Matkat – Cefalu

Cefalù on klassinen sisilialainen lomakohde, jossa vietät mukavaa lomaa auringosta ja hyvästä ruuasta nauttien.
Cefalù sijaitsee mahtavan kallion juurella, jonka mukaan kaupunki on myös saanut nimensä. Tässä auringon paahtamassa kaupungissa on historian havinaa sekä aitoa sisilialaista tunnelmaa kaikkialla. Cefalùn kujien ja torien tunnelmassa voit aistia sen keskiajalle ulottuvan historian. Vaellellessasi mahtavan katedraalin lähellä olevilla kapeilla kujilla Piazza Duomon lähistöllä kohtaat sekä korinpunojia että jäätelöbaareja ja voit löytää hyvän ravintolan illallista varten. Kaupunki on juuri sopivan kokoinen tutustuaksesi siihen jalkaisin. Kävellen pääset myös parhaiten aistimaan tunnelmaa ja katselemaan kauniita yksityiskohtia – basilikaruukkuja ikkunoilla, ilmassa leijailevaa grillatun kalan tuoksua tai upeaa Chiesa del Purgatorion sisäänkäyntiä.

Hotelli tai huoneisto

Tjäreborgilla matkustaessasi voit valita itsellesi mieluisan asumisvaihtoehdon – hotellin tai huoneiston. Huoneistossa asuessasi voit hyödyntää markkinoiden monipuolisen tarjonnan ja valmistaa herkullisen aamiaisen tai illallisen tuoreista paikallisista raaka-aineista.

Koe Cefalù - ja Sisilia!

Cefalù on paljon muutakin kuin idyllinen pikkukaupunki. Lähellä keskustaa on kilometrejä pitkiä hiekan ja kiven sekoitusta olevia rantoja, joiden vesi on kristallinkirkasta. Cefalù on yksi pohjoisrannikon useista kylistä ja kaupungeista, jotka kulkevat helminauhana pitkin saaren pohjoista rannikkoa, ja Cefalùsta on helppo lähteä tutustumaan muihinkin kohteisiin omin päin. Hyvä päiväretkikohde on esimerkiksi Palermon suurkaupunki, jonne on junalla alle tunnin matka. Muutaman kilometrin päässä rannikosta ovat Liparisaaret, jotka koostuvat seitsemästä vulkaanisesta saaresta, ja tarjoavat häikäisevän upeita ja dramaattisia maisemia. Sisämaassa kohoaa vaikuttava Etna, joka on yksi harvoista aktiivisista tulivuorista Euroopassa. Jos haluat lähteä omille tutkimusmatkoillesi Cefalùsta, suosittelemme vuokraamaan auton. Vuokra-autolla liikut paikasta toiseen täysin omassa tahdissa. Täällä on myös toimiva paikallisliikenne, joka on varmasti elämys jo itsessään.
Hyvä tietää
 • Kilometrien pituiset rannat
 • Paikallisia ravintoloita
 • Huoneistohotelleja
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Cefalu

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Rannat
Rannikolla on eripituisia rantoja, jotka kaikki ovat kallioisissa poukamissa. Cefalùssa sijaitseva Lungomare taas on kultahiekkainen ranta kirkkaan ihanan meren äärellä. On makuasia, mikä ranta on kenenkin mieleen. Mitä kallioisempi ranta on, sitä paremmat ovat snorklausolosuhteet, sillä vesi on silloin kirkkaampaa. Kallioisilla rannoilla saattaa tosin olla merisiilejä, joten kivipohjaisella rannalla on hyvä käyttää uimakenkiä. Useimmilla rannikolla olevilla hotelleilla on oma yksityinen ranta, joka on joskus useamman hotellin yhteinen. Hotellivierailla on pääsy näille rannoille, joilla on aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja sekä yleensä myös muita palveluita.

Cefalùn rannat

Cefalùn keskustan ranta on jaettu useaan osioon, joista osa on hotellien rantoja. Useimmilla näistä rannoista on mahdollista vuokrata aurinkotuoli ja aurinkovarjo. Päivävuokra on 10-20 euroa per henkilö. Hinnat ovat yleensä edullisempia kauempana keskustasta. Vuokrahintaan sisältyy usein myös baarin tai kahvilan tarjoilut sekä suihkut. Nämä rannat ovat myös valvottuja. Näiden hotellirantojen ulkopuolelle jääville alueille voi myös hyvin asettua, levittää pyyhkeensä ja nauttia olostaan. Kannattaa huomata, että erityisesti viikonloppuisin rannoilla on usein täyttä.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Benvenuto a Tavola! Sisilialaisille, kuten muillekin italialaisille, ruualla on erittäin suuri merkitys, ja paikallisia herkkuja on täällä yllin kyllin. Perinteisen sisilialaisen keittiön juuret ulottuvat talonpoikaisyhteiskunnan ajoille asti, jolloin ruoka oli yleisesti ottaen tuhdimpaa, mutta tämä ei tarkoita, ettei se samalla voisi olla myös elämys. Italialaiset raaka-aineet ovat huippuluokkaa, eikä tästä omavaraisuuteen nojaavasta keittiöstä puutu oikeastaan mitään. Tulet varmasti kokemaan taivaallisia makuelämyksiä matkasi aikana. Ruokalajeja on erilaisia, osa on valmistettu hyvin yksinkertaisista raaka-aineista, kuten Pasta con le sarde, joka on sardiinia ja fenkolia sisältävä pasta-annos tai sitten ne ovat hieman monimutkaisempia taidonnäytteitä, kuten Sarde a beccafico, joka on pinjansiemenillä, viinirypäleillä, kanelilla, rusinoilla ja anjoviksella täytettyjä sardiineja. Sisilialaisen keittiön tärkeimpiä ainesosia ovat pasta, kala ja vihannekset, ja ruuan kanssa juodaan mieluiten saaren omia erinomaisia viinejä. Jälkiruuat ovat myös aivan omaa luokkaansa. Sisilialainen jäätelö, gelato, on tunnetusti maailman parhaimpia. Muut makeat herkut sisältävät usein mantelia, hedelmiä ja ricottaa.
Sisilialaisten ruokailutottumukset noudattavat mantereen tapoja, mikä tarkoittaa, että päivän pääateria on illallinen. Aamiainen koostuu yleensä pelkästä kupillisesta kahvia, jonka seurana nautitaan joskus myös croissant. Lounaalla paikalliset haukkaavat lennossa paninin, mutta illallista pidetään suuressa arvossa ja siitä nautitaan usein pitkän kaavan mukaan. Alkuruoka, antipasto, koostuu usein pienistä suupaloista, kuten kinkusta, grillatuista vihanneksista, etikkasäilykkeistä ja muista herkullisista aineksista. Alkuruuan jälkeen tulee pastan tai risoton vuoro, jonka jälkeen seuraa vielä varsinainen pääruoka, joka on yleensä lihaa tai kalaa. Kaiken kruunaa tietenkin suussa sulava jälkiruoka eli dolci.

Ruokakierrokset Cefalussa

Cefalù on todellinen ruoan ystävien paratiisi. Kätevin ja paras tapa tutustua paikalliseen tarjontaan on lähteä ruokakierrokselle, jonka aikana pääset kurkistamaan kulissien taakse ja saat ainutlaatuisia elämyksiä.
Yöelämä on Cefalùssa hyvin rauhallinen verrattuna moniin muihin Välimeren alueen kohteisiin. Palermon ja Cefalùn välissä on muutama suurempi disko, joihin pääsee oikeastaan vain omalla autolla. Iltaa vietetään yleensä ravintolassa tai baarissa, ja puolenyön jälkeen meno on yleensä rauhallista sekä hotelleissa että kaupungilla. Cefalùssa on kuitenkin tarjolla myös muuta ajanvietettä. Palermossa sijaitsevan Teatro Massimon ohjelmistossa on balettia, teatteria ja oopperaa toukokuun loppuun saakka, ja kesällä teatteri järjestää kiertueita eri puolella saarta. Lisätietoja saat turisti-infosta. Monet klubit avaavat ovensa kesän huippusesongin aikaan. Jos kuitenkin viihdyt mieluummin baareissa, niitä on useita Lungomaren rantapromenadin varrella. Promenadia pitkin on mukava tehdä myös iltakävelyjä. Heinä-elokuussa kaikki paikat ovat pääsääntöisesti avoinna, ja kaduilla järjestetään usein ex tempore -juhlia ja muuta ohjelmaa.
Ostokset
Koska ollaan Italiassa, tarjolla on luonnollisesti korkealaatuisia vaatteita, kenkiä ja laukkuja. Cefalùssa ostosmahdollisuudet ovat kuitenkin melko suppeat verrattuna suurempiin kaupunkeihin, kuten Roomaan ja Milanoon. Mainioita paikallisia tuliaisia ovat esimerkiksi oliiviöljy, viini tai maukas juusto ja kinkku.

Lauantaimarkkinat

Markkinoilla on tarjolla lähes kaikkea mahdollista: vaatteita, vihanneksia, leikkikaluja, mattoja…joten täältä löydät varmasti muutamia tuliaisia. Parmesaanijuuston hinta on noin 15 euroa kilo, aurinkokuivattuja tomaatteja löytyy useita eri sortteja alkaen 5 euroa kilo. Markkinat löydät kävelemällä kohti hautausmaata La Roccan jäädessä vasemmalle puolelle. Markkinoille kannattaa tulla aamupäivällä, jolloin siellä on vilkkain meno.
Liikunta ja treeni

Pelaa golfia lomallasi

Jos haluat lähteä golfaamaan lomallasi, voit suunnata Il Picciolo Golf Clubille, jossa on Sisilian ensimmäinen 18-reikäinen golfkenttä.

Katso lisätiedot golfaikojen varaamisesta Greenfee365-yhteistyökumppanimme klicka sivuilta.
Aktiviteetit ja nähtävyydet

Liparisaaret

Liparisaaret on saariryhmä, joka sijaitsee noin viidenkymmenen kilometrin päässä Sisiliasta pohjoiseen. Tämä on täydellinen päiväretkikohde Cefalùsta. Liparisaariin kuuluvat muun muassa Lipari, Vulcano, Salina, Filicudi sekä pieni Alicudin saari. Laivamatka saarille kestää noin kaksi tuntia, ja hyvällä tuurilla voit nähdä delfiinejä matkalla. Lipari on näistä saarista kaikkein suurin, ja laiva saapuu saaren suurimman kaupungin, Liparin, satamaan. Täällä voit kierrellä muutaman tunnin katselemassa kaupunkia, nauttia muurin ympäröivän vanhankaupungin tunnelmasta tai ihailla mahtavaa katedraalia, joka on saaren kokoon nähden yllättävän suuri. Sisäänpääsy on ilmainen, mutta tapoihin kuuluu jättää muutama kolikko vieraillessasi katedraalin vieressä olevassa vanhassa luostaripuutarhassa. Kasvillisuutta saarella on vähän, mutta pylväiköt luovat rauhallista tunnelmaa, mikä on vastakohta katedraalin sisällä kaikuvalle sorinalle. Sataman alueella on useita ravintoloita, joihin voit istahtaa lounaalle, mutta sen yläpuolella olevilla kaduilla hinnat ovat edullisempia ja tunnelma paikallisempi. Useimmilla retkillä pysähdytään myös Vulcanon saarella. Tällä saarella huomaat nopeasti rikin tai mädäntyneen kananmunan tuoksun ja syykin siihen on selvä – saaren nykyään jo sammunut tulivuori savuttaa edelleen, ja saaren kivissä ja kallioissa on rikistä johtuvia keltaisia laikkuja. Vulcanon vetonauloja ovat erityisesti sen rannat sekä mineraalipitoiset mutakylvyt. Rantoja on useita, ja kannattaa huomata, että useat niistä ovat mustaa laavahiekkaa, joka kuumenee auringossa hehkuvaksi. Ei kannata myöskään ihmetellä, jos vesi vaikuttaa paikoitellen kuplivalta. Tämä johtuu ainoastaan siitä, että geologiset prosessit ovat edelleen käynnissä saarella, vaikka tulivuori ei olekaan enää toiminnassa. Vulcanon saarellakin viivytään yleensä myös muutamia tunteja, jonka jälkeen laiva lähtee takaisin Cefalùun.

Palermo

Sisilian pääkaupunki on ehdottomasti vierailemisen arvoinen kohde. Kaupungissa on lähes 800 000 asukasta, ja elämänmeno on täällä ihan toisenlaista kuin Cefalùssa. Nähtävää on niin paljon, että voi olla vaikea päättää, mistä aloittaa: katedraalilta, joiltain lukuisista markkinoista tai ehkä Euroopan suurimmalta oopperatalolta, Teatro Massimolta. Cefalústa ei ole pitkä matka Palermoon, joten ehdit hyvin pistäytyä kaupungissa useammankin kerran lomasi aikana. Palermoon on helppo tulla junalla, ja kun lähdet kävelemään asemalta eteenpäin junan menosuuntaan päin, tulet turisti-infolle, josta saat karttoja. Kun jatkat tästä vielä eteenpäin, saavut pian Piazza Giulio Cesarelle, jota vastapäätä alkaa keskustaan vievä tie Via Roma. Kääntyessäsi oikealle Piazza Caraccioloa kohti tulet markkinoille. Sen jälkeen voit hyvin kierrellä mielesi mukaan ympäriinsä, sillä nähtävää ja koettavaa riittää joka suunnassa. Jos jossain vaiheessa tunnet olevasi eksynyt, voit suunnata oopperan ja Quattro Cantin välillä olevalle Via Maqueda -kadulle, jonka varrella on Feltrinellin kirjakauppa, jossa on hyvät valikoimat erilaisia matkaoppaita. Kirjakaupan valikoimissa on myös paljon sisilialaisten kirjailijoiden teoksia englanninkielisinä käännöksinä. Junamatka Palermoon kestää 45 minuuttia regionale-junalla, ja diretto-junalla matka taittuu puolessatoista tunnissa.

Etna

On vaikea kuvailla tunnetta, joka syntyy seistessäsi Etnan huipulla. Mahtavien luonnon voimien vaikutuksia pääsee harvoin näkemään näin läheltä. Etna Sud -vierailukeskus sijaitsee kahdentuhannen metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella, josta avautuvat huikeat näkymät alas Cataniaan ja rannikkotasangoille. Laavan satoja metrejä leveät kulkureitit ovat selvästi näkyvissä, ja siellä täällä näkyy viheriöiviä kohtia, joihin laavavirta ei ole ulottunut. Vierailukeskuksen lähellä on Silvestri-kraatteri, jonka ympäri tai keskelle voit kävellä. Jos haluat mieleenpainuvan kokemuksen, voit matkustaa huipulle myös köysiradalla. Köysirataretki on maksullinen. Tulivuoren huipulla on todella kylmä, joten kannattaa pukeutua lämpimästi. Etnan huipulle voi ajaa myös omin päin, mutta matka on melko pitkä, eikä vierailukeskuksen löytäminen ole erityisen helppoa. Kätevintä on tutustua Etnaan järjestetyllä retkellä, jonka aikana vieraillaan yleensä myös Sisilian maaseudulla.

Autolla Sisiliassa

Sisiliassa ollessasi kannattaa ehdottomasti vuokrata auto vaikka vain muutamaksi päiväksi. Vaikka Cefalù ja rannikko ovatkin upeita, kaikkein sisilialaisimpia ovat kuitenkin sisämaan maisemat, jotka koostuvat vuorista, metsistä ja auringon paahtamista kylistä – kannattaa ehdottomasti lähteä tutustumaan näihin perinteisiin sisilialaisiin maisemiin. Tiet ovat yleisesti ottaen hyvässä kunnossa, mutta tienviitoissa on usein toivomisen varaa. Siksi autoretkeen on hyvä varata reilusti aikaa, ja samalla voit ihailla matkan varrella näkyviä maisemia. Vaikka et päätyisikään suunnittelemaasi määränpäähän, maisemat ovat joka tapauksessa kauniita. Palermon ulkopuolella liikenne on harvassa, ja voit hyvin ajella omaan rauhalliseen tahtiin.
Muutamia huomionarvoisia seikkoja: Sisilia on suuri saari, joten myös etäisyydet ovat melko pitkiä. Cefalùsta Etnaan matkaa on noin 2,5 tuntia, ja voi olla, että perille ei löydä kaikkein suorinta tietä. Siksi voi olla kannattavampaa valita joku lähempänä sijaitseva retkikohde, jolloin on enemmän aikaa tehdä pysähdyksiä – matkan varrella voit törmätä paikallisiin markkinoihin, mukavalta vaikuttavaan ravintolaan tai nähdä jotain muuta mielenkiintoista. Esimerkiksi noin 30 kilometrin päässä Palermosta on Corleonen kaupunki, josta Mario Puzon kirjoittaman teoksen Kummisetä on kotoisin. Corleoneen pääsee useita eri reittejä pitkin, mutta kannattaa ajaa sitä puolta 118-tietä, joka kulkee Marineon kauniin kylän läpi. Corleone on hyvin tyypillinen sisämaan kaupunki, joka saattaa vaikuttaa hieman nuhjuiselta, mutta jossa on paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia ja mainio tunnelma. Raatihuoneen yläpuolella kulkevilla kujilla on mukava kävellä ympäriinsä, ja jos sinulla on aikaa kannattaa ehdottomasti pysähtyä lounaalle vanhassa asemarakennuksessa olevaan ravintolaan, joka on todellinen elämys.
Mielenkiintoinen, täynnä historiaa oleva kaupunki on noin kahdensadan kilometrin päässä Cefalùsta sijaitseva Erice, jonne ehdit hyvin ajaa, jos lähdet ajoissa liikkeelle. Kaupunki on rakennettu kolmion malliin korkealle vuorelle, ja se on osittain vanhan kaupunginmuurin ympäröimä. Muurin sisäpuolella on jäänteitä aina foinikialaisten ajoista lähtien, mutta suurin osa niistä on keskiajalta ja normandialaisten kaudelta.

Katedraali

Kukaan ei osaa sanoa, miksi näin pieneen kaupunkiin rakennettiin aikoinaan näinkin suuri katedraali. Katedraali on valitettavasti myös melko huonossa kunnossa, ja kunnostustöitä tehdään monessa paikassa. Kirkon laiva on erittäin pelkistetty, mutta kirkon kuoriosa on upean koristeinen ja siellä on muun muassa mahtava Kristus Pantokratoria esittävä kultainen mosaiikki.

La Rocca

Kaupungin yllä kohoavaa kalliota on mahdoton olla huomaamatta, ja siihen kannattaakin lähteä tutustumaan lähemmin. Piazza Garibaldilta lähtevät portaat ylös huipulle, ja jonkin matkan päästä vastaan tulee portti, jonka luona myydään muutaman euron maksavia pääsylippuja. Pääsyliput ovat sitä varten, että tiedetään, kuinka paljon ihmisiä on huipulla. Myös lähtijät lasketaan, jotta voidaan varmistua, ettei kukaan ole jäänyt huipulle. Kannattaa kiivetä rauhassa, sillä huipulle on jyrkkä nousu ja matka sinne kestää lähes tunnin. Muista ottaa juomapullo mukaan. Matkalla ylös näet muurien ja temppeleiden raunioita, mikä on merkkinä siitä, että täällä on ollut asutusta jo kauan ennen Kristusta. Huipulla odottavat henkeä salpaavan upeat näkymät Cefalún ja koko rannikon yli. Voit levähtää täällä rauhassa hetken ja ihastella raunioita ja kaupunginmuuria, ennen kuin palaat alas.

Museo de Mandralisco

Kuten monien renessanssin aikaisten kokoelmien kanssa, myös tämän museon kokoelma muistuttaa sekalaista kuriositeettikabinettia. Nähtävänä on kotiloita, kirjoja, ikoneita, täytettyjä eläimiä yms. Esineistä tai niiden taustoista ei ole tarkempia tietoja, joten paras vain kierrellä ja katsella.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Sisilia on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten varaa Avis-auto jo ennen matkaa.
Cefalússa on busseja ja takseja. Palermoon kulkee juna.

Taksit

Cefalússa ei ole omaa taksiyritystä, vaan kaikki taksit ovat yksityisiä. Hintataso on suunnilleen sama kuin Suomessa. Taksamittari on käytössä.

Junat

Regionale-paikallisjunat ovat tavallisimpia junia. Diretto-junat kulkevat suoraan määränpäähän. Junissa ei ole lipunmyyntiä, joten lippu on ostettava ennen junaan nousemista joko automaatista tai Cefalún asemalta. Palermoon matkustaessasi on kätevintä ostaa suoraan meno-paluulippu. Lippu leimataan ennen matkan alkua automaatissa, myös ennen paluumatkaa. Jos lippua ei ole leimattu, saatat saada sakot. Konduktööri tarkastaa liput junamatkan aikana.

Bussit

Cefalússa on kolme bussilinjaa: A, B ja C. Bussiasemilla on yleensä aikataulut, mutta ajat saattavat vaihdella liikenteen määrästä riippuen. Bussilippuja voi ostaa tupakkakaupoista (Tabacchi) tai suoraan bussista, mutta hinta on silloin hieman korkeampi. Bussit kulkevat melko säännöllisesti Cefalússa. Busseja kulkee myös kaupungin ulkopuolelta hotelleihin, aikatauluja voit kysyä hotellista.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Omatoimikohde, Tjäreborgilla ei ole henkilökuntaa kohteessa.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Cefalùn turistivero

Kaikilta Sisiliassa yöpyviltä matkustajilta peritään turistivero (city tax), jonka suuruus vaihtelee virallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan. Veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä joko käteisellä tai kortilla.

Turistiveroa peritään 1.5.-31.10. enintään kymmeneltä yöltä, mutta vero ei kuitenkaan koske alle 10-vuotiaita lapsia.

Hinta per henkilö/yö:
Virallinen hotelliluokitus 3-5 tähteä: 1 euro
Virallinen hotelliluokitus 1-2 tähteä sekä huoneistohotellit: 0,50 euroa

Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta italialaisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Muutokset mahdollisia ilman eri ilmoitusta.

Valuutta ja maksaminen

Euro.

Aikaero

Aikaero Suomeen: -1 tunti.

Sähkö

220 V. Eurooppalainen standardi.

Kieli

Italia
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Lentoaika vaihtelee valitun lentoreitityksen mukaan

Näin matkustat tänne

Cefalùun matkustat omatoimisesti reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa.
Suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen, jotta pääset sujuvasti hotelliisi. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Matka Palermon ulkopuolella sijaitsevalta lentokentältä Cefalúun kestää noin 1 tunnin ja 30 minuuttia (n. 100 km) riippuen puusta liikenteestä.
Sää
 • tammikuu
14°6°
4
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°6°
4
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°9°
5
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
20°12°
7
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
24°14°
8
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
28°18°
9
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
30°20°
11
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • elokuu
30°20°
10
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
28°19°
8
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
24°16°
6
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
21°13°
5
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
16°9°
3
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Cefalu
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.