Pico Ruivo

Laita vaelluskengät jalkaan, ota sauvat mukaan ja lähde levadavaellukselle Mareidan korkeimmalle kohdalle, Pico Ruivolle. Aloitamme päivän Pico Do Areeirolta ja seuraamme vaellusreittiä vuorten yli. Sekä vaikeusaste että reitin pituus ovat haastavia, kunnes lopulta saavumme Madeiran korkeimmalle kohdalle - Pico Ruivolle.

  Tietoa lyhyesti

 • Päivä:
  Keskiviikko ja lauantai.
 • Kesto:
  Kokopäiväretki noin klo 8.30-16.
 • Hinta:
  42 EUR per aikuinen, 30 EUR per lapsi.

  Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan. Pico Do Areeirolla on pieni kahvila, josta voi ostaa kahvia ja vettä.
 • Kieli:
  Englanninkielinen opastus.
 • Pakkaa mukaan:
  Vedenpitävät vaelluskengät tai saappaat, lämpimät vaatteet, vedenpitävä takki tai sateenvarjo, vesipullo, syötävää ja juotavaa sekä käteistä rahaa.
 • Muuta:
  Vaellus on fyysisesti vaativa ja reitti kulkee haastavassa ja mäkisessä maastossa. Välillä on jyrkkiä nousuja. Emme suosittele henkilöille, jotka kokevat huimausta tai olonsa epämukavaksi korkeissa paikoissa. Vaellus kestää noin 4-5 tuntia. Matkan varrella ei ole muita wc-tiloja, kuin reitin alussa Pico Do Areeirolla.
 • Näin varaat:
  Retken voi korkeasesongin aikaan yleensä varata ennen matkaa, joko matkavarauksen yhteydessä tai Omilta sivuilta. Vapaiden paikkojen puitteissa sekä kauden alussa ja lopussa voit varata retken myös matkakohteessa Tjäreborgin oppaalta.
Tämä on Madeiran mielenkiintoisin vaellus, jolla koet saaren kolme korkeinta vuorta.

Vaellus alkaa Pico do Areeirolta, noin 1818 metriä merenpinnan yläpuolelta ja päättyy Madeiran korkeimpaan kohtaan Pico Ruivolle, joka sijaitsee 1862 metrin korkeudessa. Noin 10 kilometrin pituisen reitin varrelta avautuvat fantastiset näkymät Madeiran eri osiin. Ajoittain tuntuu siltä, että kävelisimme pilvien yläpuolella – todella maaginen kokemus!

Pico do Areeirolta seuraamme levadaa Ninho da Mantan näköalapaikalle. Perillä meitä odottaa uskomattomat näkymät Nunnien laaksoon ja Madeiran ainoalle tasangolle, Paul de Serralle.

Saavuttaaksemme Pico Ruivon huipun, meidän on voitettava jyrkät nousut ja laskut, mutta ylhäällä odottaa palkinto, joka on ehdottomasti kaiken vaivan arvoinen. Huipulla meitä odottaa 360 asteen panoraamanäkymä, jonka tulet varmasti muistamaan pitkään!
Käytännön tietoa retkistä
Perhe katselee maisemia korkealla rinteellä

Mistä retkelle lähdetään? Miten maksan retken? Minkälainen tippikäytäntö on retkillä? Täältä löydät kaiken matkakohteiden retkiä koskevan tiedon.