Käärijä ja Frank Malediiveilla

Käärijän hengähdyshetki Malediiveilla

Kuten koko Suomi tietää, toukokuun 2023 jälkeen erään Jere Pöyhösen elämä ei ollut aivan entisellään. Vauhdikkaan Euroviisu-kevään jälkeen artisti Käärijä kaipasi lepoa ja pientä sulattelutaukoa.

Keskellä Intian valtamerta sijaitsevat Malediivien paratiisisaaret ovat juuri niitä lomakohteita, joista ovat ne lähes epätodelliset kuvat turkoosista merestä, valkoisesta hiekasta ja vihreistä palmuista.

– Mulla on ollut tosi pitkään haaveissa käydä Malediiveilla, mutta se ei ole ehkä ollut rahallisesti mahdollista, kertoo Käärijä.

Ja sitten kun siitä tuli mahdollista Tjäreborg-yhteistyön kautta, Käärijän ei tarvinnut kahdesti miettiä. Malediivien rauha ja maisemat olivat juuri sitä mitä tarvittiin.

– Malediivit olikin juuri sellainen, mitä olin ajatellut ja tuntui samalla tosi epätodelliselta! Olin piirtänyt siitä itselleni tietynlaista mielenmaisemaa – sininen vesi, rauha, palvelu. Ja kaikki osui tässä meidän paikassa kohdilleen. Ja tietysti sää, mikä merkkaa mulle aina aika paljon, Käärijä hehkuttaa.

– Malediiveilla on lupa vaan olla. Nähtävyyttä on koko paikka itsessään. Saa vaan ihmetellä sitä meininkiä.

Käärijä uimassa Malediiveilla
Käärijä nauttimassa vihreää drinkkiä Malediiveilla

Miten Malediiveille pääsee?

Malediiveille ei ole Suomesta suoraa lentoyhteyttä. Yksi suosituimmista lentovaihtoehdoista on Turkish Airlinesin lennot Istanbulin kautta. Helsingin ja Istanbulin välinen lento kestää vajaat neljä tuntia ja Istanbulin ja Malén väli reilu kahdeksan tuntia. Siitä matka jatkuu vielä kotimaanlennolla, vesitasolla tai veneellä riippuen siitä, miten kaukana pääsaari Malésta hotelli sijaitsee.

– Lennot Turkish Airlinesin bisnesluokassa olivat oikein miellyttävä kokemus. Vaihdossa meillä oli muutama tunti odottelua, mutta aika kului mukavasti loungessa, Käärijä sanoo.

Malediiveilla Käärijä nousi ensimmäistä kertaa elämässään vesitason kyytiin.

–Kiva kokemus mutta aika hurja! Oot sellaisessa pienessä peltipurnukassa, ja siitä vaan purkki lähtee lentoon, Käärijä kuvailee kokemustaan.

Upea Kuredu Island Malediiveilla
Käärijä Kuredun saarella
Käärijän lomahotelli Kuredulla Malediiveilla

Mukavasti omassa villassa

Käärijän lomahotelli Kuredu Island Resort & Spa sijaitsee Kuredu Islandilla. Se on yksi Malediivien suurimmista lomakohteista. Saaren ympäri kävelyyn menee aikaa peräti 45 minuuttia.

– Meillä oli villa, jossa oli mm. oma uima-allas, iso terassi ja kylppäri puoliksi ulkona. Tosi privaatti oma rauha. Rannalle käveli ehkä puoli minuuttia, jos sitäkään.

– En oo millään reissulla syönyt niin hyvin! Oli erilaisia ravintoloita joista valita ja eri teemoja niin kuin vaikka hodaripäivä. Ruoka oli ihan älyttömän hyvää, Käärijä kehuu.

Miten lomapäivät kuluivat?

Käärijä lähti Malediiveille hakemaan erityiseti lepoa ja rauhaa.

–Meillehän olisi kuulunut hintaan monenlaista aktiviteettiakin, mutta kävimme vain sunset-veneajelulla. Meillä oli snorklausvälineet mukana ja sitä harrastettiin aika paljon. Löhöiltiin, oltiin uima-altaalla ja otettiin aurinkoa, innokkaaksi auringonpalvojaksi tunnustautuva Käärijä kertoo.

– Kyllä tuli lepoo, mutta sen ryminän jälkeen olisin voinut pidempäänkin ottaa happea ja vähän miettiä mitä tässä itselle tapahtuu.

Onneksi Malediiveille voi aina palata.

Lue myös

Lomaefekti

Lomaefekti on podcast, jonka matkaoppaana toimii Sami Kuronen. Tässä jaksossa vieraana on Jere Pöyhönen "Käärijä", jonka kanssa keskustellaan Malediiveista.