Matkat – Istanbul

Istanbul, Turkki
Matkustaessasi Tjäreborgilla Istanbuliin voit asua kaupungin historiallisissa tai uudemmissa osissa, lähellä kauppoja ja trendikkäitä ravintoloita.
Istanbul on Turkin suurin kaupunki ja sen suurin salaisuus on se, että se on helposti saavutettavissa. Etäisyydet ovat lyhyitä, hintataso alhainen ja Istanbulissa sinut kohdataan aina ystävällisesti, kohteliaasti ja uteliaisuudella. Täällä itä ja länsi kohtaavat kiehtovalla tavalla, ja lopputuloksena on kaupunki, jossa kaikki voivat tuntea olonsa kotoisaksi – kuuntelitpa sitten iloista turkkilaista popmusiikkia kahvilassa tai ihastelet Sinisen moskeijan mahtavia kaakeliseiniä. Istanbulin nähtävyydet ovat maailmankuuluja: Sininen moskeija, Hagia Sofian kirkko ja Topkapin palatsi ovat vain muutamia esimerkkejä rikkaasta turkkilaisesta kulttuuriperinnöstä. Kaupungissa on myös vaikuttavaa bysanttilaista arkkitehtuuria. Kaduilla on maustekauppiaita, partureita ja kengänpuhdistajia. Istanbul on jättiläismäinen kaupunki, jossa on helppo liikkua kävellen useimpiin paikkoihin, mutta halutessasi voit myös hypätä raitiovaunun kyytiin.

Beyoglu vai Sultanahmet?

Beyoglu ei ole ainoastaan Istanbulin vaan koko Euroopan trendikkäin kaupunginosa. Täällä on baareja, ravintoloita, omalaatuisia putiikkeja, moderneja hotelleja ja kosmopoliittinen tunnelma. Hieman alempana, Kultaista sarvea vastapäätä on Sultanahmetin aukio. Täällä on useita historiallisia nähtävyyksiä, kuten Sininen moskeija, Topkapin palatsi ja Grand Bazaar tuhansine kauppoineen. On makuasia, minkä Istanbulin kaupunginosan valitset, ja raitiovaunulla on joka tapauksessa helppo matkustaa kaupunginosasta toiseen.

Istanbulin huvielämä

Istanbulissa ollessasi kannattaa ehdottomasti pistäytyä turkkilaisessa saunassa eli hamamissa. Jos energiaa vielä riittää tämän rentouttavan hetken jälkeen, voit suunnata Istanbulin monipuoliseen yöelämään. Täällä on yökerhoja, jotka ovat avoinna aamuseitsemään asti, joten voit hyvin nauttia myös rauhassa illallista, ennen kuin jatkat yöhön. Kesäisin Istanbulissa on lukuisia ulkoilmaklubeja, ja tarjolla on myös kaikenlaista elävää musiikkia jazzista, rockista ja soulista reggaehen ja tangoon.

Tjäreborgin matkat Istanbuliin

Tjäreborgilla matkustat Istanbuliin joustavasti suorilla reittilennoilla Helsingistä. Valikoimassamme on useita erilaisia hotelleja. Päätät siis itse matkasi pituuden ja ajankohdan, ja voit viipyä juuri niin kauan kuin haluat – viikonlopun tai pidemmänkin loman. Kun haluat asua erittäin hyvin, mainio vaihtoehto on esimerkiksi keskeisellä paikalla sijaitseva ja tyylikäs Grand Hyatt Istanbul, jossa on uima-allas, kuntosali ja spa.
Hyvä tietää
  • Luksushotelleja
  • Hotelleja keskustassa
  • Eritasoisia hotelleja
  • Hyvät ostosmahdollisuudet
  • Ravintoloita ja yöelämää
  • Vapaasti valittava matkan pituus

Muiden mielipiteet kohteesta Istanbul

Hae matka – Istanbul