona olevissa käsityöläiskaupoissa myydään paitoja, myssyjä, sukkia ja muita kudottuja tuotteita suhteellisen edulliseen hintaan. Tavarataloissa ja ostoskeskuksissa on myynnissä tunnettuja merkkejä suunnilleen samaan hintaan kuin Suomessakin. Tallinnan keskustorilla (Keskturg, Keldrimäe 9) on myynnissä kaikkea mahdollista Poltavan makkarasta ja Suomenlahdella pyydetystä hauesta virolaiseen mustaanleipään ja paikalliseen muotiin.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Tallinnassa on monipuolinen valikoima erilaisia ravintoloita ja baareja. Paikallisten herkkujen lisäksi täällä on mahdollisuus maistella useiden kansainvälisten keittiöiden antimia. Yleisesti ottaen hintataso on edullinen myös Vanhankaupungin paremmissa ravintoloissa. Keskustan ulkopuolella hinnat ovat vieläkin edullisempia.
Tallinnan yöelämä on vilkas ja monipuolinen. Baareja, yökerhoja ja kasinoita on kaikkialla, joten jonoja on sen vuoksi harvoin. Huvielämä on keskittynyt Vanhaankaupunkiin klo 23-03 välille. Koska mukavia paikkoja on paljon ja etäisyydet ovat lyhyitä, voit hyvin piipahtaa useammassa paikassa yhden illan aikana.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Tallinnassa on tarjolla kaikenlaisia aktiviteetteja niin kesällä kuin talvella. Täällä voit pelata golfia, ratsastaa, treenata kuntosalilla, luistella jne. Hintataso on yleisesti ottaen edullinen, ja ostosvalikoimat monipuolisia.
Tallinna on viehättävä sekoitus uutta ja vanhaa, itää ja länttä. Useimmat nähtävyydet ovat Vanhassakaupungissa, jossa voit ihastella myös koko Pohjois-Euroopan parhaiten säilynyttä raatihuonetta. Raatihuoneen tornin huipulla komeilee tunnettu Vana Toomas -tuuliviiri, jota pidetään Tallinnan symbolina. Toinen tunnusomainen piirre on 1500-luvulta peräisin oleva kaupunginmuuri, joka oli aikoinaan 3 metriä leveä ja 16 metriä korkea. Muuri oli 4 kilometrin mittainen ja siinä oli 46 puolustustornia. Nykyään muuria on jäljellä pari kilometriä ja torneja on 26. Kannattaa myös käydä Toompean kukkulalla sijaitsevassa linnoituksessa, joka on rakennettu 1200- ja 1300-luvuilla. Nykyään linnoitus toimii Viron parlamentin kotipaikkana.
Kulkuyhteydet
Bussit ja raitiovaunut liikennöivät säännöllisesti keskustan alueella klo 6-24.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde.

Passi ja viisumi

Matkalla sinulla tulee aina olla mukana matkustusasiakirja (passi tai Schengen-maissa myös poliisin myöntämä valokuvallinen henkilökortti), joka on voimassa oleva ja moitteettomassa kunnossa. Suosittelemme, että passi on voimassa Eurooppaan ja lähialueille suuntautuvilla matkoilla vähintään 3 kk ja Euroopan ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla vähintään 6 kk matkan jälkeen.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi lähetystöstä/konsulaatista.

If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Estonia. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Luottokortit kelpaavat yleisesti. Autovuokraamot sekä monet hotellit veloittavat takuumaksun luottokortiltasi mahdollisia ylimääräisiä kuluja varten, kuten esim. puhelimen avaamista jne.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Sähkö

220V

Kieli

Viro

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku