Matkat kohteeseen Wien

Itävalta

Wienissä ehdit tutustua historiaan, kulttuuriin, keskiaikaisiin kortteleihin sekä shoppailla vaikka vain yhden viikonlopun aikana.

Wien on kuin suoraan romanttisesta elokuvasta, jossa taustalla soi viulumusiikki. Täällä on kermakakkumaisia Habsburgien palatseja, ja klassisten musiikkimestarien Mozartin, Brahmsin ja Bachin henki on edelleen aistittavissa kaupungin kujilla. Wienissä on pikkukaupungin tunnelmaa ja maailman metropolin historia. Kaupungissa on muistomerkkejä, tärkeitä historiallisia paikkoja ja kuuluisia kahviloita – ja kaikki tämä sopivalla kävelyetäisyydellä. Wienissä ehdit siis nähdä todella paljon jo yhden viikonlopun aikana.

Taidekaupunki Wien

Wien on gallerioiden, taiteilijoiden ja taidekokoelmien kaupunki. Täällä voit ihastella klassista taidetta, erilaisia installaatioita ja eksperimentaalista taidetta. Wienin kauniissa kortteleissa on aistittavissa Freudin, Klimtin, Mahlerin ja Schönbergin henki. Tunnettuja paikallisia herkkuja ovat esimerkiksi Sacher-kakku, Gugelhupf, unikkokakku (Mohnkuchen) ja Esterhàzy Torte. Mielenkiintoinen kohde on myös Naschmarkt-markkinat, joilla myydään kaikkea tuoreista porsaankyljyksistä ja makkaroista rambutaaneihin, mangostaaneihin ja muihin eksoottisiin hedelmiin.

Tjäreborgin Wien

Tjäreborgin hotellivalikoimassa on useita erilaisia hotelleja, jotka sijaitsevat keskeisellä paikalla Wienissä. Kaupungin useat nähtävyydet, kuten oopperatalo, kasvitieteellinen puutarha, Naschmarkt-markkinat ja lukuisat museot, ovat kaikki kävelyetäisyydellä. Tjäreborgilla matkustat Wieniin joustavilla reittilennoilla, ja päätät itse matkasi ajankohdan ja pituuden. Voit viipyä Wienissä vaikka vain viikonlopun tai juuri niin monta päivää kuin itse haluat, ja tutustua rauhassa tähän viehättävään ja monipuoliseen kaupunkiin.

 • Vapaasti valittava matkan pituus
 • Mielenkiintoisia historiallisia nähtävyyksiä
 • Arkkitehtuuria
 • Eritasoisia hotelleja
 • Hotelleja keskustassa

Muiden mielipiteet kohteesta Wien

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Kirjoita matkakertomus
 • Nähtävyydet
 • Ostokset
 • Ruoka & juoma
Suodata ja hae matkaa
Ilmasto ja sää
 • tammikuu
1°-4°
1
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
3°-3°
3
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
8°1°
4
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
15°6°
6
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
19°10°
7
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
23°14°
8
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
25°15°
8
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • elokuu
24°15°
8
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
20°11°
6
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
14°7°
6
Aurinkotuntia/pv
21
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
7°3°
1
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
3°-1°
1
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Lentoaika vaihtelee valitun lentoreitityksen mukaan.

Näin matkustat tänne

Wieniin voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa.
Kun matkustat reittilennoilla Wieniin, voit varata myös lentokenttäkuljetukset lentokentältä hotelliisi. Kuljetukset ovat useimmiten taksilla tai minibussilla. Kaikki tiedot varatuista lentokettäkuljetuksista on merkitty matka-asiakirjoihisi. Tarkan hinnan saat varausvaiheessa.

Lento laskeutuu Schwechatsin lentokentälle, joka sijaitsee n. 18 km Wienin keskustasta. Kentältä pääset kaupungin keskustaan myös junalla ja taksilla.
Ostokset
Wienissä on monipuoliset ostosmahdollisuudet, ja tarjolla on kaikkea Kärntnerstrassen merkkivaatekaupoista Naschmarkt-markkinoiden hedelmiin, vihanneksiin ja tuoreeseen lihaan. Markkinoilla on myös jonkin verran vaatteita ja kaikkea sekalaista.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Wienissä kannattaa maistella muutakin kuin wieninleikettä, ja tässä on muutamia esimerkkejä wieniläisen keittiön herkuista, joita ei sitä paitsi saa edes mistään muualta, joten kannattaa käyttää tilaisuus hyväkseen. Leberkäse on makkaran ja pasteijan välimuoto, jota syödään usein leivän välissä. Geröstete Knödel tarkoittaa paistettuja knöödeleitä. Gansl on hanhea, jota on tarjolla ravintoloissa yleensä marras-joulukuussa. Toinen tyypillinen talviajan ruoka on peura, josta valmistetaan usein pataa. Jos maittavan aterian jälkeen makea maistuu, niin kannattaa muistaa, että wieniläiset suhtautuvat makeisiin herkkuihin vakavasti. Jälkiruokalistoilla ja kakkubuffeteissa on useita itävaltalaisia erikoisuuksia.
Wienissä on paljon baareja ja yökerhoja, joten yöelämä on täällä vilkasta. Wieinissä on myös vahva viini- ja olutkulttuuri, sillä täällä on useita panimoita ja kaupungissa on myös viinitarhoja.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Wienissä on paljon erilaisia aktiviteetteja kaupungilla kiertelyn lisäksi. Voit esimerkiksi lähteä opastetulle kaupunkikierrokselle tai Wienerwaldin upealle vuoristoalueelle. Mainioita vaihtoehtoja ovat myös jokiristeily Tonavalla Wachaun viinialueella tai retki Grinzingin viinikaupunkiin ja lounas paikallisessa Heuriger-viinituvassa. Myös Schönbrunnin upea linna on näkemisen arvoinen.
Kulkuyhteydet
Wienissä on kätevä liikkua bussilla, metrolla, raitiovaunulla tai taksilla. Vienna Card on kannattava hankinta, sillä siihen sisältyy matkat kaikissa julkisissa kulkuneuvoissa 72 tunnin kuluessa siitä, kun kortti on aktivoitu. Lisäksi kortilla saa alennuksia mm. museoista ja ravintoloista.
Kohdefakta

Palvelumme

Wien on omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalveluja.

Passi ja viisumi

Matkalla sinulla tulee aina olla mukana matkustusasiakirja (passi tai Schengen-maissa myös poliisin myöntämä valokuvallinen henkilökortti), joka on voimassa oleva ja moitteettomassa kunnossa. Suosittelemme, että passi on voimassa Eurooppaan ja lähialueille suuntautuvilla matkoilla vähintään 3 kk ja Euroopan ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla vähintään 6 kk matkan jälkeen.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi lähetystöstä/konsulaatista.

If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Austria. Please also note the possible need for a transit visa.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Yleisimmät maksu- ja luottokortit (VISA, Mastercard, American Express jne) hyväksytään yleisisti, mutta niiden käyttö ei ole yhtä yleistä kuin Suomessa. Ota varmuuden vuoksi myös käteistä mukaan. Kaupungissa on runsaasti pankkiautomaatteja.

Aikaero

Aikaero Suomeen: -1 tunti.

Sähkö

220-230 V. Euroopplainen standardi. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Saksa

Wien on jaettu 23 eri alueeseen. Katukylteissä kadunnimen edessä oleva numero kertoo millä alueella ollaan, esim. "1. Kärntnerstrasse" osoittaa, että katu on ensimmäisellä alueella. Mitä suurempi numero, sen kauempana keskustasta ollaan.
Tee matkahaku