Matkat – Gozo

Malta, Malta
Gozo on rauhallinen saari Välimerellä, vain puolen tunnin lauttamatkan päässä Maltalta. Myös maltalaiset itse viettävät mielellään lomaansa täällä.
Maltalaiset matkustavat Gozon saaren rauhaan rentoutumaan huomattavasti vilkkaamman Maltan vilinästä. Gozo on pieni saari, jolla ei ole suuria hotellikompelekseja, ja liikennettäkin on vähän. Gozon saarella on kaunis pääkaupunki Victoria, pieniä uimapoukamia sekä kaunista luontoa.

Gozon pääkaupunki Victoria

Saaren pääkaupunki Victoriaa kutsutaan myös nimellä Rabat. Tässä pienessä kauniissa kaupungissa on tunnelmallisia toreja, kirkkoja, useita ravintoloita ja viihtyisiä kujia, joihin ehdit hyvin tutustua lomasi aikana. Muita mielenkiintoisia kohteita saarella ovat esimerkiksi Cittadellan Victorian yllä kohoava linnoituskaupunki, Ggantijan esihistorialliset temppelit sekä Ta' Pinu -basilika.

Rantaelämää Gozolla

Gozoa ympäröi kristallinkirkas ja kimaltelevan sininen meri, ja vesi on täällä Välimeren alueen parhainta. Gozon pisin ranta Ramla Bay sijaitsee saaren pohjoispuolella, jossa toisella puolella on vehreitä hedelmätarhoja ja toisella puolella Välimeri. Saarella on useita rantoja, jotka ovat kristallinkirkkaan meren äärellä. Voit myös ottaa veneen Mgarrin satamasta pienelle Cominon saarelle, jonka Blue Lagoon on suosittu kohde kaikkien sukeltajien ja snorklaajien keskuudessa.

Tjäreborgin matkat Gozolle

Tjäreborgin joustavilla reittilennoilla matkustaessasi päätät itse matkasi ajankohdan ja pituuden. Hotellivalikoimastamme löydät varmasti juuri itsellesi sopivan vaihtoehdon, ja valittavanasi on hotelleja, joissa on spa, kuntosali, uima-altaita ja lastenaltaita.
Hyvä tietää
 • Aurinkoinen kohde
 • Kristallinkirkkaat uimavedet
 • Paikallisia ravintoloita
 • Vapaasti valittava matkan pituus
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Gozo

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Rannat
Gozon rannat ovat yleisesti ottaen pieniä hiekkarantoja, jotka sijaitsevat kallioisissa poukamissa. Saaren pisin ranta Ramla Bay sijaitsee saaren pohjoispuolella, ja se on noin 200 metriä pitkä. Rannan hiekka on hienoa ja punertavaa, ja ranta syvenee loivasti. Vesi on kristallinkirkasta, puhdasta ja raikasta, joten sukellus- ja snorklausolosuhteet ovat täällä erinomaiset.

Toinen suosittu ranta on Marsalforn Beach, joka koostuu hiekasta, kivistä ja kallioista. Pieni hiekkanta sijaitsee samannimisessä kylässä. Ranta sopii hyvin perheille, sillä se on matala ja keskeisen sijaintinsa ansiosta kylän ravintolat ja kahvilat ovat lähellä.

Rannat Maltalla

Maltalla on sekä kalliorantoja että kauniita hiekkarantoja.

Ghajn Tuffieha

Tämä kaunis hiekkaranta sijaitsee noin 8 kilometrin päässä St. Paul's Baystä luoteeseen, ja rantaa kutsutaan myös nimellä Riviera Beach. Ranta sijaitsee kauniilla lahdella, ja täällä on mahdollista vuokrata aurinkotuoleja, ja kioskeista voi ostaa syötävää ja juotavaa. Kulku rannalle kukkulan kautta.

Golden Bay Beach

Tämä kultahiekkainen ranta sijaitsee Ghajn Tuffieha -rannan pohjoispuolella, noin 8 kilometrin päässä St. Paul's Baystä. Rannalla on palveluja, joten täällä vietät mukavan rennon lomapäivän.

Mellieha Beach

Melliehassa sijaitsee Maltan pisin ja luultavasti paras hiekkaranta, jossa vesi on kristallinkirkasta ja tarjolla on vesiurheilulajeja. Ranta on noin 10 kilometrin päässä St. Paul's Baystä ja soveltuu erinomaisesti perheille.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Gozolla on mukava valikoima kahviloita ja ravintoloita, joissa tarjoillaan paikallisia herkkuja sekä kansainvälistä ruokaa. Useimmat ravintolat sijaitsevat Victoriassa, mutta myös rannikon kylissä on joitakin ruokapaikkoja. Kala- ja äyriäisruuat ovat tyypillisiä. Helppo tapa tutustua Gozon tarjontaan on lähteä ruokakävelylle, jossa tutustus vaikkava Victorian alueen tarjontaan.

Gozolla viljelläään papuja, tomaatteja, oliiveja, kaprista ja viiniä, joita käytetään raaka-aineina saaren omassa keittiössä.

Ruoka ja juoma Maltalla

Maltalla on laaja ja monipuolinen valikoima ravintoloita, kahviloita ja baareja. Paikalliset ravintolat ovat todella hyviä ja tarjolla on paljon kala- ja äyriäisruokia. Lisäksi täällä on useita erityisesti italialaisia, japanilaisia, kiinalaisia ja thaimaalaisia ravintoloita. Myös englantilaisen keittiön herkkuja on tarjolla, ja useilla suurilla pikaruokaketjuilla on ravintolat täällä, kuten Hard Rock Café, Burger King, McDonalds jne. Gozon pienellä saarella tarjonta on suppeampi, mutta sielläkin on useita ravintoloita, kahviloita ja baareja.

Aivan kuten Maltan historiassa ja kultuurissa, myös perinteisessä keittiössä on nähtävissä ihana sekoitus eri maiden vaikutteita, esim. Sisiliasta, Pohjois-Afrikasta, Iso-Britanniasta ja Espanjasta. Kansallisruoka on kanimuhennos, täytetty tal-fenek, jota haudutetaan liedellä pitkään punaviinin ja valkosipulin kera. Kannattaa ehdottomasti kokeilla.
Gozolla on jonkin verran baareja, joissa soitetaan usein elävää musiikkia. Muuten yöelämä on hyvin rauhallista.
Ostokset
Gozo on pieni saari, ja ostosmahdollisuudet ovat täällä rajalliset. Pääkadulla ja Victorian torin ympäristössä on jonkin verran pieniä kauppoja, pienempiä gallerioita sekä markkinat.
Liikunta ja treeni
Gozolla on mainiot mahdollisuudet lähteä vaeltamaan, kiipeilemään, pyöräilemään tai sukeltamaan, kun haluat viettää aktiivista lomaa.

Vaellus

Vaeltaminen on suositeltava aktiviteetti Gozolla. Vaellukseen sopivia alueita ovat Ta´ Dgiebi, The Gordan Lighthouse -majakka ja San Blas Valley.

Urheilu ja liikunta Maltalla

Nauti Maltan kauniista luonnosta ja saarta ympäröivästä merestä. Saarella voi vaikkapa vaeltaa ja sukeltaa.

Sukellus

Maltan vesistöt kuuluvat maailman kirkkaimpiin vesiin ja soveltuvat erinomaisesti sukeltamiseen. Täällä on myös erinomaiset olosuhteet ottaa upeita vedenalaisia valokuvia.

Sukellusmahdollisuudet ovat todella moninaiset. Täällä voit sukeltaa luolissa ja koralliriuttojen keskellä tai vaikka harrastaa hylkysukellusta, ja kiehtova kokemus on sukeltaa yöllä. Saarella on useita sukelluskeskuksia.

Vaellus

Maltalla on upeita vaellusreittejä, joiden varrella voi ihastella vaihtelevaa luontoa. Nauti upeista näkymistä yli kallioiden, meren ja vehreiden laaksojen.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Vuokraa auto ja vieraile esim. saaren viehättävissä kylissä, Marsalfornin rannikkokaupungissa tai Citadel-linnoituksella pääkaupunki Victoriassa. Voit halutessasi myös lähteä veneretkelle ja tutustua saaren ympäristöön ja siniiseen laguuniin Cominon saarella.
Gozon saarella on historiallisten nähtävyyksien lisäksi myös kauniita näköalapaikkoja ja mukavia kävelyreittejä.

Cittadella Victoriassa

Gozon Cittadella-linnoitus on peräisin keskiajalta. Ylhäältä kukkulalta ja vanhalta kaupunginmuurilta on upeat näkymät yli Victorian.

Basilika Gharbissa

Ta'Pinu on vaikuttava ja näkemisen arvoinen roomalainen kirkko, jonka kellotorni on 47 metriä pitkä.

Xewkija Rotunda

Gozon suurimman kirkon rakentaminen aloitettiin vuonna 1951. Uusi kirkko rakennettiin alkuperäisen 1600-luvulta olevan kirkon ympärille, sillä sitä pidettiin liian pienenä. Uuteen kirkkoon mahtuu kolme kertaa paikkakunnan väkiluvun verran ihmisiä.

Ta'Cencin kalliot

Dramaattisen upea rannikkokaistale eteläisellä puolella, jossa kävelyreitti kulkee kallioiden päällä, jotka viettävät 130 metriä suoraan mereen.

Blue lagoon

Sininen laguuni kauniine turkoosine vesineen on yksi suosituimmista retkikohteista. Laguuni sijaitsee pienellä Cominon saarella, Maltan ja Gozon välissä. Siniselle laguunille pääset omatoimisesti lautalla tai osallistumalla järjestetylle retkelle.

Nähtävyydet Maltalla

Malta on pieni maa, jossa on helppo liikkua ja tutustua eri paikkoihin. Saaren yli 7000 vuotta vanha historia tarjoaa laajan valikoiman historiallisia paikkoja, temppeleitä, kirkkoja ja luonnollisesti myös museoita.

Mdina

Historiallinen Mdinan kaupunki on yli 4000 vuotta vanha ja toiminut kautta historian Maltan pääkaupunkina ja aatelisperheiden kotipaikkana. Mdina sijaitsee kukkulalla, josta on upeat näköalat. Kujilla kierrellessä, kaupungin porttien läpi kulkiessa ja katedraaleissa vieraillessa voit tuntea matkustavasi ajassa taaksepäin.

Marsaxlokk

Vanha ja viehättävä kalastajakylä Maltan etelärannikolla. Kylä on tunnettu värikkäistä kalastusveneistään ja suosituista kalamarkkinoista, jotka järjestetään joka sunnuntai.

Mostan tuomiokirkko

Mostan tuomiokirkko on mahtava pyörökirkko, jonka kupoli on yksi Euroopan suurimmista. Kirkon sisällä on nähtävissä jäljennös toisen maailmansodan aikaisesta pommista, joka löydettiin kirkosta.

Blue lagoon

Sininen laguuni ihanan turkoosine vesineen on yksi suosituimmista retkikohteista. Laguuni sijaitsee pienellä Cominon saarella, pääsaaren pohjoispuolella. Tänne pääset omatoimisesti lautalla tai osallistumalla järjestetylle retkelle.

Blue Grotto

Sininen luola Blue Grotto koostuu seitsemästä mahtavasta luolasta Maltan länsipuolella. Luolat ovat aaltojen muovaamat ja muodostuneet aikojen kuluessa. Täällä voit kokea upean luontoelämyksen auringonvalon kimmeltäessä kristallinkirkasta sinistä vettä vasten. Jos haluat nähdä luolat ihan lähietäisyydeltä, kannattaa lähteä järjestetylle veneretkelle, mutta luolia voi katsella myös näköalatasanteelta.

Popeye Village

Upea teemapuisto Kippari-Kallen kylä sijaitsee Anchor Bayllä Melliehassa. Kylä on rakennettu alun perin Kippari-Kalle-elokuvan lavasteiksi.

Gozo

Gozo on pieni saari, jolla on pieniä uimapoukamia ja kaunista luontoa. Saaren pääkaupunki on Victoria. Saarella etäisyydet ovat niin lyhyitä, että kävellen pääsee lähes kaikkialle. Victoriasta voi hypätä bussin kyytiin ja olitpa sitten menossa mihin tahansa, matka ei kestä puolta tuntia pidempään. Lautta Gozon saarelle lähtee Cirkewwan lauttaterminaalista pohjoisesta, ja matka kestää noin 25 minuuttia. Lautalle voi ottaa mukaan auton.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Gozo on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Huomioithan, että Gozolla on vasemmanpuoleinen liikenne.
Samoin kuin pääsaarella, myös Gozolla on hyvin kattava bussiverkosto ja paikallisbusseilla pääsee kaikkialle. Jos matkustat taksilla, hinta kannattaa aina sopia etukäteen.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Gozo on omatoimikohde. Ei opaspalveluita.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero

Maltalla on käytössä majoitusvero. Veron suuruus vaihtelee hotelliluokituksen mukaan, n. 0,50-5,00 €/hlö/yö. Vero ei koske alle 18-vuotiaita. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä joko käteisellä tai kortilla. Muutokset ovat mahdollisia ilman eri ilmoitusta.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Monia pankkeja ja pankkiautomaatteja. Käteisellä voi maksaa ainoastaan euroilla. Korteista käyvät yleisesti Visa, Mastercard ja Eurocard.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Aikaero

Suomen aika - 1 tunti.

Sähkö

220 V. Englantilainen pistorasia, jossa kolme reikää. Adapteri tarvitaan.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Lentoaika vaihtelee valitun lentoreitin mukaan; esim. Helsingistä Frankfurtin kautta n. 6 t 30 min - 8 tuntia.

Näin matkustat tänne

Gozolle voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennoilla ympäri vuoden ja voit valita itse matkasi pituuden. Voit siis matkustaa vaikka vain viikonlopuksi tai viikoksi – aivan kuten haluat. Lento laskeutuu Maltan kansainväliselle lentokentälle.
Suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen, jotta pääset sujuvasti hotelliisi. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Lento laskeutuu Maltan kansainväliselle lentoasemalle. Matka (n. 40 km) lentokentältä Gozolle kestää n. 2 tuntia, sisältäen n. 30 minuutin lauttamatkan.
Sää
 • tammikuu
15°10°
5
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°10°
6
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°10°
7
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
19°12°
8
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°15°
10
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
28°19°
11
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
30°21°
12
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • elokuu
31°22°
11
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
28°21°
9
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
24°18°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
20°14°
6
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
17°11°
5
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Gozo
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.