Matkat – Mellieha

Malta, Malta

Mellieha on mainio kohde, jossa sinua odottavat saaren pisin hiekkaranta, kristallinkirkkaat vedet ja miellyttävä ilmasto. Täällä koko perhe viettää varmasti rentouttavan loman.

Maltan pohjoisosassa sijaitseva Mellieha on tunnettu upeista vaaleista hiekkarannoistaan ja kristallinkirkkaasta vedestä. Itse kylä ravintoloineen ja kauppoineen sijaitsee kukkulalla, josta on näkymät yli lahden. Loivasti syvenevän rannan äärellä on monipuolinen valikoima kahviloita, jäätelöbaareja ja vesiurheilulajeja – kohde sopii erinomaisesti lasten kanssa matkustaville.

Asu hyvin Melliehassa

Tjäreborgin valikoimassa on muutamia hyviä hotelleja, joista voit valita mieleisesi. Jos matkustat lasten kanssa, mainio vaihtoehto on Family Comfort -hotellimme Seabank Resort Spa. Tämä on lapsiystävällinen All Inclusive -hotelli, joka sijaitsee vain kivenheiton päässä Maltan pisimmältä Ghadira Bay -hiekkarannalta. Täällä viihtyvät hyvin kaikenikäiset lomailijat, sillä täällä on tekemistä, lastenkerhoja, ilmainen WiFi ja paljon muuta. Lisäksi hotellissa on upea spa-osasto ja useampia ravintoloita, joten täällä on kaikki, mitä tarvitset rentoon lomailuun.

Tjäreborgin matkat Melliehaan

Matkustaessasi Tjäreborgin joustavilla reittilennoilla Melliehaan päätät itse matkasi pituuden ja ajankohdan. Voit siis suunnitella juuri toiveidesi mukaisen loman.

Koe Malta

Vaikka Melliehan rannalla on mukavaa viettää aikaa ja hotelliin on helppo jäädä, kannattaa ehdottomasti lähteä tutustumaan myös muuhun Maltaan. Bussilla pääsee kätevästi puolessa tunnissa Vallettaan ja muihin paikkoihin, mutta hyvä vaihtoehto on myös vuokrata auto päiväksi tai pariksi. Vuokra-autolla pääset juuri haluamaasi paikkaan ja voit pysähtyä juuri silloin ja niin pitkään kuin itse haluat. Saarella on paljon nähtävää, kuten esimerkiksi vanha pääkaupunki Mdina, esihistorialliset megaliittitemppelit, Rabatin katakombit ja hyviä päiväretkikohteita ovat vaikkapa Maltan sisarsaaret Gozo ja Comino, joissa on upeat uintimahdollisuudet ja hieman rauhallisempi elämänmeno.

Hyvä tietää
 • Vapaasti valittava matkan pituus
 • Perhehotelleja
 • Aurinkoinen kohde
 • Upeita hiekkarantoja
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Mellieha

Harrastukset
5,0
Nähtävyydet
5,0
Ruoka & juoma
5,0
Sää
 • tammikuu
15°10°
5
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°10°
6
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°10°
7
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
19°12°
8
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°15°
10
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
28°19°
11
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
30°21°
12
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • elokuu
31°22°
11
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
28°21°
9
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
24°18°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
20°14°
6
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
17°11°
5
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
Rannat
Melliehassa on Maltan pisin hiekkaranta, kristallinkirkasta vettä ja mahdollisuus harrastaa useita eri vesiurheilulajeja.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Lentoaika vaihtelee valitun lentoreitin mukaan; esim. Helsingistä Frankfurtin kautta n. 6 t 30 min - 8 tuntia.

Näin matkustat tänne

Maltalle voit matkustaa reittilennolla mihin aikaan vuodesta tahansa.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa useimmissa tapauksissa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten joko taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika Maltan kansainväliseltä lentokentältä Melliehaan hotelliin on noin 40 min (n. 25 km), riippuen muusta liikenteestä.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Melliehan yöelämä on keskittynyt lähinnä hotelleihin. Laajempi tarjonta on noin 20 minuutin matkan päässä sijaitsevassa St. Julian'sissa.
Ostokset
Melliehassa on rajalliset ostosmahdollisuudet. Laajempien valikoimien ääreen pääset ottamalla bussin tai taksin Vallettaan, St. Julian'siin tai Sliemaan.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Melliehan rannalla on mahdollisuus harrastaa vesiurheilulajeja.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Maltan lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Maltan lähetystöstä/konsulaatista
.... Maltan suurlähetystö Tukholmassa, p. +46 8 677 54 00.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero

Maltalla peritään majoitusvero kaikilta saarella yöpyviltä. Veron suuruus vaihtelee hotelliluokituksen mukaan, n. 0,50-5,00 €/hlö/yö. Vero ei koske alle 18-vuotiaita. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä joko käteisellä tai kortilla. Muutokset ovat mahdollisia ilman eri ilmoitusta.

Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa paikallisesta luokituksesta, jonka mukaan veron suuruus määräytyy.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Useita pankkeja ja pankkiautomaatteja. Käteismaksut ainoastaan euroina. Tavallisimmat luottokortit, VISA, MasterCard ja Eurocard hyväksytään.

Aikaero

Suomen aika - 1 tunti.

Sähkö

220 V. Englantilainen pistorasia, jossa kolme reikää. Adapteri tarvitaan.

Lisätiedot

Tasoeroja. Ei sovi liikuntarajoitteisille.
Tee matkahaku