Santa Cruz ja Puerto de la Cruz

Lähde retkelle saaren pohjoispuolelle tutustumaan saaren pääkaupunkiin, Santa Cruziin, sekä viehättävään Puerto de la Cruziin. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.

  Tietoa lyhyesti

 • Päivä:
  Perjantai
 • Kesto:
  Kokopäiväretki , noin klo 8-17.30.
 • Hinta:
  35 EUR per aikuinen, 20 EUR per lapsi.
 • Kieli:
  Skandinaavinen opastus.
 • Pakkaa mukaan:
  Käteistä rahaa, lämmin pusero, uimavarusteet ja aurinkovoidetta.
 • Muuta:
  San Miguel de Abonassa asuvat vieraat järjestävät kuljetuksen omatoimisesti noin 15 kilometrin päässä olevaan Los Cristianosiin, josta retki alkaa.

  Retki järjestetään vain talvikaudella 19.4. asti. Retki on peruttu 16.2.2024. Jos haluat lähteä tutustumaan Santa Cruziin, suosittelemme osallistumaan Santa Cruzin karnevaaliretkelle.
 • Näin varaat:
  Retken voi korkeasesongin aikaan yleensä varata ennen matkaa, joko matkavarauksen yhteydessä tai Omilta sivuilta. Vapaiden paikkojen puitteissa sekä kauden alussa ja lopussa voit varata retken myös matkakohteessa Tjäreborgin oppaalta.
Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Teneriffan pääkaupunki Santa Cruz, jonka satama on ollut erittäin tärkeä jo satojen vuosien ajan. Vielä nykyäänkin se on yksi Espanjan vilkkaimmista satamista. Aivan lähellä on Plaza de España, jota pidetään Espanjan suurimpana aukiona. Eläväisen ja vilkkaan aukion keskellä on suuri lampi. Jos haluat tehdä joitakin ostoksia, Plaza de Españan ja Plaza de Candelarian välisillä kaduilla on siihen hyvät mahdollisuudet. Kannattaa myös käydä Mercado de Nuestra Señora de Africassa, vilkkaalla basaarilla ja ruokatorilla, josta voit löytää paikallisia erikoisuuksia.

Santa Cruzin jälkeen jatkamme kohti Puerto de la Cruzia, joka on Kanariansaarten ensimmäinen todellinen rantalomakohde, mutta myös kaunis kaupunki, jossa on paljon nähtävää ja tekemistä. Playa Jardin ja Lago Martianezin merivesialtaat ovat tunnettuja uintimahdollisuuksistaan. Ja kuempana kaupungilla on viehättäviä, kapeita kujia, joiden varrella on hyvin säilyneitä taloja. Saat ihailla hienoja tyypillisistä kanarialaisia puuparvekkeista. Nälän yllärräessä voit valita jonkun Teneriffan parhaista ravintoloista. Kun haluat tehdä rauhallisen kävelyretken ennen kotimatkaa, suosittelemme vierailua vuonna 1788 perustetussa kasvitieteellisessä puutarhassa, jossa on kasveja kaikkialta maailmasta.
Käytännön tietoa retkistä
Perhe katselee maisemia korkealla rinteellä

Mistä retkelle lähdetään? Miten maksan retken? Minkälainen tippikäytäntö on retkillä? Täältä löydät kaiken matkakohteiden retkiä koskevan tiedon.