Matkat – Istanbul

Istanbul, Turkki

Matkustaessasi Tjäreborgilla Istanbuliin voit valita mieleisesi hotellin useista eri vaihtoehdoista. Voit asua kaupungin historiallisissa osissa tai uudemmissa osissa, lähellä kauppoja ja trendikkäitä ravintoloita.

Tämän kaupungin suurin salaisuus on saavutettavuus. Etäisyydet ovat lyhyitä, hintataso alhainen ja Istanbulissa sinut kohdataan aina ystävällisesti, kohteliaasti ja uteliaisuudella. Täällä itä ja länsi kohtaavat kiehtovalla tavalla, ja lopputuloksena on kaupunki, jossa kaikki voivat tuntea olonsa kotoisaksi – kuuntelitpa sitten iloista turkkilaista popmusiikkia kahvilassa tai ihastelet Sinisen moskeijan mahtavia kaakeliseiniä. Istanbulin nähtävyydet ovat maailmankuuluja: Sininen moskeija, Hagia Sofian kirkko ja Topkapin palatsi ovat vain muutamia esimerkkejä rikkaasta turkkilaisesta kulttuuriperinnöstä. Kaduilla on maustekauppiaita, partureita ja kengänpuhdistajia. Istanbul on jättiläismäinen kaupunki, jossa on helppo liikkua kävellen useimpiin paikkoihin, mutta halutessasi voit myös hypätä raitiovaunun kyytiin.

Beyoglu vai Sultanahmet?

Beyoglu ei ole ainoastaan Istanbulin vaan koko Euroopan trendikkäin kaupunginosa. Täällä on baareja, ravintoloita, omalaatuisia putiikkeja, moderneja hotelleja ja kosmopoliittinen tunnelma. Hieman alempana, Kultaista sarvea vastapäätä on Sultanahmetin aukio. Täällä on useita historiallisia nähtävyyksiä, kuten Sininen moskeija, Topkapin palatsi ja Grand Bazaar tuhansine kauppoineen. On makuasia, minkä Istanbulin kaupunginosan valitset, ja raitiovaunulla on joka tapauksessa helppo matkustaa kaupunginosasta toiseen.

Istanbulin huvielämä

Istanbulissa ollessasi kannattaa ehdottomasti pistäytyä turkkilaisessa saunassa eli hamamissa. Jos energiaa vielä riittää tämän rentouttavan hetken jälkeen, voit suunnata Istanbulin monipuoliseen yöelämään. Täällä on yökerhoja, jotka ovat avoinna aamuseitsemään asti, joten voit hyvin nauttia myös rauhassa illallista, ennen kuin jatkat yöhön. Kesäisin Istanbulissa on lukuisia ulkoilmaklubeja, ja tarjolla on myös kaikenlaista elävää musiikkia jazzista, rockista ja soulista reggaehen ja tangoon.

Tjäreborgin matkat Istanbuliin

Tjäreborgilla matkustat Istanbuliin joustavasti suorilla reittilennoilla Helsingistä. Valikoimassamme on useita erilaisia hotelleja. Päätät siis itse matkasi pituuden ja ajankohdan, ja voit viipyä juuri niin kauan kuin haluat – viikonlopun tai pidemmänkin loman. Jos matkustat ilman lapsia, mainio vaihtoehto on esimerkiksi keskeisellä paikalla sijaitseva ja tyylikäs Signature-hotellimme Grand Hyatt Istanbul, jossa on uima-allas ja spa.

Hyvä tietää
 • Luksushotelleja
 • Hotelleja keskustassa
 • Eritasoisia hotelleja
 • Hyvät ostosmahdollisuudet
 • Ravintoloita ja yöelämää
 • Vapaasti valittava matkan pituus
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Istanbul

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
8°3°
2
Aurinkotuntia/pv
13
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
9°2°
3
Aurinkotuntia/pv
13
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
11°3°
4
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
16°7°
6
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
21°12°
8
Aurinkotuntia/pv
22
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
25°16°
10
Aurinkotuntia/pv
24
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
28°18°
11
Aurinkotuntia/pv
26
Sateettomia päiviä
 • elokuu
28°19°
10
Aurinkotuntia/pv
25
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
24°16°
8
Aurinkotuntia/pv
23
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
20°13°
5
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
15°9°
3
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
11°5°
2
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä n. 3-4 tuntia

Näin matkustat tänne

Voit matkustaa Istanbuliin mihin aikaan vuodesta tahansa Tjäreborgin kautta reittilennoilla.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa useimmissa tapauksissa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten joko taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika Istanbul Airport -lentokentältä Istanbulin keskustan hotelleihin kestää noin tunnin (n. 50 km) riippuen muusta liikenteestä.
Ostokset
Jos lähdet kävelemään Siniseltä moskeijalta kohti Galata-siltaa, voit poiketa matkalla Grand Bazaarissa. Tämä on Istanbulin suurin, mutta ei välttämättä parhain, basaari, jossa on yli 4000 kauppaa. Täällä myydään kaikkea mahdollista aidosta sahramista nahkahuonekaluihin ja kaikenlaisiin esineisiin. Basaarissa voi hyvin kierrellä vain katselemassa, istahtaa hetkeksi johonkin kahvilaan nauttimaan kupillisen turkkilaista kahvia tai tehdä löytöjä. Tapoihin kuuluu tinkiä ja huomaa, että tinkimisen tulee olla molemmille osapuolille mieluisaa. Trendikkäitä kauppoja on Beyoglussa Istiklal Caddessi -ostoskadun varrella. Tällä alueella on runsaasti kauppoja ja tavarataloja. Luksuskauppoja löytyy Akmerkez-ostoskeskuksesta.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Turkkilainen keittiö tunnetaan ehkä parhaiten maukkaista mezeistään. Näitä pieniä suolapaloja on saatavana kaikkialla. Kannattaa myös käydä Istlikal Caddesin varrella olevissa ravintoloissa, joissa tarjoillaan Välimeren ruokakulttuurista vaikutteita saaneita turkkilaisen keittiön herkkuja.
Istanbulissa on vilkas yöelämä. Täällä on kaikkea baareista, pubeista ja diskoista jazz- ja rockklubeihin.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Historian ja kulttuurin ystävälle Istanbulissa on paljon nähtävää. Arkeologisessa museossa on nähtävänä yksi maailman suurimmista klassisista kokoelmista, johon kuuluu muun muassa Aleksanteri-sarkofagi sekä kiveen kaiverrettu Kadeshin rauhansopimus. Mainio vierailukohde on myös Mosaiikkimuseo, joka on syntynyt rakentamalla bysanttilaisten keisarien palatsin päälle kultaisista mosaiikeista koostuva katto. Myös Topkapin palatsi on tunnettu nähtävyys. Tämä palatsi toimi vuosisatojen ajan ottomaanien valtakunnan hallintopaikkana.
Kulkuyhteydet
Julkisen liikenteen matkat maksat kätevimmin Istanbul-kortilla, joka toimii busseissa, metrossa, laivoissa ja raitiovaunuissa. Bussiverkosto on toimiva, ja bussi on kätevä kulkuneuvo. Raitiovaunulinjoja on kolme ja metrolinjoja kaksi.
Kohdefakta

Palvelumme

Istanbul on omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalveluja.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Virallinen vaatimus on, että Suomen kansalaisen passi on voimassa vähintään 150 vrk maahan saapumisesta. Suosittelemme, että passi on voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Turkin passilain mukaan maahan saapuvalla henkilöllä on oltava passissaan vähintään yksi tyhjä sivu Turkin viranomaisten maahantulo- ja maastapoistumisleimoja varten. Mikäli henkilön passissa ei ole tyhjää sivua viranomaisten merkintöjä varten, viranomaisilla on oikeus estää henkilön maahanpääsy.... Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia alle 3 kuukauden oleskeluun.

Muiden maiden kansalaiset, jotka tarvitsevat Turkkiin viisumin: Lentokentällä kohteessa viisumin voi lunastaa ja maksaa ainoastaan seteleillä (ei kolikoilla).

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Turkin lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Turkin lähetystöstä/konsulaatista. Turkin suurlähetystö Helsingissä, p. 09 6122 6100.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia.
Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotuksesi ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Turkin liira (TRY). Useimmat kansainväliset kortit kelpaavat tietyissä kaupoissa ja ravintoloissa. Pankkiautomaatteja on.

Aikaero

Kesällä sama aika kuin Suomessa, talvella + 1 tunti Suomen aikaan.

Sähkö

220 V.

Kieli

Turkki. Useimmat matkailualalla työskentelevistä puhuvat myös jonkin verran englantia tai saksaa.

Lisätiedot

Lue myös Hyvä tietää -osio sekä Tjäreborgin matkaehdot. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Hintaesimerkkejä – Istanbul
Ottoman Imperial
Ottoman Imperial
Istanbul, Turkki
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 3 päivää, 2 hotelliyötä
 • Sis. aamiainen
 • Lähtö 5.3.2021, lähtöpaikka Helsinki
Aamiainen
Lento ja 2 hotelliyötä
5.3.2021 lähtöpaikka Helsinki
Grand Hyatt Istanbulsignatureaikuisille
 • Aikuisille
Grand Hyatt Istanbul
Istanbul, Turkki
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 3 päivää, 2 hotelliyötä
 • Lähtö 5.3.2021, lähtöpaikka Helsinki
Lento ja 2 hotelliyötä
5.3.2021 lähtöpaikka Helsinki
Tee matkahaku