Matkat – Budapest

Budapestiin lennät vain kahdessa ja puolessa tunnissa. Täällä voit viettää mukavan viikonloppuloman syöden hyvää ruokaa, tutustuen mielenkiintoisiin kulttuurinähtävyyksiin tai shoppaillen.
Budapest, jota kutsutaan myös Tonavan helmeksi, oli alun perin kaksi kaupunkia Buda ja Pest. Buda sijaitsee Tonavan mäkisemmällä puolella ja Pest joen tasaisemmalla puolella. Budassa on historiallisia kujia, viihtyisiä kahviloita ja pikkuputiikkeja. Budapestissä on mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten Budan linna, Kalastajanlinnake ja upea Gellertin kylpylä. Pestin puolella on vanhojen paraatikatujen varsilla useita suuria klassisen arkkitehtuurin rakennuksia, kuten kansallisteatteri, ooppera sekä Tonavan äärellä mahtava parlamenttitalo. Täällä on myös muutamia kuuluisia nähtävyyksiä, kuten 1200-luvulta peräisin oleva Matiaksenkirkko, Andrássy-bulevardi, Széchenyin kylpylä ja kansallismuseo. Pestin puolella, Vapaudensillan luona (Szabadsag) on myös mielenkiintoinen kauppahalli, jossa myydään muun muassa vihanneksia, hanhenmaksaa ja erinomaista unkarilaista hunajaa. Váci utcan kävelykadun ympäristössä on parhaimmat ostosmahdollisuudet. Klassinen musiikki, posliini ja nahkatuotteet ovat edullisia ostoksia täällä. Budan ja Pestin puolen yhdistää kahdeksan siltaa, joista tunnetuin on Elisabetin silta. Jos kaipaat hieman lepoa jaloillesi, voit lähteä käymään Margitinsaarella, joka on keskellä Tonavaa sijaitseva vihreä keidas. Saarella on useita viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita.

Makujen kaupunki

Budapestissä on useita vanhoja ja perinteisiä konditorioita, joista Café Gerbeaud on yksi tunnetuimmista. Tässä kahvilassa on kaksitoista metriä pitkä leivostiski. Budapest on mielenkiintoinen risteyskohta idän ja lännen välissä, mikä näkyy myös ravintolatarjonnassa. Useissa ravintoloissa on kansainvälinen keittiö, mutta kannattaa ehdottomasti maistella myös paikallisia erikoisuuksia, kuten unkarilaista gulassia ja langosia, sekä juoda palan painikkeelso unkarilaista valkoviiniä, Tokajia. Viihde-elämän tarjonta on monipuolista, täällä on kaikkea sirkuksesta ja oopperasta jazziin ja rockklubeihin, ja kesäisin järjestetään paljon ulkoilmakonsertteja. Suosituissa vanhoissa juutalaisissa kortteleissa riittää ravintoloita, baareja ja ainutlaatuisia rauniobaareja - joista Budapest on tunnettu. Jos lomapäiviä riittää, kannattaa lähteä tutustumaan viehättävään keskiaikaiseen Szentendren kaupunkiin tai vanhaan pääkaupunkiin Esztergomiin. Molemmat sijaitsevat mukavan matkan päässä Budapestistä.

Ylellistä asumista Budapestissä

Kaupungin läpi virtaava Tonava jakaa sen kahtia Budan ja Pestin puoleen. Tjäreborgilla on hotelleja kummallakin puolella, joten löydät varmasti juuri itsellesi sopivan vaihtoehdon. Jos haluat asua lähellä parhaita ostoskatuja, ravintoloita, kahviloita ja baareja, kannattaa valita Pestin puoli. Täällä elämänmeno on vilkasta sekä päivällä että illalla. Budan puoli on rauhallisempi, ja hotellit ovat todella tasokkaita. Tällä puolella sijaitsevat myös monet kaupungin terveyskylpylöistä, joissa voit käydä rentoutumassa.
Hyvä tietää
 • Vapaasti valittava matkan pituus
 • Hotelleja keskustassa
 • Luksushotelleja
 • Hyvät ostosmahdollisuudet, monia ravintoloita ja vilkas yöelämä
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Budapest

Sää
 • tammikuu
2°-3°
1
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
4°-2°
2
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
12°2°
4
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
16°7°
6
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
22°11°
8
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
25°14°
8
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
27°16°
9
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • elokuu
27°15°
8
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
23°12°
6
Aurinkotuntia/pv
21
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
16°7°
4
Aurinkotuntia/pv
22
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
8°3°
2
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
3°-1°
1
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä n. 2 t 30 min.

Näin matkustat tänne

Budapestiin voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennolla ympäri vuoden.
Suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen, jotta pääset sujuvasti hotelliisi. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Ajoaika Budapestin lentokentältä Budapestin keskustan hotelleihin on n. 40 min (n. 20 km), riippuen muusta liikenteestä.
Ostokset
WestEnd City Centerissä on luksuskauppoja sekä kultaliikkeitä, lelukauppoja ja lukuisia kahviloita.
Váci Utca ja Andrássy-avenue -ostoskatujen varsilla on useita tunnettuja ja ylellisiä putiikkeja.
Vapaudensillan luona Pestin puolella on suuri jo vuodesta 1897 toiminnassa ollut kauppahalli. Täällä myydään vihanneksia, mausteita ja makkaroita, ja yläkerrassa on matkamuistoja, käsitöitä ja katukeittiö. Unkari on tunnettu paikallisesta erikoisuudestaan gulassista, langosista sekä salamista ja hanhenmaksasta. Hanhenmaksaa ja salamia on myynnissä lähes kaikkialla. Pestin puolen posliinikaupoissa myydään Herendin ja Zsolnayn maailmankuuluja posliineja.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Unkarilainen ruoka sisältää usein voimakkaita makuja, joka saadaan vahvoista paprikoista. Raaka-aineena käytetään muun muassa hanhenmaksaa, sieniä ja riistaa. Suosittuja ruokia Unkarissa ovat klassinen gulassikeitto, langosit, täytetyt paprikat ja niin kutsuttu paprikash – mehevä pata, jossa on joko lihaa tai juureksia. Unkarilaiset viinit sopivat hyvin paikallisen ruuan kanssa nautittaviksi - esimerkiksi Tokajin alueelta. Budapestissa on myös muun muassa italialaisia, japanilaisia, intialaisia ja välimerellisiä ravintoloita.

Ruokakierrokset Budapestissä

Unkarilainen keittiö on tunnettu mausteisista ja reiluista ruoistaan, joiden pääpaino on enemmänkin lihassa kuin kasviksissa. Mainio tapa tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin on lähteä ruokakierrokselle, jonka aikana saat osaavan oppaan johdolla käsityksen paikallisesta makumaailmasta.
Budapestissä on monipuolinen viihdetarjonta sekä päivisin että iltaisin. Yöelämää vietetään kasinoissa, baareissa, yökerhoissa ja konserttipaikoissa. Iltaristeily Tonavalla on erittäin suosittua, ja laivalla on usein tarjolla illalllinen, elävää musiikkia ja tanssia. Kannattaa myös käydä drinkillä vaikuttavissa rauniobaareissa, joista Budapest tunnetaan. Useimmat sijaitsevat vanhoissa juutalaiskortteleissa, alueella 7.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Budapestissä on useita mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten Unkarin parlamenttirakennus, Pyhän Tapanin kirkko, Budan linna, Citadella-linnoitus, Kalastajanlinnake panoraamanäkymineen, Széchenyin ketjusilta sekä suuri kauppahalli. Tarjolla on myös laaja valikoima erilaisia museoita, joista suosituimpia ovat Unkarin kansallismuseo, taidemuseo ja Terrorin talo. Lähde ajelulle historiallisella metrolinjalla, M1, joka avatiin jo 1896, joten se on maailman vanhin.

Monissa hotelleissa on terveyskylpylä. Gellértin kylpylä on yksi tunnetuimmista kylpylöistä. Kylpylärakennus on arkkitehtonisesti vaikuttava, ja täällä on uima-altaita sekä ulkona että sisällä. Toinen tunnettu kylpylä on Széchenyi, joka on rakennettu vuonna 1913 ja kuuluu Euroopan suurimpiin kylpylöihin.

Memento Park Budapest on harvinaislaatuinen ulkoilmamuseo, jossa on nähtävänä aitoja kommunistiajalta peräisin olevia patsaita sekä niiden jäljitelmiä. Kokoelmassa on vanhat tutut Lenin, Stalin, Marx ja Engels sekä lisäksi Neuvostoliiton ja Unkarin välisiä suhteita kuvaavia muistomerkkejä sekä vapaudenpatsaita. Suositeltava vierailukohde on myös noin kolmenkymmenen kilometrin päässä Budapestistä sijaitseva Gödöllo, jossa on keisari Frans Joosefin ja keisarinna Elisabetin eli "Sisin" kesäasunto. House Of Terror Budapestissa on museo, jossa muistellaan kommunismin ja natsismin aikana rakennuksessa vangittuja, kidutettuja ja tapettuja.
Kulkuyhteydet
Budapestissä on toimiva paikallisliikenne. Täällä on mm. useita metrolinjoja, paikallisjuna, busseja ja raitiovaunuja. Julkisessa liikenteessä matkustaminen on ilmaista kaikille yli 65-vuotiaille EU:n kansalaisille, mukana tulee olla voimassa oleva henkilöllisyystodistus. Kertaliput ostetaan etukäteen ja leimataan kulkuneuvossa. Budapest-kortilla voit matkustaa ilmaiseksi joukkoliikenteessä Budapestin sisällä, ja kortit ovat voimassa yhdestä kolmeen päivään. Kortilla pääsee myös ilmaiseksi museoihin, ja sillä saa alennusta eri tapahtumista. Budapest-kortin voi ostaa turisti-infosta, asemilta, hotelleista tai lentokentältä.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Budapest on omatoimikohde.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Verot ja maksut hotellissa

Unkarin viranomaiset perivät kaikilta kaupungissa yöpyviltä matkustajilta majoituspaikasta ulos kirjautuessa majoitusveron, joka on hotelliluokituksen mukaan n. 600-3000 HUF/huone/yö, maksimissaan 4 % asumiskustannuksista per yö. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Forint (Ft/HUF). Parhaan kurssin saat pankista vaihtaessasi valuuttaa kohteessa.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Aikaero

Suomen aika -1 tunti.

Sähkö

220 V. Suomalainen pistoke sopii pistorasiaan.

Kieli

Unkari

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Vinkit ja matkat – Budapest

Formulamatka Budapestiin

Unkarin Grand Prix

Unkarin Grand Prix

Koe vauhdikas ja jännittävä formulakisa ja kaunis Budapest yhdellä ja samalla matkalla. Varaa formulamatka Budapestiin ja näe Unkarin Grand Prix.

Koe vauhdikas ja jännittävä formulakisa ja kaunis Budapest yhdellä ja samalla matkalla. Varaa formulamatka Budapestiin ja näe Unkarin Grand Prix.
Tee matkahaku – Budapest
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.