Länsirannikon helmet

Vieraile Mallorcan ehkäpä tunnelmallisimmissa kylissä, Valldemossassa ja Sóllerissa. Kokopäivänretkellä on luvassa kulttuuria, historiaa ja luontoa. Koe Mallorcan kaksi kohokohtaa!

  Tietoa lyhyesti

 • Päivä:
  Keskiviikko
 • Kesto:
  Kokopäiväretki noin klo 9-17
 • Hinta:
  70 EUR per aikuinen, 40 EUR per lapsi.

  Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan, mutta matkan varrelta voi ostaa syötävää ja juotavaa.
 • Kieli:
  Skandinaavinen opastus.
 • Pakkaa mukaan:
  Hyvät kävelykengät ja vesipullo. Tiettyinä aikoina voi Valldemossassa olla viileää, joten ylimääräinen lämmin pusero on hyvä olla mukana.
 • Muuta:
  Raitiovaunulippu sisältyy retken hintaan.

  Valldemossassa tehdään pieni kävelykierros ja Sóllerissa kävellään hieman enemmän. Mikäli sinulla on liikuntarajoitteita, ota yhteyttä Tjäreborgin oppaaseen ennen retken varaamista.
 • Näin varaat:
  Retken voi korkeasesongin aikaan yleensä varata ennen matkaa, joko matkavarauksen yhteydessä tai Omilta sivuilta. Vapaiden paikkojen puitteissa sekä kauden alussa ja lopussa voit varata retken myös matkakohteessa Tjäreborgin oppaalta.
Serra de Tramuntanan vuoristossa on erittäin hedelmällinen ja rehevä laakso, ja siellä 400 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella, sijaitsee mallorcalainen Valldemossan kylä. Se tuli tunnetuksi säveltäjä Frédéric Chopinin ja hänen ystävättärensä ansiosta, kun he viettivät kylässä erään kylmän ja sateisen talven 1800-luvulla.

Lähestyessämme Valldemossaa etelän suunnalta silmiemme eteen avautuvat mahtavat näköalat yli koko kylän, jonka pienet, perinteiset talot näyttävät suorastaan liimautuneen yhteen. Kun olemme hetken kävelleet mukulakivikatuja pitkin, kauniiden talojen ja vehreän kasvillisuuden keskellä, voit viettää hetken aikaa omin päin. Nauti kuppi kahvia torilla tai tutkaile vanhaa, tunnelmallista keskustaa.

Täältä jatkamme bussilla ikivanhojen oliivilehtojen ohi rannikkoa pitkin. Maisemat rannikolla ovat upeat – toisella puolella komeilevat vuoret, toisella puolella kimaltelee Välimeri sinisenä.

Tämän jälkeen onkin aika suunnata kohti ranskalaisvaikutteista Sóllerin kylää. Perillä nousemme yhteen viehättävistä raitiovaunuista, jonka kyydissä pääsemme Puerto de Sóllerin satamakylään. Matkalla ohitamme vehreitä sitrusplantaaseja, jotka ovat tehneet Sóllerista kuuluisan.
Käytännön tietoa retkistä
Perhe katselee maisemia korkealla rinteellä

Mistä retkelle lähdetään? Miten maksan retken? Minkälainen tippikäytäntö on retkillä? Täältä löydät kaiken matkakohteiden retkiä koskevan tiedon.