Matkat – Bryssel

Brysselissä on mielenkiintoista arkkitehtuuria, mukava tunnelma, laaja valikoima ravintoloita ja hyvät ostosmahdollisuudet. Kaupunki on luonnollisesti tunnettu myös Euroopan parlamentista.

EU:n pääkaupunki Bryssel on samaan aikaan sekä klassinen että moderni. Täällä on tunnelmallinen ja tyylikäs keskusaukio Grand Place, kauniita puistoja, mielenkiintoisia kulttuuritapahtumia, maailmankuuluja nähtävyyksiä ja 80 erilaista museota. Kaupungissa on kaikenlaisia ravintoloita, joissa on tarjolla kaikkea belgialaisista ranskanperunoista, jäliruokiin, maailmankuuluun suklaaseen ja gourmetruokaan. Ostoskierroksella teet varmasti mielenkiintoisia löytöjä.

Tjäreborgilla Brysseliin

Tjäreborgin hotellit ovat keskeisellä sijainnilla, noin kymmenen minuutin kävelymatkan päässä Grand Place -keskusaukiolta ja ravintoloista, viihde-elämästä ja kaupoista. Tjäreborgin reittilennoilla matkustaessasi päätät itse matkasi ajankohdan ja pituuden.

Hyvä tietää
 • Vapaasti valittava matkan pituus
 • Hotelleja keskustassa
 • Hyvät ostosmahdollisuudet
 • Ravintoloita ja yöelämää
 • Paljon ravintoloita
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Bryssel

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
5°1°
2
Aurinkotuntia/pv
11
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
6°2°
3
Aurinkotuntia/pv
13
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
9°3°
4
Aurinkotuntia/pv
12
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
11°6°
5
Aurinkotuntia/pv
13
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
15°10°
7
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
18°12°
7
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
20°13°
7
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • elokuu
20°13°
7
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
19°12°
6
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
15°9°
4
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
10°5°
2
Aurinkotuntia/pv
11
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
6°2°
2
Aurinkotuntia/pv
12
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä n. 2 tuntia 35 min.

Näin matkustat tänne

Brysselin voit matkustaa reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten joko taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika lentokentältä Brysselin hotelliin on n. 20 min (n. 15 km), muusta liikenteestä riippuen.
Ostokset
Brysselissä on monipuoliset ostosmahdollisuudet. Mainioita ostoskatuja ovat Rue Antoine Dansaert, Sint-Goriksplein, Léon Lepagestraat ja Kartuizersstraat, joiden varsilta löydät suosituimmat ostoskeskukset. Täällä on vaatteita muun muassa sellaisilta belgialaisilta suunnittelijoilta kuin Martin Margiela, Christophe Coppens ja Christa Reniers. Suosittuja paikallisia tuliaisia ovat suklaa, olut, juustot ja vaatteet. Grand Sablonissa saat maistella suussa sulavaa suklaata, jotka ovat kuuluisien suklaantekijöiden valmistamia. Heistä kuuluisimpia ovat Pierre Marcolini, Wittamer ja Godiva. Luksuskaupat sijaitsevat Boulevard de Waterloonin varrella, jossa on muun muassa Guccin, Diorin, Calvin Kleinin, Chanelin ja Delvauxin liikkeet. Täällä on myös kansainvälisten merkkien, kuten Max Maran, Deschampsin ja Dominguezin myymälät. Jos haluat mieluummin lähteä kiertelemään paikallisille markkinoille, kannattaa suunnistaa Zuid-aseman luokse sunnuntaiaamuisin. Näiltä markkinoilta löydät kaikkea, mitä vain voit kuvitella mausteista ja vihanneksista nahkatuotteisiin ja vaatteisiin. Grote Zavelpleinillä järjestetään lauantaisin ja sunnuntaisin antiikkimarkkinat. Kuuluisa ostosalue, Galeries Saint-Hubert, on yksi Euroopan parhaista.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Belgialainen keittiö on saanut vaikutteita ranskalaisesta ruokakulttuurista, mutta yleisesti ottaen voidaan sanoa, että belgialaiset ruoka-annokset ovat reilumpia. Brysselissä on useita Michelin-ravintoloita, ja täältä on muutenkin helppo löytää tasokasta ja hyvää ruokaa. Perinteisiä belgialaisia ruokia ovat simpukat, jotka nautitaan ranskalaisten perunoiden kera (Moules Frites), lihapata ranskalaisten ja salaatin kera, ranskalaiset majoneesin kanssa, parsaa voisulan ja kananmunien kanssa, katkaravuilla täytetyt tomaatit sekä kana ja kala kermakastikkeessa. Muita paikallisia erikoisuuksia ovat belgialaiset vohvelit, suklaa, olut, juustot sekä parsa, ruusukaali ja salaattisikuri.
Brysselissä on vilkas ja monipuolinen yöelämä. Baareja on joka puolella, ja lisäksi täällä on kaikenlaisia pubeja ja yökerhoja. Lähes jokaisessa korttelissa on myös olutbaari, jossa voit maistella satoja paikallisia oluita. Olutharrastajille Bryssel on oikea paratiisi.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Koska Bryssel on EU-pääkaupunki, täällä on luonnollisesti useita EU:n käytössä olevia toimistorakennuksia. Euroopan parlamentissa järjestetään opastettuja kierroksia, joiden aikana pääset tutustumaan paikkaan, joka työllistää 25 % kaupungin väestöstä.

Bryssel on tunnettu myös useista sarjakuvista, jotka ovat kotoisin tästä kaupungista. Ympäri kaupunkia on useita suuria seinämaalauksia, joissa on erilaisia sarjakuvahahmoja, esim. Tintin. Jos olet sarjakuvien ystävä, mielenkiintoinen vierailukohde on sarjakuvakeskus Belgian Comic Strip Center tai voit myös lähteä opastetulle sarjakuvakaupunkikävelylle.
Brysselissä on useita mielenkiintoisia museoita, kuten esimerkiksi Magritte Museum -taidemuseo, musiikki- ja instrumenttimuseo MIM ja Horta Museum. Mielenkiintoisia nähtävyyksiä ovat esimerkiksi keskustori Grand Place, kaunis Notre Dame du Sablon -kirkko, Atomium-taideteos sekä mahtava puisto Parc du Cinquantenaire. Brysselin kuuluisin nähtävyys on pronssinen Manneken Pis -patsas, joka on 60 cm kokoinen pikkupoika. Juhlapäivien yhteydessä patsas saatetaan pukea johonkin asusteeseen, kuten vaikka kansallispukuun tai tonttulakkiin.
Kulkuyhteydet
Brysselissä on helppo liikkua julkisilla kulkuvälineillä, sillä joukkoliikenneverkosto on moderni ja kattava. Täällä on busseja, raitiovaunuja ja metro. Brussels Card -kortilla voit matkustaa rajattomasti joukkoliikenteessä, ja lisäksi kortilla on ilmainen sisäänpääsy yli 35 museoon. Kortin voi ostaa yhdeksi tai useammaksi vuorokaudeksi. Brysselissä voi liikkua myös taksilla, mikä ei kuitenkaan ole erityisen edullista.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalveluja.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Belgian lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Belgian lähetystöstä/konsulaatista. Belgian suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 170 412

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Suurimmat luottokortit, esim. Visa, Mastercard, American Express, Diners Club sekä Eurocard, hyväksytään yleisesti, ja kaupungissa on myös pankkiautomaatteja. Matkashekit kelpaavat myös ja monet rahanvaihtopisteet ovat avoinna myös sunnuntaisin.

Sähkö

230 V. Adapteria ei tarvita.

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku