Matkat – Cavtat

Cavtat on tunnelmallinen pieni kaupunki Dalmatian rannikolla. Täällä vietät rennon loman hyvän ruuan, ihanien rantojen ja kauniiden maisemien äärellä.

Cavtat sijaitsee kauniilla pienellä niemellä vain muutaman kymmenen kilometrin päässä Dubrovnikista kaakkoon. Kaupunki on sympaattisen pieni, asukkaita on alle kaksi tuhatta, ja täältä löytyy kaikki, mitä Kroatialla ja Dalmatialla on tarjota: sininen meri, kristallinkirkasta vettä, viihtyisiä kujia ja mukava tunnelma. Cavtatissa pääset nauttimaan paikallisesta elämänmenosta, hyvästä ruuasta ja rauhallisesta tunnelmasta.

Cavtat

Cavtatin kaupungilla on pitkä historia, minkä voi huomata kävellessään ympäriinsä vanhankaupungin autottomassa osassa. Täällä on renessanssipalatsi, roomalaisia jäännöksiä ja mukulakivikatuja, joita ohikulkijat ovat kuluttaneet satojen vuosien ajan. Alhaalla satamassa on kaunis promenadi, jonka äärellä on paikallisia baareja ja ravintoloita. Voit lähteä kävelyretkelle rantapromenadia pitkin ja poiketa matkalla uimaan jollekin lukuisista pienistä poukamista tai rannoista.

Dubrovnik ja Montenegro

Cavtat sijaitsee vain muutaman kymmenen kilometrin päässä Montenegron rajalta, joten voit hyvin lähteä mielenkiintoiselle päiväretkelle toiseen maahan, etenkin vuokra-autolla. Toinen mainio ja lähempänä oleva retkikohde on kaunis, muurien ympäröimä Dubrovnikin kaupunki, joka on Unescon maailmanperintölistalla. Dubrovnikiin pääset kätevästi laivalla.

Matka Cavtatiin

Matkustaessasi Tjäreborgilla Cavtatiin valittavanasi on erilaisia hotelleja, joista useimmat sijaitsevat rannalla tai sen läheisyydessä, joten uimaan on aina lyhyt matka. Joustavilla reittilennoilla matkustaessasi päätät itse matkasi ajankohdan ja pituuden.

Hyvä tietää
 • Vapaasti valittava matkan pituus
 • Rantahotelleja
 • Mielenkiintoinen historia
 • Paikallisia ravintoloita
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Cavtat

Nähtävyydet
4,0
Ruoka & juoma
4,0
Harrastukset
3,0
Sää
 • tammikuu
12°6°
4
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
13°6°
4
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
14°8°
5
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
17°11°
6
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
21°14°
8
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
25°18°
9
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°21°
11
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • elokuu
28°21°
11
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
25°18°
8
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
21°14°
6
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
17°10°
3
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
14°8°
3
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
Rannat
Cavtatin rannikolla on paljon sorarantoja ja kallioita. Kallioisilla ja kivisillä rannoilla on suositeltavaa käyttää uimakenkiä, joita voi ostaa myös paikan päältä.
Lennot ja kuljetukset

Näin matkustat tänne

Cavtatiin voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennoilla.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa useimmissa tapauksissa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika Dubrovnikin lentokentältä Cavcatin hotelliisi on noin 10-15 min (n. 8 km), riippuen muusta liikenteestä. Huomioi mahdolliset odotusajat lentokentällä.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Monipuolinen ravintolatarjonta ja useita terrasseja rannalla. Tarjolla on sekä paikallisia herkkuja että kansainvälisiä ruokia.
Cavtatin yöelämä on hyvin rauhallinen. Täällä on muutamia pubeja ja rantaklubeja. Laajempi tarjonta on Dubrovnikissa.
Ostokset
Cavtatin keskustassa on muutamia pienempiä kauppoja, mutta muuten ostostarjonta on rajallinen. Laajemmat valikoimat löydät Dubrovnikista.
Kulkuyhteydet
Cavtatissa on kätevintä liikkua jalkaisin. Bussilla, laivalla ja taksilla pääset tutustumaan lähemmin Dubrovnikin rivieraan.
Kohdefakta

Palvelumme

Cavtat on omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin henkilökuntaa.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

EU-kansalainen voi oleskella maassa ilman viisumia tai oleskelulupaa 90 vuorokautta, tätä pidemmälle ajalle on haettava oleskelulupa.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Kroatian lähetystöstä/konsulaatista
.... Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Kroatian suurähetystöstä/konsulaatista. Kroatian suurlähetystö, Helsinki, p. (+358) 9 685 01 70

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Kroatiaan ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Hotellivero Kroatiassa

Kroatian hotelleissa yöpyviltä veloitetaan turistivero, n. 10 kunaa/henkilö/yö. Tilauslennolla matkustaessasi (1-4 viikon matka) vero sisältyy matkasi hintaan eikä sitä tarvitse maksaa erikseen. Reittilennolla matkustaessasi vero maksetaan suoraan hotellille, joko hotelliin saavuttaessa tai pois lähtiessä.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Kroatian kuna (HRK). Useita pankkiautomaatteja ja vaihtokonttoreita.

Sähkö

Sama kuin Suomessa, 220 V

Kieli

Kroatia. Useimmat matkailualalla työskentelevistä puhuvat myös saksaa ja englantia.

Lisätiedot

Lue myös Hyvä tietää -osio sekä Tjäreborgin matkaehdot.
Tee matkahaku