Matkat – Dublin

Dublin on yksi Euroopan viehättävimmistä pääkaupungeista, jossa on hyvät ostosmahdollisuudet ja vilkas yöelämä. Dublinissa kaikki on sopivan kävelymatkan päässä.

Dublin tuo yleensä mieleen musiikin, pubit sekä kuuluisat kirjailijat. Täällä on mukava kävellä ympäriinsä, sillä elämyksiä riittää jokaisessa kadunkulmassa. Suurin osa kaupungista on rakennettu 1700-luvulla, ja useat rakennukset ovat juuri tältä ajalta, mikä tekee kaupungista sekä vaikuttavan että kuluneen viehättävän. Keskellä kaupunkia on St. Stephen's Green -puisto, ja lyhyen matkan päässä täältä on kansallismuseo ja Trinity College, jonka vaikuttavassa kirjastossa voit ihailla ainutlaatuista keskiaikaista Kellsin kirjaa. Dublinissa on aina jotain nähtävää ja tekemistä, ja nälän yllättäessä löydät varmasti mieleisen ravintolan kaupungin lukuisista vaihtoehdoista. Useissa paikoissa tarjoillaan luonnollisesti saaren omia erikoisuuksia, joita kannattaa maistella. Dublinissa vierähtää helposti viikonloppu tai pidempikin loma.

Yöelämä Dublinissa

Pubit ovat luonnollinen osa dublinilaisten elämää. Työpäivän jälkeen nautitaan mielellään pintti tai pari jossain paikallisessa pubissa. Dublinissa asuu paljon nuoria, ja tämä näkyy erityisesti kaupungin viihde-elämässä. Yökerhoja ja baareja on lukuisia, erityisesti Temple Barin kaupunginosassa, jossa mukulakivikatujen varsilla on baareja ja pubeja silmänkantamattomiin. Täällä voit nauttia tuopillisen Guinnessia ja nauttia tunnelmasta mukavien ja mutkattomien dublinilaisten keskellä. Dublin on kaiken lisäksi mainio kohde musiikin ystävälle, sillä livemusiikkia on useissa paikoissa. Pääasiassa täällä soi rock sekä irlantilainen kansanmusiikki. Vinkkejä ajankohtaisista tapahtumista saat esimerkiksi www.visitdublin.com-sivustolta.

Hyvät ostosmahdollisuudet

Dublin on ostoskaupunkina lähes Lontoon veroinen, mutta Dublinin etu on se, että täällä kaikki sijaitsee mukavasti kävelyetäisyydellä. Kaksi suurinta ostosaluetta ovat Grafton Streetin ja O'Connell Streetin ympäristössä. Täällä on useiden brittiläisten vaateketjujen liikkeitä sekä isoja tavarataloja, joissa myydään merkkivaatteita ja kenkiä. Grafton Streetillä on lisäksi Dublinin upein tavaratalo Brown Thomas, jossa on useimpien tunnettujen merkkien tuotteita. Jos haluat lähteä kiertelemään pienempiin putiikkeihin, kannattaa suunnata Temple Barin alueelle.

Dublinin hotellit

Tjäreborgilla on Dublinissa kymmenittäin erilaisia hotelleja - vain kymmenen minuutin päässä Temple Barin huvielämän alueelta olevista yksinkertaisista hotelleista Dublinin keskustassa oleviin todellisiin luksushotellehin. Täällä asut kivenheiton päässä St. Stephen's Green -puistosta ja lyhyen kävelymatkan päässä on Trinity College. Dubliniin matkustat kätevästi Tjäreborgin reittilennoilla, ja päätät itse matkasi pituuden ja ajankohdan. Pidennetty viikonloppu tai pidempi loma, valinta on täysin sinun.

Hyvä tietää
 • Vapaasti valittava matkan pituus
 • Hotelleja keskustassa
 • Eritasoisia hotelleja
 • Luksushotelleja
 • Hyvät ostosmahdollisuudet, monia ravintoloita ja vilkas yöelämä
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Dublin

Ruoka & juoma
5,0
Ostokset
4,5
Yleisarvosana
4,0
Sää
 • tammikuu
7°2°
2
Aurinkotuntia/pv
12
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
8°2°
2
Aurinkotuntia/pv
13
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
10°3°
3
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
12°5°
5
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
14°7°
6
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
18°9°
6
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
19°11°
5
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • elokuu
19°11°
5
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
17°10°
4
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
14°7°
3
Aurinkotuntia/pv
13
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
10°4°
2
Aurinkotuntia/pv
13
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
8°3°
1
Aurinkotuntia/pv
13
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä n. 2 tuntia 50 min.

Näin matkustat tänne

Dubliniin voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennolla ympäri vuoden.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa useimmissa tapauksissa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten joko taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Dublinin lentokenttä sijaitsee Dublinin keskustan pohjoispuolelta ja sieltä ajomatka Dublinin keskustan hotelleihin on n. 25 min (n. 10 km), riippuen muusta liikenteestä. Lentokentältä pääsee lentokenttäbusseilla Busarasin bussiasemalle sekä Heustonin juna-asemalle.
Ostokset
Isot ostoskeskukset ovat yleensä avoinna maanantaista lauantaihin. Grafton Street on Dublinin ostoskatu numero yksi. Täällä sekä lähistön pikkukaduilla on laajat valikoimat erilaisia kauppoja. Lauantaisin turistit sekä paikalliset tungeksivat Temple Bar Food Marketilla, jossa on myynnissä ekologisia tuotteita. Markkinoilla on elävää musiikkia ja ahdas tunnelma.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Dublinissa on monipuoliset valikoimat ravintoloita, joissa on tarjolla ruokaa kaikista maailman keittiöistä. Useissa paikallisissa paikoissa, kuten Knightsbridge Barissa, on myös elävää musiikkia useana iltana viikossa. Aitoa irlantilaista ruokaa saa kaikista pubeista.
Kuten kaikissa suurkaupungeissa, myös Dublinissa on todella monipuolinen yöelämä. Täällä on kaikkea festivaaleista ja oopperoista diskoihin ja jazzklubeihin. Kannattaa myös käydä kuuntelemassa ja katsomassa irlantilaisia kansanmusiikki- ja tanssiesityksiä.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Dublinissa on useita taidegallerioita, ja täällä on mahdollisuus lähteä paikallisten järjestäjien mielenkiintoisille retkille, kuten esimerkiksi Viking Splash Tours (amfibiokulkuneuvo, joka kulkee sekä vedessä että maalla), vierailla museoissa sekä käydä tutustumassa kauniisiin ja mielenkiintoisiin puutarhoihin (St. Anne´s Park sekä War Memorial Gardens).
Kulkuyhteydet
Dublinissa on kätevintä liikkua kävellen, sillä etäisyydet ovat mukavan lyhyitä ja maasto melko tasaista. Taksilla matkustaminen on suhteellisen edullista, ja voit myös hypätä kaksikerroksisen bussin kyytiin.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Irlannin lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Irlannin lähetystöstä/konsulaatista
.... Irlannin suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 682 4240

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro. Luottokortit hyväksytään yleisesti. Autonvuokrauksen yhteydessä takuu maksetaan luottokortilla. Monet hotellit tekevät katevarauksen luottokortille sisäänkirjautumisen yhteydessä vakuudeksi mahdollisia ylimääräisiä kuluja varten esim. puhelin, minibaari jne. Katevaraus poistuu automaattisesti uloskirjautumisen jälkeen.

Aikaero

Aikaero Suomeen - 2 tuntia.

Sähkö

220V. Adapteri tarvitaan.

Kieli

Iirin kieli, englanti

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Matkatarjouksia – Dublin
Glashaus Hotel
Glashaus Hotel
Dublin, Irlanti
 • 4 päivää
 • Lento + hotelli
 • Lähtö 21.10.2019, lähtöpaikka Helsinki
Helsinki, 21.10.2019, 4 päivää
Jurys Inn Parnell Street
Jurys Inn Parnell Street
Dublin, Irlanti
 • 4 päivää
 • Lento + hotelli
 • Sis. Aamiainen
 • Lähtö 29.10.2019, lähtöpaikka Helsinki
Aamiainen
Helsinki, 29.10.2019, 4 päivää
Riu Plaza The Gresham Dublin
Riu Plaza The Gresham Dublin
Dublin, Irlanti
 • 4 päivää
 • Lento + hotelli
 • Lähtö 29.10.2019, lähtöpaikka Helsinki
Helsinki, 29.10.2019, 4 päivää
Tee matkahaku