Matkat – Tallinna

Viron viehättävä ja moderni pääkaupunki Tallinna on suomalaisille tuttu kohde, jonne pääset kätevästi myös lentäen. Keskellä kaupunkia on kaunis muurin ympäröimä Vanhakaupunki, jonka kiemurtelevilla mukulakivikaduilla kiertelyyn ei koskaan kyllästy.

Kaupungin keskiaikainen historia näkyy kaikkialla – kirkoissa, kujilla ja talojen porrasmaisissa reunuksissa. Tallinna on Unescon maailmanperintökohde, ja täällä on muun muassa maailman vanhin edelleen toiminnassa oleva apteekki, Raatihuoneentorin apteekki, joka on ollut samalla paikalla vuodesta 1422. Vanhassakaupungissa on useita museoita ja fantastisia ravintoloita sekä baareja vieri vieressä, kaikki lyhyn matkan päässä toisistaan, joten voit hyvin pistäytyä useammassa paikassa yhden illan aikana. Vain kivenheiton päässä Vanhastakaupungista on Tallinnan business-keskus kiiltävine pilvenpiirtäjineen, ensiluokkaisine hotelleineen ja trendikkäine kaupunginosineen. Tallinnassa sinua odottaa mielenkiintoinen sekoitus vanhaa ja uutta.

Ruokaa kaikista maailman keittiöistä

Tallinna on täynnä mielenkiintoisia ravintoloita ja pubeja, ja uusia tulee jatkuvasti. Virolaisten ja pohjoismaisten herkkujen lisäksi täällä on monipuolinen tarjonta intialaista, ranskalaista, italialaista, japanilaista, kiinalaista, meksikolaista sekä myös venäläistä ja kaukasialaista ruokaa. Virolaisten oma suosikkivälipala on kreppejä muistuttava pannukakku, jota syödään erilaisilla täytteillä. Näitä herkullisia pannukakkuja saa useimmista kahviloista edulliseen hintaan. Hintataso on yleisesti ottaen Tallinnassa edullisempi, myös Vanhankaupungin paremmissa ravintoloissa.

Edullisia ostoksia

Tallinna on hyvä shoppailukaupunki monipuolisten ostosvalikoimien ja edullisten hintojen ansiosta. Kauppoja on vieri vieressä ostoskatujen varsilla, ja täällä voi tehdä kaikenlaisia löytöjä merkkivaatteista paikallisiin käsitöihin. Eri puolilla kaupunkia on useita suuria tavarataloja ja ostoskeskuksia. Mainioita tuliaisia ovat nahkatuotteet, korut, elintarvikkeet, vaatteet, matkamuistot, paikalliset designtuotteet sekä käsityöt. Myös edullinen olut ja hyvät viinit, kukat ja suklaa ovat suosittuja ostoksia Tallinnasta.

Tallinnan luova alue

Kalamajan kaupunginosassa sijaitsee suosittu Telliskiven alue. Tämä entinen teollisuusalue on nykyään mielenkiintoinen ja luova keskittymä, joka on täynnä gallerioita, designkauppoja, kahviloita, ravintoloita ja trendikkäitä baareja. Alueella on myös Balti Jaama Turg -markkinat, joilla kannattaa ehdottomasti käydä kiertelemässä ja maistelemassa paikallisia herkkuja.

Tjäreborgilla Tallinnaan

Tjäreborgilla on Tallinnassa useita erilaisia hotellivaihtoehtoja edullisemmista ylellisempiin, ja useimmat niistä sijaitsevat Vanhassakaupungissa, jolloin olet kätevästi lähellä ravintoloita ja palveluita. Upea vaihtoehto on esimerkiksi Vanhassakaupungissa sijaitseva tyylikäs Telegraaf Hotel, jonka upealla spa-osastolla on uima-allas ja jacuzzi. Tjäreborgilla matkustat Tallinnaan reittilennoilla, ja päätät itse matkasi pituuden ja ajankohdan.

Hyvä tietää
 • Hotelleja keskustassa
 • Eritasoisia hotelleja
 • Edullisia ravintoloita
 • Hyvät ostosmahdollisuudet
 • Ravintoloita ja yöelämää
 • Vapaasti valittava matkan pituus
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Tallinna

Ostokset
4,0
Ruoka & juoma
4,0
Nähtävyydet
3,3
Sää
 • tammikuu
-2°-8°
1
Aurinkotuntia/pv
12
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
-2°-8°
2
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
2°-5°
4
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
9°1°
6
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
16°5°
8
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
19°9°
9
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
22°12°
8
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • elokuu
21°11°
7
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
16°8°
5
Aurinkotuntia/pv
13
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
10°3°
2
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
4°-1°
1
Aurinkotuntia/pv
10
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
0-5°
0
Aurinkotuntia/pv
10
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 35 minuuttia Helsingistä.

Näin matkustat tänne

Tjäreborgin kautta voit matkustaa Tallinnaan reittilennoilla ympäri vuoden ja päättää itse matkan pituudesta.
Tallinnan lentokenttä sijaitsee n. 4 kilometrin päässä keskustasta. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan. Bussi nro 2 liikennöi lentokentältä keskustaan. Voit lukea lisätietoja lentokentästä osoitteesta www.tallinn-airport.ee.
Ostokset
Tallinnassa on todella monipuoliset ostosvalikoimat. Virun portin luona olevissa käsityöläiskaupoissa myydään paitoja, myssyjä, sukkia ja muita kudottuja tuotteita suhteellisen edulliseen hintaan. Tavarataloissa ja ostoskeskuksissa on myynnissä tunnettuja merkkejä suunnilleen samaan hintaan kuin Suomessakin. Tallinnan keskustorilla (Keskturg, Keldrimäe 9) on myynnissä kaikkea mahdollista Poltavan makkarasta ja Suomenlahdella pyydetystä hauesta virolaiseen mustaanleipään ja paikalliseen muotiin.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Tallinnassa on monipuolinen valikoima erilaisia ravintoloita ja baareja. Paikallisten herkkujen lisäksi täällä on mahdollisuus maistella useiden kansainvälisten keittiöiden antimia. Yleisesti ottaen hintataso on edullinen myös Vanhankaupungin paremmissa ravintoloissa. Keskustan ulkopuolella hinnat ovat vieläkin edullisempia.
Tallinnan yöelämä on vilkas ja monipuolinen. Baareja, yökerhoja ja kasinoita on kaikkialla, joten jonoja on sen vuoksi harvoin. Huvielämä on keskittynyt Vanhaankaupunkiin klo 23-03 välille. Koska mukavia paikkoja on paljon ja etäisyydet ovat lyhyitä, voit hyvin piipahtaa useammassa paikassa yhden illan aikana.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Tallinnassa on tarjolla kaikenlaisia aktiviteetteja niin kesällä kuin talvella. Täällä voit pelata golfia, ratsastaa, käydä spa-hoidoissa, treenata kuntosalilla, luistella, uida jne. Hintataso on yleisesti ottaen edullinen, ja ostosvalikoimat monipuolisia.
Tallinna on viehättävä sekoitus uutta ja vanhaa, itää ja länttä. Useimmat nähtävyydet ovat Vanhassakaupungissa, jossa voit ihastella myös koko Pohjois-Euroopan parhaiten säilynyttä raatihuonetta. Tallinnan Vanhassakaupungissa näkee kaikkialla hurmaavaa arkkitehtuuria, matkamuistomyymälöitä, kahviloita ja ravintoloita. Täällä on myös vilkas yöelämä. Kannattaa myös käydä Raatihuoneentorilla, tutustua Aleksanteri Nevskin katedraaliin tai kiivetä Toompean mäelle ihailemaan upeita näkymiä näköalapaikalta. Toinen tunnusomainen piirre on 1500-luvulta peräisin oleva kaupunginmuuri, joka oli aikoinaan 3 metriä leveä ja 16 metriä korkea. Muuri oli 4 kilometrin mittainen ja siinä oli 46 puolustustornia. Nykyään muuria on jäljellä pari kilometriä ja torneja on 26. Hyvin säilyneen Vanhankaupungin muurin ulkopuolella on Tallinnan Business-keskus moderneine pilvenpiirtäjineen, ensiluokkaisine hotelleineen ja useine suurine ostoskeskuksineen. Hieman kauempana kaupungin keskustasta sijaitsevat mahtava Kadriorgin palatsi, Tallinnan laulukenttä, Tv-torni, hieno Piritan ranta ja trendikäs kaupunginosa, entinen teollisuuskortteli, Telliskivi, joka on nykyään suosittu oleskelupaikka nuorten tallinnalaisten keskuudessa. Tallinnassa on myös useita mielenkiintoisia museoita, esim. Kumun taidemuseo ja Miehitysten ja vapauden museo, VABAMU.
Kulkuyhteydet
Bussit ja raitiovaunut liikennöivät säännöllisesti keskustan alueella klo 6-24.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passimääräykset Viron lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Viron lähetystöstä/konsulaatista. Viron suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 622 02 60

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Luottokortit kelpaavat yleisesti. Autovuokraamot sekä monet hotellit veloittavat takuumaksun luottokortiltasi mahdollisia ylimääräisiä kuluja varten, kuten esim. puhelimen avaamista jne.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Sähkö

220V

Kieli

Viro

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku