Herkullisia espanjalaisia tapaksia
6 uniikkia
ruokaelämystä

6 maistuvaa ravintolavinkkiä Gran Canarialle

§ Kanariansaarten asukkaat rakastavat ja arvostavat hyvää ruokaa. Siksi matkailijallekin on luvassa makuelämyksiä niin yksinkertaisen rantakuppilan, perinteisen kanarialaisravintolan kuin ennakkoluulottoman fuusioravintolan pöydässä. Vinkkaamme tässä seitsemästä ravintolasta Gran Canarialla, joiden makumuistot säilyvät vielä pitkään loman jälkeenkin.

RAVINTOLOITA ETELÄRANNIKOLLA

Playa bar El Boya

Kanarialaisittain Playa bar El Boyassa

SUOSITTU RANTABAARI

Playa bar El Boya
C/. Santa Agueda 32, El Pajar, Arguineguin | barplaya.com

Jos etsit oikein aitoa kanarialaista, kannattaa suunnata tähän Arguíneguínin ulkopuolella sijaitsevaan erittäin yksinkertaiseen ravintolaan. Älä anna muovituolien tai kovaäänisen menon häiritä – tuore kala ja vastavalmistetut tapas-annokset ovat sen arvoisia. Täydellistä mustekalaa, friteerattuja sardiineja, mehevää paellaa ja monenlaisia muita ruokalajeja valmistetaan sesongin ja saatavuuden mukaan. Ravintola on kansanomainen, halpa ja erittäin suosittu, Palvelu on nopeaa ja konstailematonta. Pöytiä jaetaan numerolappujen mukaan: ilmoita baaritiskillä montako syöjää on tulossa, niin saat jonolapun. Tilaa juotavaa ja istahda odottamaan, et pety!

Grill El Asador

Suuntaa Grill El Asadoriin hyvälle pihville

ARGENTIINALAINEN SUOSIKKI

Grill Asador Esteban & Carmelo
Avenida Tirajana 24, Playa del Inglés

Gran Canarialla riittää valinnanvaraa pihviravintoloiden ystäville. Tosin kaikissa niissä ei perehdytä raaka-aineen valintaan yhtä huolellisesti eikä valmisteta lihaa yhtä taitavasti kuin Grill Asadorissa. Grill Asador on yksi saaren eteläosan suosituimmista grilliravintoloista ja sijaitsee Playa del Inglésin pääkadun varrella. Laadukas liha kypsennetään toiveidesi mukaan ja tarjoillaan herkullisten lisukkeiden ja kastikkeiden kera. Ruoka on puhdasta, yksinkertaista ja konstailematonta – ja vielä kohtuuhintaistakin. Miten olisi grillattu häränfilee valinnaisin lisukkein parilla kympillä?

Samsara

Aasialainen Samsara tarjoaa myös silmänruokaa

AASIALAINEN UNELMA

Samsara
C.C. La Charca, Calle Oceanía, Maspalomas. | samsara-gc.com

Osuuko lomamatkallesi jotakin erityistä juhlittavaa tai haluatko muuten vain kokea jotakin erityistä? Siinä tapauksessa tämä Maspalomasissa sijaitseva aasialaisravintola on juuri oikea paikka. Ravintoloitsijapariskunta, joiden molempien nimi muuten on Juan, on ravintolassa toteuttanut oman haaveensa aasialaisesta ravintolasta. Omistajat ovat hieman teatraalisia luonteeltaan, ja ravintolan sisustus on huomiota herättävä satoine buddha-patsaineen ja muine itämaisine esineineen. Esineet on osin tuotu Aasiasta ja osin teetetty Gran Canarialla. Omistajat haluavat tuottaa asiakkailleen kokonaiselämyksen, johon kuuluu niin herkullinen, luova keittiö ja kauniit fuusioannokset kuin upea ympäristökin. Ravintoloitsijoiden oma keittiöpuutarha Telden kupeessa kasvaa vihanneksia ja hedelmiä, ja jopa aasialainen jakkihedelmä viihtyy kanarialaisessa ilmastossa. Ravintolan annokset ovat reiluja ja sopivat hyvin jaettaviksi. Yhden henkilön aterian hinnaksi tulee yleensä noin 40 euroa.

222 SW bar & grill

Erinomainen 222 SW bar & grill sijaitsee hotelli Radissonin ylimmässä kerroksessa.

HIENOSTUNUT MAISEMARAVINTOLA

222 SW bar & grill
Radisson Blue, Barranco de la Verga, Arguineguin | 222swbarandgrill.com

Moderni, tyylikäs ja hienostunut! Radisson-hotellin ylimmäisessä kerroksessa sijaitseva ravintola voisi yhtä hyvin sijaita jossakin kansainvälisessä suurkaupungissa, lukuun ottamatta huikeaa merimaisemaa. Sisustus on hillityn tyylikäs, palvelu moitteetonta ja ruoka on ilo yhtä lailla silmälle kuin suullekin. Kokki Marcelo Silva Rodriguez on työskennellyt myös palkitussa tanskalaisessa Noma-ravintolassa sekä Gran Canarian parhaana ravintolana pidetyssä La Aquarelassa Patalavacassa. Listalta on vaikea poimia erityistä suositeltavaa, sillä kaikki on erittäin korkealaatuista. Sashimi oli taivaallista, ankanmaksaterriini briossin ja appelsiinimarmeladin kera suorastaan jumalaista eikä jälkiruokakaan ollut tästä maailmasta. Hintavaa, totta kai – mutta ei sen kalliimpaa kuin Suomessa.

2 MATKAN ARVOISTA RAVINTOLAA

Martell

Martellin ateriat valmistetaan lähellä tuotetuista sesongin mukaisista raaka-aineista.

LÄHIRUOKAA

Casa Martell
Ctra del Centro Madroñal 55, St Brigida | Tel: +34 928 64 12 83

Kauniit asuinalueet huviloineen ja omakotitaloineen reunustavat Tarifan ja Santa Brigadan kautta kulkevaa tietä Las Palmasin lounaispuolella. Tien varrella, vanhassa kaupparakennuksessa sijaitsee ravintola ja viinitupa Casa Martell, joka on ollut Martellin perheen omistuksessa yli sadan vuoden ajan. Ravintoloitsija Antonio Martell ei halua ravintolansa toimivan perinteisesti ruokalistojen pohjalta, vaan päivän tarjonta perustuu sesonginmukaisiin lähellä tuotettuihin raaka-aineisiin. Ruoka on runsasta ja mehevää maalaisruokaa.

Viihdyt varmasti, tulitpa sitten viettämään syntymäpäivää, perheateriaa tai romanttista illallista. Takkatuli ja perheen keräämät persoonalliset esineet luovat kotoisan ja intiimin tunnelman.

Ravintola on oikeastaan aina hyvin suosittu, joten pöytävarausta suositellaan.

El Embarcadero

El Embarcadero on klassikkoravintola Las Palmasin venesatamassa.

KLASSISESTI VENESATAMASSA

Restaurante El Embarcadero
Muelle Deportivo, Las Palmas | restauranteembarcadero.com

Las Palmasin huvivenesatamaan on viime vuosina tupsahdellut uusia baareja ja ravintoloita. Tämä ravintola tosin kuuluu saaren perinteisiin klassikoihin, ja sillä on vankka kanta-asiakaskunta. Moderni välimerellinen keittiö painottuu kalaan ja äyriäisiin, mutta myös liharuoat ovat erittäin maistuvia. Venesataman ympäristö mastoineen ja keinuvine veneineen antaa oman erityisen lisänsä, erityisesti aurinkoisena päivänä. Silloin myös ravintolan baari on tavallista suositumpi, kun ohikulkijoita poikkeaa nauttimaan drinkin ja pikkupurtavaa. Ravintoloitsijat Rafael Bueno ja John Vriethof ovat opiskelleet Barcelonan kuuluisassa Hofman-kokkikoulussa ja heillä on samalla alueella toinenkin ravintola, nimeltään Pantalan.

Kanariansaaret

Tjäreborg on järjestänyt lomamatkoja Kanariansaarille jo kymmenien vuosien ajan. Tarjoamme kattavan ja tasokkaan hotellivalikoiman Gran Canarialla, Teneriffalla ja La Gomeralla.