Hotellit (55)

Matkat – Belgia

Belgiassa on taidetta, kulttuuria, hyvää ruokaa ja mahdollisuus lähteä seuraamaan formula 1 -kilpailuja Circuit de Spa-Francorchamps -radalle.

Belgia on yllättävän monipuolinen maa. Belgian pääkaupungissa Brysselissä on taidetta ja kulttuuria, erinomaisia ravintoloita, vilkasta katuelämää sekä useita maailmankuuluja nähtävyyksiä. Esimerkiksi Grand Place -keskusaukio, jota ympäröivät mahtavat keskiaikaiset rakennukset, on Unescon maailmanperintölistalla. Kaupungissa vierähtää hyvin muutama päivä kierrellen ja nähtävyyksiä katsellen, ja lisäksi täällä järjestetään paljon erilaisia festivaaleja ja tapahtumia. Belgiassa ollessasi kannattaa maistella maan omia erikoisuuksia, joihin kuuluu esimerkiksi perinteinen belgialainen moules frites -simpukka-annos, suklaa eri muodoissaan sekä tietenkin olut, jota on tarjolla joka ikisessä baarissa ja josta variantteja on lukuisia.

Koe Belgia

Jos haluat nähdä enemmän Belgiasta, niin lähellä sijaitseviin kaupunkeihin ja kyliin on helppo lähteä. Mielenkiintoisia kohteita ovat esimerkiksi Antwerpen ja Ghent, jossa on kaunista keskiaikaista ja sitä uudempaa arkkitehtuuria. Muutamassa tunnissa pääset myös Pariisiin tai Luxemburgiin. Halusitpa sitten matkustaa mihin tahansa, lippujen varaaminen on helppoa ja hinnat edullisia.

Formula 1 Belgiassa

Loppukesästä on mahdollisuus lähteä seuraamaan formula 1 -kisoja Belgian Circuit de Spa-Francorchamps -radalle, joka on kaikkein pisin formularata. Kilpailut houkuttelevat tuhansia katsojia paikan päälle. Tjäreborgin kautta voit varata kätevän formulamatkan, johon sisältyvät lennot, hotelli, kuljetukset sekä pääsyliput.

Löydä hotellisi
Sää
Milloin on paras sää Belgiassa?
Belgiaan kannattaa matkustaa touko-syyskuussa, jolloin siellä on lämpimintä ja kuivinta. Päivälämpötilat Brysselin alueella ovat 15 °C ja siitä ylöspäin, korkeimmillaan 20 °C heinä-elokuussa. Syksyllä, loka-marraskuussa, päivän keskilämpötilat ovat 10-15 °C ja silloin myös sataa enemmän kuin kesällä. Talvikaudella, joulu-helmikuussa, saattaa myös sataa lunta. Maalis- ja huhtikuussa päivälämpötilat ovat 9-11 °C paikkeilla ja toukokuussa lämpötila lähtee taas nopeasti kohoamaan.
Passi ja viisumi
Passi ja viisumi
Matkalla sinulla tulee aina olla mukana matkustusasiakirja (passi tai Schengen-maissa myös poliisin myöntämä valokuvallinen henkilökortti), joka on voimassa oleva ja moitteettomassa kunnossa. Suosittelemme, että passi on voimassa Eurooppaan ja lähialueille suuntautuvilla matkoilla vähintään 3 kk ja Euroopan ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla vähintään 6 kk matkan jälkeen.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi lähetystöstä/konsulaatista.

If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Belgium. Please also note the possible need for a transit visa.

Matkakohteet – Belgia

Bryssel
Bryssel on koko EU:n pääkaupunki ja mielenkiintoinen yhdistelmä klassista ja modernia. Ostostarjonta ja ravintolavalikoima ovat todella monipuoliset.

Tee matkahaku – Belgia