Eksperttien vinkit Kanariansaarille

Eksperttien vinkit

KANARIANSAARILLE

Eksperttien vinkit Kanariansaarille

Jokainen haluaisi lomalla löytää oman erityisen kultajyvänsä – hiljaisen ja rauhallisen rantapoukaman, täydellisen rannan tai kauneimman näköalapaikan. Vaikka Kanariansaaret onkin varsin tuttu lomakohde, riittää sielläkin kultajyväsiä löydettäväksi. Kysyimme vinkkejä muutamilta, joiden pitäisi tietää, nimittäin omilta työntekijöiltämme.

Gran Canaria

Sarah Sundström

Sarah Sundström

Suomalainen Sarah Sundström on työskennellyt Destination Managerina ehkä kaikkein klassisimmassa lomakohteessa, Kanariansaarilla. Sarahin mielestä parasta Kanarialla on, että säätä ei juurikaan tarvitse ajatella. Sää on aina hyvä. Hän pitää myös siitä, että kanarialaiset ihmiset ovat niin ”cariñosos”, ystävällisiä ja sydämellisiä ja heidän kanssaan on mutkatonta työskennellä.

Paras ranta

En ole oikeastaan ollenkaan rantaihminen, mutta pidän Las Canteras -rannasta Las Palmasissa. Se on täydellinen paikka rentoutua. Siellä on myös hauska seurata paikallisia perheitä.

Suosikkiravintola

Oma suosikkini on Rincon de Canario Playa de Aguilassa. Se on pieni ravintola aivan rannassa, ja siellä tarjoillaan paikallisista raaka-aineista valmistettua ruokaa.

Retkivinkki

Fataga-laakso on huikea, erityisesti pilvettömänä päivänä, kun voi nähdä karujen vuorien, vehreän laakson ja kirkkaansinisen taivaan muodostamat kontrastit.

Fataga-laakso

Fataga-laakso

Muista myös tämä!

Maspalomasin dyynit ovat saaren must-kohde. Mutta sitten heti seuraavaksi kannattaa suunnata päiväretkelle ylös vuorille. On uskomatonta, miten ympäröivä luonto muuttuu reitin varrella. Pysähdyspaikaksi sopii oikeastaan mikä hyvänsä tien varren pikkukylistä. Yksi omista suosikeistani on Puerto de las Nieves.

Puerto de las Nieves

Puerto de las Nieves

Teneriffa

Inga Måkestad

Inga Måkestad

Inga Måkestad on työskennellyt Resort Managerina Teneriffan saarella. Hänen mielestään parasta Teneriffalla ovat kontrastit: korkeat vuoret ja syvät laaksot, mustahiekkaiset rannat ja vihreät metsät ja kaiken huippuna Teiden kuumaisema. Eikä saaren ilmastokaan ole mitenkään huono…

Paras ranta

Minä olen erityisen ihastunut luonnon laavarantoihin. Hieno, musta hiekka tekee niistä hyvin erikoislaatuisia. Näitä rantoja on oikeastaan joka puolella saarta, mutta omat suosikkini ovat Playa Benijo ja Playa del Bollullo.

Molemat sijaitsevat pohjoisrannikolla ja pitää olla hyvät kengät, jotta rannalle pääsee. Kannattaa ottaa vaikka eväät mukaan ja viettää vähän aikaa rannalla. Aallot ovat isoja, ja on upean rauhoittavaa vain istua ja kuunnella rantaan lyöviä aaltoja.

Playa del Bollullo på Teneriffa

Playa del Bollullo

Suosikkiravintola

Suosikkeja on useita, riippuen siitä, millä puolella saarta ollaan ja millaista ruokaa tekee mieli. Playa de las Americasissa on tosi hyvä tapas-paikka nimeltä La Alacena. La Orotavassa sijaitsevan San Diegon sitruuna-korianterisimpukat vievät kielen mennessään! Mutkaton ja edullinen El Cine Los Cristianosissa tarjoilee hyvää kalaa ja äyriäisiä.

Retkivinkki

Jos sivuutetaan itsestäänselvä Teide, suosittelisin seuraavaksi Anagan aluetta. Se on saaren koillisosassa sijaitseva vuoristoalue, jossa on kauniita vaellusreittejä ja metsäalueita, jotka ovat kuin sadusta. Myös rannikko on todella vaikuttava. Vastakohta saaren eteläosan matkailukohteisiin on jyrkkä, joten jos haluat vaihtelua, täällä on raitista ilmaa ja upeita maisemia.

Anagan kaunis vuoristoalue

Anagan kaunis vuoristoalue

Muista myös tämä!

Vaikka varmasti tuletkin saarelle nauttimaan auringosta ja rantaelämästä, kannattaa käyttää aikaa myös saareen tutustumiseen. Se ei ole kovin suuri, mutta vaihtelua riittää, ja jo päivässä ehdit paljon. Vuokraa auto ja kysy vinkkejä meiltä!

Fuerteventura

Aaro Palomäki

Aaro Palomäki

Aaro Palomäki on toiminut Service Managerina Fuerteventuralla. Aaro on käynyt kaikilla suurimmilla Kanariansaarilla, mutta hänen suosikkinsa on Fuerteventura. Aaron mielestä on vaikuttavaa, että monissa osissa saarta ei ole lainkaan asutusta – vain upeaa maisemaa.

Paras ranta

Pakko on varmasti mainita Las Dunas eli Corralejon hiekkadyynit, koska alue vain on kerrassaan huikea. Vähemmän tunnettu on pieni Isla de Lobosin saari, joka on Corralejon edustalla. Saari on osa luonnonsuojelualuetta. Saarella on useita upeita pikku rantoja, joiden vesi on kristallinkirkasta. Rannoilla on yleensä vähemmän ihmisiä ja aallotkin ovat pienempiä, joten ne sopivat hyvin snorklaamiseen. Saarelle pääsee Corralejon satamasta lasipohjaveneellä, ja matka kestää vain 15 minuuttia.

Las Dunas

Las Dunas

Isla de Lobos

Isla de Lobos

Suosikkiravintola

Espanjassa tietysti tulevat ensimmäisenä mieleen erilaiset tapas-herkut, ja niitä kannattaa maistella Fuerteventurallakin! Parhaat tapakset olen täällä syönyt ravintola La Faluassa, La Lajitan kylässä saaren eteläosassa.

Retkivinkki

Jos haluat tutustua saareen, suosittelen autonvuokrausta. Lähes kaikki tiet ovat päällystettyjä, ja liikennettä on todella vähän. Tosin sanotaan, että saarella on enemmän vuohia kuin ihmisiä, joten kannattaa ajaa varoen!

Saaren keskiosassa on monia viihtyisiä kyliä, kuten La Oliva ja Betancuria. Saarella on myös monia näköalapaikkoja, joissa voi ihailla täydellistä hiekkamaisemaa. Unescon mukaan Fuerteventura on Euroopan suurin aavikkoalue, ja täällä on helppo ymmärtää, mitä sana aito merkitsee – ei mitään ihmisen rakentamaa, vain luontoa.