Matkat – Dublin

Dublin on yksi Euroopan viehättävimmistä pääkaupungeista, jossa on hyvät ostosmahdollisuudet ja vilkas yöelämä. Dublinissa kaikki on sopivan kävelymatkan päässä.
Dublin tuo yleensä mieleen musiikin, pubit sekä kuuluisat kirjailijat. Täällä on mukava kävellä ympäriinsä, sillä elämyksiä riittää jokaisessa kadunkulmassa. Suurin osa kaupungista on rakennettu 1700-luvulla, ja useat rakennukset ovat juuri tältä ajalta, mikä tekee kaupungista sekä vaikuttavan että kuluneen viehättävän. Keskellä kaupunkia on St. Stephen's Green -puisto, ja lyhyen matkan päässä täältä on kansallismuseo ja Trinity College, jonka vaikuttavassa kirjastossa voit ihailla ainutlaatuista keskiaikaista Kellsin kirjaa. Dublinin lähistöllä on useita viihtyisiä kyliä ja kaupunkeja, kuten kalastajakylä Howth, satamakaupunki Dun Laoghaire ja historiallinen Dalkey linnoineen. Dublinissa on aina jotain nähtävää ja tekemistä, ja nälän yllättäessä löydät varmasti mieleisen ravintolan kaupungin lukuisista vaihtoehdoista. Useissa paikoissa tarjoillaan luonnollisesti saaren omia erikoisuuksia, joita kannattaa maistella. Dublinissa vierähtää helposti viikonloppu tai pidempikin loma.

Yöelämä Dublinissa

Pubit ovat luonnollinen osa dublinilaisten elämää. Työpäivän jälkeen nautitaan mielellään pintti tai pari jossain paikallisessa pubissa. Dublinissa asuu paljon nuoria, ja tämä näkyy erityisesti kaupungin viihde-elämässä. Yökerhoja ja baareja on lukuisia, erityisesti Temple Barin kaupunginosassa, jossa mukulakivikatujen varsilla on baareja ja pubeja silmänkantamattomiin. Täällä voit nauttia tuopillisen Guinnessia ja nauttia tunnelmasta mukavien ja mutkattomien dublinilaisten keskellä. Dublin on kaiken lisäksi mainio kohde musiikin ystävälle, sillä livemusiikkia on useissa paikoissa. Pääasiassa täällä soi rock sekä irlantilainen kansanmusiikki. Vinkkejä ajankohtaisista tapahtumista saat esimerkiksi www.visitdublin.com-sivustolta.

Hyvät ostosmahdollisuudet

Dublin on ostoskaupunkina lähes Lontoon veroinen, mutta Dublinin etu on se, että täällä kaikki sijaitsee mukavasti kävelyetäisyydellä. Kaksi suurinta ostosaluetta ovat Grafton Streetin ja O'Connell Streetin ympäristössä. Täällä on useiden brittiläisten vaateketjujen liikkeitä sekä isoja tavarataloja, joissa myydään merkkivaatteita ja kenkiä. Grafton Streetillä on lisäksi Dublinin upein tavaratalo Brown Thomas, jossa on useimpien tunnettujen merkkien tuotteita. Jos haluat lähteä kiertelemään pienempiin putiikkeihin, kannattaa suunnata Temple Barin alueelle.

Dublinin hotellit

Tjäreborgilla on Dublinissa useita erilaisia hotelleja - vain kymmenen minuutin päässä Temple Barin huvielämän alueelta olevista yksinkertaisista hotelleista Dublinin keskustassa oleviin todellisiin luksushotellehin. Täällä asut kivenheiton päässä St. Stephen's Green -puistosta ja lyhyen kävelymatkan päässä on Trinity College. Dubliniin matkustat kätevästi Tjäreborgin reittilennoilla, ja päätät itse matkasi pituuden ja ajankohdan. Pidennetty viikonloppu tai pidempi loma, valinta on täysin sinun.
Hyvä tietää
  • Vapaasti valittava matkan pituus
  • Hotelleja keskustassa
  • Eritasoisia hotelleja
  • Luksushotelleja
  • Hyvät ostosmahdollisuudet, monia ravintoloita ja vilkas yöelämä

Muiden mielipiteet kohteesta Dublin

Hae matka – Dublin