Matkat – Cefalu

Cefalù on klassinen sisilialainen lomakohde, jossa vietät mukavaa lomaa auringosta ja hyvästä ruuasta nauttien.
Cefalù sijaitsee mahtavan kallion juurella, jonka mukaan kaupunki on myös saanut nimensä. Tässä auringon paahtamassa kaupungissa on historian havinaa sekä aitoa sisilialaista tunnelmaa kaikkialla. Cefalùn kujien ja torien tunnelmassa voit aistia sen keskiajalle ulottuvan historian. Vaellellessasi mahtavan katedraalin lähellä olevilla kapeilla kujilla Piazza Duomon lähistöllä kohtaat sekä korinpunojia että jäätelöbaareja ja voit löytää hyvän ravintolan illallista varten. Kaupunki on juuri sopivan kokoinen tutustuaksesi siihen jalkaisin. Kävellen pääset myös parhaiten aistimaan tunnelmaa ja katselemaan kauniita yksityiskohtia – basilikaruukkuja ikkunoilla, ilmassa leijailevaa grillatun kalan tuoksua tai upeaa Chiesa del Purgatorion sisäänkäyntiä.

Hotelli tai huoneisto

Tjäreborgilla matkustaessasi voit valita itsellesi mieluisan asumisvaihtoehdon – hotellin tai huoneiston. Huoneistossa asuessasi voit hyödyntää markkinoiden monipuolisen tarjonnan ja valmistaa herkullisen aamiaisen tai illallisen tuoreista paikallisista raaka-aineista.

Koe Cefalù - ja Sisilia!

Cefalù on paljon muutakin kuin idyllinen pikkukaupunki. Lähellä keskustaa on kilometrejä pitkiä hiekan ja kiven sekoitusta olevia rantoja, joiden vesi on kristallinkirkasta. Cefalù on yksi pohjoisrannikon useista kylistä ja kaupungeista, jotka kulkevat helminauhana pitkin saaren pohjoista rannikkoa, ja Cefalùsta on helppo lähteä tutustumaan muihinkin kohteisiin omin päin. Hyvä päiväretkikohde on esimerkiksi Palermon suurkaupunki, jonne on junalla alle tunnin matka. Muutaman kilometrin päässä rannikosta ovat Liparisaaret, jotka koostuvat seitsemästä vulkaanisesta saaresta, ja tarjoavat häikäisevän upeita ja dramaattisia maisemia. Sisämaassa kohoaa vaikuttava Etna, joka on yksi harvoista aktiivisista tulivuorista Euroopassa. Jos haluat lähteä omille tutkimusmatkoillesi Cefalùsta, suosittelemme vuokraamaan auton. Vuokra-autolla liikut paikasta toiseen täysin omassa tahdissa. Täällä on myös toimiva paikallisliikenne, joka on varmasti elämys jo itsessään.
Hyvä tietää
  • Kilometrien pituiset rannat
  • Paikallisia ravintoloita
  • Huoneistohotelleja

Muiden mielipiteet kohteesta Cefalu

Tee matkahaku – Cefalu