Sää
Milloin on paras sää Itävallassa?
Tjäreborgilla on matkoja Wieniin, jossa vallitsee lauhkea ilmasto eli kesät ovat lämpimiä ja talvet kylmiä. Kevät alkaa aikaisin huhtikuussa, jolloin lämpötila on noin 15 astetta. Kesä alkaa toukokuun lopussa ja syksy alkaa vasta lokakuussa. Lämpimimmät kuukaudet ovat kesä-, heinä- ja elokuu, jolloin keskilämpötila on päivisin noin 23–25 astetta. Kesäkuukausina on myös eniten aurinkotunteja. Syyskuussa on edelleen mukavan lämmintä, päivisin noin 20 astetta. Sateita on melko tasaisesti vuoden ympäri, mutta lokakuu on kuivin kuukausi. Talvella voi sataa lunta. Keskilämpötila on marraskuusta maaliskuuhun päivisin noin 1–8 astetta.
Passi ja viisumi
Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Itävallan lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Itävallan lähetystöstä/konsulaatista. Itävallan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 6818600.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Matkakohteet – Itävalta

Wien
  • Nähtävyydet
  • Ostokset
  • Ruoka & juoma
Klassinen Wien on täydellinen valinta kulttuurista kiinnostuneelle. Wienissä on monia gallerioita ja kaupungin arkkitehtuuri itsessään on jo taidetta.

Vinkkejä – Itävalta

Tippikäytäntö Itävallassa

Tippikäytäntö Itävallassa

Siistijä: 1,- per henkilö ja yö.
Piccolo: 1,- per matkalaukku.
Tarjoilija: Palvelumaksu on laskussa mukana, mutta jos olet saanut hyvää palvelua voit pyöristää summaa ylöspäin parilla-kolmella eurolla.
Taksin kuljettaja: Noin 10 %.
Kamapaaja/parturi: 5-10 %.
Lisäksi: Palveluhenkilökunta odottaa saavansa tippiä. Esim. wc:ssä jossa on palveluhenkilökuntaa, on tapana jättää vähintään 0,50,-/käynti.

Tee matkahaku – Itävalta