Matkat – Mellieha

Malta, Malta
Koko perhe viihtyy varmasti Melliehassa ja Maltan pohjoisrannikolla. Tarjolla on saaren pisimmät hiekkarannat, mukavia uimapoukamia, kristallinkirkkaat vedet ja miellyttävä ilmasto.
Maltan pohjoisosassa sijaitseva Mellieha on tunnettu upeista vaaleista hiekkarannoista ja kristallinkirkkaasta vedestä. Itse kylä ravintoloineen ja kauppoineen sijaitsee kukkulalla, josta on näkymät lahden ylle. Loivasti syvenevän rannan äärellä on monipuolinen valikoima kahviloita, jäätelöbaareja ja vesiurheilulajeja – kohde sopii erinomaisesti lasten kanssa Melliehaan matkustaville. Vain muutama kilometri pohjoiseen päin sijaitsee Maltan pohjoisrannikko, jossa on rauhallisia ja suojaisia rantoja, ja lähistöllä levittäytyy Maltan kaunis maaseutu, joka on kuin tehty pitkiä kävelyretkiä ja rentoa oleskelua varten.

Maltan pohjoisrannikko

Maltan pohjoisrannikko on kuin helminauha, jossa on vieri vieressä pieniä poukamia ja piilossa olevia rantoja; Marfa Bay, Ramla Bay ja Armier Bay. Rannikon tuntumassa sijaitsee Comino, pienin Maltan asutuista saarista ja kauempana häämöttää erittäin kaunis Gozon saari, jonne voi tehdä päiväretken tai viipyä vaikkapa yön yli. Jos pidät sukeltamisesta, olet valinnut oikean kohteen, sillä rannikon edustalla on muutamia Maltan parhaimpia sukelluspaikkoja. Tjäreborgin hotellit Maltan pohjoisrannikolla sijaitsevat lähellä rantaa ja useimmissa on monipuoliset palvelut, kuten spa-osasto, sukelluskauppa sekä monia mukavuuksia niin perheille kuin ilman lapsia matkustaville. Hyvä vaihtoehto on hotelli Ramla Bay Resort, joka sijaitsee rauhallisella alueella, mutta hotellissa on useita ravintoloita, oma spa ja suuri allasalue sekä oma ranta-alue Ramla Bay -rannalla.

Asu hyvin Melliehassa

Tjäreborgin valikoimassa on Melliehassa muutamia hyviä hotelleja, joista voit valita mieleisesi. Jos matkustat lasten kanssa, mainio vaihtoehto on Family Comfort -hotellimme db Seabank Resort + Spa. Tämä on lapsiystävällinen All Inclusive -hotelli, joka sijaitsee vain kivenheiton päässä Maltan pisimmältä Ghadira Bay -hiekkarannalta. Täällä viihtyvät hyvin kaikenikäiset lomailijat, sillä täällä on tekemistä, lastenkerhoja, ilmainen WiFi ja paljon muuta. Lisäksi hotellissa on upea spa-osasto ja useampia ravintoloita, joten täällä on kaikki, mitä tarvitset rentoon lomailuun.

Tjäreborgin matkat Melliehaan

Matkustaessasi Tjäreborgin joustavilla reittilennoilla Melliehaan ja Maltan pohjoisrannikolle, päätät itse matkasi pituuden ja ajankohdan. Voit siis suunnitella juuri toiveidesi mukaisen loman.

Koe Malta

Vaikka Melliehan ja pohjoisrannikon ihanilla rannoilla on mukava viettää aikaa, kannattaa ehdottomasti lähteä tutustumaan myös saaren muihin osiin. Bussilla pääsee kätevästi puolessa tunnissa Vallettaan ja muihin paikkoihin, mutta hyvä vaihtoehto on myös vuokrata auto päiväksi tai pariksi. Vuokra-autolla pääset juuri haluamaasi paikkaan ja voit pysähtyä juuri silloin ja niin pitkään kuin itse haluat. Saarella on paljon nähtävää, kuten vanha pääkaupunki Mdina, esihistorialliset megaliittitemppelit, Rabatin katakombit ja hyviä päiväretkikohteita ovat vaikkapa Maltan sisarsaaret Gozo ja Comino, joissa on upeat uintimahdollisuudet ja hieman rauhallisempi elämänmeno.
Hyvä tietää
 • Vapaasti valittava matkan pituus
 • Perhehotelleja
 • Aurinkoinen kohde
 • Upeita hiekkarantoja
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Mellieha

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Rannat
Melliehassa on Maltan pisin hiekkaranta, kristallinkirkasta vettä ja mahdollisuus harrastaa useita eri vesiurheilulajeja. Maltan pohjoisrannikolla hiekkarannat ovat piilossa pienissä lahdenpoukamissa lähellä toisiaan, joten rannalta toiselle on helppo siirtyä kävellen.

Rannat Maltalla

Maltalla on sekä kalliorantoja että kauniita hiekkarantoja.

Ghajn Tuffieha

Tämä kaunis hiekkaranta sijaitsee noin 8 kilometrin päässä St. Paul's Baystä luoteeseen, ja rantaa kutsutaan myös nimellä Riviera Beach. Ranta sijaitsee kauniilla lahdella, ja täällä on mahdollista vuokrata aurinkotuoleja, ja kioskeista voi ostaa syötävää ja juotavaa. Kulku rannalle kukkulan kautta.

Golden Bay Beach

Tämä kultahiekkainen ranta sijaitsee Ghajn Tuffieha -rannan pohjoispuolella, noin 8 kilometrin päässä St. Paul's Baystä. Rannalla on palveluja, joten täällä vietät mukavan rennon lomapäivän.

Mellieha Beach

Melliehassa sijaitsee Maltan pisin ja luultavasti paras hiekkaranta, jossa vesi on kristallinkirkasta ja tarjolla on vesiurheilulajeja. Ranta on noin 10 kilometrin päässä St. Paul's Baystä ja soveltuu erinomaisesti perheille.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Melliehassa on hyvä valikoima erilaisia ravintoloita sekä veden äärellä että ylempänä kylässä. Kannattaa maistaa Maltalle tyypillisiä ruokia, joita ovat esim. Pastizzi - pieni, lehtevä ja suolainen, täytetty pasteija, Timpana – maltalainen versio lasagnesta, jossa on lehtitaikinakerroksia, tai erilaisia patoja, nimeltään Fenek. Maltan pohjoisrannikolla ravintoloita on hotellien ulkopuolella vähän, mutta paikallisbussilla pääsee kätevästi Melliehaan.

Ruoka ja juoma Maltalla

Maltalla on laaja ja monipuolinen valikoima ravintoloita, kahviloita ja baareja. Paikalliset ravintolat ovat todella hyviä ja tarjolla on paljon kala- ja äyriäisruokia. Lisäksi täällä on useita erityisesti italialaisia, japanilaisia, kiinalaisia ja thaimaalaisia ravintoloita. Myös englantilaisen keittiön herkkuja on tarjolla, ja useilla suurilla pikaruokaketjuilla on ravintolat täällä, kuten Hard Rock Café, Burger King, McDonalds jne. Gozon pienellä saarella tarjonta on suppeampi, mutta sielläkin on useita ravintoloita, kahviloita ja baareja.

Aivan kuten Maltan historiassa ja kultuurissa, myös perinteisessä keittiössä on nähtävissä ihana sekoitus eri maiden vaikutteita, esim. Sisiliasta, Pohjois-Afrikasta, Iso-Britanniasta ja Espanjasta. Kansallisruoka on kanimuhennos, täytetty tal-fenek, jota haudutetaan liedellä pitkään punaviinin ja valkosipulin kera. Kannattaa ehdottomasti kokeilla.
Melliehan ja Maltan pohjoisrannikon yöelämä on keskittynyt lähinnä hotelleihin. Laajempi tarjonta on Bugibbassa ja St. Julian'sissa, jotka sijaitsevat noin 15- 20 minuutin automatkan päässä.
Ostokset
Melliehassa on rajalliset ostosmahdollisuudet. Melliehan kylässä, pääkadun varrella on muutamia pienempiä kauppoja. Maltan pohjoisrannikolla on vain muutama kioski. Laajempien valikoimien ääreen pääset ottamalla bussin tai taksin Vallettaan, St. Julian'siin tai Sliemaan.
Liikunta ja treeni
Maltan pohjoisrannikolla on hyvät mahdollisuudet lähteä vaeltamaan ja nauttimaan kauniista luonnosta.

Urheilu ja liikunta Maltalla

Nauti Maltan kauniista luonnosta ja saarta ympäröivästä merestä. Saarella voi vaikkapa vaeltaa ja sukeltaa.

Sukellus

Maltan vesistöt kuuluvat maailman kirkkaimpiin vesiin ja soveltuvat erinomaisesti sukeltamiseen. Täällä on myös erinomaiset olosuhteet ottaa upeita vedenalaisia valokuvia.

Sukellusmahdollisuudet ovat todella moninaiset. Täällä voit sukeltaa luolissa ja koralliriuttojen keskellä tai vaikka harrastaa hylkysukellusta, ja kiehtova kokemus on sukeltaa yöllä. Saarella on useita sukelluskeskuksia.

Vaellus

Maltalla on upeita vaellusreittejä, joiden varrella voi ihastella vaihtelevaa luontoa. Nauti upeista näkymistä yli kallioiden, meren ja vehreiden laaksojen.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Melliehan rannalla on mahdollisuus harrastaa vesiurheilulajeja ja nauttia rantaelämästä. Anchor Bayssa, Melliehassa sijaitsee viihdyttävä Popeye Village, joka on kopio kaupungista, jossa elokuva Popeye, suomeksi Kippari Kalle, kuvattiin. Melliehasta pääsee helposti Cominon ja Gozon saarille.

Myös hotelleissa on tarjolla erilaisia palveluja niille, jotka kaipaavat aktiviteetteja lomansa aikana.
Melliehassa on hyvät uintimahdollisuudet. Täällä on paljon syrjäisen rauhallisia uintipaikkoja, joiden vesi on kristallinkirkasta, ja nämä ihanat uintipaikat ovat jo itsessään nähtävyys. Myös Melliehan lähistöllä on mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten 1600-luvulta peräisin oleva punainen torni Red Tower, joka oli käytössä toisen maailmansodan aikaan sekä Popeye Village eli Kippari-Kallen kylä, joka rakennettiin alun perin musikaalielokuva Kippari-Kallen lavasteiksi ja toimii nykyään teemapuistona. Melliehassa on myös upea patsas Our Lady of the Grotto.

Nähtävyydet Maltalla

Malta on pieni maa, jossa on helppo liikkua ja tutustua eri paikkoihin. Saaren yli 7000 vuotta vanha historia tarjoaa laajan valikoiman historiallisia paikkoja, temppeleitä, kirkkoja ja luonnollisesti myös museoita.

Mdina

Historiallinen Mdinan kaupunki on yli 4000 vuotta vanha ja toiminut kautta historian Maltan pääkaupunkina ja aatelisperheiden kotipaikkana. Mdina sijaitsee kukkulalla, josta on upeat näköalat. Kujilla kierrellessä, kaupungin porttien läpi kulkiessa ja katedraaleissa vieraillessa voit tuntea matkustavasi ajassa taaksepäin.

Marsaxlokk

Vanha ja viehättävä kalastajakylä Maltan etelärannikolla. Kylä on tunnettu värikkäistä kalastusveneistään ja suosituista kalamarkkinoista, jotka järjestetään joka sunnuntai.

Mostan tuomiokirkko

Mostan tuomiokirkko on mahtava pyörökirkko, jonka kupoli on yksi Euroopan suurimmista. Kirkon sisällä on nähtävissä jäljennös toisen maailmansodan aikaisesta pommista, joka löydettiin kirkosta.

Blue lagoon

Sininen laguuni ihanan turkoosine vesineen on yksi suosituimmista retkikohteista. Laguuni sijaitsee pienellä Cominon saarella, pääsaaren pohjoispuolella. Tänne pääset omatoimisesti lautalla tai osallistumalla järjestetylle retkelle.

Blue Grotto

Sininen luola Blue Grotto koostuu seitsemästä mahtavasta luolasta Maltan länsipuolella. Luolat ovat aaltojen muovaamat ja muodostuneet aikojen kuluessa. Täällä voit kokea upean luontoelämyksen auringonvalon kimmeltäessä kristallinkirkasta sinistä vettä vasten. Jos haluat nähdä luolat ihan lähietäisyydeltä, kannattaa lähteä järjestetylle veneretkelle, mutta luolia voi katsella myös näköalatasanteelta.

Popeye Village

Upea teemapuisto Kippari-Kallen kylä sijaitsee Anchor Bayllä Melliehassa. Kylä on rakennettu alun perin Kippari-Kalle-elokuvan lavasteiksi.

Gozo

Gozo on pieni saari, jolla on pieniä uimapoukamia ja kaunista luontoa. Saaren pääkaupunki on Victoria. Saarella etäisyydet ovat niin lyhyitä, että kävellen pääsee lähes kaikkialle. Victoriasta voi hypätä bussin kyytiin ja olitpa sitten menossa mihin tahansa, matka ei kestä puolta tuntia pidempään. Lautta Gozon saarelle lähtee Cirkewwan lauttaterminaalista pohjoisesta, ja matka kestää noin 25 minuuttia. Lautalle voi ottaa mukaan auton.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Malta on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Huomioithan, että Maltalla on vasemmanpuoleinen liikenne.
Bussiverkosto on hyvin toimiva ja paikallisbusseilla pääsee eri puolille saarta. Jos otat taksin, hinnasta on hyvä sopia etukäteen.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Omatoimikohde.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero

Maltalla peritään majoitusvero kaikilta saarella yöpyviltä. Veron suuruus vaihtelee hotelliluokituksen mukaan, n. 0,50-5,00 €/hlö/yö. Vero ei koske alle 18-vuotiaita. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä joko käteisellä tai kortilla. Muutokset ovat mahdollisia ilman eri ilmoitusta.

Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa paikallisesta luokituksesta, jonka mukaan veron suuruus määräytyy.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Useita pankkeja ja pankkiautomaatteja. Käteismaksut ainoastaan euroina. Tavallisimmat luottokortit, VISA, MasterCard ja Eurocard hyväksytään.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Aikaero

Suomen aika - 1 tunti.

Sähkö

220 V. Englantilainen pistorasia, jossa kolme reikää. Adapteri tarvitaan.

Lisätiedot

Tasoeroja. Ei sovi liikuntarajoitteisille.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Lentoaika vaihtelee valitun lentoreitin mukaan; esim. Helsingistä Frankfurtin kautta n. 6 t 30 min - 8 tuntia.

Näin matkustat tänne

Maltalle voit matkustaa reittilennolla mihin aikaan vuodesta tahansa.
Suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen, jotta pääset sujuvasti hotelliisi. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Ajoaika Maltan kansainväliseltä lentokentältä Melliehaan hotelliin on noin 40 min (n. 25 km), riippuen muusta liikenteestä. Maltan pohjoisrannikolla sijaitseviin hotelleihin on Melliehasta matkaa vielä muutama kilometri.
Sää
 • tammikuu
15°10°
5
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°10°
6
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°10°
7
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
19°12°
8
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°15°
10
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
28°19°
11
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
30°21°
12
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • elokuu
31°22°
11
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
28°21°
9
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
24°18°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
20°14°
6
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
17°11°
5
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Mellieha
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.