Matkat – Larnaka

Kypros, Kypros
Larnaka on täydellinen yhdistelmä aurinkoa, uimista ja kaupunkilomailua. Täällä voit myös shoppailla ja osalllistua retkille.
Ennen kuin turkkilaiset miehittivät Kyproksen vuonna 1974, Larnaka oli suhteellisen tuntematon kaupunki. Nykyään se on saaren kolmanneksi suurin kaupunki ja monet matkailijat saapuvat lomailemaan Larnakaan nauttiakseen kaupungin eläväisestä kyproslaisesta tunnelmasta, viettääkseen aikaansa upealla rannalla ja tutustuakseen rantaa reunustavan rantapromenadin tarjontaan sekä lähiympäristön lukuisiin kulttuurinähtävyyksiin. Tapahtumien keskipiste on Seafront-rantapromenadi, jonka varrella on lukuisia kahviloita, ravintoloita ja tavernoita houkuttelemassa sekä turisteja että kyproslaisia. Päivällä tänne voi istahtaa syömään lounasta ja juomaan kupillisen kahvia, iltaisin ihmiset suunnistavat baareihin. Rantapromenadin takana on pääkatu, ja sen toisella puolella ovat vanhat kaupunginosat itämaisine kortteleineen, joissa voit kierrellä ympäriinsä ja tutustua luksuskauppojen tarjontaan. Vihannesmarkkinoille kannattaa suunnata hakemaan piknikeväät tai ennen kuin siirryt koko päiväksi rannalle.

Paljon tekemistä ja näkemistä

Kulttuurihistoriasta kiinnostuneille Larnakassa ja sen ympäristössä on paljon nähtävää. Kyproksella on pitkä ja mielenkiintoinen historia. Voit hyvin tutusta saareen omin päin hyppäämällä kaupungin keskustassa paikallisbussin kyytiin. Myös taksilla tai omalla vuokra-autolla pääset kätevästi kiertelemään ympäri saarta. Mielenkiintoisia kohteita ja sopivan etäisyyden päässä ovat esimerkiksi Pafos, Troodosvuoret ja Nikosia.
Hyvä tietää
 • Rantahotelleja
 • Hotelleja, joissa spa
 • Kaupunki- ja rantaloma samalla matkalla
 • Paljon ravintoloita
 • Pitkä rantapromenadi
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Larnaka

Rannat
Larnakan molemmilla puolilla on useita hienoja rantoja. Myös Larnakan keskustassa, rantapromenadin edustalla on kaupunkiranta, jossa on aina elämää.

Seafront – pitkä ranta keskellä Larnakaa

Seafront tai Phinikoudes Beach on noin 800 metriä pitkä ranta, joka sijaitsee keskellä Larnakaa. Se on matala ranta, jonka hiekka on tummaa. Rannalla on aurinkotuoleja, aurinkovarjoja, WC:t sekä ravintola.

McKenzie Beach – matala hiekkaranta

McKenzie Beach on vaalea, hienohiekkainen ja matala ranta, joka sijaitsee lähellä lentokenttää. Tänne pääset Larnakan rantapromenadilta lähtevällä bussilla.

Larnaca Bay – useita rantoja samalla alueella

Larnaca Bay on matala ranta, joka sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä itään. Ranta koostuu useammasta rannasta, ja niiden palvelut vaihtelevat. Tänne pääset bussilla Makriksesta tai taksilla turisti-infon luota.

Rannat Kyproksella

Kyproksella on paljon hyviä rantoja, ja upeimmat rannat sijaitsevat saaren kaakkoispuolen turistikohteiden lähettyvillä. Täällä on pitkiä valkoisia hiekkarantoja, jotka ovat matalia, ja nämä rannat ovat hyvin suosittuja. Kun suuntaat kauemmas länteen päin, löydät pienempiä ja rauhallisempia rantoja. Protaraksen/Fig Tree Bayn rannat ovat suosittuja lapsiperheiden keskuudessa. Täällä rannat ovat hyvin hoidettuja, matalia ja niiden hiekka on hienoa ja ihanan pehmeää. Ayia Napassa ja sen ympäristössä on muutamia Välimeren alueen parhaimpia rantoja, kuten esimerkiksi Sandy Bay, Nissi Beach ja Grecian Bay. Larnakassa on useita upeita rantoja kaupungin molemmilla puolilla. Myös Larnakan keskustassa on vilkas kaupunkiranta, jonka taustalla on rantapromenadi. Limassolin rannoilla hiekka on tummempaa, ja rannat syvenevät suhteellisen jyrkästi.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Larnakassa on paljon ravintoloita ja baareja, joissa on tarjolla sekä kansainvälistä että paikallista ruokaa. Vanhassa turkkilaisessa kaupunginosassa ravintoloissa on tarjolla perinteistä kyproslaista ruokaa. Seafront-rantapromenadi on tapahtumien keskipiste. Täällä on useita kahviloita, ravintoloita ja tavernoja, joissa sekä paikalliset että turistit viihtyvät. Päivisin katukahvilaan voi istahtaa nauttimaan kupin kahvia tai lounasta, iltaisin ihmiset siirtyvät baareihin.

Koe Larnakan makumaailma

Ruokakierros on mainio tapa tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin osaavan oppaan johdolla sekä päästä maistelemaan kaikenlaisia ruokia pikkusyötävistä jälkiruokiin.

Ruoka ja juoma Kyproksella

Kyproksella on kaikenlaisia ravintoloita, jotka edustavat useita maailman keittiöitä. Pikaruokapaikkoja on kaikkialla saarella.

Kyproslainen keittiö

Kyproslainen keittiö on lähellä kreikkalaista, mutta nämä eroavat kuitenkin toisistaan jonkin verran. Kyproksella ruoka esimerkiksi maustetaan usein mintulla, joten kyproslaisen tsatsikin maku eroaa kreikkalaisesta. Tyypillinen paikallinen ruoka on usein alkuruokana tarjoiltava halloumijuusto, joka on grillattu tai paistettu öljyssä. Kyproslaiset itse syövät halloumijuustoa pitaleivän, salaatin ja lountza-kinkun kanssa. Lountsa on sianlihaa ja maistuu samalta kuin kassler. Kyproslainen pikaruoka on kebab, jota on kahta erilaista. Kebab valmistetaan sianlihasta, jota grillataan hiilillä, ja se tarjoillaan kaalisalaatin, tomaatin, sipulin, kurkun ja persiljan kanssa. Kebab voidaan myös valmistaa sianlihasekoituksesta ja siitä voidaan tehdä lihapullia. Viime vuosina myös dönerkebab on tullut Kyprokselle. Kyproksen dönerkebab muistuttaa hyvin paljon myös Suomesta saatavaa vastaavaa kebabia, ja se on valmistettu sian- tai kananlihasta. Kebabin valmistuksessa lihaa grillataan tai paistetaan pitkään ja tarjoilua varten siitä leikataan ohuita suikaleita. Kebab nautitaan usein salaatin ja tsatsikin kera. Kannattaa kokeilla myös saaren maukkaita mezejä eli pieniä alkupaloja. Valitse alkuun vaikka salaattia ja taramosalataa (mätisalaattia, jossa on majoneesia) tai tsatsikia. Sen jälkeen voit valita lihaa, kalaa tai erilaisia mezejä. Mezet voivat olla kaikkea salaateista mustekalaan ja grillattuihin kyljyksiin. Ruuat tarjoillaan usein yhdeltä tarjoilulautaselta, jolloin niitä on helppo maistella kaikkien ruokailijoiden kesken. Ulkomailta tuodut viinit ja oluet ovat huomattavasti kalliimpia kuin paikallisesti tuotetut lajikkeet.
Larnakassa on monipuolinen yöelämä. Baareja on paljon, ja useimmissa niistä on paikallinen tunnelma. Täällä on myös tanssiravintoloita ja useampia yökerhoja. Talvikaudella tarjonta on kuitenkin suppeampaa.

Yöelämä Kyproksella

Aiya Napa on Kyproksen suosituin kohde vilkasta yöelämää kaipaavalle. Täällä on monipuolinen valikoima erilaisia yökerhoja, pubeja ja baareja. Myös Larnakassa on monipuolinen yöelämä. Baareja ja yökerhoja on paljon, ja useissa niistä on mukava paikallinen tunnelma. Limassolissa on myös kohtalaisen vilkas yöelämä suosittuine baareineen ja yökerhoineen. Protaraksessa/Fig Tree Bayssä on rauhallinen yöelämä ja viihdetarjontaa on vähemmän.
Ostokset
Larnakassa on monipuoliset ostosmahdollisuudet. Ostosalue on keskittynyt Zenon Kitieos -kadun varrelle ja vanhoissa kaupunginosissa esimerkiksi Ermou Street -kadulle, jossa voit kierrellä katselemassa eksklusiivisia kauppoja.

Larnakan markkinat

Sunnuntaisin Larnakassa järjestetään markkinat klo 9-14.

Ostokset Kyproksella

Kyproksen kaupungeissa on paljon kauppoja, mutta myös Aiya Napassa ja Paralimnissa on hyvät ostosmahdollisuudet. Aukioloajat vaihtelevat eri paikoissa. Ayia Napan ja Protaraksen/Fig Tree Bayn lomakohteissa kaupat ovat yleensä auki koko päivän kaikkina viikonpäivinä. Paralimnissa, Larnakassa, Limassolissa ja Nikosiassa aukioloajat ovat yleensä lyhyemmät, ja kaupat ovat kiinni keskellä päivää. Kyproksen viralliset aukioloajat ovat ma, ti, to ja pe klo 9-13 ja 16-19 sekä ke ja la klo 9-14. Sunnuntaisin kaupat ovat kiinni.

Silmälasit

Silmälasit ovat noin 30-50 prosenttia halvempia kuin Pohjoismaissa, ja optikkoja on paljon. Valikoimista löytyy samoja merkkejä kuin Suomestakin, ja lasien laatu on ihan vastaavanlainen. Optikot ovat ammattitaitoisia ja tekevät aina näöntarkastuksen, mutta nopeammin silmälasit saa, jos resepti Suomesta on mukana. Erityisesti silloin, kun matkasi on viikon mittainen, on suositeltavaa, että tuot reseptin mukanasi. Yksi hyvä vinkki on hankkia aurinkolasit vahvuuksilla, mitä ei välttämättä tule tehdyksi kotimaassa.

Kengät

Kyproksella on hyvät valikoima kenkiä. Myynnissä on myös kenkiä useilta tunnetuilta merkeiltä, kuten Ecco, Reebok, Bata, Rockport ja Timberland.

Laukut ja nahkatuotteet

Pehmeät matkalaukut ovat noin puolet halvempia kuin Suomessa, kun taas muut merkkilaukut ovat yleensä kalliimpia. Nahkavaatteet ovat yleisesti ottaen edullisempia ja niiden valikoimat ovat laajoja.

Paikalliset ruoat ja juomat

Kypros on tunnettu paikallisesta juustostaan, halloumista, jota voi ostaa useimmista ruokakaupoista. Myös perinteiset paikallisesti tuotetut puna-, valko- ja roseeviinit ovat suosittuja tuliaisia.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Larnakassa ja sen ympäristössä on paljon tekemistä. Myös taksilla tai vuokra-autolla on kätevä liikkua. Sopivan etäisyyden päässä ovat esimerkiksi Alykí Lárnakan suolajärvi, Pafos, Troodosvuoret ja Nikosia.

Aktiviteetit Kyproksella

Kypros tarjoaa mielenkiintoisia elämyksiä kaikenikäisille lomailijoille. Täällä on kaikenlaista katsottavaa ja koettavaa ihanista rannoista kiehtoviin kyliin.

Waterworld Ayia Napassa

Koko perheen hauska vierailukohde on Ayia Napassa sijaitseva Waterworld-vesipuisto. Vesipuiston teemana on antiikin ajan Kreikka. Puistossa on yli 30 erilaista laitetta ja useita ravintoloita, joten tarjolla on jokaiselle jotakin. Voit vaikka maata koko päivän varjossa ja lukea kirjaa, kokeilla jotakin monista vesiliukumäistä, pulahtaa uima-altaaseen tai rentoudu virkistävässä aaltoaltaassa. Kesäisin vesipuistoon saattaa joskus olla jopa tuntien jono. Suosittelemme ostamaan pääsyliput etukäteen Tjäreborgin kautta, sillä ennakkoon ostetuilla lipuilla pääsee suoraan VIP-sisäänkäynnille.

Kiehtovia kyliä

Laneia
Laneiaa kutsutaan taiteilijoiden kyläksi, sillä tänne on asettunut asumaan monia taiteilijoita. Keväisin kylässä voi ihastella upeaa kukkaloistoa. Täältä voit ostaa käsitöitä, keramiikkaa ja taidetta. Keskellä kylää on pieni kauppa, joka myy käsinpuhallettua lasia. Laneiaan on helpointa tulla Limassolista. Auto pysäköidään kylän alkupäähän ja kylässä kierrellään kävellen.

Platres
Nikosialaisten lomakohde, jonka tunnelma on ylellinen kalliine taloineen. Kyproksen presidentin kesäasunto sijaitsee lähistöllä. Kylässä harjoitetaan kalanviljelyä.

Omodos
Vanha ja perinteisen tyylinen kylä, joka sijaitsee viininviljelystään tunnetulla alueella. Täällä on myös useita pieniä viinitehtaita, joista voi ostaa paikallisia viinejä.

Agros
Agros on tunnettu ruusutuotteistaan. Kylän ympärillä on ruusuviljelmiä, ja pienessä paikallisen perheen pyörittämässä tehtaassa voi seurata erilaisten tuotteiden, kuten ruusuliköörin, kasvoveden ja ruusuöljyn, valmistusta. Tuotteita on mahdollista ostaa tehtaan kaupasta.

Pedoulas
Tarinan mukaan kylän kirkossa on pala Jeesuksen rististä.

Kakopetria
Kakopetria on viehättävä vuoristokylä keskellä upeaa luontoa. Täällä voit kierrellä ihastelemassa kaunista arkkitehtuuria vanhoine kivitaloineen sekä nauttia parvekkeiden kukkaloistosta. Keskellä kylää virtaavaa jokea pitkin on myös mukava kävellä.

Figardou
Figardoussa on vanhoja upeasti säilyneitä taloja, joten koko kylä muistuttaa mielenkiintoista museota. Kylässä on jäljellä vain muutamia asukkaita.

Punaiset kylät
Aiya Napan ja Protaraksen alueella on useita kyliä, joihin pääsee pyörällä tai paikallisbussilla. Alueen kyliä kutsutaan usein punaisiksi kyliksi, sillä maaperä on täällä punaista. Näissä kylissä pääset seuraamaan kyproslaista arkea.

Troodos – vehreä vuoristoalue

Troodos on vehreä kohde, joka sijaitsee vuoristossa Limassolista pohjoiseen. Korkein vuori on Mount Olympus, joka on 1 9 52 metriä. Lumi pysyy täällä maassa pitkälle kevääseen, mutta kesäisin tänne tullaan nauttimaan viileästä ja raikkaasta ilmasta. Vuoristoalueella on paljon katseltavaa, kuten yhdeksän bysanttilaista kirkkoa.Jokainen pieni kylä on omalla tavallaan viehättävä, ja koko alue on todella vihreä myös kuumimpina kesäkuukausina. Täällä on viiniviljelmiä, ja viinin lisäksi valmistetaan myös Zivaniaa, joka on rypäleiden jäännöksistä tislattua viinaa. Sen maku muistuttaa paljon ranskalaista Marcia. Joissain kylissä myydään paikallisia käsitöitä ja keramiikkaa.

Kätevimmin pääset Troodos-vuorelle osallistumalla järjestetylle bussiretkelle, mutta voit hyvin tutustua alueeseen myös omin päin vuokra-autolla. Auto kannattaa tankata Limassolissa tai Nikosiassa, sillä vuoristossa huoltoasemia on vähän. Kyproksen turisti-infosta (CTO) saat Troodoksen alueen karttoja. Isoimmilla asfalttiteillä on hyvät kyltit ja perille on helppo löytää. Kannattaa varata reilusti aikaa, sillä kapeilla mutkittelevilla teillä ajaminen on melko hidasta.

Nikosia

Pääkaupunki Nikosia on ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka. Vanhakaupunki on suljettu liikenteeltä, ja täällä on hyviä kauppoja ja mukavia ravintoloita. Uudessa osassa on merkkiliikkeitä, pikaruokaravintoloita ja paljon muuta.
Kulttuurihistoriasta kiinnostuneelle Larnakassa on paljon nähtävää. Kyproksella on pitkä ja mielenkiintoinen historia. Voit hyvin tutustua ympäristöön omin päin ottamalla paikallisbussin Larnakan keskustasta.

Arkeologinen museo

Arkeologisessa museossa on nähtävänä mielenkiintoinen kokoelma Larnakasta ja sen lähialueilta tehtyjä arkeologisia löytöjä.

Larnakan linnoitus

Larnakan vanhassa kaupunginosassa on turkkilaisen linnoituksen jäännöksiä. Linnoitus rakennettiin 1625 ja sitä käytettiin vankilana. Nykyään linnoituksessa toimii keskiaikainen museo.

Pieridesin museo

Pierides-museo on kotiseutumuseo, jossa on esillä kyproslaisia muinaisesineitä kivikaudelta Rooman valtakunnan aikoihin asti.

Nähtävyydet Kyproksella

Kyproksella on paljon mielenkiintoisia paikkoja ja historiallisia nähtävyyksiä.

Roomalainen amfiteatteri Limassolissa

Kourionin roomalainen amfiteatteri sijaitsee kallionkielekkeellä Kourionissa, ja näkymät ovat täältä kerrassaan upeat. Nähtävänä on myös vanhan kylpylärakennuksen rauniot ja sen hyvin säilyneet mosaiikkilattiat. Amfiteatteri on avoinna arkisin. Kourion sijaitsee Limassolin länsipuolella, ja sinne pääsee Pafokseen vievää tietä pitkin seuraamalla kylttejä.

Ayia Panayia

Luostari sijaitsee Ayaia Napan keskustassa. Alueella on myös pieni kirkko. Nykyään luostari ei ole enää asumiskäytössä. Avoinna päiväsaikaan.

Yhdeksän kirkkoa

Troodoksen alueella on useita hienoja kirkkoja. Yhdeksän niistä on Unescon maailmanperintölistalla freskojensa ja ikoneidensa ansioista. Jos kirkko on suljettu, voit koputtaa viereisen talon oveen ja pyytää avaamaan oven. Vierailun yhteydessä kirkkoon on tapana jättää muutama euro.

Yhdeksän bysanttilaista kirkkoa:
St. Nicholas, Podito ja Michallis - kaikki sijaitsevat Tsolealaaksossa.
St. Michallis - Pedoullaksessa.
Panayia Agara - Lagoreyassa.
Asino - Kakopetrian kylän länsipuolella.
Mavromatis - Chrisopoulissa.
Johannes Lampadisti - Kalo Panayiotissa.
Panayia Maria - Platreksen alapuolella.

Kykkon luostari Troodos-vuoristossa

Troodos-vuoristossa sijaitseva Kykkon luostari on kuuluisa kreikkalaisortodoksinen munkkiluostari. Nykyiset rakennukset ovat 1800-luvulta, sillä alkuperäinen luostari tuhoutui tulipalossa. Olkapäät ja polveet täytyy olla peitettyinä sisällä luostarissa. Luostarista lähtee polku ylös Troniin, jossa on arkkipiispa ja valtionpäämies Makarioksen hauta. Avoinna joka päivä, mahdollisuus myös yöpymiseen.

Pyhän Lasaruksen kirkko Larnakassa

Raamatun kertomuksen mukaan Jeesus herätti Lasaruksen kuolleista. Lasarus saapui myöhemmin Kyprokselle, jossa hänestä tuli ensimmäinen piispa. Hänen hautansa päälle rakennettiin 800-luvulla Lasaruksen kirkko, jonka sisällä olevassa sarkofagissa Lasaruksen sanotaan makaavan. Larnakassa on myös turkkilaisen linnoituksen jäännökset.

Dionysos Villa Pafoksessa

Vanha asuinrakennus, joka löydettiin kaivauksissa vuonna 1962. Upeissa mosaiikkilattioissa on tarinoita kreikkalaisista mytologioista. Seinät on rakennettu jälkikäteen alkuperäisille paikoilleen. Täältä on upeat näkymät. Dionysos Villa sijatsee lähellä Pafoksen linnaa ja satamaa.

Cape Greco ja meriluolat

Cape Grecon luonnonsuojelualue on ehdottomasti vierailun arvoinen, sillä alueella on upeita vaellusreittejä ja fantastiset näköalat. Cape Grecon kallionkieleke sijaitsee Ayia Napan ja Fig Tree Bayn välillä, ja se on Kyproksen ja myös koko Euroopan kaakkoisin piste. Riippumatta siitä, oletko veneellä, kanootilla, pyörällä tai vaeltamassa, näkymät merelle ovat henkeä salpaavat. Täällä on myös kauniita rantoja sekä jännittäviä kallioluolia, nk. "Sea Caves". Luolat olivat tuhansia vuosia sitten merenpinnan alapuolella, mutta ovat vuosien kuluessa nousseet ja muodostuneet sellaisiksi, mitä voimme nähdä tänä päivänä.

Adoniksen kylpypaikka Pafoksessa

Adoniksen kylpypaikka sijaitsee lyhyen matkan päässä Pafoksesta pohjoiseen päin. Täällä on luonnon muovaama laguuni ja vesiputous, jossa voi uida. Alueella on myös joitakin patsaita, jotka ovat saaneet muotonsa kreikkalaisesta mytologiasta. Suosittelemme, että tulet tänne aikaisin aamulla ruuhkien välttämiseksi, jotta voit nauttia kauniista ympäristöstä kaikessa rauhassa.

Edro III -hylky Pafoksessa

Edro III -laiva haaksirikkoutui vuonna 2011. Alus oli matkalla Limassolista Rodokselle, mutta se joutui myrskyyn ja sen seurauksena upposi. Ison-Britannian armeija pelasti helikoptereilla koko miehistön. Nykyään tyhjä hylky kiinnostaa monia ja aluksesta on mahdollista ottaa hienoja kuvia. Alukseen ei kuitenkaan saa nousta sisälle.

Derýneia

Raja- ja näköalapaikka, josta on upeat maisemat Famagustan suuntaan ja Pohjois-Kyprokselle.

Pohjois-Kypros

Pohjois- ja Etelä-Kyproksen raja on nykyisin helpompi ylittää kuin aikaisemmin. Pohjoispuolelle pääsee nyt kaikkina viikon päivinä. Rajan ylittäjälle annetaan lappu, joka leimataan tullessa ja lähtiessä. Kuten aikaisemminkin, nykyäänkään ei ole sallittua matkustaa Pohjois-Kyprokselta Turkkiin, tai et pääse takaisin Etelä-Kyprokselle. Pohjois-Kyprokselta voi viedä vain rajallisen määrän tuotteita etelään, ja ehtona on, että ne on valmistettu pohjoispuolella. Kaikki autot tarkistetaan rajalla.

Turkkilaisella puolella on useita mielenkiintoisia paikkoja. Ennen Kyproksen miehitystä Famagusta oli suuri turistikaupunki, jossa oli kilometrejä pitkä, hotellirivistön reunustama hiekkaranta. Nykyään suuri osa kaupungista on täysin autio ja sinne ei ole sallittua mennä. Famagustan ulkopuolella on vanhan kreikkalaisen Salamiksen kaupungin rauniot.
Retket
All Inclusive -katamaraani
All Inclusive -katamaraani
Rentouttava puolipäiväretki sekä lounas mukavalla katamaraanilla. Sopii hyvin koko perheelle! All Inclusive katamaraanilla sisältyy hintaan.
Lisätietoa retkestä
Veneretki - San Antonio
Veneretki - San Antonio
Ihastuttava päivä merellä kauniiden maisemien ja kirkkaansinisen veden ympäröimänä yli 18-vuotiaille vieraillemme. Lounas ja ruokajuomat sisältyvät hintaan.
Lisätietoa retkestä
Kyproksen helmiä - Troodosvuoriston parhaat palat
Kyproksen helmiä - Troodosvuoriston parhaat palat
Monipuolinen kokopäiväretki Troodosvuoristoon - viinitarhoja, vanhoja kyliä sekä henkeäsalpaavia näköaloja Kyproksen kauneimmissa maisemissa. Päivän aikana opit enemmän elämästä Kyproksella, sen vehreästä luonnosta sekä viininvalmistuksesta. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan.
Lisätietoa retkestä
Jeeppisafari Troodosvuoristossa
Jeeppisafari Troodosvuoristossa
Erilainen ja vauhdikas tapa tutustua Kyproksen kauniiseen luontoon lähietäisyydeltä. Kokopäivän kestävällä jeeppisafarilla saat nauttia luonnosta, hyvästä ruoasta ja kauniista maisemista. Kyproslainen meze sekä yksi juoma sisältyvät hintaan.
Lisätietoa retkestä
Ostoksia Nikosiassa ja Troodosvuoriston lumoa
Ostoksia Nikosiassa ja Troodosvuoriston lumoa
Paikallista elämää ja huikeita maisemia. Mielenkiintoinen kokopäiväretki, jonka aikana kuulet saaren historiasta, voit tehdä ostoksia ja näet kaunista luontoa. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan.
Lisätietoa retkestä
Pohjois-Kypros - Famagusta ja Salamis
Pohjois-Kypros - Famagusta ja Salamis
Tervetuloa mielenkiintoiselle kokopäiväretkelle Pohjois-Kyprokselle! Vierailemme antiikinaikaisessa Salamiksen rauniokaupungissa sekä ainutlaatuisessa Famagustan aavekaupungissa. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan. Muista passi!
Lisätietoa retkestä
All Inclusive -katamaraani - Auringonlasku merellä
All Inclusive -katamaraani - Auringonlasku merellä
Lähde suositulle veneretkelle! Rentoudu kannella auringosta nauttien tai pulahda mereen uimaan ennen kuin on aika syödä maukas illallinen auringonlaskua ihaillen. All Inclusive sisältyy hintaan.
Lisätietoa retkestä
Nikosia ja Troodos
Nikosia ja Troodos
Kyproksen pääkaupunki Nikosia on kiinnostava retkikohde! Kaupungissa on paljon nähtävää ja koettavaa, oletpa sitten kiinnostunut historiasta, nähtävyyksistä, shoppailusta tai yleisestä elämämänmenosta. Retki on bussilla tehtävä kokopäiväretki. Hintaan ei sisälly ruokia tai juomia.
Lisätietoa retkestä
San Antonio - Auringonlasku merellä
San Antonio - Auringonlasku merellä
Ihastuttava iltapäivä merellä kauniiden maisemien ja kirkkaansinisen veden ympäröimänä yli 18-vuotiaille vieraillemme. Lounas ja juomat sisältyvät hintaan.
Lisätietoa retkestä
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Kypros on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.
Larnakassa on helppoa liikkua polkupyörällä, paikallisbussilla tai taksilla.

Bussi

Larnakan linja-autoasema sijaitsee rantapromenadilla. Täältä lähtee bussi Larnaca Bayhin.

Liikkuminen Kyproksella

Kyproksella on helppo liikkua autolla, taksilla tai bussilla, joten pääset kätevästi tutustumaan saareen.

Taksi

Takseja on paljon, mutta niiden laatu vaihtelee. Moniin takseihin mahtuu seitsemän matkustajaa, ja usein taksin saa helposti suoraan kadulta. Suurimmalla osalla on kiinteät hinnat, ja hinta on sama neljään matkustajaan asti. Jos matkustajia on enemmän, on hintakin hieman korkeampi. Taksi on myös mahdollista vuokrata koko päiväksi. Hinta kannattaa sopia aina etukäteen. Turistialueilla taksin saaminen voi olla vaikeaa klo 16.30-20.00 välillä. Taksifirmoja on useita, hotellisi vastaantotto auttaa mielellään taksin tilaamisessa. Puhelimella tilattaessa tulee usein lisämaksu. Lastenistuimia takseissa on harvoin, ja ne eivät välttämättä ole saman standardin mukaisia kuin Suomessa. Jos tarvitset lastenistuinta, tilaa taksi etukäteen ja kysy lastenistuinta tilauksen yhteydessä.

Mopot ja moottoripyörät

Mopoja, moottoripyöriä ja vespoja on mahdollista vuokrata omalla vastuulla. Turisteille haasteellisia voivat olla vasemmanpuoleinen liikenne ja kovemmat ajonopeudet, ja onnettomuuksilta ei aina voida välttyä. Jos haluat vuokrata moottoriajoneuvon, kannattaa tarkistaa, että ajoneuvossa on punainen rekisterikilpi. Kypärä on lain mukaan pakollinen, ja poliisi valvoo sen käyttöä tarkasti. Huomaa, että Kyproksella on vasemmanpuoleinen liikenne.

Laiva

Kreikkaan on mahdollista tehdä risteilyjä. Kyproksen rannikkoa pitkin järjestetään erilaisia laivaretkiä. Lisätietoja saat Tjäreborgin oppaaltasi.

Bussi

Kyproksella on hyvä bussiverkosto sekä kaupungeissa että maaseudulla, ja matkaliput ovat edullisia. Kesällä busseja kulkee Ayia Napan, Paralimnin ja Protaraksen välillä. Keskikesällä bussit liikennöivät puolen tunnin välein. Tältä alueelta on myös hyvät yhteydet Larnakaan, jossa voit vaihtaa bussia ja jatkaa matkaa Nikosiaan tai Limassoliin.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Larnaka on omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin suomenkielistä opasta. Tarvittaessa oppaan tavoittaa kesäkaudella puhelimitse Ayia Napasta. Voit lähettää oppaalle myös tekstiviestin tai sähköpostia. Saapuessasi tilauslennolla Kyprokselle oppaamme ovat sinua vastassa lentokentällä ja he ohjaavat sinut oikeaan bussiin, mikäli olet etukäteen varannut lentokenttäkuljetukset.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro. Kansainväliset luottokortit hyväksytään yleisesti. Pankkiautomaatteja on.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Sähkö

220 V. Englantilainen kolmireikäinen pistorasia. Adapteri tarvitaan ja sen voi ostaa Kyprokselta, hinta n. 2,50 e.

Kieli

Kreikka ja englanti.

Lisätiedot

Ilmastointi on yleensä makuuhuoneessa ja se on päällä muutaman tunnin/vrk. Ilmastoinnista peritään erillinen maksu. Mikäli huoneistoissa on lämmitys, se sisältyy useimmiten hintaan. Kaksioissa lämmitys on yleensä joko olo- tai makuuhuoneessa. Lämmitys on päällä useimmiten öisin keväällä/myöhään syksyllä. Varsinkin keskikesällä veden jakelussa saattaa esiintyä häiriöitä, ja vesipulan vuoksi saattaa veden saatavuus olla rajoitettua. Sähkö 220 v, englantilainen 3-haarainen pistoke, sähkölaitteiden käyttöön tarvittavan adapterin voi ostaa supermarketista.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

n. 4,5 tuntia tilauslennolla. Reittilentojen kesto määräytyy valitun lentoreitityksen mukaan.

Näin matkustat tänne

Larnakaan voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä kesäkaudella.

Voit halutessasi matkustaa Larnakaan joustavasti myös Tjäreborgin kautta reittilennoilla ja suunnitella itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Larnakan lentokentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta matkavarauksen yhteydessä. Ajoaika Larnakan lentokentältä hotelliisi kestää noin 15-35 minuuttia (n. 9-22 km), sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Joihinkin hotelleihin kuljetus järjestetään koko taksilla tai minibussilla. Lisätiedot saat saavuttuasi perille. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.
Sää
 • tammikuu
16°6°
5
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
17°6°
6
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
19°7°
7
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
23°11°
8
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
28°15°
10
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
32°19°
12
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
34°22°
12
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • elokuu
34°22°
11
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
32°19°
10
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
28°15°
8
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
23°12°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
19°8°
5
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Larnaka
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.