Hotellit (52)

Matkat – Irlanti

Irlannissa on upeaa luontoa, satoja linnoja, viehättäviä kyliä, kiemurtelevia pikkuteitä, lukemattomia pubeja ja ennen kaikkea - mukavia ihmisiä.

Matkustaessasi Tjäreborgilla Irlantiin asut maan eläväisessä ja mielenkiintoisessa pääkaupungissa Dublinissa. Kaupunki on todellinen kulttuurielämän keskus, sillä täällä on taidegallerioita, museoita ja teattereita. Jos kaipaat rauhallista lomailua, lähellä on myös upeita vuoristovaellusreittejä, ihania kartanoita ja viihtyisiä pieniä kalastajakyliä.

Ulkoilmaelämää Irlannissa

Irlantia kutsutaan usein smaragdisaareksi tai vihreäksi saareksi. Saaren maisema koostuu laakeista tasangoista, joita ympäröivät rannikolla kohoavat vuoret. Jos koskematon luonto ja upeat maisemat ovat sinun juttusi, on Irlanti erinomainen valinta matkakohteeksi. Täällä voit nauttia mahtavien kallioiden yli aukeavista maisemista, rauhallisesti virtaavista joista, kimaltelevista järvistä, kauniista maaseudusta ja vihreistä kukkuloista. Irlannissa on lukuisia mahdollisuuksia erilaisiin ulkoilma-aktiviteetteihin. Voit esimerkiksi pyöräillä, harrastaa vesiurheilulajeja, vaeltaa, ratsastaa, kalastaa tai lähteä kiipeilemään.

Nähtävyydet Irlannissa

Mahtavan luonnon lisäksi Irlannissa on myös paljon muuta nähtävää. Dublinissa on paljon taidegallerioita, museoita ja upeita puutarhoja. Mainio vierailukohde on esimerkiksi Dublinin keskustan pohjoispuolella sijaitseva puutarha St. Anne's Park & Rose Gardens. Päästäksesi paikallisen tunnelman makuun, kannattaa pistäytyä irlantilaisessa pubissa. Dublin on tunnettu vilkkaasta pubielämästään – joka puolella on tarjolla tanssia, irlantilaista kansanmusiikkia ja mukavaa tunnelmaa.

Löydä hotellisi
Sää
Milloin on paras sää Irlannissa?
Irlannissa vallitsee leuto ilmasto vuoden ympäri. Kesällä ei ole koskaan liian kuumaa ja vastaavasti talvisin ei myöskään ole koskaan todella kylmää. Päivien keskilämpötila kesällä on noin 17-19 °C ja talvella 7-10 °C. Irlannissa sadepäiviä on usein enemmän kuin Suomessa, mutta kesä sen sijaan on pidempi ja talvisin sataa lunta harvoin. Sekä kevät että syksy ovat lämpimämpiä kuin Suomessa. Vuoden sateettomin kuukausi on heinäkuu.
Passi ja viisumi
Passi ja viisumi
Matkalla sinulla tulee aina olla mukana matkustusasiakirja (passi tai Schengen-maissa myös poliisin myöntämä valokuvallinen henkilökortti), joka on voimassa oleva ja moitteettomassa kunnossa. Suosittelemme, että passi on voimassa Eurooppaan ja lähialueille suuntautuvilla matkoilla vähintään 3 kk ja Euroopan ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla vähintään 6 kk matkan jälkeen.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi lähetystöstä/konsulaatista.

If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Ireland. Please also note the possible need for a transit visa.

Matkakohteet – Irlanti

Dublin
  • Ruoka & juoma
  • Ostokset
  • Yleisarvosana
Matkustaessasi Dubliniin koet melkeinpä kaiken saman kuin Lontoossa, mutta kävelyetäisyydellä. Plussaa on, jos pidät oluesta ja golfista.

Tee matkahaku – Irlanti