Ocean Beach Club, Gran Canaria
Ocean Beach Club, Gran Canaria

Tjäreborg 2010-luvulla

2011
Reittilennoilla tehtävien kaupunkimatkojen kysyntä kasvaa kovaa vauhtia ja uusia kaupunkikohteita sekä matkoja eksoottisiin rantalomakohteisiin lisätään koko ajan Tjäreborgin tarjontaan.

2012
Tjäreborg saa uuden tunnuksen, kun sydänlogo ”the Sunny Heart” otetaan käyttöön konsernin pohjoismaisissa yhtiöissä. Uusi hotellikonsepti Ocean Beach Club lanseerataan ja ensimmäinen konseptin mukainen hotelli Kreetalla tulee Tjäreborgin valikoimaan.

2013
Hotellikonseptit SunConnect Resorts, SENTIDO ja smartline lanseerataan marraskuussa 2013 ja niitä on useita kymmeniä ympäri maailmaa. Samana vuonna Tjäreborg aloittaa myös kansainvälisten risteilylomien myynnin.

2015
Tjäreborgilla on jo kaksi omaa, perheille suunnattua korkeatasoista Ocean Beach Club –hotellia, Kreetalla ja Gran Canarialla. Tjäreborg lanseeraa syksyllä 2015 uuden lifestyle-hotellikonseptin, jonka nimi on Casa Cook. Hotellikonseptin nimi ”Casa Cook” tulee sanoista Casa = koti sekä Cook = Tjäreborgin emokonsernin nimi Thomas Cook.

Matkavalikoimaa laajentuu majoitukset ja pääsyliput sisältävillä jalkapallopaketeilla, jotka ansiosta Euroopan huippujalkapallo on vaivattomasti koettavissa paikan päällä.

Tjäreborgin matkoista myydään internetin kautta jo n. 83 %.

2016

Tjäreborg on toiminut Suomessa vuodesta 1966 lähtien ja täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Thomas Cook täyttää 175 vuotta.
Ensimmäinen Casa Cook -hotelli avataan toukokuussa Rodoksella. Hotellista tulee välitön menestys ja puheenaihe sosiaalisessa mediassa. Ensimmäinen Lollo & Bernie Shop avataan Sunwing Kallitheaan.

2017

Casa Cook Rodoksen menestys johtaa siihen, että avataan seuraava Casa Cook -hotelli Kosille. Aivan kuten edeltäjänsäkin, saa tämäkin hotelli paljon huomiota ja voittaa monia designpalkintoja.

Samana vuonna Thomas Cook Group tiukentaa vaatimuksiaan niiden retkien suhteen, joissa eläimet ovat pääosassa. Retkiä seurataan tarkasti ja retkien järjestäjien on noudatettava ABTA:n Global Standards -ohjeistuksia.

2018

Cook’s Club aloittaa toimintansa ja ensimmäinen hotelli avataan kesällä Kereetan Haniaan. Kuten Casa Cook, myös Cook’s Club houkuttelee asiakkaita tyylikkäällä sisustuksellaan. Cook’s Club on suunniteltu houkuttelemaan nuorta urbaania kohderyhmää. Hotelleissa soittaa DJ:t, sieltä saa trendikästä street foodia ja ilmapiiri on rento.

Samana vuonna käynnistetään #noplaceforplastic -aloite, jonka tavoitteena on luopua 70 miljoonasta kertakäyttöistä muovituotteesta vuoteen 2020 mennessä. Syksyllä 2018 päätetään myös poistaa valikoimasta eläintarhat, joissa on miekkavalaita.

Thomas Cook Group aloittaa yhteistyön Expedian kanssa ja saa näin ollen laajemman kattauksen hotelleja ympäri maailmaa.

2019

Cook’s Clubiin ja Casa Cookiin investoidaan lisää. Kreetalla avataan kesällä 2019 ensimmäinen lapsiperheille tarkoitettu Casa Cook -hotelli, jolla on uudenlainen lastenkerhokonsepti.

Helmikuussa Tjäreborgin viimeinen matkatoimistopiste Helsingin Kampissa suljetaan. Kasvokkain tapahtuvan asiakaspalvelun kysyntä on hiipunut, mutta yhteydenpito on vilkasta somekanavissa, chatissä, sähköpostissa ja puhelinlinjoilla.

Kevään 2019 aikana keskitytään suuresti ilmastokompensaatioasioihin. Kaikki lennot ilmastokompensoidaan, lentoyhtiöstä riippumatta. Myöhemmin ilmastokompensaatio laajennetaan kattamaan kaikki Sunwing Family Resorts, O.B.C. by Sunwing ja Sunprime hotels -konseptihotellit sekä kaikki lentokentän ja hotellin väliset bussikuljetukset.

Maanantaina 23. syyskuuta Tjäreborgin omistaja yhtiö Thomas Cook Group hakeutuu konkurssiin. Thomas Cook Airlines Scandinavian lentokoneet seisovat paikallaan ensimmäisen vuorokauden, mutta heti seuraavana päivänä liikenne on taas normaalisti käynnissä. Samanaikaisesti Tjäreborg ja sen pohjoismaiset sisaryhtiöt (Ving Ruotsissa ja Norjassa, Spies Tanskassa ja Thomas Cook Airlines Scandinavia) käynnistävät myyntiprosessin. 30. lokakuuta ilmoitetaan, että Tjäreborgilla ja sen pohjoismaisilla sisaryhtiöillä on uudet omistajat; Petter Stordalenin Strawberry Group, Altor Fund V:n sekä TDR Capital. Lentoyhtiö muuttaa nimensä Sunclass Airlineksi ja pohjoismainen emoyhtiö Nordic Travel Leisure Groupiksi. Pohjoismaiset konseptihotellit Sunwing, O.B.C. ja Sunprime jatkavat yhtiön alaisuudessa. Kiinalainen yritys ostaa puolestaan Casa Cook ja Cook’s Club -tuotemerkit.

Tietoa Tjäreborgista