Tjäreborgin matkaesite 1982
Tjäreborgin matkaesite 1989

Tjäreborg 1980-luvulla

1980
Öljyn ja hotellihintojen nousun seurauksena etelänmatkojen hinnat nousevat voimakkaasti, minkä seurauksena kaikkialla Euroopassa matkojen suosio laskee. Tjäreborg-konsernin toiminta ja tuotanto sopeutetaan vallitsevaan tilanteeseen ja ko. vuonna konsernin kokonaismatkustajamäärä on 820 000 yhtiön ollessa edelleen Pohjoismaiden suurin matkanjärjestäjä.

1981
Tjäreborgin tv-mainoksen kuvauksen yhteydessä ilmenee, että mainoksessa esiintyvän mieshenkilön on vaikea sanoa sujuvasti sanaa ”Tjäreborg” vaan hän sanoo toistuvasti kaikissa otoksissa ”Tsä-tsä-tsäreborgin matkat”. Käsikirjoituksesta poiketen Tsä-Tsä-Tjäreborg päätetään jättää tv-mainokseen ja näin syntyy legendaarinen Tsä-Tsä-Tsä-Tjäreborg.

1982
Tjäreborg aloittaa jälleen suoramyynnin ja jälleenmyyjistä luovutaan. Etelänmatkailu kokee ”uuden tulemisen” edullisen hintakehityksen seurauksena.

1985
Tjaereborg-konserni täyttää 35 vuotta.

1986
Tjäreborgin 20-vuotistaipaletta juhlitaan Suomessa. Tjäreborgin matkustajamäärä Suomessa on reilut 100 000 matkustajaa.

1989
Pastori Eilif Krogager ilmaisee vuonna 1987 halunsa siirtyä pikku hiljaa eläkkeelle 77-vuotiaana. Hän alkaa etsiä manttelinperijää. Sterling Airways -lentoyhtiö siirtyy uusille omistajille vetäjänään Sterling Airwaysin pitkäaikainen toimitusjohtaja Ejnar Lundt. Suomen Tjäreborgin matkustajamäärät nousevat ja vuonna 1989 kuljettaa Tjäreborg 188 000 suomalaista aurinko-, hiihto- ja suurkaupunkikohteisiin.

Tammikuun alussa 1989 Eilif Krogager ilmoittaa löytäneensä ratkaisun sukupolvenvaihdokseen. Janni Spies-Kjaer ostaa Tjaereborg-konsernin tytäryhtiöineen. Kaupan jälkeen Tjaereborg ja Spies yhdessä muodostavat Skandinavian suurimman matkanjärjestäjäkonsernin yli 1,3 milj. matkustajallaan.

Eilif Krogager ehti nauttia eläkepäivistään ainoastaan kolme vuotta. Hän kuoli 81-vuotiaana 7.1.1992. Eilif Krogager tunnettiin hyvin vaatimattomana miehenä. Aivan loppuun saakka hänen työhuoneenaan oli parin neliömetrin suuruinen lasiseinillä varustettu huone. Huoneen lasiseinät olivat täynnä erilaisia tarroja ja huone sijaitsi keskellä suurta avokonttoria.

Lisää tietoa Tjäreborgista

Lue kuinka teemme työtä vastuullisen matkailun, matkakohteidemme, asiakastyytyväisyyden sekä turvallisuuden eteen.