5 vinkkiä Teneriffan kyliin ja pikkukaupunkeihin

Teneriffa tarjoaa paljon muutakin kuin aurinkoa ja rantaelämää. Ota vuokra-auto alle ja lähde tutustumaan saaren kyliin ja kaupunkeihin omaan tahtiisi. Listasimme viisi ehdottomasti vierailun arvoista paikkaa.

La Orotava

La Orotava

La Orotavan kauniita taloja

Viehättävä La Orotava sijaitsee saaren pohjoisosassa, lähellä Puerto de la Cruzia. Kaupunki sijaitsee samannimisessä laaksossa ja ympäröivällä seudulla on monia kauniita vaellusreittejä. La Orotava on kuitenkin ennen kaikkea tunnettu arkkitehtuuristaan ja kaupungissa voit nähdä perinteistä kanarialaista rakennustyyliä, jota ei Teneriffalla muuten paljon näe. La Orotava on melko suuri, mutta todella viehättävä kaupunki. Tutustu varsinkin kaupungin vanhimpiin osiin.

Taganana

Taganana on hiljainen kalastajakylä saaren koillisrannikolla. Teneriffan koilliskulman vihreä, vehmas luonto ja kesytön rannikkomaisema tarjoavat täysin erilaisen elämyksen kuin eteläinen osa saarta. Matkalla kylään ajat kiemuraista vuoristotietä ja upean, vanhan Las Mercedes -metsän kautta. Tagananan kylän kupeessa on saaren paras surffausranta.

Vilaflor

Vilaflor

Vilaflor on luonteva pysähdyspaikka, jos olet matkalla etelän suunnasta kohti Espanjan korkeinta huippua, Teideä. Täällä tärkeimpiä ovat luontoelämykset ja pysähdyttävän kauniit maisemat. Teiden kansallispuistoalueeseen kuuluu myös tulivuorta ympäröivä laaja kaldera, Las Cañadas.

Masca

Masca

Masca on yksi Teneriffan kauneimmista kylistä ja lähes pakollinen käyntikohde, jos kiertelet saarta autolla. Kylä sijaitsee kauniissa raviinissa, joka tarjoaa täydellisen ympäristön patikointiin ja luontoelämyksiin. Mascaan vievä tie rakennettiin vasta niinkin myöhään kuin 1991. Sitä ennen kylään pääsi vain jalan tai vesitse. Mascaan voi mennä myös bussilla ja patikoida kylän läpi rannikolle (noin 3 tuntia).

Garachico

Rauhallinen ja viihtyisä kylä saaren pohjoisrannikolla sijaitsee kielekkeellä vuoren ja meren välissä. Kauniit talot, kivetyt kujat ja aitoespanjalainen tunnelma ovat leimallisia tälle kylälle. Luonnon merivesialtaat syntyivät 1700-luvulla tulivuorenpurkauksen yhteydessä, kun meri pysäytti virtaavan laavan.