Matkat – Budapest

Budapest on vain lyhyen lennon päässä ja voit viettää viikonloppuloman hyvän ruoan, mielenkiintoisten kulttuurikohteiden ja shoppailun parissa.
Budapest, jota kutsutaan myös Tonavan helmeksi, oli alun perin kaksi kaupunkia Buda ja Pest. Buda sijaitsee Tonavan mäkisemmällä puolella ja Pest joen tasaisemmalla puolella. Budassa on historiallisia kujia, viihtyisiä kahviloita ja pikkuputiikkeja. Budapestissä on mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten Budan linna, Kalastajanlinnake ja upea Gellertin kylpylä. Pestin puolella on vanhojen paraatikatujen varsilla useita suuria klassisen arkkitehtuurin rakennuksia, kuten kansallisteatteri, ooppera sekä Tonavan äärellä mahtava parlamenttitalo. Täällä on myös muutamia kuuluisia nähtävyyksiä, kuten 1200-luvulta peräisin oleva Matiaksenkirkko, Andrássy-bulevardi, Széchenyin kylpylä ja kansallismuseo. Pestin puolella, Vapaudensillan luona (Szabadsag) on myös mielenkiintoinen kauppahalli, jossa myydään muun muassa vihanneksia, hanhenmaksaa ja erinomaista unkarilaista hunajaa. Váci utcan kävelykadun ympäristössä on parhaimmat ostosmahdollisuudet. Klassinen musiikki, posliini ja nahkatuotteet ovat edullisia ostoksia täällä. Budan ja Pestin puolen yhdistää kahdeksan siltaa, joista tunnetuin on Elisabetin silta. Jos kaipaat hieman lepoa jaloillesi, voit lähteä käymään Margitinsaarella, joka on keskellä Tonavaa sijaitseva vihreä keidas. Saarella on useita viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita.

Makujen kaupunki

Budapestissä on useita vanhoja ja perinteisiä konditorioita, joista Café Gerbeaud on yksi tunnetuimmista. Tässä kahvilassa on kaksitoista metriä pitkä leivostiski. Budapest on mielenkiintoinen risteyskohta idän ja lännen välissä, mikä näkyy myös ravintolatarjonnassa. Useissa ravintoloissa on kansainvälinen keittiö, mutta kannattaa ehdottomasti maistella myös paikallisia erikoisuuksia, kuten unkarilaista gulassia ja langosia, sekä juoda palan painikkeelso unkarilaista valkoviiniä, Tokajia. Viihde-elämän tarjonta on monipuolista, täällä on kaikkea sirkuksesta ja oopperasta jazziin ja rockklubeihin, ja kesäisin järjestetään paljon ulkoilmakonsertteja. Suosituissa vanhoissa juutalaisissa kortteleissa riittää ravintoloita, baareja ja ainutlaatuisia rauniobaareja - joista Budapest on tunnettu. Jos lomapäiviä riittää, kannattaa lähteä tutustumaan viehättävään keskiaikaiseen Szentendren kaupunkiin tai vanhaan pääkaupunkiin Esztergomiin. Molemmat sijaitsevat mukavan matkan päässä Budapestistä.

Ylellistä asumista Budapestissä

Kaupungin läpi virtaava Tonava jakaa sen kahtia Budan ja Pestin puoleen. Tjäreborgilla on hotelleja kummallakin puolella, joten löydät varmasti juuri itsellesi sopivan vaihtoehdon. Jos haluat asua lähellä parhaita ostoskatuja, ravintoloita, kahviloita ja baareja, kannattaa valita Pestin puoli. Täällä elämänmeno on vilkasta sekä päivällä että illalla. Budan puoli on rauhallisempi, ja hotellit ovat todella tasokkaita. Tällä puolella sijaitsevat myös monet kaupungin terveyskylpylöistä, joissa voit käydä rentoutumassa.
Hyvä tietää
  • Vapaasti valittava matkan pituus
  • Hotelleja keskustassa
  • Luksushotelleja
  • Hyvät ostosmahdollisuudet, monia ravintoloita ja vilkas yöelämä

Muiden mielipiteet kohteesta Budapest

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Hae matka – Budapest

Parhaat vinkkimme matkalle Budapestiin

Mitä tehdä Budapestissä? Minne mennä Budapestissä? Lue Lomalähettiläämme Kacin vinkit matkalle Budapestiin.

Budapestinkylpylä

Kesäloma Budapestissa

Budapestissa on paljon nähtävää, kiinnostavia kahviloita ja ravintoloita ja hyvät ostosmahdollisuuudet – lisäksi kaupunki on täynnä Instaystävällisiä, kauniita rakennuksia. Lomalähettiläämme Kaci antaa parhaat vinkkinsä Budapestin matkalle.

Formulamatka Budapestiin

Unkarin Grand Prix

Unkarin Grand Prix

Koe vauhdikas ja jännittävä formulakisa ja kaunis Budapest yhdellä ja samalla matkalla. Varaa formulamatka Budapestiin ja näe Unkarin Grand Prix.