Matkat – Curaçao

Curaçao
Curaçao houkuttelee matkailijoita auringolla, merellä, kulttuurilla ja mielenkiintoisilla aktiviteeteilla.
Jos Curaçao olisi maalaus, sen kuvailemiseen ei riittäisi muutama väri, vaan mukaan tarvittaisiin ihan koko väripaletti. Kuten monilla muilla Karibian saarilla, Curaçaolla keltainen ei riitä kuvaamaan rantojen hiekkaa, eikä sininen merta. Curaçaon mahtava värien kirjo näkyy kaikkialla - Williamstadin pastellinvärisissä julkisivuissa, markkinoiden kaikenvärisissä hedelmissä ja maaseudun auringon paahtamissa sävyissä, joissa sekoittuu okra ja kullanruskea. Tämä iloisen kirjava saari on pala Hollantia keskellä Karibiaa. Aikoinaan Curaçao oli orjakaupan keskus, ja nykyään täällä asuu neljänkymmenen eri maan kansalaisia. Curaçao on kontrastien kaupunki, joka on täydellinen valinta sinulle, joka haluat lomaltasi muutakin kuin rantoja, uima-altaita ja turistimenuja.

Willemstadt

Curaçaon matkan aikana päädyt varmasti jossain vaiheessa Williamstadin pääkaupunkiin, joka on kuin pieni sokerileivos kaikkien kaupunkien joukossa. Kaupungissa asuu noin puolet saaren 130 000 asukkaasta. Useat saaren nähtävyyksistä ovat täällä, mutta myös muualla saarella riittää ihasteltavaa. Mielenkiintoisia kohteita ovat esimerkiksi Kura Hulandan orjamuseo, Handelskaden lukuisat ravintolat ja kahvilat sekä kävelykierros Otrobandassa. Tai voit hyvin kävellä ympäriinsä ilman sen kummempaa päämäärää ihastelemassa tämän pienen värikkään kaupungin menoa ja tunnelmaa – käveleminen kaupungin päästä päähän vie vain puolisen tuntia. Aivan Willemstadin ulkopuolella odottavat rannat, ja alhaalla Seaquarium Beachin luona on delfiiniakatemia. Ehdottomasti vierailemisen arvoinen kohde on myös paikallinen tislaamo, jossa valmistetaan sinistä likööriä.

Koe Curaçao

Tällä kiehtovalla saarella on vaikka kuinka paljon nähtävää, joten kannattaa ehdottomasti lähteä tutustumaan myös sen ulompiin osiin – suositeltava kulkuväline on silloin auto, jolla pääset kätevimmin esimerkiksi Westpuntin rannoille ja Boca Tablan lähellä sijaitsevalle dramaattiselle pohjoisrannikolle. Eteläisellä rannikolla on jopa neljäkymmentä erilaista rantaa, ja jos haluat lähteä tutustumaan vedenalaiseen maailmaan, voit lähteä sukeltamaan mielenkiintoisille hylyille ja koralliriutoille. Ennemmin tai myöhemmin tulet myös näkemään landhuises-alueita, joita on ympäri Curaçaoa. Nämä ovat merkkinä epäonnisista yrityksestä luoda kannattavaa viljelytoimintaa saaren karuissa olosuhteissa, joissa sadepäiviä on vähän. Nykyään monet landhuises-rakennuksista on muutettu ravintoloiksi, joissa pääsee tutustumaan paikalliseen keittiiöön. Curaçaon loma jättää melko varmasti tunteen, että loman aikana tuli nähtyä enemmän kuin yleensä, mutta paljon on vielä jäljellä seuraavaa kertaa varten.

Ainutlaatuisia hotelleja

Tjäreborgin valikoimassa on Curaçaon upeimmat hotellit, jotka sijaitsevat rantojen äärellä muutaman kilometrin päässä keskustasta. Voit valita juuri itsellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon, joko All Inclusivella tai ilman. Curaçaolle matkustat kätevästi reittilennoilla ympäri vuoden, ja päätät itse kuinka pitkään haluat viipyä matkalla – helppoa, turvallista ja mukavaa.

Aurinkoa, uimista ja sukeltamista

Curaçao on täydellinen aurinkolomakohde, sillä ilman ja veden keskilämpötila on 27 asteen tuntumassa. Rannikolla on useita pieniä vaaleita hiekkarantoja, jotka ovat hyvin hoidettuja ja joilla on rantaklubeja kaikkine palveluineen. Rannoilla on erinomaiset mahdollisuudet sukeltaa ja snorklata. Akvaariossa pääset katselemaan merileijonia ja haikaloja sekä uimaan delfiinien seurasssa.
Hyvä tietää
  • Rantahotelleja
  • All Inclusive
  • Hotelleja, joissa spa
  • Upeita hiekkarantoja
  • Hyvä sukelluskohde
  • Ravintoloita ja yöelämää

Muiden mielipiteet kohteesta Curaçao

Tee matkahaku – Curaçao