Lomalähettiläät

Lomalähettiläät

Rasmus Panduro

Rasmus Panduro

Mallorca on Rasmuksen suosikkikohde, mutta hän matkustaa mielellään myös muihin kohteisiin. Kaikkein mieluisin loma hänelle on sellainen, jossa voi yhdistää aktiivisen tekemisen ja rentoutumisen. Rasmus jakaa vinkkejä erityisesti pyöräilylomista, viikonloppumatkoista ja elämyksistä, jotka löytyvät tavallisimpien turistialueiden ulkopuolelta.
  • Ikä: 53 vuotta
  • Työ: Nordic Leisure Travel Groupin verkkosivujen parissa
  • Suosikkikohteet: Mallorca, Rooma, Lontoo, Gran Canaria, Barcelona
  • Kiinnostuksen kohteet: ruoka, viini, pyöräily

Tutustu Rasmukseen

Täydellinen loma on minulle sellainen, jossa voin sekä pyöräillä että viettää aikaa perheeni kanssa. Suosikkikohteitani ovat Mallorca ja Gran Canaria, mutta lomailen mielelläni myös suurkaupungeissa yhdessä ystävieni kanssa.

Mitä teet mieluiten vapaapäivänäsi?
– Kaikkein mieluiten vietän aikaa ulkona joko maantiepyörän selässä tai juoksemalla luonnossa. Tykkään myös ruoanlaitosta ja käytän mielelläni useita tunteja herkullisen aterian valmistamiseen. Suosikkejani ovat espanjalaiset tapakset ja italialainen ruoka. Olen erityisen suuri pizzan ystävä ja vapaapäivänä teen mielelläni juuri pizzaa.

Kaupunki- vai rantaloma?
– Olen ehdottomasti sitä mieltä, että lomalla on mahdollista yhdistää sekä aktiivinen tekeminen että rentoutuminen ja minulle nämä molemmat ovat tärkeitä. Täydellinen lomapäivä sisältää muutaman tunnin pyöräilyä, ja sen jälkeen loikoilen mielelläni loppupäivän rannalla. Kaupunkilomalla minulle tärkeintä on nauttia paikallisesta elämästä ja elää, kuten paikalliset.

Kuinka usein matkustat ulkomaille?
– Yleensä teen yhden matkan kesällä ja yhden talvella sekä lisäksi yhden tai kaksi pyöräilylomaa keväällä tai syksyllä.

Kuinka monessa paikassa maailmalla olet käynyt?
– Olen työskennellyt Espanjassa, Italiassa, Portugalissa, Kreikassa, Turkissa, Ranskassa, Itävallassa ja USA:ssa. Ja olen käynyt suurimmassa osassa Eurooppaa ja useissa paikoissa Aasiassa. Paljon on sellaisia paikkoja, joissa haluaisin käydä, kuten esimerkiksi San Sebastián Espanjassa ja Buenos Aires Argentinassa.

Mikä on parasta matkustamisessa?
– Paikallisessa kulttuurissa ja olosuhteissa eläminen mahdollisuuksien mukaan. Tykkään istua paikallisissa kahviloissa ja seurata paikallista elämää. Keskustelen mielelläni paikallisten kanssa, haluan kuulla heidän tarinoitaan ja pyrin ymmärtämään heidän näkökulmansa.

Kerro hauska, ikimuistoinen tai yllättävä lomamuisto
– Saavuin Miami Beachille yhtenä iltana ja olin juuri mennyt nukkumaan, sillä kärsin jetlagista. Yhtäkkiä heräsin alhaalta kadulta kuuluvaan laukaukseen. Asuin toisessa kerroksessa ja näin ikkunan läpi sinisiä salamoita. Pelästyin toden teolla, mutta menin silti ikkunaan katsomaan, vaikka en tiennyt, kuinka vaarallisesta tilanteesta oli kyse. Sydän hakkasi kovaa katsellessani ulos, ja yhtäkkiä kuulin jonkun huutavan: ”cut cut”. En siis ollutkaan joutunut keskelle jengien välienselvittelyä, vaan käynnissä oli mainoselokuvan kuvaukset.

Mikä on suosikkikohteesi, johon palaat uudelleen – ja miksi?
– Mielimaisemani on kyllä Mallorca, sillä siellä on kaikkea, mitä lomailuun voi tarvita ja edelleen tämä saari myös yllättää minut. Lento-aika on lyhyt, paikallinen ruoka ja viinit ovat erinomaisia, ihmiset mukavia, rannat upeita, kaikki toimii uskomattoman hyvin ja luonto on kaunista. Kuten Madonna laulaa kappaleessaan, saari on todellakin ”La Isla Bonita”.

Rasmuksen matkavinkit