Lomalähettiläät

Lomalähettiläs

Maria Byskov

Maria Byskov

Maria on monipuolinen matkailija, joka viihtyy monenlaisissa kohteissa. Hän tuntee niin klassiset kohteet, kuten Rodos ja Kypros kuin myös trooppisen Thaimaan, jossa hänen suosikkejaan ovat Phuket ja Krabi sekä pienemmät saaret Phi Phi ja Ko Ngai. Maria nauttii lomailusta myös Euroopan suurkaupungeissa, kuten Kööpenhaminassa, Berliinissä, Pariisissa ja Roomassa. Marian vinkit tarjoavat siis jokaiselle jotakin.
  • Ikä: 40 vuotta
  • Työ: Brand Manager, Spiesillä Tanskassa
  • Suosikkikohteet: Thaimaa, Kypros ja Kreikka – paikkoja, joissa Maria on asunut ja työskennellyt.
  • Kiinnostuksen kohteet: matkustaminen, hyvä ruoka, treenaaminen ja kahvi. Maria on todellinen kahvin ystävä, joka jakaa parhaat vinkkinsä kahviloista (ja auringonlaskuista).

Tutustu Mariaan

Maria on ollut mukana monessa – orankien ympäröimänä Borneon viidakossa ja joutunut keskelle vettä suihkuttavia villinorsuja. Hän on asunut ja työskennellyt ulkomailla useita vuosia ja kerännyt koko joukon ainutlaatuisia kokemuksia. Maria jakaa parhaat vinkkinsä ympäri maailmaa.

Mitä teet mieluiten vapaapäivänäsi?
– Toivon tietenkin, että aurinko paistaisi, kun herään. Vapaapäivänä nukun mielelläni tunnin tai kaksi pidempään kuin työpäivinä. Herättyäni juon kupin kahvia ja puen päälleni treenivaatteet. Aloitan useimmat päivät treenaamalla ja suunnittelen päivän ohjelman – harvoin osaan heittäytyä sohvalle ja olla tekemättä mitään. Treenin jälkeen nautin mielelläni herkullisen brunssin joko kotona tai jossain Kööpenhaminan tunnelmallisessa paikassa. Ja liikun tietenkin pyörällä! On ihanaa viilettää pyörän selässä kaupungin halki tai tehdä pitkä kävelylenkki järvien ympäri tai veden äärellä. Asun kaupunginosassa, jonka nimi on Islands Brygge ja sieltä on lyhyt matka satamaan, jossa tykkään uida kesäisin. Ihailen ihmisiä, jotka uivat myös talvella, mutta itse unelmoin auringosta ja lämmöstä.

Kuinka usein matkustat ulkomaille?
– Niin usein kuin vain mahdollista. Yleensä teen muutaman aurinkoloman kesällä ja tammi- tai helmikuussa matkustan AINA Thaimaahan. Siinä kohtaa vuodesta tarvitsen kaikkein eniten D-vitamiinia ja haluan nauttia mangopirtelöstä. Keväisin ja syksyisin teen yleensä myös muutaman viikonloppumatkan Euroopan suurkaupunkeihin. Keväällä on ihana suunnata Etelä-Eurooppaan, jossa kevät saapuu aikaisemmin. Suosikkikohteitani ovat Barcelona, Nizza, Rooma ja Pariisi. Myös Amsterdam ja Hampuri ovat lempikaupunkejani niin keväällä kuin syksyllä. Lisäksi matkustan myös työni puolesta, ja silloin kohteena voi olla niin Tukholma kuin vaikkapa Bali.

Kaupunki- vai rantaloma?
– Vaikea valinta. Minulle täydellinen loma on yhdistelmä molempia. Pidän yhtä paljon rennosta rantalomasta jossain ihanassa paratiisissa kuin myös suurkaupungin tunnelmasta ja kaikesta, mitä siellä voi kokea. Siksi suosikkikohteeni ovat sellaisia, joissa voi yhdistää nämä molemmat puolet. Kun esimerkiksi matkustan Phuketiin tai Krabille, vietän muutaman päivän Bangkokissa. Kyproksella suosikkejani ovat omat O.B.C- ja Sunprime-konseptihotellimme ja pistäydyn aina pääkaupungissa Nikosiassa, jossa voi aistia suurkaupungin sykettä ja nauttia paikallisesta elämästä. Myös Dubai on mainio yhdistelmäkohde, kuten myös Nizza ja Barcelona.

Kuinka monessa paikassa olet käynyt ulkomailla?
– Olen käynyt niin monessa paikassa, etten enää pysy mukana laskuissa. Olen asunut Tukholmassa, Lontoossa, Teneriffalla, Intiassa ja Kreikan saarilla. Olen asunut ainakin 10 eri maassa ja käynyt yli 50 kohteessa usealla eri mantereella. Aloitin urani matkaoppaana Bulgariassa ja koen olevani todella etuoikeutettu, että olen saanut mahdollisuuden käydä niin monessa sellaisessa paikassa, johon en todennäköisesti (käsi sydämellä) koskaan olisi päätynyt ilman työtäni. Mieleenpainuvimpia elämyksiä ovat olleet esimerkiksi Borneon viidakko, kaisla-aluksella asuminen Intiassa ja kun vierailin SOS-Lapsikylässä Gambiassa. Ja kun ensimmäisen kerran ratsastin norsulla (kyseessä oli siis vapaana elävä norsu, joka suihkutti lopuksi vielä vettä päälleni kärsällään).

Mikä matkustamisessa on parasta?
– Kaikkien eri kulttuurien kokeminen. Joka kerta, kun olen palannut matkalta, koen olevani rikkaampi ihmisenä. Tykkään erityisesti siitä, kun pääsen tutustumaan aitoon paikalliseen arkeen ja saan kokea paikallisia makuja ja tuoksuja. Joka kerta, kun istahdan lentokoneeseen, minulla on perhosia vatsanpohjassa ja rakastan sitä tunnetta, kun koneen ovet avataan ja vastassa on aurinko, lämpö ja uudet kokemukset. Minulle iloa tuottavat kaikkein pienimmätkin asiat, kuten lentokenttäbussin tuoksu Thaimaassa (vaikka koko päivän auringossa paahtuneiden nahkapenkkien haju ei oikeastaan olekaan erityisen houkutteleva). Myös Kyproksella aikaisin keväällä kukkivien mimosien tuoksu on ihana ja Kreikassa herkullisen souvlakin tuoksu. Lomatunnelma alkaa myös ensimmäisestä kulauksesta cappuccino freddoa (=kreikkalainen jääkahvi).

Kerro hauska, ikimuistoinen tai yllättävä lomamuisto
– Ihania, hauskoja ja ikimuistoisia lomamuistoja on niin paljon. Monet eivät välttämättä tule ajatelleeksi sitä, että lomalla saattaa törmätä kollegoihin uima-asussa ja hammasharja suussa. En unohda koskaan ensimmäistä lomamatkaani aloitettuani työt Spiesillä. Olin matkalla Mallorcalla ja yhtenä päivänä otin päiväunet aurinkotuolissa ja heräsin pari tuntia myöhemmin siihen, kun ruotsalainen kollegani seisoi vieressäni uima-asussa. Ei varmaan tule yllätyksenä, että me matkailualalla työskentelevät matkustamme paljon, mutta silloin on varauduttava siihen, että voi törmätä puolipukeisiin kollegoihin 😉.

Mikä on suosikkikohteesi, johon palaat mielelläsi uudelleen – ja miksi?
– Kypros ja Thaimaa kilpailevat ykkössijasta. Nämä kaksi kohdetta ovat toisaalta hyvin erilaisia ja toisaalta näitä yhdistää monia asia: aurinko paistaa kummassakin aamusta iltaan, vieraanvaraisuus on omaa luokkaansa, auringonlaskut ovat uskomattoman upeita ja ruoka todella herkullista. Vesi on turkoosinsinistä, hiekka ihanan pehmeää ja päivää voi viettää rennosti kesämekossa ja sandaaleissa. Ja mikä tärkeintä: näissä kohteissa tunnen olevani kuin kotonani.

Marian matkavinkit