Tjäreborg 2010-luvulla

2011
Reittilennoilla tehtävien kaupunkimatkojen kysyntä kasvaa kovaa vauhtia ja uusia kaupunkikohteita sekä matkoja eksoottisiin rantalomakohteisiin lisätään koko ajan Tjäreborgin tarjontaan.

2012
Tjäreborgin sydänsymboli ”the Sunny Heart” lanseerataan yhteispohjoismaisesti.

2013
Hotellikonseptit SunConnect Resorts, SENTIDO ja smartline lanseerataan marraskuussa 2013 ja niitä on useita kymmeniä ympäri maailmaa.

2015
Tjäreborgilla on kaksi omaa Ocean Beach Club –hotellia, jotka ovat perheille tarkoitettuja laadukkaita hotelleja. Ocean Beach Club –hotellit toimivat samalla periaatteella kuin Sunwing Family Resorts –hotellit ja niitä kutsutaan nimikkeellä Ocean Beach Club by Sunwing Family Resorts sekä lyhenteellä O.B.C. Ensimmäinen Ocean Beach Club –hotelli avattiin Kreetalla Makrigialoksessa vuonna 2011 ja toinen Ocean Beach Club avataan joulukuussa 2015 Gran Canarialla.

Tjäreborg lanseeraa syksyllä 2015 uuden lifestyle-hotellikonseptin, jonka nimi on Casa Cook. Hotellikonseptin nimi ”Casa Cook” tulee sanoista Casa = koti sekä Cook = Tjäreborgin emokonsernin nimi Thomas Cook.

Tjäreborgin matkoista myydään internetin kautta n. 83 %.

2016

Tjäreborg on toiminut Suomessa vuodesta 1966 lähtien ja täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Thomas Cook täyttää 175 vuotta.
Ensimmäinen Casa Cook -hotelli avataan toukokuussa Rodoksella. Hotellista tulee välitön menestys ja puheenaihe sosiaalisessa mediassa. Ensimmäinen Lollo & Bernie Shop avataan Sunwing Kallitheaan.

2017

Casa Cook Rodoksen menestys johtaa siihen, että avataan seuraava Casa Cook -hotelli Kosille. Aivan kuten edeltäjänsäkin, saa tämäkin hotelli paljon huomiota ja voittaa monia designpalkintoja.

Samana vuonna Thomas Cook Group tiukentaa vaatimuksiaan niiden retkien suhteen, joissa eläimet ovat pääosassa. Retkiä seurataan tarkasti ja retkien järjestäjien on noudatettava ABTA:n Global Standards -ohjeistuksia.

2018

Cook’s Club aloittaa toimintansa ja ensimmäinen hotelli avataan kesällä Kereetan Haniaan. Kuten Casa Cook, myös Cook’s Club houkuttelee asiakkaita tyylikkäällä sisustuksellaan. Cook’s Club on suunniteltu houkuttelemaan nuorta urbaania kohderyhmää. Hotelleissa soittaa DJ:t, sieltä saa trendikästä street foodia ja ilmapiiri on rento.

Samana vuonna käynnistetään #noplaceforplastic -aloite, jonka tavoitteena on luopua 70 miljoonasta kertakäyttöistä muovituotteesta vuoteen 2020 mennessä. Syksyllä 2018 päätetään myös poistaa valikoimasta eläintarhat, joissa on miekkavalaita.

Thomas Cook Group aloittaa yhteistyön Expedian kanssa ja saa näin ollen laajemman kattauksen hotelleja ympäri maailmaa.

2019

Cook’s Clubiin ja Casa Cookiin investoidaan lisää. Kreetalla avataan kesällä 2019 ensimmäinen lapsiperheille tarkoitettu Casa Cook -hotelli, jolla on uudenlainen lastenkerhokonsepti.

Kevään 2019 aikana keskitytään suuresti ilmastokompensaatioasioihin. Kaikki lennot ilmastokompensoidaan, lentoyhtiöstä riippumatta. Myöhemmin ilmastokompensaatio laajennetaan kattamaan kaikki Sunwing Family Resorts, O.B.C. by Sunwing ja Sunprime hotels -konseptihotellit sekä kaikki lentokentän ja hotellin väliset bussikuljetukset.

Maanantaina 23. syyskuuta Thomas Cook Group menee konkurssiin. Thomas Cook Airlines Scandinavian lentokoneet seisovat paikallaan ensimmäisen vuorokauden, mutta heti seuraavana päivänä liikenne on taas normaalisti käynnissä. Samanaikaisesti Tjäreborg ja sen pohjoismaiset sisaryhtiöt (Ving Ruotsissa ja Norjassa, Spies Tanskassa ja Thomas Cook Airlines Scandinavia) käynnistävät myyntiprosessin.
30. lokakuuta ilmoitetaan, että Tjäreborgilla ja sen pohjoismaisilla sisaryhtiöillä on uudet omistajat; Petter Stordalenin Strawberry Group yhdessä Altor Fund V:n (Altor) sekä TDR Capitalin kanssa. Lentoyhtiö muuttaa nimensä Sunclass Airlineksi ja pohjoismainen emoyhtiö Nordic Travel Leisure Groupiksi. Pohjoismaiset konseptihotellit Sunwing, O.B.C. ja Sunprime jatkavat yhtiön alaisuudessa. Kiinalainen yritys ostaa puolestaan Casa Cook ja Cook’s Club - tuotemerkit.

Lisää tietoa Tjäreborgista

Lue kuinka teemme työtä vastuullisen matkailun, matkakohteidemme, asiakastyytyväisyyden sekä turvallisuuden eteen.