Viinitiloja ja viininmaistajaiset

Lähde maistelemaan viinejä saaren koillisosan hedelmällisille vuoristoalueille. Vierailemme kahdella viinitilalla ja kuulemme viininvalmistusprosessista aina viljelystä pullotukseen ja meille myös tarjoillaan maistajaisia.

  Tietoa lyhyesti

 • Päivä:
  Perjantai
 • Kesto:
  Kokopäiväretki noin klo 8.30-15.30.
 • Hinta:
  90 EUR per aikuinen.

  Hintaan sisältyy viininmaistelu kahdella viinitarhalla sekä pientä purtavaa. Kuljetus sisältyy Gran Canarian eteläpuolella sijaitsevista lomakohteista.
 • Kieli:
  Skandinaavinen opastus.
 • Pakkaa mukaan:
  Lämpimät vaatteet ja jalkaan hyvät kengät, joilla on mukava kävellä sekä vesipullo.
 • Muuta:
  Suositeltu ikäraja on 18 vuotta. Retki ei ole ohjelmistossa 1.4.-11.5.
 • Näin varaat:
  Retken varaat kätevästi matkakohteessa oppaaltamme.
Useimmat eivät ehkä tiedä, että Gran Canaria oli merkittävä viinintuottaja 1500-luvulta aina 1800-luvun alkuun saakka. Kun viinitäi tuli Amerikasta Eurooppaan vuonna 1860, lähes koko viinintuotanto Euroopassa jouduttiin lopettamaan. Tämä tarkoitti sitä, että eurooppalaisten viininviljelijöiden oli aloitettava kaikki alusta, kun taas Kanariansaaret onnistuivat välttämään täiden hyökkäyksen. Rypälelajikkeita, kuten Listan Negra, Listan Blanca, Moscatel ja Tintilla viljellään täällä edelleen.

Nykyään Gran Canarialla on noin 50 viinitilaa, jotka tuottavat viiniä. Vierailemme kahdella tilalla, jotka sijaitsevat hedelmällisillä vuoristoalueilla saaren koillisosassa. Perillä kuulemme viinintuotannosta viljelystä pullotukseen. Saamme myös maistella tilan viinejä yksinkertaisten tapasten kera. Päivän aikana kävelemme viinitarhoilla ja niiden ympäristössä.
Käytännön tietoa retkistä
Perhe katselee maisemia korkealla rinteellä

Mistä retkelle lähdetään? Miten maksan retken? Minkälainen tippikäytäntö on retkillä? Täältä löydät kaiken matkakohteiden retkiä koskevan tiedon.