Matkat – Barbados

Barbados

Barbadoksella on kaikkea, mitä Karibialta voi odottaa – maukasta ruokaa, upeita rantoja, vehreää luontoa ja mukava ilmapiiri.

Barbados on melko pieni saari, joka on halkaisijaltaan alle 50 kilometriä. Silti tälle saarelle mahtuu paljon nähtävää ja koettavaa. Erilaisia rantoja on rannikolla toinen toisensa perään. Esimerkiksi etelässä on purjelautailijoiden suosikkiranta Silver Sands Beach ja lännessä pieni ja rauhallinen Paradise Beach – ja kaikenlaisia rantoja tältä väliltä. Kun kaipaat vaihtelua rantaelämään, kannattaa lähteä käymään saaren pääkaupungissa Bridgetownissa, joka on juuri sopivan kokoinen, että siihen ehtii tutustua yhden päivän aikana. Mielenkiintoinen vierailukohde on myös saaren vanhat sokeriplantaasit. Barbadoksella ei kannata suunnitella kuitenkaan liikaa, sillä saari on täynnä mainioita yllätyksiä. Saatat esimerkiksi päätyä krikettiotteluun, syömään vastagrillattua lentokalaa tienvarsikioskille tai voit löytää itsesi maailman vanhimmasta rommitislaamosta Mount Gaystä.

Etelä- vai länsirannikko?

Tjäreborgilla on hotelleja sekä Barbadoksen etelä- että länsirannikolla, lähellä saaren parhaita rantoja, jotka houkuttelevat punavalkoisella hiekallaan ja turkoosinsinisellä merellä. On makuasia, missä haluat asua, mutta etelärannikolla on yleisesti ottaen paremmat ostos- ja huvittelumahdollisuudet, kun taas länsirannikolla on pidemmät rannat ja vähemmän aaltoja. Lännessä on myös enemmän luksushotelleja. Asuitpa sitten missä tahansa, kohtaat varmasti vaikutteita brittiläisestä perinteestä, sillä saari oli aiemmin brittien siirtomaavallan alaisuudessa – illalliselle pukeudutaan mielellään hyvin, ja suosittuja perinteitä ovat kello viiden tee sekä kriketti. Barbados on Pieniin Antilleihin kuuluva saari, jolla brittiläisyys ja karibialaisuus yhdistyvät kiehtovalla tavalla, ja lopputuloksena on yksi Karibian monipuolisimmista ja viihtyisimmistä saarista.

Tjäreborgilla Barbadokselle

Tjäreborgilla on monipuolinen valikoima erilaisia hotelleja Barbadoksella. Täällä on kaikkea edullisemmista hotelleista ja pienemmistä huoneistoista suurempiin luksushotelleihin. Jos haluat kunnon hemmotteluloman tai olet lähdössä esimerkiksi häämatkalle, suosittelemme korkeatasoista Signature-hotelliamme Sandals Barbadosia. Hotellin ikäraja on 18 vuotta, ja se sijaitsee yhdellä saaren paratiisirannoista. Hotellissa on kymmenisen ravintolaa, ja hintaan sisältyy All Inclusive. Jos matkustat lasten kanssa, mainio vaihtoehto on Family Comfort -hotellimme Bougainvillea Beach Resort, jossa on lastenkerho, leikkipaikka ja upea allasalue suoraan rannalla.

Hyvä tietää
 • Eritasoisia hotelleja
 • Luksushotelleja
 • Perhehotelleja
 • All Inclusive -hotelleja
 • Upeita hiekkarantoja
 • Hyviä ravintoloita
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Barbados

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
28°21°
8
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
14
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
29°21°
8
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
29°21°
8
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
30°22°
8
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
30°23°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
30°24°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
12
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
30°23°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
11
Sateettomia päiviä
 • elokuu
30°24°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
30°23°
7
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
30°23°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
15
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
29°23°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
29°22°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
Rannat
Barbadoksella on yli 50 rantaa, joista voit valita mieleisesi. Etelärannikon rannat ovat suosittuja purjelautailijoiden ja leijasurffaajien keskuudessa, sillä täällä tuulee enemmän. Länsirannikolla on rauhallisempaa. Täällä on klassisia hienohiekkaisia ja palmujen reunustamia paratiisirantoja. Useimmilla rannoilla on hyvät palvelut, joten voit hyvin viettää rannalla vaikka kokonaisen päivän.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä yhdellä tai kahdella vaihdolla noin 16-18 tuntia. Vaihtelee lentoreitityksen mukaan.

Näin matkustat tänne

Barbadokselle matkustat joustavasti reittilennoilla vuoden ympäri ja valitset itse, kuinka kauan lomailet. Esimerkiksi Condorilla voit lentää talvikaudella (marras-maaliskuussa) Frankfurtista suoraan Barbadokselle, ja lentoaika on noin 9 t 30 min. Valittavanasi on myös muita lentoreitityksiä.
Barbadokselle voit matkustaa joustavasti reittilennoilla ympäri vuoden.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa useimmissa tapauksissa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten joko taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika lentokentältä Barbadoksen etelärannikon hotelleihin on n. 20 min (n. 10 km), riippuen muusta liikenteestä. Länsirannikon hotelleille ajoaika on n. 45 min (n. 25 km).
Ruoka, juoma ja yöelämä
Barbadoksen ravintolatarjonta on monipuolinen ja laadukas. Täällä on kaikenlaisia ruokapaikkoja katuruokakojuista gourmetravintoloihin. Paikallinen ruoka, bajanilainen keittiö, on saanut vaikutteita Karibialta, Afrikasta ja Euroopasta. Kalan ja äyriäisten lisäksi tarjolla on myös lihaa, kanaa ja tuoreita vihanneksia. Ruoka tarjoillaan usein friteerattuna, grillattuna, uunissa kypsennettynä tai marinoituna. Saarella viljellään runsaasti sokeriruokoa ja sitä käytetään mm. Barbadoksen kansallisjuoman, rommin, valmistukseen.
Yöelämä on suhteellisen rauhallista Barbadoksella, mutta saarella on useita baareja ja joitakin yökerhoja. Vilvoittavaa juomaa voi nauttia rantanbaarissa tanssien ja elävää musiikkia kuunnellen.
Ostokset
Barbadoksella on monipuoliset ostosmahdollisuudet. Erilaisia kauppoja ja putiikkeja on paljon. Eri puolilla saarta on sekä trendikkäitä ostoskeskuksia että värikkäitä, paikallisia markkinoita. Suosituja tuliaisia ovat rommi, paikalliset käsityöt, matkamuistot ja rantatavarat.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Barbadoksella on mahdollisuus harrastaa erilaisia aktiviteetteja, kuten vesiurheilulajeja, kalastusta, golfia, krikettiä sekä lähteä vaeltamaan. Rommitehtaat ja tislaamot ovat suosittuja käyntikohteita. Erilaisilla vaellusretkillä sinulla on mahdollisuus tutustua Barbadoksen trooppisiin ja reheviin kasvitieteellisiin puutarhoihin. Voit myös kokeilla syvänmerenkalastusta tai viettää päivän merellä katamaraanilla rentoutuen. Kannattaa myös käydä pääkaupunki Bridgetownissa, jossa on hyvät ostosmahdollisuudet, museoita, historiaa ja siirtomaa-aikaista arkkitehtuuria. Jos lomasi aikana järjestetään festivaalit, kannattaa ehdottomasti mennä mukaan nautimaan herkullisesta ruuasta, juomasta, tanssista, musiikista ja kulttuurista.
Kulkuyhteydet
Barbadoksella on kätevintä liikkua taksilla, paikallisbussilla, yksityisillä minibusseilla tai vuokra-autolla.
Kohdefakta

Palvelumme

Barbados on omatoimikohde.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Saavuttaessa ja lähdettäessä Barbadokselta kaikkien matkustajien tulee jättää sormenjäljet Grantley Adams -lentokentällä. Poikkeuksena tästä säännöstä ovat alle 16-vuotiaat lapset ja diplomaattipassilla matkustavat.

Passin tulee olla voimassa vähintään koko matkan ajan. Suosittelemme kuitenkin, että kaikilla kaukomatkoilla passi on voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia alle 3 kk oleskeluun. Tarkista ennen matkalle lähtöä, että passi on täysin ehjä
....

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Barbadoksen lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Barbadoksen lähetystöstä/konsulaatista.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Suositus: Kurkkumätä-jäykkäkouristus, MPR, hepatiitti A ja B.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat rokotusklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Suojautuaksesi hyttysiä ja muita hyönteisiä vastaan, suosittelemme hyttyskarkotetta ja vaaleita, pitkähihaisia ja -lahkeisia vaatteita.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Turistivero Barbadoksella

1.7.2018 alkaen Barbadoksella yöpyviltä peritään turistivero. Veron suuruus on 2,50-10.00 USD/henkilö/yö ja se määräytyy hotellin virallisen hotelliluokituksen mukaan. Turistivero maksetaan suoraan hotellille uloskirjautumisen yhteydessä.

Valuutta ja maksaminen

Barbadoksen dollari (BDS). Yhdysvaltojen dollari hyväksytään laajalti, molemmat valuutat ovat sidottuna toisiinsa. Pankkiautomaatteja.

Aikaero

Talviaika: Suomen aika - 6 tuntia. Kesäaika: Suomen aika -7 tuntia

Sähkö

110 V. Adapteri tarvitaan (myös muuntaja, mikäli et voi vaihtaa sähkölaitettasi 110 V teholle).

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Hintaesimerkkejä reittilennoilla – Barbados
Halcyon Palm
Halcyon Palm
Barbados
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 1 viikko, 7 hotelliyötä
 • Lähtö 12.1.2021, lähtöpaikka Helsinki
Lento ja 7 hotelliyötä
12.1.2021 lähtöpaikka Helsinki
Accra Beach Hotel and Resort
Accra Beach Hotel and Resort
Barbados
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 1 viikko, 7 hotelliyötä
 • Lähtö 12.1.2021, lähtöpaikka Helsinki
Lento ja 7 hotelliyötä
12.1.2021 lähtöpaikka Helsinki
The House
The House
Barbados
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 1 viikko, 7 hotelliyötä
 • Sis. aamiainen
 • Lähtö 12.1.2021, lähtöpaikka Helsinki
Aamiainen
Lento ja 7 hotelliyötä
12.1.2021 lähtöpaikka Helsinki
Tee matkahaku