Matkat – Riika

Latvian pääkaupunki Riika on moderni suurkaupunki, jossa yhdistyy kiehtovalla tavalla uusi ja vanha. Kaupunki on onnistunut säilyttämään paljon monipuolisesta historiastaan ja arkkitehtuuristaan. Kaiken lisäksi Riian hintataso on todella kohtuullinen.

Riika on mainio viikonloppukohde, sillä lentoaika Helsingistä on vain reilun tunnin. Siksi tänne voi hyvin tehdä vaikka päiväreissunkin. Riiassa on viime vuosina tehty mittavia kunnostustöitä, ja nykyään kaupunki onkin mielenkiintoinen sekoitus uutta ja vanhaa, itää ja länttä.

Riika - jokaiselle jotakin

Riiassa on monipuolinen tarjonta kulttuuria, historiaa, arkkitehtuuria ja ravintoloita. Lisäksi täällä on hyvät huvittelu- ja shoppailumahdollisuudet. Riian Vanhakaupunki Vecriga on Unescon maailmanperintölistalla, ja kaupungin vehreissä puistoissa on mukava viettää aikaa. Kaupungissa riittää kuitenkin myös menoa – baarit, diskot ja yökerhot ovat avoinna pikkutunneille asti. Houkuttelevan Riiasta tekee myös sen alhainen hintataso, joten täällä voit helposti suoda itsellesi pientä luksusta.

Historiallinen Riika

Riian historia ulottuu aina 1200-luvulle asti. Vuosisatojen ajan kaupunkia ovat hallinneet useat eri kansallisuudet. Aikoinaan Riika oli esimerkiksi Ruotsin kuningaskunnan suurin kaupunki. Latvian miehitysmuseossa on nähtävänä mielenkiintoisia näyttelyitä Latvian historiasta neuvostomiehityksen ja natsi-Saksan ajoilta. Museo on ehdottomasti vierailemisen arvoinen kohde historiasta kiinnostuneelle.

Tjäreborgin matkat Riikaan

Riika on mainio viikonloppukohde, sillä lentoaika Helsingistä on vain reilun tunnin. Tjäreborgilla matkustat Riikaan joustavasti reittilennoilla, joten päätät itse matkasi pituuden ja ajankohdan. Valikoimassamme on useita erilaisia hotelleja, joten löydät varmasti mieleisesi vaihtoehdon. Kaikki hotellimme ovat keskeisellä sijainnilla, ja erityisen suosittu vaihtoehto on esimerkiksi Radisson Blu Hotel Latvija, jonka 27. kerroksessa olevasta kattobaarista on huikeat näkymät.

Hyvä tietää
 • Hotelleja keskustassa
 • Luksushotelleja
 • Eritasoisia hotelleja
 • Edullisia ravintoloita
 • Vapaasti valittava matkan pituus
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Riika

Ruoka & juoma
3,8
Nähtävyydet
3,6
Ostokset
3,0
Sää
 • tammikuu
-2°-8°
1
Aurinkotuntia/pv
13
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
-2°-8°
2
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
2°-5°
4
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
9°1°
6
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
16°5°
8
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
19°9°
9
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
22°12°
8
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • elokuu
21°11°
7
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
16°8°
5
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
10°3°
2
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
4°-1°
1
Aurinkotuntia/pv
11
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
0-5°
0
Aurinkotuntia/pv
11
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä noin 1 tunti 10 min.

Näin matkustat tänne

Riikaan voit matkustaa Tjäreborgin kautta mihin aikaan vuodesta tahansa ja määritellä itse matkasi pituuden.
Reittilennoilla toteutettavat pakettimatkat ovat joustavia omatoimimatkoja. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa kuljetukset erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat yleensä taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Lento laskeutuu Riikaan. Matka hotellille kestää n. 10-20 minuuttia (n 10 km).
Ostokset
Riiassa on monipuoliset valikoimat paikallisia käsitöitä ja muita paikallisia tuotteita. Meripihka, keramiikka, pellava, nahka ja hopea ovat tyypillisimpiä materiaaleja, joista valmistettuja käsitöitä myydään useissa kaupoissa. Aseman takana joen rannassa olevilla keskusmarkkinoilla on monipuolinen valikoima hieman harvinaisempia ruokatavaroita kohtuulliseen hintaan. Nämä olivat Baltian maiden suurimmat markkinat avaamisensa aikoihin 1930-luvulla. Upea Bergan kauppakortteli eli Berga Bazars on rakennettu 1800-luvun lopussa. Täällä on ravintoloita, kahviloita ja paljon kauppoja.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Ravintolat ja baarit ovat pääasiassa keskittyneet Riian vanhaankaupunkiin. Jos haluat maistella paikallisia herkkuja, kannattaa käydä syömässä latvialaisessa ravintolaketju Lidossa, jossa on tarjolla latvialaista kotiruokaa. Riga Black Balsam on perinteinen latvialainen likööri. Hintataso on Riiassa edullinen.
Riiassa on vilkas yöelämä. Täällä on monipuolinen valikoima baareja ja diskoja.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Riiassa on useita mielenkiintoisia museoita ja nähtävyyksiä. Keskustassa on useita jugendtyylisiä rakennuksia, jotka ovat tunnusomaisia Riialle. Lisäksi täällä on mielenkiintoinen Art Nouveau Museum. Latvian kansallisoopperassa ja baletissa on sekä perinteisiä että moderneja esityksiä.
Kulkuyhteydet
Riiassa on helppo liikkua taksilla, bussilla ja raitiovaunulla.
Rannat
Noin 30 minuutin juna- tai bussimatkan päässä Riiasta sijaitsee Jurmalan kaupunki, jonka ylpeyden aihe on 32 kilometriä pitkä ja matala hiekkaranta. Jurmala on tunnettu myös kylpylöistään.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Latvian lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Latvian lähetystöstä/konsulaatista. Latvian suurlähetystö, Helsinki, p. (09) 4764 7244.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Kaikki yleisimmät luottokortit käyvät useimmissa ravintoloissa, baareissa, bensa-asemilla sekä pankkiautomaateilla Latviassa.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Sähkö

220 V

Kieli

Latvia

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Hintaesimerkkejä – Riika
Rixwell Hotel Konventa Seta
Rixwell Hotel Konventa Seta
Riika, Latvia
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 3 päivää, 2 hotelliyötä
 • Sis. aamiainen
 • Lähtö 27.9.2020, lähtöpaikka Helsinki
Aamiainen
Lento ja 2 hotelliyötä
27.9.2020 lähtöpaikka Helsinki
Rixwell Old Riga Palace Hotel
Rixwell Old Riga Palace Hotel
Riika, Latvia
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 3 päivää, 2 hotelliyötä
 • Sis. aamiainen
 • Lähtö 12.10.2020, lähtöpaikka Helsinki
Aamiainen
Lento ja 2 hotelliyötä
12.10.2020 lähtöpaikka Helsinki
Grand Palace
Grand Palace
Riika, Latvia
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 3 päivää, 2 hotelliyötä
 • Lähtö 18.10.2020, lähtöpaikka Helsinki
Lento ja 2 hotelliyötä
18.10.2020 lähtöpaikka Helsinki
Tee matkahaku