Matkat – Budapest

Budapestiin lennät vain kahdessa ja puolessa tunnissa. Täällä voit viettää mukavan viikonloppuloman syöden hyvää ruokaa, tutustuen mielenkiintoisiin kulttuurinähtävyyksiin tai shoppaillen.

Budapest, jota kutsutaan myös Tonavan helmeksi, oli alun perin kaksi kaupunkia Buda ja Pest. Buda sijaitsee Tonavan mäkisemmällä puolella ja Pest joen tasaisemmalla puolella. Budassa on historiallisia kujia, viihtyisiä kahviloita ja pikkuputiikkeja. 1200-luvulta peräisin oleva Matiaksenkirkko ja kansallismuseo ovat muutamia mielenkiintoisia nähtävyyksiä Budapestissä. Pestin puolella on vanhojen paraatikatujen varsilla useita suuria klassisen arkkitehtuurin rakennuksia, kuten kansallisteatteri, ooppera sekä Tonavan äärellä mahtava parlamenttitalo. Pestin puolella, Vapaudensillan luona (Szabadsag) on myös mielenkiintoinen kauppahalli, jossa myydään muun muassa vihanneksia, hanhenmaksaa ja erinomaista unkarilaista hunajaa todella edulliseen hintaan. Váci utcan kävelykadun ympäristössä on parhaimmat ostosmahdollisuudet. Klassinen musiikki, posliini ja nahkatuotteet ovat edullisia ostoksia täällä. Budan ja Pestin puolen yhdistää kahdeksan siltaa, joista tunnetuin on Elisabetin silta. Jos kaipaat hieman lepoa jaloillesi, voit lähteä käymään Margitinsaarella, joka on keskellä Tonavaa sijaitseva vihreä keidas. Saarella on useita viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita.

Makujen kaupunki

Budapestissä on useita vanhoja ja perinteisiä konditorioita, joista Café Gerbeaud on kaikkein tunnetuin. Tässä kahvilassa on kaksitoista metriä pitkä leivostiski. Budapest on mielenkiintoinen risteyskohta idän ja lännen välissä, mikä näkyy myös ravintolatarjonnassa. Useissa ravintoloissa on kansainvälinen keittiö, mutta kannattaa ehdottomasti maistella myös paikallisia erikoisuuksia, kuten unkarilaista gulassia ja juoda sen seurana unkarilaista valkoviiniä, Tokajia. Viihde-elämän tarjonta on monipuolista, täällä on kaikkea sirkuksesta ja oopperasta jazziin ja rockklubeihin, ja kesäisin järjestetään paljon ulkoilmakonsertteja. Jos lomapäiviä riittää, kannattaa lähteä tutustumaan viehättävään keskiaikaiseen Szentendren kaupunkiin tai vanhaan pääkaupunkiin Esztergomiin. Molemmat sijaitsevat mukavan matkan päässä Budapestistä.

Ylellistä asumista Budapestissä

Kaupungin läpi virtaava Tonava jakaa sen kahtia Budan ja Pestin puoleen. Tjäreborgilla on hotelleja kummallakin puolella, joten löydät varmasti juuri itsellesi sopivan vaihtoehdon. Jos haluat asua lähellä parhaita ostoskatuja, ravintoloita, kahviloita ja baareja, kannattaa valita Pestin puoli. Täällä elämänmeno on vilkasta sekä päivällä että illalla. Budan puoli on rauhallisempi, ja hotellit ovat todella tasokkaita. Tällä puolella sijaitsevat myös monet kaupungin terveyskylpylöistä, joissa voit käydä rentoutumassa.

Hyvä tietää
 • Vapaasti valittava matkan pituus
 • Hotelleja keskustassa
 • Luksushotelleja
 • Hyvät ostosmahdollisuudet, monia ravintoloita ja vilkas yöelämä
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Budapest

Nähtävyydet
4,3
Ostokset
4,1
Yleisarvosana
4,0
Sää
 • tammikuu
2°-3°
1
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
4°-2°
2
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
12°2°
4
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
16°7°
6
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
22°11°
8
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
25°14°
8
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
27°16°
9
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • elokuu
27°15°
8
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
23°12°
6
Aurinkotuntia/pv
21
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
16°7°
4
Aurinkotuntia/pv
22
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
8°3°
2
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
3°-1°
1
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä n. 2 t 30 min.

Näin matkustat tänne

Budapestiin voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennolla ympäri vuoden.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa useimmissa tapauksissa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten joko taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika Budapestin lentokentältä Budapestin keskustan hotelleihin on n. 40 min (n. 20 km), riippuen muusta liikenteestä.
Ostokset
WestEnd City Centerissä on luksuskauppoja sekä kultaliikkeitä, lelukauppoja ja lukuisia kahviloita. Vapaudensillan luona Pestin puolella on suuri jo vuodesta 1897 toiminnassa ollut kauppahalli. Täällä myydään vihanneksia ja makkaroita, ja yläkerrassa on matkamuistoja ja käsitöitä. Unkari on tunnettu paikallisesta erikoisuudestaan gulassista sekä salamista ja hanhenmaksasta. Hanhenmaksaa ja salamia on myynnissä lähes kaikkialla. Pestin puolen posliinikaupoissa myydään Herendin ja Zsolnayn maailmankuuluja posliineja.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Unkarilainen ruoka sisältää usein voimakkaita makuja, ja raaka-aineena käytetään muun muassa hanhenmaksaa, sieniä ja riistaa. Unkarilaiset viinit sopivat hyvin paikallisen ruuan kanssa nautittaviksi. Täällä on myös muun muassa italialaisia, japanilaisia ja intialaisia ravintoloita.
Budapestissä on monipuolinen viihdetarjonta sekä päivisin että iltaisin. Yöelämää vietetään kasinoissa, baareissa, diskoissa, jazzklubeilla ja konserttipaikoissa.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Monissa hotelleissa on terveyskylpylä. Gellértin kylpylä on yksi tunnetuimmista kylpylöistä. Kylpylärakennus on arkkitehtonisesti vaikuttava, ja täällä on uima-altaita sekä ulkona että sisällä. Toinen tunnettu kylpylä on Széchenyi, joka on rakennettu vuonna 1913 ja kuuluu Euroopan suurimpiin kylpylöihin.

Memento Park Budapest on harvinaislaatuinen ulkoilmamuseo, jossa on nähtävänä aitoja kommunistiajalta peräisin olevia patsaita sekä niiden jäljitelmiä. Kokoelmassa on vanhat tutut Lenin, Stalin, Marx ja Engels sekä lisäksi Neuvostoliiton ja Unkarin välisiä suhteita kuvaavia muistomerkkejä sekä vapaudenpatsaita. Suositeltava vierailukohde on myös noin kolmenkymmenen kilometrin päässä Budapestistä sijaitseva Gödöllo, jossa on keisari Frans Joosefin ja keisarinna Elisabetin eli "Sisin" kesäasunto.
Kulkuyhteydet
Budapestissä on toimiva paikallisliikenne. Täällä on muun muassa neljä metrolinjaa, paikallisjuna, busseja ja raitiovaunuja. Julkisessa liikenteessä matkustaminen on ilmaista kaikille yli 65-vuotiaille EU:n kansalaisille, mukana tulee olla voimassa oleva henkilöllisyystodistus. Kertaliput ostetaan etukäteen ja leimataan kulkuneuvossa. Budapest-kortilla voit matkustaa ilmaiseksi joukkoliikenteessä Budapestin sisällä, ja kortit ovat voimassa yhdestä kolmeen päivään. Kortilla pääsee myös ilmaiseksi museoihin, ja sillä saa alennusta eri tapahtumista. Budapest-kortin voi ostaa turisti-infosta, asemilta, hotelleista tai lentokentältä.
Kohdefakta

Palvelumme

Budapest on omatoimikohde.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passimääräykset Unkarin lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Unkarin lähetystöstä/konsulaatista. Unkarin suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 43660700.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Verot ja maksut hotellissa

Unkarin viranomaiset perivät kaikilta kaupungissa yöpyviltä matkustajilta majoituspaikasta ulos kirjautuessa majoitusveron, joka on hotelliluokituksen mukaan n. 600-3000 HUF/huone/yö, maksimissaan 4 % asumiskustannuksista per yö. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Forint (Ft/HUF). Parhaan kurssin saat pankista vaihtaessasi valuuttaa kohteessa.

Aikaero

Suomen aika -1 tunti.

Sähkö

220 V. Suomalainen pistoke sopii pistorasiaan.

Kieli

Unkari

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku