Istanbul, Istanbul

Tjäreborgilta voit ostaa matkan Istanbuliin, missä Eurooppa ja Aasia sulautuvat yhteen tässä basaarien, rukouskutsujen, loisteliaiden palatsien, muotiliikkeiden, trendikkäiden ravintoloiden ja vilkkaan yöelämän kaupungissa. Kiehtovaa!

Lähes kaikki Tjäreborgin valikoiman Istanbulin hotellit sijaitsevat Beyoglun kaupunginosassa, josta on lyhyt kävelymatka suurelle kävely- ja ostoskadulle Istiklal Caddesiin ja Taxim-torille. Beyoglussa on paljon trendikkäitä baareja ja ravintoloita, joissa Istanbulin julkkikset tapaavat oleskella. Mutta täällä on myös erihintaisia turkkilaisia ja kansainvälisiä ravintoloita. Beyoglusta on noin kolme kilometriä vanhaan kaupunginosaan, jossa ovat mm. Topkapin palatsi, Hagia Sofia, Sininen moskeija ja maanalaiset vesisäiliöt. Tänne kannattaa tulla taksilla tai jos kunto riittää, kävellen. Jos etsit eksoottista ostettavaa, ota suunta basaareihin, joista voit löytää vaatteita, mattoja, koruja ja kauniita lamppuja. Älä unohda tinkiä, se kuuluu ehdottomasti asiaan.

Lisää kohteesta Istanbul Piilota teksti

Klassisen kebabin lisäksi turkkilainen keittiö tarjoaa paljon lammasta, kanaa, mezejä ja monia, erilaisia kasvisruokia. Myöskään kalasta tai äyriäisistä ei ole pulaa etenkään basaarien eteläpuolen kortteleissa, joissa on runsaasti hyviä kalaravintoloita. Tietenkin tarjolla on aina myös kansainvälinen vaihtoehto, kuten kreikkalainen, venäläinen, ranskalainen, italialainen ja amerikkalainen ruoka. Turkkilaisten suosikkijuoma on raki, kreikkalaista ouzoa muistuttava anisviina. Toisin sanoen, Istanbulissa sekä syöt että juot hyvin ja monipuolisesti, ja hinnatkin ovat mukavan alhaiset.

Huveja laidasta laitaan
Istanbulissa kannattaa tietenkin käydä testaamassa turkkilaista kylpylää Hamamia. Käsittelyn jälkeen ihosi on silkinpehmeä ja mielesi rentoutunut. Kun lihaksesi ovat vetreät ja rentoutuneet, voitkin lähteä tutustumaan Istanbulin iloiseen yöelämään. Voit nauttia pitkän päivällisen kaikessa rauhassa, sillä ehdit hyvin vielä yökerhoon, joka on avoinna aina aamukuuteen asti. Kesällä kaupungissa on suuri määrä ulkoilmaklubeja, joissa soi niin jazz, rock, soul, reggae kuin tangokin.

Nähtävyyksiä
Tuon tuosta kaupungin yllä kajahtavat rukouskutsut. Kauniit palatsit ja tungokseen asti täydet basaarit antavat kaupungille eksoottisen ja jännittävän leiman. Nähtävää on paljon: Topkapi palatsi 1400-luvulta toimi ottomaanien sulttaanien kotina aina vuoteen 1853 asti. Täällä he pitivät haaremiaan, joissa asui jopa 1000 vaimoa ja jalkavaimoa. Palatsi henkii historiaa, ja sen sisustus on ihastuttavan kaunis. Muista käydä myös aarrekammiossa, jossa kulta ja jalokivet kimaltelevat kilpaa. Hagia Sofia oli kerran kullanhohtoinen kirkko, josta myöhemmin tuli moskeija. Nyt se toimii museona, jossa voi ihailla kauniita mosaiikkeja ja marmoripilareita. Sininen moskeija on valtava moskeija, joka on saanut nimensä kauniista, sinisistä kaakeleistaan. Kaikkiaan kuusi minareettia loistavat yötaivasta vasten valonheittimien valaisemina. Uskomattoman kaunista! Galata-tornissa, joka perustettiin vartiotorniksi 1300-luvulla, toimii nykyisin yökerhoja ja ravintoloita. Ylhäältä avautuvat upeat maisemat kaupunkiin. Myös basaareissa on syytä käydä, vaikka et aikoisikaan ostaa mitään. Maustebasaarissa tuoksuvat sahrami, maustepippuri ja kahvi. Suuren basaarin labyrintissä on noin 4000 liikettä, kahviloita, ravintoloita sekä poliisilaitos, posti ja moskeija.

Ostoksille
Basaarit ovat tietysti Istanbulin kuumin ostospaikka. Grand Bazar, Suuri Basaari, on niistä laajin, käsittäen 65 katua myytävien tuotteiden mukaisessa järjestyksessä. Itämaisia mattoja, lamppuja ja vesipiippuja. Kelloja, kultaa ja jalokiviä. Öljyjä, vaatteita ja kankaita. Tarjolla on kaikkea ja vähän enemmänkin, ja tinkiminen on itsestäänselvyys. Kaikki yhden suuren holvikaton alla, joten elämys on ikimuistoinen. Toisenlaista ostostunnelmaa on Istikal Cadessin ostoskadulla, jossa on paljon trendikkäitä kauppoja ja tavarataloja. Kaikkein ylellisimmät myymälät sijaitsevat Akmerkez-kauppakeskuksessa.

Omatoimikohde, jonne voit joustavasti varata majoituksen ja lennot kauttamme, ilman kuljetuksia tai opaspalveluja, ja määritellä itse matkasi pituuden.

Muiden mielipiteet kohteesta Istanbul

Vieraiden arvosanat matkakohteelle Arvosana
Nähtävyydet
4,4
Ostokset
4,2
Ruoka & juoma
4
Harrastukset
3,7

Arvosana 3,7

Perustuu 51 arvosteluun

Kohdeopaskirjat

Lisää kohdeopaskirjoja

Suositut hotellit - Istanbul


5 / 21 matkakohteen hotelleista näkyvillä
Kaikki hotellit
Hotelli The Peak Hotel ¬– Tjäreborgin valitsemaNäytä kuvia

The Peak Hotel, Istanbul
 

Istanbul, Istanbul

Luokitus: 4
Asiakkaidemme arvosana 4,3

The Peak Hotel on siisti ja viihtyisä keskitasoinen hotelli, joka sijaitsee erinomaisella...

  • Kuntosali
  • Metro: 800 m
  • Baari
  • Ravintola
  • Internet
  Näytä hotelli kartalla
   
  Valitse The Peak Hotel
  Hotelli Richmond ¬– Tjäreborgin valitsemaNäytä kuvia

  Richmond, Istanbul
   

  Istanbul, Istanbul

  Luokitus: 4
  Asiakkaidemme arvosana 3,6

  Richmond on tunnettu ja suosittu hotelli erinomaisella paikalla suuren Istiklal Caddesi -kävelykadun...

   • Kuntosali
   • Metro
   • Baari
   • Ravintola
   • Internet
   Näytä hotelli kartalla
    
   Valitse Richmond
   The Marmara Pera – yksi suosituista romanttisista hotelleistamme.Näytä kuvia

   The Marmara Pera, Istanbul
    

   Istanbul, Istanbul

   Luokitus: 4

   The Marmara Pera on moderni ja trendikäs hotelli Beyoglussa, Istanbulin sydämessä. Hotellista...

    • Kuntosali
    • Baari
    • Ravintola
    • Internet: Kyllä, rajoitetusti
    Näytä hotelli kartalla
     
    Valitse The Marmara Pera
    Hotelli Eresin Taxim Premier ¬– Tjäreborgin valitsemaNäytä kuvia

    Eresin Taxim Premier, Istanbul
     

    Istanbul, Istanbul

    Luokitus: 4
    Asiakkaidemme arvosana 4,3

    Eresin Taxim Premier -hotellissa asut mukavasti ja modernisti Istanbulin parhaiden ostosalueiden...

     • Kuntosali
     • Metro: 300 m
     • Baari
     • Ravintola
     • Internet
     Näytä hotelli kartalla
      
     Valitse Eresin Taxim Premier
     Hotelli Best Western Eresin Taxim ¬– Tjäreborgin valitsemaNäytä kuvia

     Best Western Eresin Taxim, Istanbul
      

     Istanbul, Istanbul

     Luokitus: 4
     Asiakkaidemme arvosana 3,9

     Best Western Eresin Taxim on hieno ja viihtyisä hotelli Istanbulin tunnetuimpien ostosalueiden...

      • Kuntosali
      • Metro: 300 m
      • Baari
      • Ravintola
      • Internet
      Näytä hotelli kartalla
       
      Valitse Best Western Eresin Taxim
      5 / 21 matkakohteen hotelleista näkyvillä
      Kaikki hotellit

      Hintoja päivitetään jatkuvasti. Joskus matkat ovat loppuneet kesken tai hinta on voinut muuttua varauksenteon aikana. Klikkaa hintaa ja katso hintaerittelyä saadaksesi ajankohtaisen hinnan.